Název strany
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Název strany
Re: petr.duchek
JO!!!!!!!!!!!! To je ono! I internet i piráti. A zkráceně se jí bude říkat spíš "Internet" než "Piráti".
JO!!!!!!!!!!!! To je ono! I internet i piráti. A zkráceně se jí bude říkat spíš "Internet" než "Piráti".
- Tomas.Fuksa
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 60 poděkování
- Dostal poděkování: 75 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
petr.duchek píše: Internet, Česká Pirátská Strana,
IČPS
to není vůbec špatné
Všimli jste si že v PC technice a i vesmírných programech dávají i byť hodně komplikované projekty smysluplné zkratky? (Namátkou třeba S.M.A.R.T.)
Takže na to by se mělo myslet taky.
Česká, internetově pirátská strana - ČIPS
-
- Dostal poděkování: 3 poděkování
-
- Dostal poděkování: 1 poděkování
- Tomas.Fuksa
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 60 poděkování
- Dostal poděkování: 75 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Brainstorming se vždycky zvrhne - ale občas se vyplaví něco opravdu dobrého.snouman.net píše:Tady se to začíná zvrhávatČIPS zní krásně
Ale nějak se mi to nezdá jako celkově
-
Piratska strana je IMO vyborny nazev, jednak je z neho zrejme ze strana je soucasti sirsiho myslenkoveho hnuti (navaznost na ostatni piratske strany v evrope) a jednak je to chytlave a pritahuje to pozornost medii - strana s nudnym nazvem jako 'Strana svobody slova' (kdo to navrhoval at si to prosim nebere osobne;-) by rozhodne nerozvirila takovy medialni buzz. A ze to ma i negativni konotace... vzdyt o to snad prave jde, tohle mysleni zmenit, ne? To je snad jeden z hlavnich cilu strany, a kdyz k tomu provokuje i samotny nazev strany, tak to je super. Urcite bude potreba hodne a hodne vysvetlovat...
-
- Profese: grad student IT
Česká pirátská strana je krásný název. Jen je potřeba chápat ten název jako vtip, kterým je. To, že se nekomerčnímu šíření říká "pirátství" je ten vtip, ale nejsme to my, kdo je jeho autorem...
-
Zdravím,
já bych byl pro zachování názvu "Česká pirátská strana". Ze začátku to asi bude vyvolávat negativní emoce, ale každá reakce je zpočátku dobrá, myslím... a potom už lidi pochopí, že slovo "pirát" je tu myšleno spíš jako ironická reakce na mediální masáž, kterou každý den dostávají - a hlavně - malých stran je spousta, ale já si třeba osobně prakticky žádnou nevybavím. Jinými slovy, název je sice provokativní, ale není fádní a lidi ho jen tak nezapomenou. Samozřejmě, šlo by jej určitě i trochu modifikovat, ale určitě bych se vyhnul fádním a otřepaným názvům (nic ve zlém, nemyslím to špatně
jako "Svoboda slova", "Internet" či cokoliv s "demokracií" atd., protože toho je dneska všude plno.
Jirka Kortus
já bych byl pro zachování názvu "Česká pirátská strana". Ze začátku to asi bude vyvolávat negativní emoce, ale každá reakce je zpočátku dobrá, myslím... a potom už lidi pochopí, že slovo "pirát" je tu myšleno spíš jako ironická reakce na mediální masáž, kterou každý den dostávají - a hlavně - malých stran je spousta, ale já si třeba osobně prakticky žádnou nevybavím. Jinými slovy, název je sice provokativní, ale není fádní a lidi ho jen tak nezapomenou. Samozřejmě, šlo by jej určitě i trochu modifikovat, ale určitě bych se vyhnul fádním a otřepaným názvům (nic ve zlém, nemyslím to špatně

Jirka Kortus
-
Možná bych se na ten internet účelově nevázal, protože jestli se chceme zakousnout do autorského zákona, bude to rázem širší téma než jen samotný internet. Mně se název Česká pirátská strana prostě líbí, má to pro mě i pěkný kontrastní efekt k ostatním kravatovým politickým skupinám.
(a kdyby se to v budoucnu zvrhlo do klasického způsobu české politiky, tak alespoň můžeme říct, že jsme to měli od začátku v názvu
(a kdyby se to v budoucnu zvrhlo do klasického způsobu české politiky, tak alespoň můžeme říct, že jsme to měli od začátku v názvu