Odměna pro (koordinátorku) Kláru

Moderátor: PKS Středočeský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 27600 poděkování
Dostal poděkování: 12991 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odměna pro (koordinátorku) Kláru

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Lenka.Kozlova píše: 16 čer 2019, 23:05
Dalibor.Zahora píše: 16 čer 2019, 22:41 Výměnu sem vysvětlil. A jinak chceš říct, že když ty máš právo se po svém vyjádřit k něčemu, tak já nemám právo se vyjádřit k tomu jak a co k tomu říkáš? Obávám se, že takto diskuze fungovat nemůže. :)
Chci říct, že se nebavíš o předmětu debaty, ale o mě.
EDIT:
Mně se třeba nelíbí, jak o mě mluvíš, když si myslíš, že o tom nevím. Ostatně, nejsem to jen já, děláš to i u jiných lidí o tom jsem měla možnost přesvědčit se mnohokrát.Jenže já mám za to, že je to tvoje věc, takže to neřeším.
Nech si i ty svoje výchovné lekce a bav se k věci, jinak není o čem.
Bavil jsem se o předmětu debaty, ale to jak se k němu vyjadřuješ ty je s tím nerozlučně spojeno.
Co udělala nebo neudělal Klára v Příbrami, potom fakt pátrat nebudu, to si vyřiďte s PKS.

Kooperace a komunikace více lidí je náročná věc. Naivně jsem se domníval, že z debat před eurovolbami vzešlo nějaké poučení a že se to nebude opakovat. Bohužel omyl, začínáme krajské volby a začínám si připadat, jak před pár měsíci. Pro jistotu zdůrazním, že to nemíří jen na tebe Lenko, ale řešit to chci na zítřejším mumble. Tak doufám, že účast bude hojná. Pro dnešek dobrou

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Jiri.Snizek
Místní předsednictvo
Profese: školitel software pro veřejnou správu
Dal poděkování: 6925 poděkování
Dostal poděkování: 3488 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Snizek »

Lenka.Kozlova píše: 17 čer 2019, 00:28
Jiri.Snizek píše: 17 čer 2019, 00:20 Teď se tady na chvilku objevil příspěvek Lenky o tom, že by auto muselo najezdit 100 km denně. a že jsme ho měli 50 dní. Určitě jsme ho měli víc než 60 dní, protože byly koupeny dvě měsíční dálniční známky. Plus to o pár dní nevyšlo a Klára si za svoje peníze koupila ještě desetidenní známku na poslední cestu. Těch 5000 km, které jsem uvedl bude asi moc, ale to, že jsou všechny cesty v piroplacení a každá je obhajitelná vzhledem ke kampani, platí.
Auto bylo od 1.4. kampaň skončila někdy 20. 5.

Nevíš ani kolik najelo, ani jak dlouho jsme ho měli, ale víš, jak úžasně se vyplatilo :D
Nevím celkovou sumu, resp. pro zajímavost jsem se Kláry ptal a zapomněl jsem to. Auto je nástroj a my jsme ten nástroj využili. Je zábavné si tady vyměňovat emoce. Rád bych se ještě dozvěděl, co a jak jsme měli udělat jinak, jak jsme měli dopravu věcí a lidí v kampani řešit. (že jsme na konci měli udělat souhrnnou tabulku už vím, to nemusíš opakovat).

Pro ilustraci se koukni na tohle https://piroplaceni.pirati.cz/zadost/file/3630/ je to ke konci kampaně. je to přes 1000 km. První dvě mapy jsem projel autem já.

721 356 719, jiri.snizek@pirati.cz, středočeský radní pro regionální rozvoj a územní plánování, náměstek hejtmanky Středočeského kraje https://stredocesky.pirati.cz/lide/jiri-snizek/

Cílem politiky Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Protože jedině ta vede k moderní, udržitelné a prosperující ekonomice, která umožní vysokou kvalitu života v budoucnosti.

https://swarmwise.pirati.cz/

Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Profese: vychovatelka
Dal poděkování: 6907 poděkování
Dostal poděkování: 2900 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenka.Kozlova »

Jo a k těm dobrovolníkům z PB, ti zaručeně žádní nebyli, leda, že by si je někdo vycucal z prstu, my jsme žádná data nepředávali.
Jiri.Snizek
Místní předsednictvo
Profese: školitel software pro veřejnou správu
Dal poděkování: 6925 poděkování
Dostal poděkování: 3488 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Snizek »

Lenka.Kozlova píše: 17 čer 2019, 00:37 Jo a k těm dobrovolníkům z PB, ti zaručeně žádní nebyli, leda, že by si je někdo vycucal z prstu, my jsme žádná data nepředávali.
To je škoda, že jste žádná data nepředali. Víš, že volby začaly v pátek 24. května? Vy jste v Příbrami skončili s kampaní už v pondělí 20. května? Klára si z Kolína z garáže brala auto až v červnu, proto je to víc než 60 dní.

