Co se stalo v Pirátské straně?
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Michal_Wagner
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Rebel
- Dal poděkování: 414 poděkování
- Dostal poděkování: 395 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co se stalo v Pirátské straně?
@czpirat: Nemas pravdu, ale protoze nechci krmit trolla, tak te poprosim - dohledej si jak to ve strane vypadalo pred Jakoubkem. Pokud by jsi v tom pak stale nemel jasno, klidne napis.
@all: Nakonec - mohli by si znalosti osvezit i nekteri clenove strany.
@all: Nakonec - mohli by si znalosti osvezit i nekteri clenove strany.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal_Wagner za příspěvek:
- anon126
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
- Jiri.Vontroba
- Profese: podnikatel
- Dal poděkování: 600 poděkování
- Dostal poděkování: 116 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se snažil to zastavit hned, když jsem viděl, jakým bezohledným způsobem tu diskusi zarazil velký guru a stvořitel předpisů Michálek, který si dneska už dovolí prohlásit o nejvyšším orgánu strany, že bez jeho ustanovení nezaručuje nezávislý proces a nezávislé posouzení.Vaclav Malek píše:Ano, samozřejmě velkou část předpisů vytvořil Jakub, včetně StAO. a RVčko mu to v té době schválilo. Očividně s těmi pravidly a schvalováním neměl žádný problém ani "zakladatel" viz. zajímavá diskuseczpirat píše: EDIT: Jde mi o to. Kdo stál za tím, že fórum převezme AO. Kdo vytvářel pravidla. Kdo se zasadil o to, aby byla odebrána správa webu předchozímu správci a také nasměrována pod AO. Kdo navrhoval a zasadil se o to, jak se nastavili pravidla tak aby AO mohlo koncentrovat veškerou moc? A kdo to z právního hlediska dozoroval a udělal tomu rozbor?: vnitrostranicka-diskuze-f75/uz-vas-varo ... t6113.html
Jenomže jak všichni víme... lidé se začnou o věci starat až když je jim ubližováno. Podle mě problém fóra možné využit v dnešní době technickými prostředky a AO nepotřebuje mít takovou moc a RV klidně může statut apod. upravit. a potom upravit pomocí TO fórum.

25.12.2010 jsem podal podnět k šetření, jelikož mi už tenkrát bylo jasné, že začala éra potlačování svobody slova a tušil jsem, že to může špatně dopadnout.Jakub Michalek píše: 1) Píšeš bezdůvodně víc příspěvků za sebou.
2) Používáš tag vyhrazený pro moderátory.
3) Urážíš moderátora.
Závěr: Toto vlákno zamykám a navrhuji pro tebe jednodenní BAN.
podatelna-kontrolni-komise-f233/podnet- ... tml#p86565
Nevím, jestli bylo tlačeno na RK, aby se tím nezabývala, nebo prostě jen neměli dva roky čas. Ale tady je fakt patrné nějaké selhání kontrolních mechanismů. No a teď jsme tam, kde jsme a telefonát Ivanovi to fakt nevyřeší.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vontroba za příspěvky (celkem 2):
- Vaclav.Malek, Dalibor.Zahora
GSM: 776 072 702 Email: jiri.vontroba@gmail.com
- Vaclav.Malek
- Profese: filozof času, meta-politik
- Dal poděkování: 1180 poděkování
- Dostal poděkování: 1850 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
+ Samozřejmě s připomínkou, kterou psal Jakub souhlasím... CF by mělo přehodnotit až případná šetření (tzv. 1. mi přijde zbytečně aby Cf úkolovalo KK, když už KK ten úkol má, 2. Jak naložit s "viníky" by také měli nejdříve řešit dané orgány. 3. jsem přemýšlel zda ten tvůj podnět neosekat jen co se týká bodu 2) a nepodat vlastní)
+ Myslím, že tenkrát a vlastně ani teď by se to nemělo řešit přes KK. KK přece nemůže říct, že máš pravdu (ve smyslu, že si nic neporušil), když je to v souladu s předpisy a KK předpisy nevytváří.
Je to jako si demokraticky zrušit zákon, že vražda je zločin a pak se domáhat u soudu práva kvůli tomu, že ti někoho zavraždily.
