Muslimové, stavba mešit, nošení šátků a burek atd. v ČR

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
dharmapala
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Muslimové, stavba mešit, nošení šátků a burek atd. v ČR

Příspěvek od dharmapala »

> Vždycky je nahoře někdo, kdo bude využívat těch dole, tohle jde změnit jen těžko,

'Vzdycky' je absolutni tvrzeni, ktere nelze dokazat. Casto - prosim, vetsinou - ok.

> ovšem nijak jsi tím nepopřel to, že sdružování lidí v náboženstvích je špatné, tedy mnohem horší, než když je člověk sám věřící a svou víru ke svému bohu uctívá sám v lese na paloučku.

Zalezi na tech lidech a na konkretnich ucenich. Nekteri lide a nektera uceni jsou agresivnejsi nez jini/a. Ale samotne sdruzovani za vsemoznymi ucely je pro lidi prirozene. Jde jen o to, aby se to nezvrhlo a to je zalezitost bezpecnostnich slozek. Pokud ale predem zakazeme nabozenske sdruzovani kvuli spatnym zkusenostem s nekterymi lidmi a skupinami, ocitame se razem v orwellovskem svete, zcela v rozporu s vizi CPS.
Robert.Adamek
Profese: Obchodní ředitel
Dal poděkování: 259 poděkování
Dostal poděkování: 403 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Adamek »

Vždycky... prostě tomu tak je ať chceme nebo ne. Zase je to v člověku a jeho touze řídit, vládnout a ovládat slabší pro svůj vlastní prospěch. Nelze to samozřejmě dokázat, ale je to naprosto zřejmé ve všech odvětvích společnosti. Je to prostě dáno přírodou, jsou slabší a silnější jedinci.
Proto taky hovořím o tom, že se jedná o můj soukromý názor a ne o názory ČPS. Navíc mě ani nenapadlo tvořit jakýsi zákaz náboženského sdružování, jen z toho nemám dobrý pocit. Kromě toho zákazy pouze podněcují zbytečné rozbroje a ty nikdo nechce. Je fakt, že například budhismus není agresivní učení. Čili žádné zákazy, byl bych raději, kdyby si lidé uvědomili, co dělají a jak víru chápou.
mvokoun
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od mvokoun »

Souhlasím s tvrzením, že pokud emigrují do jiné kultury, měli by se přispůsobit. Tím nechci říct, že by se měli vzdát svého náboženství, ale neměli by po státu a lidech požadovat nadstandartní zacházení. Myslím tím zvláštní rozdělování tříd, stavba mešit a podobně. A rozhodně by nesměli stavět náboženství nad zákon viz. neposílání do školy, vraždy za urážku rodiny...
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1024 poděkování
Dostal poděkování: 2433 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Proboha, co je nadstandardního na "stavbě mešit" ? když oni si ji zaplatí... nežádají na to dotaci ze státního rozpočtu, nebo tak.

Co je komu do toho, jestli si někdo na zakoupeném pozemku postaví supermarket nebo mešitu, podle mě. Třeba to bude inspirace pro okolní komunitu, aby se také společně složila a také si něco postavila společně...

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | k tvorbě příspěvků na fórum nepoužívám a nikdy jsem nepoužíval velké jazykové modely

Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Michaeli klid prosímtě. Slova jako proboha, co je komu do toho apod. vypusť ze svého slovníku, fakt ti to pomůže se s lidmi domluvit. A promiň, že tě poučuji, u mne to fungovalo. Prostě, myslíme pozitivně, v klidu.

Přeformulováno:

Pozor, na stavbě mešit není nic nadstandardního. Když oni si ji zaplatí... nežádají na to dotaci ze státního rozpočtu, nebo tak.

