NATO

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: NATO

Příspěvek od jzvc »

shaman píše:Mě fascinuje ten všeobecný poct,, že protože nás teď celých 43 let nikdo vojensky nenapadnul, tak už je všechno v pohodě, a už se to nikdy nestane.
Me zase fascinuje, ze si ani neprectes nac reagujes ... nebo mas pocit, ze sme v roce 38 nemeli armadu? Meli jsme v te dobe prakticky jednu z nejlepe vyzbrojenych a organizovanych armad na svete .. a bylo nam to k cemu? => ma pro nas armada nejaky smysl? Nema, kdyz ji mit nebudeme, vysledek bude stejny, jen nas to nebude stat ty prachy.

Jinak si klido Sacko domu koupim (za sve) ale z duvodu snadne ovladatelnosti ovci nemuzu (legalne lze koupit semiauto variantu, ktera je samo snadno upravitelna na full auto, ale...).

Jinak receno, OK, jestli chcete armadu, pak mensi nez 500 000 vojaku nema smysl, potrebujeme minimalne 200 stihacek, 1 000 tanku ... a jeste je treba jedna naprosto zasadni vec, uzakonit, ze kdokoli by chtel kapitulovat musi byt okamzite zastrelen a takovy rozkaz nesmi nikdo respektovat, jinak bude zastrelen taky.
Daniel.Hradsky
Profese: veterinární lékař
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 188 poděkování

Příspěvek od Daniel.Hradsky »

jzvc píše:
shaman píše:Mě fascinuje ten všeobecný poct,, že protože nás teď celých 43 let nikdo vojensky nenapadnul, tak už je všechno v pohodě, a už se to nikdy nestane.
Me zase fascinuje, ze si ani neprectes nac reagujes ... nebo mas pocit, ze sme v roce 38 nemeli armadu? Meli jsme v te dobe prakticky jednu z nejlepe vyzbrojenych a organizovanych armad na svete .. a bylo nam to k cemu? => ma pro nas armada nejaky smysl? Nema, kdyz ji mit nebudeme, vysledek bude stejny, jen nas to nebude stat ty prachy.

Jinak si klido Sacko domu koupim (za sve) ale z duvodu snadne ovladatelnosti ovci nemuzu (legalne lze koupit semiauto variantu, ktera je samo snadno upravitelna na full auto, ale...).

Jinak receno, OK, jestli chcete armadu, pak mensi nez 500 000 vojaku nema smysl, potrebujeme minimalne 200 stihacek, 1 000 tanku ... a jeste je treba jedna naprosto zasadni vec, uzakonit, ze kdokoli by chtel kapitulovat musi byt okamzite zastrelen a takovy rozkaz nesmi nikdo respektovat, jinak bude zastrelen taky.
No, tebe to asi moc nefascinuje, jinak by sis přečetl, že vlákno se jmenuje "NATO" a ne "Kolik by chtěl Béďa vojáků" ;) možná, by jsi si také spočítal, že před 43 roky nebyl rok 1938. A také existují teorie o tom, že kdyby nebyli oportunisti jako ty a armáda v roce 1938, o kterém ty mluvíš, necouvla, mohlo být také všechno jinak.
EDIT: armáda tenkrát necouvla, nýbrž dostala rozkaz A také ti děkuji, že jsi tímto potvrdil můj souhlas se setrváváním v NATO.
Kouřím a piju. Jsem tlustej. Mám velký auto. JÁ ale do VAŠEHO života nekecám.
Nejsem pirát, jsem korzár. :twisted:
I černá ovce zůstává ovcí, jen bečí v jiné ohrádce.....
jzvc

Příspěvek od jzvc »

Je uplne jedno jestli coufne armada nebo ji to nekdo rozkaze, vysledek je stejnej. A naprosto stejnej by byl vysledek at uz sme nebo nejsme v NATO - u nas zadna ropa neni => neni duvod nas resit. Hodime se jim jako naraznikovy pasmo a to je tak vsechno. Ostatne cela evropa slouzi US jen jako vhodne umistena odpalovaci rampa.
Harpli
Profese: Dělník
Dostal poděkování: 11 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harpli »

Zůstat a chránit Evropu.
jzvc

Příspěvek od jzvc »

Pro pobaveni - nase letecvo uzemi drobna nehoda, netreba na nej ani utocit
http://zpravy.idnes.cz/cesko-po-nehode- ... _domaci_jw