+ Myslím, že tenkrát a vlastně ani teď by se to nemělo řešit přes KK. KK přece nemůže říct, že máš pravdu (ve smyslu, že si nic neporušil), když je to v souladu s předpisy a KK předpisy nevytváří.
Je to jako si demokraticky zrušit zákon, že vražda je zločin a pak se domáhat u soudu práva kvůli tomu, že ti někoho zavraždily.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvek:
- Jiri.Vontroba
- Jiri.Vontroba
- Profese: podnikatel
- Dal poděkování: 600 poděkování
- Dostal poděkování: 116 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem považuji za nezbytně nutné, aby CF převzalo dozor nad tím, zda v KK nebo RK nedochází k podezřele dlouhému prodlení. A taky je třeba změnit předpisy týkající se AO. Obracet se s něčím na RV mi přijde v tuto chvíli kontraproduktivní, nebudu psát proč, nechci začínat flame.Vaclav Malek píše:+ Samozřejmě s připomínkou, kterou psal Jakub souhlasím... CF by mělo přehodnotit až případná šetření (tzv. 1. mi přijde zbytečně aby Cf úkolovalo KK, když už KK ten úkol má, 2. Jak naložit s "viníky" by také měli nejdříve řešit dané orgány. 3. jsem přemýšlel zda ten tvůj podnět neosekat jen co se týká bodu 2) a nepodat vlastní)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vontroba za příspěvky (celkem 2):
- Vaclav.Malek, Dalibor.Zahora
GSM: 776 072 702 Email: jiri.vontroba@gmail.com
- Vaclav.Malek
- Kontaktovat uživatele:
S tím souhlasím.. někdy je potřeba jednat rychle (a je pravda, že KK je dost vytížená).. škoda, že RV je takové zabržděné... a vedoucí AO... raději nemluvit. Jen se snažím spíš lidi připravit na to, že v tomto případě ani není moc chyba v KK...Jiri Vontroba píše:Ovšem považuji za nezbytně nutné, aby CF převzalo dozor nad tím, zda v KK nebo RK nedochází k podezřele dlouhému prodlení. A taky je třeba změnit předpisy týkající se AO. Obracet se s něčím na RV mi přijde v tuto chvíli kontraproduktivní, nebudu psát proč, nechci začínat flame.Vaclav Malek píše:+ Samozřejmě s připomínkou, kterou psal Jakub souhlasím... CF by mělo přehodnotit až případná šetření (tzv. 1. mi přijde zbytečně aby Cf úkolovalo KK, když už KK ten úkol má, 2. Jak naložit s "viníky" by také měli nejdříve řešit dané orgány. 3. jsem přemýšlel zda ten tvůj podnět neosekat jen co se týká bodu 2) a nepodat vlastní)
PS: Jirku Kadeřávka a AO prosím o shovívavost v mém urputném psaní příspěvků do tohoto vlákna, ale zatím mi tu nikdo nenadával a diskuse je pro mě přínosná.
Naposledy upravil(a) Vaclav.Malek dne 03 led 2013, 09:34, celkem upraveno 1 x.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvky (celkem 2):
- Dalibor.Zahora, Jiri.Vontroba
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Václave, tohle nevyžaduje žádné extra šetření, hlavní věci jsou jasné z nich nejzásadnější je svévolné vypnutí fóra. Právě u informačních a svobodu vyjadřování hájících Pirátů je to pochybení zásadní a je na místě, aby z toho byla vyvozena politická odpovědnost. Jak vedení, tak hlavního stvořitele. Vedení to evidentně řešit nechce a zkouší to ústát, proto klička, že se musí nejřív šetřit. Kdyby byli co k čemu tak už rezignovali, mohla rezignovat Gábina, přispělo by to k uklidnění situace, nic. Moc nadějí nevkládám ani do komisí, pokud nezareaguje členská základna a nesvolá sama CF, tak se nic nezmění, což bude dlouhodobě špatně, protože se tyhle věci projeví jindy a bude z toho ještě větší mela než teď.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
- Jiri.Vontroba
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Málku, neser!
