Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Republikovému výboru je svěřena moc zákonodárná. Republikový výbor schvaluje stranické předpisy, programové dokumenty a může přezkoumat kandidátní listiny do voleb.
Pravidla fóra
  • Sem vkládejte připomínky k činnosti republikového výboru. Ke každému podnětu založte nové téma.
  • Pro oznamování zbytečné byrokracie a nedostatků v předpisech využijte prosím zvláštní fórum.
  • Pokud se chcete zapojit do některého jednání RV, podejte si sem žádost. Udejte kterého jednání se chcete zúčastnit a z jakého pověření/důvodu. Pověření ideálně doložte.
  • Na dotazy a podněty odpovídají dobrovolníci, buďte prosím ohleduplní. Svá podání pište slušně a požadavky formulujte dostatečně určitě.
  • Místo odkazů do jiných fór citujte celé texty, protože lidé mají zobrazování některých fór vypnuté.
  • V podatelně se nediskutuje a jakmile bylo podání vyřešeno, téma se zamyká.
Další informace můžete nalézt na následujících místech:
Uživatelský avatar
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 12344
Registrován: 22 čer 2009, 14:54
Profese: poslanec
Bydliště: Žižkov - Praha 3
Dal poděkování: 5385 poděkování
Dostal poděkování: 20706 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Adam.Skorepa píše:Je hezké, Jakube, jak předkládáš nepřesné a zavádějící informace a jsi schopen je podat s přesvědčením o jejich faktické správnosti. Toto usnesení bylo předloženo na základě zkušeností z vyjednávání právě s Renatou (kde vyplynulo, že se nechala lidovci zlákat ještě před první schůzkou s námi, zaháčkovaná byla ještě předtím, než jsme vůbec stihli začít jednat), aby se to už nikde nedělo. Kraje tento požadavek akceptovaly a zařídily se dle něj.

Jak čtu Tvou argumentaci, jako bych slyšel Pavla Mareše od lidovců, který do nás přesně tyhle poučky hustil (Renata je super kvalitní kandidátka, musíme politicky dospět a nebojkotovat věci - a tunu dalších KECŮ). Jo a pak ještě rýpnutí do mé osoby (jasný, mám hrozně moc výnosnou trafiku u Lásky, celých 5000 měsíčně na fakturu), abych se radši neozýval. Tím spíš se ozvu - čeká se od nás, že se na tu udici v podobě asistenta chytneme a s klidem necháme kandidátku odkráčet do lidoveckého klubu. A ještě za to budeme vděční! Tohle je výsměch. Počkám si na hlasování RV, pokud nebude opravdu přesvědčivě pro změnu (čili aspoň v poměru 3:1 pro změnu) nastavené strategie, s radostí se ujmu založení členského podnětu, který by situaci uvedl do původního (dle mě správného) stavu. Opravdu jsem zvědav na to, co CF řekne na návrh sponzoringu kampaně pro nový přírůstek do lidoveckého klubu.

Na Zelené se upínat nechci, ale v Senátu je to velice jasná volba (tedy pokud ten klub vážně chceme). S lidovci ho nestvoříme, proto nechápu to diverzifikování, o kterém mluvíš. Ten klub chceme letos, ne? Ne až za dva roky. Znovu zdůrazňuji, že ten pokyn je pouze pro tyto volby, které považuji za kritické v tom, jestli klub bude, nebo ne. A opravdu pak může rozhodovat ten jeden mandát - který chceme klidně pustit lidovcům.

A v neposlední řadě mi vadí, jak "levně" se operuje se značkou Pirátů. Já vskutku nechci budovat politiku "na dobré slovo" (když je necháme odběhnout jinam) a radši budu (možná pro někoho příliš radikálně) prosazovat to, aby se nám kandidáti "smluvně zavázali" (aby byli v námi budovaném společném zázemí).