721 356 719, jiri.snizek@pirati.cz, středočeský radní pro regionální rozvoj a územní plánování, náměstek hejtmanky Středočeského kraje https://stredocesky.pirati.cz/lide/jiri-snizek/

Cílem politiky Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Protože jedině ta vede k moderní, udržitelné a prosperující ekonomice, která umožní vysokou kvalitu života v budoucnosti.

https://swarmwise.pirati.cz/

Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Snizek píše: 17 čer 2019, 00:36
Lenka.Kozlova píše: 17 čer 2019, 00:28
Jiri.Snizek píše: 17 čer 2019, 00:20 Teď se tady na chvilku objevil příspěvek Lenky o tom, že by auto muselo najezdit 100 km denně. a že jsme ho měli 50 dní. Určitě jsme ho měli víc než 60 dní, protože byly koupeny dvě měsíční dálniční známky. Plus to o pár dní nevyšlo a Klára si za svoje peníze koupila ještě desetidenní známku na poslední cestu. Těch 5000 km, které jsem uvedl bude asi moc, ale to, že jsou všechny cesty v piroplacení a každá je obhajitelná vzhledem ke kampani, platí.
Auto bylo od 1.4. kampaň skončila někdy 20. 5.

Nevíš ani kolik najelo, ani jak dlouho jsme ho měli, ale víš, jak úžasně se vyplatilo :D
Nevím celkovou sumu, resp. pro zajímavost jsem se Kláry ptal a zapomněl jsem to. Auto je nástroj a my jsme ten nástroj využili. Je zábavné si tady vyměňovat emoce. Rád bych se ještě dozvěděl, co a jak jsme měli udělat jinak, jak jsme měli dopravu věcí a lidí v kampani řešit. (že jsme na konci měli udělat souhrnnou tabulku už vím, to nemusíš opakovat).

Pro ilustraci se koukni na tohle https://piroplaceni.pirati.cz/zadost/file/3630/ je to ke konci kampaně. je to přes 1000 km. První dvě mapy jsem projel autem já.
To by mě taky zajímalo, jak to dělají jinde, když nemá KS na služební auto, asi žádnou kampaň nedělali.
Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jiri.Snizek píše: 17 čer 2019, 00:43
Lenka.Kozlova píše: 17 čer 2019, 00:37 Jo a k těm dobrovolníkům z PB, ti zaručeně žádní nebyli, leda, že by si je někdo vycucal z prstu, my jsme žádná data nepředávali.
To je škoda, že jste žádná data nepředali. Víš, že volby začaly v pátek 24. května? Vy jste v Příbrami skončili s kampaní už v pondělí 20. května? Klára si z Kolína z garáže brala auto až v červnu, proto je to víc než 60 dní.

Jo jo skončili, pak už to bylo na dobrovolnících co nebyli :D, ale na 2. místo a nadprůměrný výsledek v PB a vítězství na Dobříši to stačilo, jak jste dopadli vy s autem v garáži do června v Kolíně?
Jan.Korbel
Místní předsednictvo
Profese: IT
Dal poděkování: 4024 poděkování
Dostal poděkování: 2927 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Korbel »

Chtěl bych sem doplnit ještě dvě věci:

1. Dobrovolníci. Předně si uvědomme, že PO a TO se když ne aktivně tak alespoň pasivně brání tomu, aby osobní informace z Nalodění šly k dalším lidem. O přístup do Nalodění jsem pro nás žádal už v listopadu minulého roku. Na vánočním večírku jsem se o tom bavil s Martinem Rejmanem, měl obavy o úniky informací. Nepřímo s tím souvisí i to, že ta aplikace není dodělaná v tom smyslu, že neobsahuje některé základní funkce jako je třídění, vyhledávání, omezení na menší skupiny a obecně není moc praktická pro společnou práci nad tou databází. Osobní kontakt sice pomohl, i tak jsme ale v dalších měsících podepisovali nesmyslnou NDA (ještě nesmyslnější než je ta současná verze - viz má patička) a urgovali žádost o přístup různými kanály. Přístup jsme pak dostali, ale s vědomím toho, jak opatrně se k tomu staví naši personalisti a technici.