Svobodně se mohou rozhodnout, zda si na zakoupeném pozemku postaví supermarket nebo mešitu, podle mě. Třeba to bude inspirace pro okolní komunitu, aby se také společně složila a také si něco postavila společně...
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Robert.Adamek
Kontaktovat uživatele:

Jde o to, že naše společnost je víceméně křesťansky založená, čili určitý konflikt kultur a náboženství stavbou mešit určitě vzniká. Nevím jak by se na mě dívali v Iráku, kdybych jim uprostřed města postavil kostel, asi by mě ukamenovali. Tedy si myslím, že jsme velmi tolerantní společnost, nicméně pokud by to mělo přerůst v určité nepokoje, pak bych stavbu mešity prostě nepovolil. Speciálně o takovémto tématu bych nechal hlasovat lidi, kterých se to v okolí týká, v referendu a přihlédl bych stoprocentně k jejich vůli. Tedy nedovolil bych si to rozhodnout sám i přesto, že je pozemek danými muslimy vlastněn.
Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

To jo, ale my nechceme být jako Irák. Mimochodem, islám je k jinověrcům, zejména lidům knihy (starého zákona) docela tolerantní. Kdyby byl někdo schopen to dát dohromady, docela by mne zajímalo, zda je v islámských zemích více křesťanských komunit než v křesťanských zemích islámských komunit.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1024 poděkování
Dostal poděkování: 2433 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Jiri Kaderavek píše:Michaeli klid prosímtě. Slova jako proboha, co je komu do toho apod. vypusť ze svého slovníku, fakt ti to pomůže se s lidmi domluvit. A promiň, že tě poučuji, u mne to fungovalo. Prostě, myslíme pozitivně, v klidu.
Já tě chápu, ale pro mě byla online diskuze vždy víceméně emocionální záležitost, a teď je těžké kvůli online politické straně měnit styl.

Jsme ale fakt země, kde už před hodně dlouhou dobou došlo k oddělení církve od státu, a k realizaci svobody vyznání (která je v podstatě formou svobody projevu). Opravdu každý, kdo se chce shromáždit za jakýmkoliv účelem, by měl mít možnost to udělat. A je jedno, jestli jsou to muslimové, hnutí Haré Kršna, Hnutí Grálu nebo Aleš Brichta a jeho fanoušci. Sekta jako sekta.

Až se muslimové pokusí vykonat soud podle šáríjy nějaký rozsudek (useknutí ruky zlodějovi, apod.), tak je samozřejmě na policii ČR, aby konala a zabránila trestnému činu (případně ho vyšetřila). A to bez ohledu na to, jestli to bude nějaký multimiliardář-tunelář z 90. let, nebo nějaký Rom z Ostravska: občané ČR mají právo, aby na nich nebyla vykonávána šáríja - a muslimové mají ovšem právo si u nás stavět mešity - dokud se z nich nestane fundamentalistický Taliban.

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | k tvorbě příspěvků na fórum nepoužívám a nikdy jsem nepoužíval velké jazykové modely

Robert.Adamek
Kontaktovat uživatele:

Říkam to celkem nerad, ale na tom se víceméně shodneme ;)
Jan.Safar
Profese: IT / ERP
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Safar »

Michael xChaos Polak píše:
Jsme ale fakt země, kde už před hodně dlouhou dobou došlo k oddělení církve od státu, a k realizaci svobody vyznání (která je v podstatě formou svobody projevu). Opravdu každý, kdo se chce shromáždit za jakýmkoliv účelem, by měl mít možnost to udělat. A je jedno, jestli jsou to muslimové, hnutí Haré Kršna, Hnutí Grálu nebo Aleš Brichta a jeho fanoušci. Sekta jako sekta.

Až se muslimové pokusí vykonat soud podle šáríjy nějaký rozsudek (useknutí ruky zlodějovi, apod.), tak je samozřejmě na policii ČR, aby konala a zabránila trestnému činu (případně ho vyšetřila). A to bez ohledu na to, jestli to bude nějaký multimiliardář-tunelář z 90. let, nebo nějaký Rom z Ostravska: občané ČR mají právo, aby na nich nebyla vykonávána šáríja - a muslimové mají ovšem právo si u nás stavět mešity - dokud se z nich nestane fundamentalistický Taliban.
Není co dodat, pod tohle se podepíšu...
Místopředseda Pardubického kraje
http://politicalcompass.org/printablegr ... &soc=-5.59
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“