Olympic - Ulice
dodnes si to rád poslechnu, ale online - gramofovou desku furt mám
Moderátor: Senioři na palubě - vedení
Olympic - Ulice
dodnes si to rád poslechnu, ale online - gramofovou desku furt mám
Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil
V sekci fóra "Pozornosti hodné články" je odkaz na okamurovu předvolební "spanilou jízdu" venkovem. To, že nabízí "nemožné", není teď podstatné.
V souvislosti s touto jízdou jsem zaregistroval nápad starosty, snad starostů (STAN?) zamezit okamurovcům příjezdu do obcí "nějakým zákazem" (*).
Trochu mne to zaskočilo, je fakt, že historie se neptá, ale přece jen... použití síly je výrazem prohry, k silovému řešení sáhne jen ten, kdo neví, jak dál.
Evokovalo mi to "doby minulé"... kdo má možnost použít moc a použil ji jednou, použije ji i příště.
Je to hoax?
Naběhl jsem si?
Vlastimil.Bednarik píše: ↑24 čer 2021, 13:03V sekci fóra "Pozornosti hodné články" je odkaz na okamurovu předvolební "spanilou jízdu" venkovem. To, že nabízí "nemožné", není teď podstatné.
V souvislosti s touto jízdou jsem zaregistroval nápad starosty, snad starostů (STAN?) zamezit okamurovcům příjezdu do obcí "nějakým zákazem" (*).
Trochu mne to zaskočilo, je fakt, že historie se neptá, ale přece jen... použití síly je výrazem prohry, k silovému řešení sáhne jen ten, kdo neví, jak dál.
Evokovalo mi to "doby minulé"... kdo má možnost použít moc a použil ji jednou, použije ji i příště.Je to hoax?
Naběhl jsem si?
Je to v Lidovkách https://www.lidovky.cz/domov/mezi-staro ... omov_lihem
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
Vlastimil.Bednarik píše: ↑24 čer 2021, 13:03...V souvislosti s touto jízdou jsem zaregistroval nápad starosty, snad starostů (STAN?) zamezit okamurovcům příjezdu do obcí "nějakým zákazem"...
Napadá mě trochu jiná strategie, než nějaké zákazy vjezdu. Co takhle naopak požádat všechny lidi v dosahu, aby na ty SDP trhy všichni šli a co nejvíc si tam levně a do zásoby nakoupili. Myslím, že když mu tam kromě jeho příznivců a voličů přijde horda dalších lidí, kteří ho stejně volit nebudou, tak se mu ta lživá kampaň aspoň docela prodraží . A možná se ve frontě i naskytne příležitost si s pár lidmi promluvit a pokusit se jim vysvětlit, že na rozdíl od strany, která má v názvů "přímou demokracii", ale vládne jí pevnou rukou jeden diktátor, je tu i strana (nebudu jmenovat
), kde o všech podstatných záležitostech demokraticky hlasuje celá členská základna (např. koho nominovat na minstry). Skalní SPD voliče to nepřesvědčí, ale možná to nějaké váhavé naťukne, aby o tom popřemýšleli. A když tuhle strategii hodně roztroubíme, tak ani mediálně nebude moci SPD říct, že je jejich akce úspěšná, že jim tam chodí hodně lidí. Ideální stav by byl, pokud by se podařilo jim bleskurychle všechno vykoupit, a pak by se vidělo, jak by na kampaň SPD koukali lidi, kteří se těšili na levný nákup, ale už na ně nezbylo.
Manželku inspektora Columba...
...nikdo nikdy neviděl, ale v každém dílu TV seriálu o ní byla zmínka.
To my, senioři, pamatujeme.
Přišlo mi to na mysl při probírání se naším fórem, kdy v sekci "Pirátské kauzy - Napsali o nás - Zednářisti a pirátisti" (neumím na mobilu předat link) bylo napsáno:
"Naštěstí jsem o tom podrobně informovaný, denně mi chodí mejly plné velkých písmen a obrázků s šílenými citáty pirátských lídrů. V poslední době už v podstatě jiné mejly nechodí"
Ha denně dostávám maily různé, Česká mincovna, KMČ naší městské části, Innogy, výzva o doručení knih Kosmas, Trh knih, Google mapy... ale ještě nikdy, opakuji "nikdy" jsem mail s velkými písmeny nedostal.
Jako senior, aktivní senior, nám dost kamarádů i pár přátel svého věku a nějaké takové maily si neposíláme.
Ne tedy, že bych nevěřil, že něco takového existuje, ale jak je možné (statisticky možné), že jsme (ptal jsem se svých kamarádů, jsou na tom podobně, prostě "nic") ostrovem uprostřed rozbouřených vod.
Takže, senioři, dostáváte něco takového? Posílají Vám to kamarádi? Bývalí kamarádi? Bývalí kolegové z práce? Příbuzní? Kdo?
S myšlenkou na "Columbovu manželku" si jdu vyčistit hlavu na, dnes necelou, stovku kilometrů na elkole.
Bo jsem ráno pročetl pár internetových deníků (Neviditelný pes, Idnes, LN a lehce prolétl dalšími...) a je potřeba hlavu odbalastovat
Vlastimil.Bednarik píše: ↑03 srp 2021, 11:20Takže, senioři, dostáváte něco takového? Posílají Vám to kamarádi? Bývalí kamarádi? Bývalí kolegové z práce? Příbuzní? Kdo?
Jo, mě to občas posílá sousedka, ale z jiného důvodu. Jí to chodí, jenže ona nás volí, tak prý abych věděl, co se o nás píše. Pošle jen novinku a delší dobu už nic nepřišlo, tak se asi recyklují staré hoaxy, což je svým způsobem dobře, ale na druhou stranu "stokrát opakovaná lež se stává pravdou".
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
(i mě to chodí)
Letos proběhne 30. ročník "Plavecké soutěže měst".
Zúčastníte se někdo?
Olomouc není přihlášena, důvod nevím.
Mistr Hutka nás brzy zřejmě oblaží další písní o smrti. Je utrpení sledovat, když staří lidé končí v náručí nenávisti.
Tímto si dovoluji svolat ustavující schůzi týmu Senioři na palubě a to na čtvrtek 10.2. ve 20:30, online na tradičním místě: https://jitsi.pirati.cz/ProjektSenior.
Program:
1.) Volba předsedy a místopředsedy (možno navrhovat již zde do vlákna)
2.) Formát schůzek
3.) Fundraising / financování
4.) Různé
Máte-li ještě někdo návrh na další body, sem s nimi.