Mno hlavne ze mame 4 vojenska letiste (realne jich mame mnohem vic, vetsina byvalych letist by byla schopna provozu velmi rychle).
Co myslite, nezaslouzil by za toto nekdo poradne nakopat? Bych cekal ze ty stroje budou dislokovany aspon na 2 letistich, protoze "neco" se stat muze kdykoli ...
volani.webnode.cz
Profese: Nezaměstnaný-prekérní práce-PéCévál
Dal poděkování: 253 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volani.webnode.cz »

Já na to nemám názor, nemám o tom dostatečně informací a ani jsem o tom nepřemýšlel.
Ale shodou náhod jsem četl kus tohoto vlákna a hned po tom jsem narazil na tuto "zprávu": 45 demonstrantů proti NATO bylo zatčeno: http://imcmedia.cz/?p=4254
http://imcmedia.cz/?p=4260
Ⓐ☮
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

jzvc píše:Pro pobaveni - nase letecvo uzemi drobna nehoda, netreba na nej ani utocit
http://zpravy.idnes.cz/cesko-po-nehode- ... _domaci_jw

Mno hlavne ze mame 4 vojenska letiste (realne jich mame mnohem vic, vetsina byvalych letist by byla schopna provozu velmi rychle).
Co myslite, nezaslouzil by za toto nekdo poradne nakopat? Bych cekal ze ty stroje budou dislokovany aspon na 2 letistich, protoze "neco" se stat muze kdykoli ...
Dislokovat nasich par letadel na vice letistich by bylo dost drahe. Nejde jen o letadla, ale o pozemni personal, pozemni techniku atd. Napr. takhle staci jeden starovaci dieselgenerator a dalsi 2-3 v zaloze (zakonzervovane). Pri dvou letistich se to uz musi zdvojovat, takze 2 agregaty v pohotovosti, 4-6 v zaloze. A takhle by to muselo byt se vsim, tedy schudky, cisterny, hasici vozy, sklad padaku a "skafandru", bezne nahradni dily atd.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

jzvc

Příspěvek od jzvc »

Jenze petre, mi oficilene ty 4 letiste mame (a i podle NATO by nam mely stacit 2) takze je stejne nekdo musi udrzovat, technika na nich musi bejt pripravena ... a krome tech par gripenu mame prece jeste dalsi stroje ... (ktere litaji z jinych letist) ... => jde jen o rozmisteni tech gripenu. Nehlede na to, ze prave proto to na zapad od nas (ale i na vychod ...) funguje jako smisenej provoz => leteste ma jak vojensky tak civilni provoz => cast nakladu plati civil. Napr tu mame letiste v Kbelich, ktere je normalne v provozu. Trebas slovaci maj na sliaci taky kombinovanej provoz.
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Dal poděkování: 2661 poděkování
Dostal poděkování: 1345 poděkování

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Můj názor je takový, že bychom měli tlačit na to, aby NATO byla pouze a jen obranná aliance - ne, 'preventivní útok' (zvláště na vzdálenou zemi) skutečně není obrana, ale prostá agrese. Pokud tohle bude platit a NATO bude pod kontrolou všech členských států, ne nástroj USA, UK a Francie, nemám s členstvím v alianci problém. Což, obávám se, dnes splněno není, ale odchod má cenu požadovat až ve chvíli, kdy by vláda tohoto státu toto vůbec požadovala a nebyla vůle ke změně mezi ostatními státy aliance. Vojenské složky musí být podřízené civilní moci, ne být paralelní strukturou, která prosazuje své požadavky bez ohledu na názor občanů. U nás armáda nemá silné slovo, ale mám pocit, že v mnohých zemích se to blíží spíš té druhé možnosti.
Mandát rozhodnout o intervenci v jiném státu má podle mne jen OSN (která také, co si budeme povídat, dodnes nefunguje úplně demokraticky) a k takovým bychom se měli připojovat na základně vlastního rozhodnutí a sami za sebe, ne v rámci NATO.

Tak mě napadá, že něco v tomto smyslu mi v programu v komponentě Mezinárodní vztahy chybíOFFTOPIC, ale nehodlám se nyní snažit otevírat diskusi k něčemu, co už bylo uzavřeno, když ještě zvbývá tolik páce na dalších komponentách.

pápá strano

dosluhující člen strany, příznivec českobudějovického komunálního týmu

jzvc

Příspěvek od jzvc »

V OSN realne rozhoduje USA, Rusko a Cina, vpodstate zalezi jen na nazorech techto 3. Francie a UK sou nepodstatni clenove, kteri se vzdy pridaji na stranu USA.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“