Jinak bych si ještě dovolil podotknout, že celé tohle může být ještě hra o to, kdo dřív cukne (a jelikož my máme narozdíl od lidovců naše vnitrostranické procedury veřejné přístupné zvenčí, je jasné, kdo tahá za delší kus špagátu).
V žádném případě nepodpoříme Cabrnochovou s podporou mafiánů ČSSD z Prahy 10, když máme v dané městské části koalici Vlasta. Tvoje usnesení vede akorát k tomu, že Cabrnochové vyklízíš cestu. Koalice či podpora senátorky Cebrnochové s ČSSD na Praze 10 může vážně poškodit Pirátskou značku rozhodně se to bude řešit na krajském fóru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 3):
Frantisek.Navrkal, Pavel.Hajek, Olga.Richterova

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
Nenič mě, sloužím všem. :)

Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Příspěvky: 4726
Registrován: 27 dub 2009, 20:50
Profese: živnostník
Dal poděkování: 851 poděkování
Dostal poděkování: 6848 poděkování

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Adam.Skorepa »

Zase manipuluješ tím, co jsem napsal. Rozhodně jsem nenavrhoval, abychom se připojili k podpoře Cabrnochové. Zdůraznil jsem, že Cabrnochová ve společném klubu Pirátů a Zelených bude - a nemusíme pro to ani hnout prstem. Renata Chmelová po nás chce (kolik?) 200 000 a hodlá jít k lidovcům.

A máš pravdu, že se to bude řešit na krajském fóru. Možná i na celostátním. Podle toho, kolika lidem se do hlavy dostane lidovecká agitka.
Author Sensei Tyrant Pervert
Uživatelský avatar
Pavel.Hajek
Příspěvky: 501
Registrován: 29 čer 2014, 13:07
Profese: učitel
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 1076 poděkování

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Ondrej.Profant píše:Renata chce do klubu Lidovců vstoupit, protože s nimi udělala kšeft (dají jí za to hodně pěnez). Zároveň Lidovci viditelně zcela ovládají Vlastu, nebo je Vlasta zcela nesvéprávná). Pokud kandidát řekne před volbama, že chce jít do klubu, který před pár měsíci potopil registr smluv, jak že je slučitelný s Pirátským programem?
Toto je už vážně nehorázné tvrzení.

Byl jsi šéfem našeho vyjednávacího týmu a tak dobře víš, že Renata od začátku deklarovala chuť vstoupit do jiného klubu a my jsme ji nedokázali přesvědčit, že náš zatím virtuální klub bude mít dost osobností, které budou více tým než sólisté, aby vznikl stabilní klub. To byl celý její důvod.

Neměli jsme argumenty ji převědčit, tak to nesváděj na nedostatek peněz. Ty peníze, které do toho chtějí dát lidovci bychom klidně dokázali složit taky. Jen zatím nedokážeme argumentovat stabilním klubem, když si každý může najít cesty našeho jediného senátora

pryč z klubu KDU

http://denikreferendum.cz/clanek/18430- ... demokracie

pryč z klubu SZ-NEZ

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... lka-347303

I kdybys jí nabídl 1 mil. Kč jako ANO Zimovčákovi, svůj názor by nezměnila.
Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7963
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15008 poděkování
Dostal poděkování: 8368 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Pavle, tak proč to Reneta neřekla? Mně tedy řekla, že dala slib (bez řádného projednání, velmi ukvapený) a že ho nechce porušit. To zní vznešeně, ale pro politika opravdu poněkud neohrabaně. V pozadí celou dobu vyselo to, že Lidovci jsou vlastně kampaň schopni zafinancovat sami. Renata se de facto vážně o tom nechtěla bavit. Kdyby vznesla požadavky na náš klub, tak bychom je velmi pravděpodobně splnili. Ale k tomu jsme se nedostali. Dostali jsme se k tvrzení: "Já bych vyjednávala a pak bych se rozhodla. Ale neporušuji slib a už jsem něco slíbila." - to mě opravdu nemůže přesvědčit.

Já jsem naopak komentoval, že je tam peněz moc. Byl bych mnohem radši, kdyby každá strana dávala např. 200-250 tisíc. Ale Renatě to viditelně docela imponovalo. Mně se od začátku nelíbilo, že tím Lidovci logicky získají v jistém smyslu největší podíl. Ale tak to by se dalo překousnout.