Nalodění se pak vyvíjelo a to i v kampani. Byl problém se zobrazováním informací, některým krajům padali přihlášení dobrovolníci do pryč atd. S tímhle pracuje Klára a Jirka (občas koukám i já). Co se dá zlepšit je adresné oslovování lidí a můžeme pokračovat v úmorném přepisování informací do tabulek (thx Jirka), ale rozhodně není pravda, že "se Klára vykašlala na nalodění i na evidenci dobrovolníků", to je zase Lenky svérázná interpretace.

OFFTOPICTady bych chtěl apelovat na členy, aby se věnovali i celostranickým věcem. Za poslední rok bylo několik vyhlášených feedbacků technických systémů a ze SčK jsem tam psal vpodstatě sám a i v rámci strany nás bylo strašně málo. Vím, že je těžké bojovat na tolika frontách, ale pokud nedotáhneme ty nástroje, které nám mají pomáhat, utopíme se v nesmyslné práci.

2. Kláru jsme nezaměstnali jako řidiče. V rámci kampaně hasila požáry na různých místech a do toho odjezdila spoustu kilometrů ve ztížených podmínkách (čerstvě po řidičáku, velké a často plně naložené auto, které neznala). Proč nějaký Kláry klon nepřivezl noviny do Příbrami, jak jí teď Lenka vyčítá, ale jen do Benešova, nám asi nejlépe vysvětlí @Jan.Trnka. Lenka to ví a přesto za to hejtuje Kláru, což bohužel plně koresponduje s tím, co jsem Lence psal už dříve v tomto vláknu a nebudu to opakovat.
Středočeský profil | "Systémy, kterých se týká tato dohoda, jsou účty majitelky." -- NDA Pirátů
Jan.Trnka
Člen KS Středočeský kraj
Profese: Doktor letadel :-)
Dal poděkování: 45 poděkování
Dostal poděkování: 156 poděkování

Příspěvek od Jan.Trnka »

Jan.Korbel píše: 17 čer 2019, 15:47 Chtěl bych sem doplnit ještě dvě věci:

1. Dobrovolníci. Předně si uvědomme, že PO a TO se když ne aktivně tak alespoň pasivně brání tomu, aby osobní informace z Nalodění šly k dalším lidem. O přístup do Nalodění jsem pro nás žádal už v listopadu minulého roku. Na vánočním večírku jsem se o tom bavil s Martinem Rejmanem, měl obavy o úniky informací. Nepřímo s tím souvisí i to, že ta aplikace není dodělaná v tom smyslu, že neobsahuje některé základní funkce jako je třídění, vyhledávání, omezení na menší skupiny a obecně není moc praktická pro společnou práci nad tou databází. Osobní kontakt sice pomohl, i tak jsme ale v dalších měsících podepisovali nesmyslnou NDA (ještě nesmyslnější než je ta současná verze - viz má patička) a urgovali žádost o přístup různými kanály. Přístup jsme pak dostali, ale s vědomím toho, jak opatrně se k tomu staví naši personalisti a technici.

Nalodění se pak vyvíjelo a to i v kampani. Byl problém se zobrazováním informací, některým krajům padali přihlášení dobrovolníci do pryč atd. S tímhle pracuje Klára a Jirka (občas koukám i já). Co se dá zlepšit je adresné oslovování lidí a můžeme pokračovat v úmorném přepisování informací do tabulek (thx Jirka), ale rozhodně není pravda, že "se Klára vykašlala na nalodění i na evidenci dobrovolníků", to je zase Lenky svérázná interpretace.

OFFTOPICTady bych chtěl apelovat na členy, aby se věnovali i celostranickým věcem. Za poslední rok bylo několik vyhlášených feedbacků technických systémů a ze SčK jsem tam psal vpodstatě sám a i v rámci strany nás bylo strašně málo. Vím, že je těžké bojovat na tolika frontách, ale pokud nedotáhneme ty nástroje, které nám mají pomáhat, utopíme se v nesmyslné práci.

2. Kláru jsme nezaměstnali jako řidiče. V rámci kampaně hasila požáry na různých místech a do toho odjezdila spoustu kilometrů ve ztížených podmínkách (čerstvě po řidičáku, velké a často plně naložené auto, které neznala). Proč nějaký Kláry klon nepřivezl noviny do Příbrami, jak jí teď Lenka vyčítá, ale jen do Benešova, nám asi nejlépe vysvětlí @Jan.Trnka. Lenka to ví a přesto za to hejtuje Kláru, což bohužel plně koresponduje s tím, co jsem Lence psal už dříve v tomto vláknu a nebudu to opakovat.
Už jsem to někde vysvětloval podrobněji. Ale ve zkratce: To že si pojedu pro noviny do Benešova, byla moje vlastní iniciativa. Proto bych toto skutečně Kláře nevyčítal.
Žádnej nápad není dost blbej...
Klara.Kocmanova
Republikové předsednictvo
Dal poděkování: 927 poděkování
Dostal poděkování: 1591 poděkování

