Žádost o nominaci na celostátního leadera pro volby 2017

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Ivan.Bartos
Republikový výbor
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 3111 poděkování
Dostal poděkování: 13222 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Žádost o nominaci na celostátního leadera pro volby 2017

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Zdravím všechny,

chtěl jsem vás požádat o nominaci za vaše krajské sdružení do volby celostátního leadera pro nadcházející boj o Poslaneckou sněmovnu v r. 2017.

Historicky jsem Piráty vedl ve všech velkých volbách. Zda to bylo dobře či špatně, nechám na vašem zvážení v rámci hlasování o udělení vaší nominace.

Myslím, že jsem v rámci celostátní kampaně do voleb pro Evropský parlament (která je podle mě velmi podobná roli leadera pro nadcházející volby) i přes všechny mé chyby dosáhl pro Piráty dobrého výsledku v rámci rozpočtu i možností, které tenkrát byly.

Ve volební kampani 2017 hodlám v rámci vedení i volebního týmu věnovat veškerý čas po dobu 5 měsíců této činnosti na úkor civilního zaměstnaní.

Jsem přesvědčen že se nám výsledek „těsně před branami“ podaří letos s dobrou strategií pokořit a ve volbách společným silami uspějeme.

Žádám tímto o zvážení vaši podpory. Celostátní opodporu chápu jako důležitý prvek k potvrzení mých kompetencí ve věci vedení Pirátů do této, podle mě zatím nejtěžší bitvy, která nás čeká.

Díky za váš čas i elán, který i po krajských volbách dle mého názoru přetrvává.

Ivan
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 1499 poděkování
Dostal poděkování: 3778 poděkování

Re: Žádost o nominaci na celostátního leadera pro volby 2017

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Přesunuto z krajského fóra, kde probíhají pouze řádně svolaná jednání. Jednání na toto téma svolám, až o to projeví zájem někdo ze členů KF JmK (ideálně do podatelny).

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 4050 poděkování
Dostal poděkování: 3081 poděkování

Příspěvek od Tobias.Esner »

Tomas.Kolacny píše:Přesunuto z krajského fóra, kde probíhají pouze řádně svolaná jednání. Jednání na toto téma svolám, až o to projeví zájem někdo ze členů KF JmK (ideálně do podatelny).
Tomu nerozumím,
Republikové předsednictvo
  1. vyzývá všechny uchazeče o pozici celostátního lídra Pirátů pro volby do Poslanecké sněmovny 2017, aby požádali o nominaci krajské sdružení, v jehož čele chtějí kandidovat, do 5. 12. 2016,
  2. žádá krajská fóra, aby nominace předložila do 10. 1. 2016,
Takže Vás včas požádá uchazeč a vy jednání zahájíe až o to požádá člen JmK přes vaši podatelnu? A když o o nepožádá, tak uchazeči řeknete že má prostě smůlu?
Jiri.Ulip
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Growth Technology Architect
Dal poděkování: 5459 poděkování
Dostal poděkování: 1009 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Ulip »

Staci takto?
https://redmine.pirati.cz/issues/4515

OFFTOPICDost bylo politiky, zpet k popijeni mojit na plazi :)
propagátor otevřených dat, bývalý zastupitel a radní v Brně

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
-- Samuel Beckett
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka

Tobias.Esner píše:Takže Vás včas požádá uchazeč a vy jednání zahájíe až o to požádá člen JmK přes vaši podatelnu? A když o o nepožádá, tak uchazeči řeknete že má prostě smůlu?
Tak předně, Ivan nepožádal o svolání jednání, ale pouze o nominaci, což samo o sobě v žádném případě neimplikuje povinnost svolání jednání. Dále umístil svůj příspěvek do krajského fóra, kam nepatří. Standardním postupem je u nás žádost o svolání jednání v podatelně a nevidím důvod, proč by předseda strany měl mít nikým neschválená privilegia oproti řádným členům KF. A nakonec, je to jednání krajského fóra a pokud by nikdo z fóra neměl zájem o této věci jednat, nevidím naprosto žádný důvod tím krajské fórum zatěžovat. (Jako předsedající zde svůj potenciální zájem na svolání jednání potlačuji vzhledem k nutné nestrannosti.) Kdyby byla žádost jasně formulovaná jako žádost o svolání jednání o nominaci na lídra do parlamentních voleb a byla řádně umístěna v podatelně, byla by situace jiná.
Jiri.Ulip píše:Staci takto?
Já myslel podatelnu tady na fóru, ale určitě stačí. :)

