Marek.Houser píše: ↑22 lis 2018, 23:03 viewtopic.php?p=591580#p591580
Ahoj.
Chtěl bych definitivně a oficiálně učinit něco, o čem se bavíme již delší dobu. Facebookové skupiny a hromadu nepřehledných chatů nahradíme oficiálním komunikačním kanálem Pirátů. Děkuji Martinovi Rejmanovi a jeho kolegům z TO a žádám všechny členy KS ZLK, aby se zaregistrovali na https://chat.pirati.cz. Login je stejný jako na fórum či redmine = jmeno.prijmeni. Své údaje si můžete zkontrolovat na https://auth.pirati.cz.
Jde o modifikovanou aplikaci Rocket Chat (má i mobilní appku) a byl bych rád, aby se stala mimo fórum oficiálním neformálním komunikačním kanálem pro členstvo ve Zlínském kraji. Určitě budete souhlasit, že předávání informací ve FB skupinách a na Messengeru je velmi neefektivní a mnohým nevyhovující. Využijme proto možnosti pomocí pouhého pirátského loginu pracovat s tímto nástrojem.
Jakmile si účet na https://chat.pirati.cz zřídíte, dejte mi o tom (zde, na FB, mailem...) vědět. Obratem vás přidám do stávajících komunikačních kanálů pro ZLK.
Díky za pochopení a vyřízení.
Sčk a inspirace z jiných krájů
Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Krajsti predsedajici
-
Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
-
V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
-
Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
-
Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.
-
Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.
- Dalibor.Zahora
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 26294 poděkování
- Dostal poděkování: 12578 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Sčk a inspirace z jiných krájů
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
-
- Dal poděkování: 3991 poděkování
- Dostal poděkování: 2958 poděkování
- Lenka.Kozlova
- Člen KS Jihočeský kraj
- Profese: vychovatelka
- Dal poděkování: 6534 poděkování
- Dostal poděkování: 2814 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sčk a inspirace z jiných krájů
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 26294 poděkování
- Dostal poděkování: 12578 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Petra.Smutna
- Profese: ekonomka
- Dal poděkování: 560 poděkování
- Dostal poděkování: 882 poděkování
-
Co vím já, jen se diskutují alternativy (linky na jiné projekty), což je k migraci ještě hodně daleko. Pokud myslíš migraci na NextCloud, jehož součástí je také nějaký kecálek, tak ten jen těžko může konkurovat třeba zmíněnému RocketChatu (testoval jsem).Petra.Smutna píše: ↑03 pro 2018, 23:16 Co vím, je v běhu migrace jinam, ale kdy k tomu dojde, si netroufnu ani odhadovat.
- Lenka.Kozlova
- Člen KS Jihočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Nepovažuji svůj postoj za just ani hrdinství, ale nehodlám si přidělávat práci, ani nic jiného jen proto, že se opovrhuje facebookem a vnucuje se tak všem něco dalšího. Mimochodem, páteční info od vedoucího MO: Piráti mají ze všech médií jednoznačně nej zásah, který je těžko srovnatelný s dalšími, právě na FB. Mít všechno pohromadě je mi milejší, než zjišťovat, kde je co nového.
-
- Komunální zastupitel/ka
- Dal poděkování: 1795 poděkování
- Dostal poděkování: 2716 poděkování
-
Co se týče facebooku, tak to je naprosto antipirátská služba. Takže i když má facebook díky svému rozšíření své výhody a v současné době ho nemůžeme ignorovat, neměli bychom ho používat interně a neměli bychom mu solit peníze. Za to já budu bojovat i za cenu, že tím někdo přijde o svůj komfort. A věř mi, že to není zábava být stále opakovaně vylučován z různých komunit, které přechází na facebook. Ale nevzdávám to

- Lenka.Kozlova
- Člen KS Jihočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tomu nerozumím, znám jen 3 piráty, kteří na FB nejsou, ale to je asi jedno.Ty platformy se mění mimojiné proto, aby to ti obyčejní uživatelé co nechtějí nic řešit měli jednodušší.
S penězi za FB to budeš mít těžké, počítá se s placením i v další kampani. Až bude něco lepšího, klidně se přesunu, zatím to ale nevypadá...