Problém je jednoduchý. Není racionální důvod proč chodit do klubu Lidovců. Zatímco Pirátsko-Zelený klub má velkou naději být opravdu svěžím klubem, který něco začne dělat. Skoro tak revolučně jako např. my na magistrátu.

A argument stability není argument. Chceme po kandidátech, aby v takovém klubu byli pouze pokud bude moci existovat (bude dost senátorů).

Jakub Michálek: Sám si byl u toho, kdy jsme říkali, že Cabrnochová v žádném případě. To co tady předvádíš je krajně manipulativní.

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Pavel.Hajek
Příspěvky: 501
Registrován: 29 čer 2014, 13:07
Profese: učitel
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 1076 poděkování

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Nemusíme ani dávat moc peněz a přesto mít významný podíl na státní podpoře za senátora. Cestou je placený asistent na plný úvazek. To jsou významné peníze, které pak nemusíme dávat z vlastní kapsy a právě na Vás Ondro, placených zastupitelých se ukázalo, že jsou to ty nejlépe investované peníze, která strana mohla vynaložit. My jsme to v našem návrhu napsali, chceme placeného asistenta na plný úvazet.

Proč se tady se mnou přete právě Vy s Adamem, kteří nejlépe víte, že současný politický systém vyhovuje lidem, kteří v ostatních stranách berou prachy a za to nedělají absolutně nic a v monentě, kdy zajistíme příjem pro aktivního Piráta, udělá v tom systému pořádný vítr.

Když už nebudu mít Renatu v Senátu v našem klubu, tak pořád je tu na zlatém podnosu možnost, že získáme placeného asistenta a bude to v Praze asi teprve 6. možná 7. člověk, který bude pro nás dělat fulltime.

A budeme mít hlavně Renatu po ruce.
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10310
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4200 poděkování
Dostal poděkování: 18253 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Já jsem včera na grilovačce byl. Proč je Renata vázána slibem vstupu do klubu KDU-ČSL, není v tuto chvíli vůbec relevantní a podle toho, co včera říkala, reps. podle toho, jak dopadne jednání s předsedou Bělobrádkem ani toto není definitivní a ve hře je stále varianta, kdy z tohoto slibu může být vyvázána a ochotná jednat je.

Podívejem se na věc v obecné rovině. Nechceme nahánět primárně lidi do žádných klubů, protože deklarujeme, že naše politika je stranicky nezávislá a partnerem je kdokoliv. Ano win win varianta je, že máme vlastní kandidáty, kteří uspějí budou zakládat klub s nezávislými - toho čas u mu říkejme Zelený klub, aby se to nepletlo:-)

Nezávislí kandidáti jsou osobnosti a buď je tak bereme a respektujeme jejich svébytnost, nebo ne. Násilím je přetavovat na Piráty je nesmysl a zavírat si cestu poslat do senátu prověřeného človkěka kvůli povolební aritmetice je hloupost.

Poradím tedy jednu cestu, kterou se snažím od doby, kdy jsem dal vale pití aplikovat a funguje.

1) Podívejte se jaký karty máme rozdaný a co je naším cílem.
2) Násedně si řekněte ideální variantu resp. jak bychom chtěli, aby to dopadlo....ideální průchod systémem.
3) A pak si seřaďte všechny varianty, tak jak jsou pro nás důležité ale hlavně. pro lidi (to zní jako PB:-)) v republice přínosné. Na politikaření jsou tady jiný strany.
4) A postupujme těmito variantami tak, jak se dají uhrát a tak to dělejme.

To že je kandidát třeba proti legalizaci, nebo nechápe TTIP, nebo EET, je problém, ale ne neřešitelný.
Renata včera jasně řekla, že my musíme vědět, co je pro nás klíčové a v těchto věcech si to s ní ujasnit a ona nám dá záruky, který jsem já teda u ní ochoten věřit.
Dokonce řekla, že ve sporných věcech, kde se neshodneme nebude hlasovat.