Můj navrh na prvotní změnu je starej už tři tejdny a gabča ho uklidila do podpalubí - dokonce tak důkladně, že ho teĎ nemůžu najít.
Od tý doby se neustále snažím tu věc řešit, dokonce jsem byl i na mumble pokecu, i když nejsem v RV. Při té příležitosti jsem zjistil, že je tady asi 20 vláken, kde se cosi jakoby "řeší", nemá to hlavu a patu, nikdo neví, kdo tomu velí, so se ve skutečnosti dělá a o čem se jen tak plká a několikrát jsem žádal o informace, jak to tedy je, ale ty jsem nedostal.
Co teda mám dělat víc? Je to jako jít hlavou proti zdi!!! AO je už úplně nefunkční, Vojta neví, kam dřív skočit, přeceda mizí na hory a kromě toho, že sám vypne fórum, ho nic nezajímá, MO odmítá spolupracovat. Jedinej z vedení, kdo aspoň trochu projevil zájem, byl nakonec ten Jakoubek.
OK, můžu ještě sepsat svou přectavu - úplně komplexně ZASE ZNOVU a furt ji připomínat. Pak mi sice zase někdo jitrej napíše, že mám něco dělat nebo vypadnout, ale já už su zvyklej.

Od tý doby se neustále snažím tu věc řešit, dokonce jsem byl i na mumble pokecu, i když nejsem v RV. Při té příležitosti jsem zjistil, že je tady asi 20 vláken, kde se cosi jakoby "řeší", nemá to hlavu a patu, nikdo neví, kdo tomu velí, so se ve skutečnosti dělá a o čem se jen tak plká a několikrát jsem žádal o informace, jak to tedy je, ale ty jsem nedostal.
Co teda mám dělat víc? Je to jako jít hlavou proti zdi!!! AO je už úplně nefunkční, Vojta neví, kam dřív skočit, přeceda mizí na hory a kromě toho, že sám vypne fórum, ho nic nezajímá, MO odmítá spolupracovat. Jedinej z vedení, kdo aspoň trochu projevil zájem, byl nakonec ten Jakoubek.
OK, můžu ještě sepsat svou přectavu - úplně komplexně ZASE ZNOVU a furt ji připomínat. Pak mi sice zase někdo jitrej napíše, že mám něco dělat nebo vypadnout, ale já už su zvyklej.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 6):
- Jiri.Vontroba, Dominika.Michailidu, Libor.Spacek, Dalibor.Zahora, Ivan.Sirko, Tylda
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- Vaclav.Malek
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, ale pokud si obě/všechny strany myslí, že za nic nemohou tak těžko budou rezignovat (i když teď myslím RP jedná o nějakém návrhu žádosti o rezignaci GA). KK v tomhle bohužel nemůže pospíchat rychle protože musí počkat až se k tomu všichni vyjádří :/Dalibor Zahora píše:Václave, tohle nevyžaduje žádné extra šetření, hlavní věci jsou jasné z nich nejzásadnější je svévolné vypnutí fóra. Právě u informačních a svobodu vyjadřování hájících Pirátů je to pochybení zásadní a je na místě, aby z toho byla vyvozena politická odpovědnost. Jak vedení, tak hlavního stvořitele. Vedení to evidentně řešit nechce a zkouší to ústát, proto klička, že se musí nejřív šetřit. Kdyby byli co k čemu tak už rezignovali, mohla rezignovat Gábina, přispělo by to k uklidnění situace, nic. Moc nadějí nevkládám ani do komisí, pokud nezareaguje členská základna a nesvolá sama CF, tak se nic nezmění, což bude dlouhodobě špatně, protože se tyhle věci projeví jindy a bude z toho ještě větší mela než teď.
Navíc v podnětu o odvolání GA je jasně vidět, že polovina lidí prostě čeká ještě na nějakou reakci GA. A já myslím, že momentálně jsme v situaci kdy si můžeme dovolit ještě čekat.
Navíc rezignace GA řeší jen 1/3 "problémů"... pouze tu výkonnou moc (a navíc stejně jen výměnou osoby..).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvky (celkem 2):
- Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal
-
- Profese: IT coordinator
- Dal poděkování: 10 poděkování
- Dostal poděkování: 39 poděkování
Tak ale běžte do prdele, vy zatrolujete všechno.
