Nominace Martina Šmídy do republikového výboru

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Podporuji nominaci Martina Šmídy do dovolby RV

Ano

96
88%

Ne

7
6%

Zdržuji se

6
6%
 
Celkem hlasujících: 109 - Celkem hlasů: 109

Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14658
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Bydliště: Praha Vršovice
Dal poděkování: 12032 poděkování
Dostal poděkování: 20484 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Martina Šmídy do republikového výboru

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Ahoj Pirátky a Piráti,

dovoluji si navrhnout do RV Martina "Punkieho" Šmídu. Martin by do RV přinesl unikátní zkušenost pirátského zastupitele z menší moravské obce, což by bylo samo o sobě přínosné, ale hlavně je to velmi přátelský a otevřený člověk, který dobře vychází s lidmi. V RV by byl určitě ku prospěchu.

Však ho znáte!

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Tomas.Valek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 2489
Registrován: 08 dub 2018, 16:47
Profese: Navrhovatel
Dal poděkování: 1765 poděkování
Dostal poděkování: 2846 poděkování

Re: Nominace Martina Šmídy do republikového výboru

Příspěvek od Tomas.Valek »

Více komunálních a krajských zastupitelů v RV je jedině dobře, Punkie by se v RV zase hodil.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Valek za příspěvky (celkem 3):
Martin.Sterba, Michal.Gill, Jaroslav.Toman

Tomáš Válek
tomas.valek@pirati.cz
+420 774 652 082
Semper ita agere vis ut alii te faciant. Benevolentia adsume.
Někdo musel najít tu odvahu.

Uživatelský avatar
Zdenek.Kubala
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 1676
Registrován: 25 pro 2012, 19:32
Profese: Linux Architect, AT Engineer, UNIX Admin
Bydliště: Chrudim,Praha
Dostal poděkování: 1034 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Martina Šmídy do republikového výboru

Příspěvek od Zdenek.Kubala »

Punkie je hlavne radni Olk :). Punkie do RV!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Kubala za příspěvky (celkem 2):
Simona.Mikusova, Andrej.Ramaseuski

Muj podpis? Ten "ve spravny cas" kazdy pozna. :)

UNIX - Where is a shell, there is a way.

Emeritni mistopredseda KS Pardubicky kraj a MS Chrudimsko.
clen Republikoveho vyboru za CF (drive za PaK)
soucasti technickeho odboru

Uživatelský avatar
Martin.Smida
Republikový výbor
Příspěvky: 4045
Registrován: 12 črc 2012, 07:45
Profese: Kompostář
Bydliště: Majetín
Dal poděkování: 2917 poděkování
Dostal poděkování: 5340 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Martina Šmídy do republikového výboru

Příspěvek od Martin.Smida »

Zdravím, děkuji za nominaci, vážím si toho.
Práce v RV (ale i v RP) mě bavila, ale když jsem byl 2020 zvolen do krajské Rady, místo v zastupitelstvu obce Majetín i všechny vnitrostranické funkce jsem opustil, abych se mohl naplno věnovat nové výzvě ve vedení Olomouckého kraje. A pořád to považuju za dobré rozhodnutí, bylo toho spousta nového, co se učit a zároveň jsem chtěl co nejdřív naplno pracovat a realizovat program. A myslím, že mi ta vnitropolitická pauza prospěla.

Nicméně bylo mi po nějakém čase naznačeno, že si nemůžu „jen užívat veřejné funkce“ (u slova "užívat" bych ty uvozovky chtěl nějak zdvojnásobit :-) ale jo, baví mě to. ikdyž mě to občas sere :-) ), ale že bych měl zase něco dělat i pro stranu, takže jsem se posléze zapojil do předsednictva krajského sdružení. Tam mám na starosti především personální stránku věci, takže přemlouvání členů, aby nekončili, potenciálních členů, aby se členy stali a stávajících členů, aby byli motivování zapojit (někdy znovu víc) se tam, kde by si připadali užitečně a bavilo je to. Vůbec tu vnitrostranickou atmosféru považuji za moc důležitou. Každopádně si nyní připadám celkem časově vytížený.

Teď mi bude brzo mandát v krajském zastupitelstvu a krajské Radě končit, jenže prozatím to neznamená, že bych měl nějak víc času. Spíš naopak. Před koncem volebního období bych rád dotáhl věci, co jsem rozdělal a případně i nastartoval věci, co by pak mohly běžet i v dalším volebním období. Jsem zvolný lídr kandidátky, a tak budu mít spoustu práce s kampaní. A v neposlední řadě bych nějaký čas nadále rád věnoval rodině a přátelům.

Pokud budu do RV zvolen, budu si muset zase o něco důkladněji řídit svůj time-management, ale věřím, že to zvládnu. Dostal jsem svolení i od dětí a manželky, takže nominaci přijímám.