Prinicpiélně si zavíráme cestu podporovat lidi, kerý nejsou Piráty, vlastní kandidáty nemaje. Možná bysme neměli bejt tolik nafoukaný... což zní z mých úst divně, že.

Skutečně doporučuji si seřadit varianty nejen u Renaty, ale obecně pro nezávislé kandidáty, ale i pro kandidáty nenominované námi a kandidáty jiných stran. Pokud rozjíždíme politiku, bude právě vhodně vyjádřená podpora kvalitním lidem, které našel někdo šikovnější, pro předvolební období velmi, velmi důležitá.

Díky za váš čas při čtení těchto řádků. Jo a zahoďte i zde případné osobní antipatie. Díky.
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7963
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15008 poděkování
Dostal poděkování: 8368 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Renata mě včéra utvrdila, že senátní témata nezná. Kandiduje s celou svou komunální bublinou. Což je ohromná a skvělá práce. Naneštěstí úplně jiná práce, než je potřeba v senátu. Tam je třeba zastavit TTIP. Renata ani nevěděla, že Lidovci ho tlačí - za to k nim chce vlízt. Opravdu jen opadaly rozumné důvody proč vstupovat do klubu Lidovců a zůstává jen pachuť intrikaření, politických hrátek a tak. Vlastně přiznává, že je plně oddána trafikantovi.

Druhá věc je, co vše je podpora. A zda bychom neměli rozlišit nějaké úrovně. Je trochu rozdíl prioritní kampaň (peníze, hlavní FB, centrální logistika) vs nálepka "s podporou" a účast 3 dobrovolníků. Tohle bychom asi měli systémově odlišit a mít pro to separátní pravidla.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 7):
Ivo.Vasicek, Adam.Skorepa, Petr.Lysek, Alexandr.Mansurov, Frantisek.Kopriva, Vaclav.Fortik, Petr.Vileta

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Pavel.Hajek
Příspěvky: 501
Registrován: 29 čer 2014, 13:07
Profese: učitel
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 1076 poděkování

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Ondrej.Profant píše:Druhá věc je, co vše je podpora. A zda bychom neměli rozlišit nějaké úrovně. Je trochu rozdíl prioritní kampaň (peníze, hlavní FB, centrální logistika) vs nálepka "s podporou" a účast 3 dobrovolníků. Tohle bychom asi měli systémově odlišit a mít pro to separátní pravidla.
Jsem jedině pro.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Hajek za příspěvky (celkem 2):
Olga.Richterova, Vaclav.Fortik
Uživatelský avatar
Olga.Richterova
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 753
Registrován: 12 čer 2009, 20:40
Profese: expertka na sociální politiku/poslankyně
Bydliště: Vršovice, Praha 10
Dal poděkování: 725 poděkování
Dostal poděkování: 2082 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Olga.Richterova »

Myslím, že tohle je velmi rozumnej návrh.

Odlišit "full" podporu (peníze a td.) a "místní podporu", kterou si přejeme na Praze 10.

Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Olga.Richterova za příspěvek:
Vaclav.Fortik

Kontakt: nejlépe SMS či zpráva přes Signál nebo WhatsApp nebo Zulip. - Čtrnáctidenní osobní dopisy zde: www.olgarichterova.cz - Pirátská expertka na sociální a rodinnou politiku a trh práce.

Uživatelský avatar
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 12344
Registrován: 22 čer 2009, 14:54
Profese: poslanec
Bydliště: Žižkov - Praha 3
Dal poděkování: 5385 poděkování
Dostal poděkování: 20706 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na revokaci usnesení RV 12/2016

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Domluvili jsme se, že přes víkend dáme neformální anketu a podle ní bychom případně požádali republikový výbor o
IMHO po výstupu Renaty je jedinou přijatelnou variantou podpora bez finanční účasti za předpoklady samostatné dohody o bodech volebního programu a dohoda na jednom místě asistenta senátora pro případ zvolení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvek:
Ivan.Bartos

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
Nenič mě, sloužím všem. :)

Odpovědět

Zpět na „Podatelna republikového výboru“