Já jen doplním svůj nasranej post. Fakt tu máte diktaturu a je to trochu overkill na cokoliv. To fórum EDIT: seberte AO, resp. rozdělte na tři části, tak jak se rozděluje státní moc. Vím že měl zájem původní správce fóra, dejte mu to, správu ve smyslu evidování jednotlivých výstupů z fór a jednání (bez moderátorskejch práv ať klidně AO dělá. hlavní mody ať dělá Vojta s s Markem Nečadou, tohle je tým, kterej Vás může podle mě hodně zachránit. A případně si navotujte nějakou kontrolní komisy, nebo udělejte adminy jako volený funkce, ale myslím, že tihle dva se naprosto osvědčili, tak ať má ta zkušenost aspoň nějakej užitečnej výsledek ne?
seberte práva moderace minimálně těm nejvíc exponovaným exotům, co tady dělali fakt prasárny. Jinak Vás tohle sežere zaživa. Speciálně u takový členský základny, jako je ta pirátská.
jestli budete jednat z arogance moci a namisto potrestani budou probihat vlekle vysetrovacky tak vam to taky nepomuze.
Co se tyce "rebelske" casti, fakt by to chtělo taky zklidnit, pomáháte utvářet tuhle katastrofu někteří nejvíc exponovaní a věřím že nemám přehled o všem a o pravých pohnutkách. Tím nijak nesnižuji podle mě upřímnou snahu některých poukazovat na problém. Ale už jen to rozdělení na ty dva tábory Vám brání k tomu, abyste případně mohli objektivně kritizovat toho "svýho koně" ze svojí stáje a tohle vede do pekel. Fakt.
Dám Vám dobrou radu. Vyserte se na svoje vlastní zájmy, já si pak taky prolezu vlákna diskusí a u Brocha taky ztratím lehce iluze po tom přesunutí PN z komunitní správy pod něj, obecně to beru tak, že každej máte jet na 100 procent jen pro blaho pirátů a všechno ostatní je prasárna jo? Abych srovnal tu moji předchozí glorifikaci jedné části, tohle by se objektivnímu člověku stávat neměl
Radím Vám to kvůli mě. Já jsem totiž Váš typický volič. Myslete na to jaký obraz utváříte. Ale proboha nikdy k tomu nepoužívejte cenzuru. Jestli někdo sleduje vlastní zájmy tak ať letí. Ať z jedné strany, nebo druhé. Jestli jste schopni každej ubrat, říct si, je novej rok, zkusíme tahat za stejnej konec tak to třeba vyjde.
Co nejmenší moderaci, bo to se tu proběhlo snad mluví jasně za sebe, jak rychle moc korumpuje, kór když někdo má talent na popichování.
To je jediné, co Vám mohu od srdce říci. Ale totalitní dikaturu na fóru fakt ne. A zamyslete se nad kontrolníma mechanismama, když Vám jedna hvězda týmu může beztrestně převzít prakticky celou komunikační platformu a všimne si to náhodnej kolemjdoucí, co je Váš volič. Jo?
A nakonec, všechno dobrý, ono i ta medializace která proběhla, podle mě nakonec pomůže ke katarzi. A vyserte se na plivání na jiné nebo na tu stranu tam, kde můžete vypadat jako vyčůránci a tím nemyslím jenom tohle fórum.
Čus Bambus a ať se daří.
EDIT: Tohle přihazuji z fb podpalubí (vidíte to jak je na palici, zkoušet něco řešit restriktivníma metodama a univerzálním fízlem ať byl původní problém jakýkoli, lidi se pak seberou, rozprchnou, rozdrolej a de to do piči a ja pak ani nevím jak je to mezi sebou provázáný, jedni píšou že to nečtou, druzí že jo. Třeba se Vám to bude hodit jako inspirace, jestli budete chtít nějak zefektivnit fórum:
Jde o to, že věci, které mě iritují, není slovo prdel. To nikoho neurazí, mě dost vadí jiné věci:
Diskuse k osobě dotyčného na koho reaguji, namísto k tématu
Manipulace s kolektivním vnímáním, tím, že se stavím do pozice toho "správného"
Snaha o dávání souvislostí mezi "pracovní výkon" (kdo co udělal) a jeho právo se ozvat, nebo držet hubu.
