Větve Habsubrků byly dvě. Na Iberisjkém poloostrově pochopitelně ta Španělská, což byl katolicismus v nejhorší a nejfanatičtější podobě.Jiri Kaderavek píše:Tvé poznámce nerozumím, dílem proto, že Habsburkové jsou tak rozlezlí, že netuším na fanatismus které větve a proč narážíš? Ostatně jsem toho zatím o fanatismu Habsburků moc neslyšel, takže se nechám rád poučit.
Tady někdo uhodil hřebíček na hlavičku. Mě je úplně ukradené jaký směr vyznává ten který člověk. Ale náboženství je interní věcí každého z nás a tak by to mělo zůstat. Nezajímá mě teorie, ani knihy, zajímá mě jak to nakonec vypadá v praxi. A import muslimů do evropy v praxi je totální průser nehorázných rozměrů. Tito lidé odmítají respektovat takovou elementární věc jako je listina základních práv a svobod, protože korán všechno interpretuje jinak. Nevím proč by mělo být v evropě místo pro lidi, kteří nechtějí ani základy evropské kultury.jzvc píše:Neni podstatne co ktera vira o sobe tvrdi, podstatne je, jak se jeji zastanci chovaji. Osobne je mi jedno kdo v co veri nebo ne, ale presne do okamziku, nez zacne ostatnim svoji viru jakkoli vnucovat. Presne v tomto okamziku je mu treba zatnou tipec a to jakymkoli zpusobem bez ohledu na to co hlasa.
Jestliže jste pod rouškou jakéhosi liberalismu ochotni rezignovat na takovéto základní kameny západní civilizace, pak jste skutečně spíše evropskou pátou kolonou.