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice

Jiri.Ulip
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Growth Technology Architect
Dal poděkování: 5459 poděkování
Dostal poděkování: 1009 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Ulip »

Tomas. Kolacny píše: Já myslel podatelnu tady na fóru, ale určitě stačí. :)
A jo, já jak do podatelny nechodím často, tak jsem se proklikal do Redminu :).
propagátor otevřených dat, bývalý zastupitel a radní v Brně

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
-- Samuel Beckett
Tobias.Esner
Dal poděkování: 4050 poděkování
Dostal poděkování: 3081 poděkování

Příspěvek od Tobias.Esner »

A Ty vis jak jinak udelit krajskou nominaci usnesenim nez jednanim?
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka

Tobiasi...

Jednání svolává předsedající a předsedající zde zcela jednoznačně uvedl, za jakých podmínek jednání svolá. Podmínky byly naplněny a jednání bude svoláno. Ostatní diskuse na toto téma je bezpředmětná.

Tomáš Koláčný

Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 240 poděkování
Dostal poděkování: 1298 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Omlouvám se, že jsem svůj příspěvek zadal do všech vláken, která jsem našel. Činím tak z procesní opatrnosti, kdyby se naši velitelé nakonec přece jen rozhodli, že nějakého lídra potřebujem, aby se nestalo, že bych termín nebo to správné vlákno propásnul.
Tedy žádám krajská sdružení o projednání mé nominace na celostátního lídra do parlamentních voleb 2017.
Vážím si Ivanovy práce pro stranu, ale obávám se, že je schopen zmobilizovat vždy jen ty stejné voliče. A počet těchto voličů, jak jsme si již několikrát ověřili, je pro vstup do sněmovny nedostatečný. Ivan je symbolem strany, zajisté v dobrém, ale bohužel i v tom horším. Pod jeho vedením nikdy nepřesvědčíme voliče mimo zavedený okruh, že nejsme jenom protestní stranou jednoho, maximálně několika málo témat.
Ivan.Bartos
Republikový výbor
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 3111 poděkování
Dostal poděkování: 13222 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Jiri.Janecka píše:Omlouvám se, že jsem svůj příspěvek zadal do všech vláken, která jsem našel. Činím tak z procesní opatrnosti, kdyby se naši velitelé nakonec přece jen rozhodli, že nějakého lídra potřebujem, aby se nestalo, že bych termín nebo to správné vlákno propásnul.
Tedy žádám krajská sdružení o projednání mé nominace na celostátního lídra do parlamentních voleb 2017.
Vážím si Ivanovy práce pro stranu, ale obávám se, že je schopen zmobilizovat vždy jen ty stejné voliče. A počet těchto voličů, jak jsme si již několikrát ověřili, je pro vstup do sněmovny nedostatečný. Ivan je symbolem strany, zajisté v dobrém, ale bohužel i v tom horším. Pod jeho vedením nikdy nepřesvědčíme voliče mimo zavedený okruh, že nejsme jenom protestní stranou jednoho, maximálně několika málo témat.
Hele, to by mě zajímlo. Oprostěme se od toho, že jsme každé volby šli výše a ano, počet nebyl vždy dostatečný. Proč se domníváš, že právě skrze moji osobu existuje nějaký blok vůči vymanění se z pocitu "strana málo témat". Minimálně mi přijde, že naopak akcentuju témata, která nejsou stahování a hulení. Už jen z toho pohledu, že aktivně nedělám ani jedno z toho. Naopak se angažuju vě věcech sociálních, kulturních a ekonomických. Rozprostření záběru na témata u sebe jako problém nevidím. Tak díky za objasnění. Ivan
Zamčeno

Zpět na „Jihomoravský kraj“