Jasná deklarace rovnosti a odmítnutí dodávání důrazu svým argumentům tím, že se zašťiťujíi funkcí, všichni jsou si rovni (bavím se o diskusi o tématech směrování strany, ne samozřejmě ve vlákně u jakýchkoli technických, pracovních a jiných specifických problémůí)
Dehonestace osoby diskutujícího (to je troll, kurevník, ukradl malému dítěti lízátko). Samozřejmě že se to netýká toho, když někdo poukáže na PROKÁZANÉ pochybení
Velice striktní možnosti odkazování se na pravidla, či ohýbání těchto pravidel, pravidla hry jsou od toho, aby se dala měnit.
Neslučitelnost moderace vlákna stejnou osobou, která v něm diskutuje.
atd. Samozřejmě je to jen hlubej náčrt, pravidla by se musela jasně definovat, stanovit u nich konsensus a odsouhlasit. Někdo by z pravidel výše mohl mít pocit, že se snažím nadržovat jedné skupině, ve skutečnosti ne, já se snažím definovat to, jak si představuji co nejnormálnější diskusi. A to, co jsem nahoře napsal, je často používanou obezličkou pro prosazování názoru. Demagogickou a ubohou více, než slovo prdel.
K tomu by to chtělo definovat zásady moderace, logování jednotlivých moderátorských kroků, postavit na první místo nemožnost vypnutí fóra spojenou s okamžitým propuštěním ze strany a definovat, že moderace má být co nejmenší a nemá rozhodně zapříčiňovat problémy, namísto jejich řešení, jak jsem byl svědkem. Svoboda projevu musí být nadřazena čemukoliv jinému a zároveň nesmí být zneužívána. Moderátor a správce fóra má sloužit. Ano SLOUŽIT! nikoli rozkazovat.
Co nejmenší možná míra moderace, jen z definovaných způsobů s jasně definovanými postupy
To mě jen tak napadlo a je možný že jsem úplně mimo, v takovém případě tento spam ignorujte. Jo btw. dneska u vlákna "Co se stalo v pirátské straně" jsem po dlouhé době zažil nejnormálnější diskusi, jak jsem poznamenal už v tom vláknu.
Není divné, že nebyla vůbec moderována? To jen k tomu, aby bylo jasné, že moderace může zapříčinit problémy jejím silovým prosazováním a zneužíváním a možná by to stálo za úvahu, jestli jste při honbě za korektnostní a nastavováním "pravidel pro užitečnější diskusi" nezpůsobili opak, diskusi nerozmělnili a tím se stali součástí problému, což je největší argument, proti tomu, co se někteří snažili zavést.
EDIT2 A to CF byste si udělat měli. A pořádně rozseknout to co tu předvedlo AO. A hned jako další bod bych hodil, že až bude web pod skutečně objektivní kontrolou a ne diktaturou, mohlo by se jednat o tom, jestli PN by neměli přejít zpátky pod komunitní správ a ne že si ho někdo outsourcuje do soukromýho projektu. Kdyby to nabídl přímo Broch, ukázal by se jako velkej frajer. Vždyť je to na palici mejt vlastní mediální kanál mimo kontrolu a mezitím si zavádět dikaturu na fóru ne? Není to náhodou ta debilní kombinace co umožnila tuhle prima situaci?
Já jen doplním svůj nasranej post. Fakt tu máte diktaturu a je to trochu overkill na cokoliv. To fórum EDIT: seberte AO, resp. rozdělte na tři části, tak jak se rozděluje státní moc. Vím že měl zájem původní správce fóra, dejte mu to, správu ve smyslu evidování jednotlivých výstupů z fór a jednání (bez moderátorskejch práv ať klidně AO dělá. hlavní mody ať dělá Vojta s s Markem Nečadou, tohle je tým, kterej Vás může podle mě hodně zachránit. A případně si navotujte nějakou kontrolní komisy, nebo udělejte adminy jako volený funkce, ale myslím, že tihle dva se naprosto osvědčili, tak ať má ta zkušenost aspoň nějakej užitečnej výsledek ne?
seberte práva moderace minimálně těm nejvíc exponovaným exotům, co tady dělali fakt prasárny. Jinak Vás tohle sežere zaživa. Speciálně u takový členský základny, jako je ta pirátská.
jestli budete jednat z arogance moci a namisto potrestani budou probihat vlekle vysetrovacky tak vam to taky nepomuze.