Příspěvek od Klara.Kocmanova »

Reaguji na toto vlákno až teď, jelikož jsem měla týden dovolenou.
Auto na kampaň jsem si vyzvedla 3.4. a od té doby s ním jezdila téměř denně. Cesty, které jsem vykázala a jsou dohledatelné v piroplacení, činí celkem 3 217 km. Tohle číslo podle mě samo o sobě dokazuje, že jsem se neflákala. Rozvážela jsem merch, noviny, jezdila na kampaňové akce. Pokud jsem někde nejezdila, řešila jsem administrativu.
V Příbrami jsem bohužel nebyla, přesto, že jsem měla v plánu tam jet - ale byla jsem nemocná, takže se Jiří Snížek nabídl, že tam pojede místo mě a slíbené věci doveze. Že jsem opravdu nemocná byla mohou doložit očití svědci, ale tak daleko snad zacházet nemusíme.
Na mumble pravidelně chodím, pokud ne, omluvím se předem a udám důvod - kampaň, demonstrace, teď momentálně to byla dovolená. ( Situace s hospodou, kterou Lenka popsala, se stala jednou, byla jsem zrovna na cestě a našla si místo, kde bych se mohla připojit. Bohužel při začátku mumblu tam přišla rodinka s dětmi a začal hluk. Neodpojila jsem se, pouze jsem ztlumila mikrofon a pokračovala jsem v zápise a odpovídala na otázky v chatu.)
Co se týče kontaktů z nalodění, od začátku října jsem se jim ozývala sama, zpět se ozvalo minimum. Ano, kontakty jsem nepředala do MS v době kampaně a jsem tím poučená. Jiří Snížek teď ale nastavil skvělý systém (které samo nalodění zatím nedovoluje, je pořád ve fázi vývoje), díky kterému už to bude dál šlapat.
Co se týče mého dobrovolného prodeje ve sněmovně, šla jsem tam pouze pod podmínkou, že si s sebou budu moci vzít notebook a budu tam pracovat, což se taky stalo.
K rozvozu novin - všechny PirListy se přivezly do PiCe velice pozdě, (snad mají všichni v živé paměti zmatky kolem nedostatku novin na ostrou fázi kampaně - zajišťovali jsme, spolu s Pražáky a Michalem Trešlem, aby každé MS mělo alespoň nějaké noviny na roznos.) našich 96k novin bylo uskladněných v garáži, odkud musely do 2 dnů zmizet (domluva se správou budovy). Nebylo to tedy tak, že já bych neměla čas nebo je nechtěla rozvážet - noviny prostě musely z garáže pryč. Proto jsem rozvážela 2 dny v kuse, proto mi pomáhal Michal Trešl.
Úkoly, co mám z PO, se snažím předat dál okamžitě - v době kampaně, kdy jsem byla v terénu a dostala se k počítači třeba obden, poslala jsem vše hned, jak to jen šlo.
Co se týče podpisu NDA, poslala jsem to v době své dovolené, abych na to nechala co nejvíc času a neřešila to až v době, kdy se vrátím. Nemyslím si, že 2 týdny času znamená to samé, co hned.
Sama bych ráda, aby MS dala nějakou zpětnou vazbu ke komunikaci se mnou. Způsoby komunikace se v jednotlivých MS dost liší, někde se mnou komunikují všichni, někde pouze jeden člověk, což mi taky práci kolikrát neulehčuje. Vím, že je co zlepšovat, ale učím se. Na druhou stranu si nemyslím, že bych svou práci dělala špatně, proto se proti některým tvrzením ohrazuji.

Beru to tak, že není na světě člověk ten, aby se zachoval lidem všem.:)

„Někteří věří, že pouze velká síla dokáže udržet zlo pod kontrolou, ale moje zkušenost říká něco jiného: jsou to malé, každodenní skutky běžných lidí, které brání zlu růst. Drobné, milé, láskyplné činy.“
Gandalf

Klára Kocmanová
poslankyně
+420 733 765 433
klara.kocmanova@pirati.cz

Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Kláro,
popsala jsem jen svoje zkušenosti, co děláš nebo neděláš pro ostatní MS vím jen něco málo.
O zachovávání se někomu vůbec nejde, jsi milá dívka.
Jedná se o práci, za kterou jsi placena a odměňována a jak s tím nakládá PKS, které pokud vím, nemělo při rozhodování o odměně zpětnou vazbu od našeho MS, aspoň ne oficiálně.
Jirka ano, ten slyšel nějaké výhrady v Příbrami.
Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“