Vlastně doufám, že se nemusím nějak zvlášť představovat. Jsem u Pirátů od 2012 a prošel jsem si vším možným, od místního (TVRZ) a krajského předsednictva (XOLK), Republikové předsednictvo 2016 – 2018, Volební výbor v téže době (Pusťte nás na ně!), mediální odbor, rezortní tým Životní prostředí, expertní tým Odpadové hospodářství, KET Životní prostředí a zemědělství.
Co se týče veřejných funkcí, tak jsem dvakrát (2014 a 2018) kandidoval a byl dvakrát zvolen do obecního zastupitelstva v malé moravské obci Majetín. A třikrát (2012, 2016, 2020) kandidoval do kraje, přičemž poslední volby pro nás (v koalici PirSTAN) dopadly úspěšně a stal jsem se krajským radním pro životní prostředí, odpady a zemědělství.
Takové všeobecné info ostatně dohledáte i standardně na https://lide.pirati.cz/osoba/294/

zbytek v odpovědích na otázky.

Dalibor.Zahora píše: 05 úno 2024, 10:39

Otázky na všechny kandidáty:
(odpovědi prosím v nominačních vláknech)
1) Jaké činnosti by si se chtělx nejvíce věnovat?
2) Do jaké pracovním skupiny RV by ses zapojilx?
3) Bylx by si ochotnx se přihlásit i jako jednatelx?

Diky za odpovědi.

1) Zajímá mě hlavně program. Rád bych ho udržel liberální a středový. Necítím se být v žádné frakci. Nechci nadbíhat twitterovým ódeesákům, ani se necítím být tím, čemu se dnes říká WOKE. Chovám si stále silný sentiment k původní pirátské myšlence, rýd bych ořezal pravomoce OSA, refromoval kopírovací monopol, legalizoval "lehké" drogy (vím, že se tomu tak dneska už neříká, ale snad je zřejmé, co tím myslím), zajistil lidem více svobody a méně byrokracie, méně šmírování, více digitalizace a všeobecnéího pokroku... :-)
Taky mě zajímá to, čemu se na krajské úrovni věnuji, tedy personáliím, tedy současným, potenciálním, přicházejícím a odcházejícím členům a celkové atmosféře ve straně a motivacím a zapojení lidí... Za neméně důležité pak považuji i ty méně formalizované metody. Zajímají mě nepolitické komunity v Pirátské straně. Stručně a naivně řečeno „aby se měli ti lidi navzájem rádi a aby nás to pořád bavilo“. A žě tech kom,unit máme spoustu :-) Jako Boss bossů v permanentní rezignaci u Pirátského Counterstriku 1.6, člen pirátské DJ crew, nadšený člen Pirátského Vaření, Pirátské herny, Pirátského sportu, především fotbalu a nohejbalu, organizátor pirátských nohejbalových a tenisových turnajů, pirátských pokerových turnajů, Uklidˇmě Česko a jiných brigád a především každodorčního ASPIKu - tedy Alternativní sjezd Pirátských komunit, si věřím, že jsem prokázal i nějaké ty schopnosti a nabyl zkušenosti.

2) Programová pracovní skupina prioritně. Nicméně , jsem Ing. ekonomie, takže bych případně mohl pomoct i s rozpočtem.
3) Vlastně dost záleží na výsledku krajských voleb. Pokus uspějeme, budu mít času málo, pokud neuspějeme, budu mít času víc. Přesto upřímná odpověď zní, „spíše ne“. Jsou na to lepší kandidáti.

Tomas.Valek píše: 12 úno 2024, 22:18

Chtěl bych se všech kandidátek a kandidátů do RV zeptat na otázku ohledně probíhajícího jednání k reformě odborů.

1.) V jednání RV 05/2024 byly předloženy tři varianty, kterou z těchto tří preferujete a proč? (Prosím o výběr pouze jedné možnosti, děkuji.)

Poté bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti s prací odborů. Jako členové republikového výboru se stanete členy orgánu, který rozhoduje o rozpočtu odborů nebo projednává průběžné zprávy předsednictva (mj. o plnění strategie či stavu strany).

2.) Jste seznámeni s prací odborů, jejich kompetencemi a znáte aktuální projekty odborů?

A na závěr, v rámci kontinuity práce výboru, bych se chtěl zeptat na následující. Na listopadovém zasedání RV schválil usnesení, aby předpisová pracovní skupina vydefinovala specifické agendy odborů a shromáždila návrhy usnesení. Dotaz zní:

3.) Mají dle Tvého názoru být nespecifické (úřední) agendy převedeny pod kancelář a pod jinými volenými orgány strany zůstat převážně jen politické?

Díky za Vaše odpovědi

1) V zásadě jsou akceptovatelné všechny, přičemž si dokážu představit i zachování současného stavu a dokázal bych si představit i další variantu, kdy sice budeme vybírat výběrkem, ale výsledek výběrka by svým hlasováním CF potvrdilo. Tím pdole získáme výhody obého... no nic, otázka zněla na tyhle tři existující, takže za mě je preferované pořadí HM, VW, JM.
2) Byl jsem zapojen v MO, nějakou dobu i jako editor hlavní FB stránky, takže historickou zkušenost a představu mám. Co se týče aktuálních projektů, seznámím se s nimi.
3) Jo. Ale je otázka definice, co je úřední a co politické. Ta hrana není tolik ostrá.

a než sem naběhne Vileta, tak ač se považuju spíše za pravicově smýšlejícího člověka (malý stát, nízké daně, více svobody jednotlivce), tak aktuálně odklikaný kompas mi vyšel takhle. (to bude asi tím rezervovaným přístupem ke korporacím...)

kompas 2024.PNG

Díky za zvážení mé volby a v případně úspěchu se budu těšit na spolupráci.

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“