Co se tyce "rebelske" casti, fakt by to chtělo taky zklidnit, pomáháte utvářet tuhle katastrofu někteří nejvíc exponovaní a věřím že nemám přehled o všem a o pravých pohnutkách. Tím nijak nesnižuji podle mě upřímnou snahu některých poukazovat na problém. Ale už jen to rozdělení na ty dva tábory Vám brání k tomu, abyste případně mohli objektivně kritizovat toho "svýho koně" ze svojí stáje a tohle vede do pekel. Fakt.
Dám Vám dobrou radu. Vyserte se na svoje vlastní zájmy, já si pak taky prolezu vlákna diskusí a u Brocha taky ztratím lehce iluze po tom přesunutí PN z komunitní správy pod něj, obecně to beru tak, že každej máte jet na 100 procent jen pro blaho pirátů a všechno ostatní je prasárna jo? Abych srovnal tu moji předchozí glorifikaci jedné části, tohle by se objektivnímu člověku stávat neměl
Radím Vám to kvůli mě. Já jsem totiž Váš typický volič. Myslete na to jaký obraz utváříte. Ale proboha nikdy k tomu nepoužívejte cenzuru. Jestli někdo sleduje vlastní zájmy tak ať letí. Ať z jedné strany, nebo druhé. Jestli jste schopni každej ubrat, říct si, je novej rok, zkusíme tahat za stejnej konec tak to třeba vyjde.
Co nejmenší moderaci, bo to se tu proběhlo snad mluví jasně za sebe, jak rychle moc korumpuje, kór když někdo má talent na popichování.
To je jediné, co Vám mohu od srdce říci. Ale totalitní dikaturu na fóru fakt ne. A zamyslete se nad kontrolníma mechanismama, když Vám jedna hvězda týmu může beztrestně převzít prakticky celou komunikační platformu a všimne si to náhodnej kolemjdoucí, co je Váš volič. Jo?
A nakonec, všechno dobrý, ono i ta medializace která proběhla, podle mě nakonec pomůže ke katarzi. A vyserte se na plivání na jiné nebo na tu stranu tam, kde můžete vypadat jako vyčůránci a tím nemyslím jenom tohle fórum.
Čus Bambus a ať se daří.
EDIT: Tohle přihazuji z fb podpalubí (vidíte to jak je na palici, zkoušet něco řešit restriktivníma metodama a univerzálním fízlem ať byl původní problém jakýkoli, lidi se pak seberou, rozprchnou, rozdrolej a de to do piči a ja pak ani nevím jak je to mezi sebou provázáný, jedni píšou že to nečtou, druzí že jo. Třeba se Vám to bude hodit jako inspirace, jestli budete chtít nějak zefektivnit fórum:
Jde o to, že věci, které mě iritují, není slovo prdel. To nikoho neurazí, mě dost vadí jiné věci:
Diskuse k osobě dotyčného na koho reaguji, namísto k tématu
Manipulace s kolektivním vnímáním, tím, že se stavím do pozice toho "správného"
Snaha o dávání souvislostí mezi "pracovní výkon" (kdo co udělal) a jeho právo se ozvat, nebo držet hubu.
Jasná deklarace rovnosti a odmítnutí dodávání důrazu svým argumentům tím, že se zašťiťujíi funkcí, všichni jsou si rovni (bavím se o diskusi o tématech směrování strany, ne samozřejmě ve vlákně u jakýchkoli technických, pracovních a jiných specifických problémůí)
Dehonestace osoby diskutujícího (to je troll, kurevník, ukradl malému dítěti lízátko). Samozřejmě že se to netýká toho, když někdo poukáže na PROKÁZANÉ pochybení
Velice striktní možnosti odkazování se na pravidla, či ohýbání těchto pravidel, pravidla hry jsou od toho, aby se dala měnit.
