Sčk a inspirace z jiných krájů

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Krajsti predsedajici

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Dalibor.Zahora
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 26294 poděkování
Dostal poděkování: 12578 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Sčk a inspirace z jiných krájů

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

A protože ne každý sleduje jiné kraje, zákládm ještě následující vlákno:
Marek.Houser píše: 22 lis 2018, 23:03 viewtopic.php?p=591580#p591580

Ahoj.

Chtěl bych definitivně a oficiálně učinit něco, o čem se bavíme již delší dobu. Facebookové skupiny a hromadu nepřehledných chatů nahradíme oficiálním komunikačním kanálem Pirátů. Děkuji Martinovi Rejmanovi a jeho kolegům z TO a žádám všechny členy KS ZLK, aby se zaregistrovali na https://chat.pirati.cz. Login je stejný jako na fórum či redmine = jmeno.prijmeni. Své údaje si můžete zkontrolovat na https://auth.pirati.cz.

Jde o modifikovanou aplikaci Rocket Chat (má i mobilní appku) a byl bych rád, aby se stala mimo fórum oficiálním neformálním komunikačním kanálem pro členstvo ve Zlínském kraji. Určitě budete souhlasit, že předávání informací ve FB skupinách a na Messengeru je velmi neefektivní a mnohým nevyhovující. Využijme proto možnosti pomocí pouhého pirátského loginu pracovat s tímto nástrojem.

Jakmile si účet na https://chat.pirati.cz zřídíte, dejte mi o tom (zde, na FB, mailem...) vědět. Obratem vás přidám do stávajících komunikačních kanálů pro ZLK.

Díky za pochopení a vyřízení.

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

anon489
Dal poděkování: 3991 poděkování
Dostal poděkování: 2958 poděkování

Re: Sčk a inspirace z jiných krájů

Příspěvek od anon489 »

Akorát ta mobilní aplikace nejde s pirátskou identitou :-(
Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Profese: vychovatelka
Dal poděkování: 6534 poděkování
Dostal poděkování: 2814 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenka.Kozlova »

Dokud se nelze připojit z mobilu, je to stejně pružná komunikace, jako na foru.
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 26294 poděkování
Dostal poděkování: 12578 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Petra.Smutna
Profese: ekonomka
Dal poděkování: 560 poděkování
Dostal poděkování: 882 poděkování

Příspěvek od Petra.Smutna »

Co vím, je v běhu migrace jinam, ale kdy k tomu dojde, si netroufnu ani odhadovat.
anon489

Příspěvek od anon489 »

Ad pirátský chat.
Petra.Smutna píše: 03 pro 2018, 23:16 Co vím, je v běhu migrace jinam, ale kdy k tomu dojde, si netroufnu ani odhadovat.
Co vím já, jen se diskutují alternativy (linky na jiné projekty), což je k migraci ještě hodně daleko. Pokud myslíš migraci na NextCloud, jehož součástí je také nějaký kecálek, tak ten jen těžko může konkurovat třeba zmíněnému RocketChatu (testoval jsem).
Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Pro IT lidi je to zábava, pro mě, jako pouhého uživatele otrava a zabitý čas, brouzdat po všech ne/možných platformách.
Nepovažuji svůj postoj za just ani hrdinství, ale nehodlám si přidělávat práci, ani nic jiného jen proto, že se opovrhuje facebookem a vnucuje se tak všem něco dalšího. Mimochodem, páteční info od vedoucího MO: Piráti mají ze všech médií jednoznačně nej zásah, který je těžko srovnatelný s dalšími, právě na FB. Mít všechno pohromadě je mi milejší, než zjišťovat, kde je co nového.
Stepan.Drtina
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 1795 poděkování
Dostal poděkování: 2716 poděkování

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Já to řeknu úplně jednoduše. Nikdy nedostanete většinovou pirátskou skupinu v rámci KS na alternativní způsobom komunikace mimo Facebook. Vždy to bude jenom pro několik lidí a odezva bude minimální. Já s tím třeba osobně problém nemám pokud by se tam opravdu přesunula většina lidí. Ale pokud se tak nestane, jak předpokládám, tak platformu fb ignorovat nebudu.
anon489

Příspěvek od anon489 »

Ty platformy se mění mimojiné proto, aby to ti obyčejní uživatelé co nechtějí nic řešit měli jednodušší.

Co se týče facebooku, tak to je naprosto antipirátská služba. Takže i když má facebook díky svému rozšíření své výhody a v současné době ho nemůžeme ignorovat, neměli bychom ho používat interně a neměli bychom mu solit peníze. Za to já budu bojovat i za cenu, že tím někdo přijde o svůj komfort. A věř mi, že to není zábava být stále opakovaně vylučován z různých komunit, které přechází na facebook. Ale nevzdávám to :-)
Lenka.Kozlova
Člen KS Jihočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Ty platformy se mění mimojiné proto, aby to ti obyčejní uživatelé co nechtějí nic řešit měli jednodušší.
Tomu nerozumím, znám jen 3 piráty, kteří na FB nejsou, ale to je asi jedno.
S penězi za FB to budeš mít těžké, počítá se s placením i v další kampani. Až bude něco lepšího, klidně se přesunu, zatím to ale nevypadá...
Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“