Neslučitelnost moderace vlákna stejnou osobou, která v něm diskutuje.
atd. Samozřejmě je to jen hlubej náčrt, pravidla by se musela jasně definovat, stanovit u nich konsensus a odsouhlasit. Někdo by z pravidel výše mohl mít pocit, že se snažím nadržovat jedné skupině, ve skutečnosti ne, já se snažím definovat to, jak si představuji co nejnormálnější diskusi. A to, co jsem nahoře napsal, je často používanou obezličkou pro prosazování názoru. Demagogickou a ubohou více, než slovo prdel.
K tomu by to chtělo definovat zásady moderace, logování jednotlivých moderátorských kroků, postavit na první místo nemožnost vypnutí fóra spojenou s okamžitým propuštěním ze strany a definovat, že moderace má být co nejmenší a nemá rozhodně zapříčiňovat problémy, namísto jejich řešení, jak jsem byl svědkem. Svoboda projevu musí být nadřazena čemukoliv jinému a zároveň nesmí být zneužívána. Moderátor a správce fóra má sloužit. Ano SLOUŽIT! nikoli rozkazovat.
Co nejmenší možná míra moderace, jen z definovaných způsobů s jasně definovanými postupy
To mě jen tak napadlo a je možný že jsem úplně mimo, v takovém případě tento spam ignorujte. Jo btw. dneska u vlákna "Co se stalo v pirátské straně" jsem po dlouhé době zažil nejnormálnější diskusi, jak jsem poznamenal už v tom vláknu.
Není divné, že nebyla vůbec moderována? To jen k tomu, aby bylo jasné, že moderace může zapříčinit problémy jejím silovým prosazováním a zneužíváním a možná by to stálo za úvahu, jestli jste při honbě za korektnostní a nastavováním "pravidel pro užitečnější diskusi" nezpůsobili opak, diskusi nerozmělnili a tím se stali součástí problému, což je největší argument, proti tomu, co se někteří snažili zavést.
EDIT2 A to CF byste si udělat měli. A pořádně rozseknout to co tu předvedlo AO. A hned jako další bod bych hodil, že až bude web pod skutečně objektivní kontrolou a ne diktaturou, mohlo by se jednat o tom, jestli PN by neměli přejít zpátky pod komunitní správ a ne že si ho někdo outsourcuje do soukromýho projektu. Kdyby to nabídl přímo Broch, ukázal by se jako velkej frajer. Vždyť je to na palici mejt vlastní mediální kanál mimo kontrolu a mezitím si zavádět dikaturu na fóru ne? Není to náhodou ta debilní kombinace co umožnila tuhle prima situaci?
Naposledy upravil(a) czpirat dne 03 led 2013, 10:09, celkem upraveno 3 x.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi czpirat za příspěvky (celkem 2):
- Jiri.Vontroba, anonym2064
- Vaclav.Malek
- Kontaktovat uživatele:
Ano vedoucí AO v tomto případě tvůj návrh odmítlo, na což mělo právo.Roman Kucera píše:Málku, neser!Můj navrh na prvotní změnu je starej už tři tejdny a gabča ho uklidila do podpalubí - dokonce tak důkladně, že ho teĎ nemůžu najít.
Ty zase máš právo podat tento návrh třeba v RV ať ho podpoří nebo podat členský podnět ve své věci nebo podnět o odvolání vedoucí AO. Nic z toho si neudělal ... ale pořád máš možnost. Nevím jak jinak by se to mělo řešit.. zakládat ve vnistrostranické diskusi anketu je podle mě neúčelné a nic to nezmění.. ani žádné psaní článků, blogů nebo nadávky..
Samozřejmě se může stát, že to neprojde, že prostě většina Pirátů bude spokojená s rozhodnutím AO a ne s tvým návrhem, ale to je snad demokracie ne?
A i když s tvým návrhem (pokud je to ten jak jsme se o něm bavili v podpalubí) nesouhlasím, klidně ti to pomohu prosadit (když to projde, tak je mi to fakt jedno.. mě je fórum celkem ukradené

PS: stejně si myslím, že to skoro nic neřeší (co se týká fóra).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvek:
- Dalibor.Zahora