Soudy, soudci a znalci

Moderátoři: Vedoucí RT, Resortni tym Socialni

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Práce a sociální věci. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Odpovědět
Executor
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Soudy, soudci a znalci

Příspěvek od Executor »

Po dlouhé době jsem se zase začetl do kauz a u mnoha z nich, jak je jasně vidět, byl postup státních orgánů mírně řešeno děsivý.
Jako příklad si dovolím sdílet odkazy na několik článků sdružení LEX, zabývajícího se ochrannou práv držitelů zbraní. Sám zbrojní průkaz ani zbraň (střelnou) nemám ale o sebeobranu se zajímám a z níže uvedených článků je zřejmé, že nás justiční systém plný "expertů" a "nezávislých soudců" potřebuje nějakým způsobem reformovat.

http://gunlex.cz/clanky/kauzy/1485-spra ... e-a-znalci
http://gunlex.cz/clanky/kauzy/1486-spra ... avedlnosti
http://gunlex.cz/clanky/kauzy/604-obludny-rozsudek
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/bran ... Phb2XyG_YE

Je jasné, že nikdo nechce pustit na svobodu vraha nebo blázna s pistolí, ale uvedené příklady jsou vyloženě výsměchem spravedlnosti. Naopak jsem kdysi četl o podnikateli, kterého napadla skupina výtržníků, kteří poté nasedli do auta a odjeli. jiné auto podobné barvy a typu o něco později přijelo kamsi poblíž, načež podnikatel přinesl zesvého domu zbraNˇa začal na auto stojící na ulici plné lidí střílet. Nebyl odsouzen (nebo max. na podmínku)...

Pokud někdo víte o jaké kauze mluvím a můžete dodat odkaz, prosím o doplnění.

Omlouvám se, pokud se zde již podobné téma řešilo nebo pokud je příspěvek vložen do špatné kategorie.
Zajímají mě vaše názory na věc a návrhy, jak tuto soudní problematiku řešit popř. jakým systémem by se dalo zabránit tomu, aby se ttakovéto události neopakovali - a nyní myslím opravdu změny v justičním systému, nikoliv plošné zakazování zbraní protože to kriminalitu naopak zvýší - budu-li úchylem nebo jiným kriminálníkem a budu-li vědět že aTˇsi vyhlédnu jakoukoliv oběť, nemá zbraň, napadnu ji spíš. Děkuji za vaše návrhy.
msuchan
Profese: nacionalista, militantní antikonzument,
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 817 poděkování

Re: Soudy, soudci a znalci

Příspěvek od msuchan »

Ano, téma, zbraňová problematika, nebo systém soudních znalců (všeobecně) se několikrát podrobně řešil.

Např. piratska-poradna-f285/nazor-na-zakon-o- ... 1%20obrana

Jedná se o téma, které pro značnou část zdejšího osazenstva není zásadním...popř. se profilují spíše protizbraňově... Jakýkoliv PRO-zbraňový aktivismus je zbytečné od Pirátů čekat... ;)
Executor

Příspěvek od Executor »

Právě proto se neptám na změny zákona o zbraních, ale řešm jak upravidt soudní systém, aby probíhala kontrola činnosti "znalců" a aby se nestalo, že k soudcem bude evidentně předpojatý člověk, který nemá rád zbraně - jelikož takový lidé jsou schopni odsoudit člověka, kterého napadne 5 třeba skinheadů s obušky a noži, on jednoho z nich postřelí a půjde sedět buď za ublížení na zdraví nebo hůř, za vraždu - ale to že se jen bránil proti přesile agresivních jedinců už soudce nezajímá...takový člověk nemá co soudcovat.

Rovněž "odborníci", kteří dodávají posudky by měli podléhat nějaké kontrole. Jak je uvedeno v případech, které jsem zmiňoval nahoře, pokud odborník na sebeobranu ani nevý jaký druh zbrojního průkazu člověk má musí mít, aby mohl zbraŇ nosit, nemá u soudu co dělat a měla by mu být odebrána licence (jeslti něco takového mají)...

Stejně tak jako autorita vyšších soudů a jim případně nadřazených orgánů, které by měli případy prošetřit a v případě nalezeného pochybení např. soudce vyměnit a rušit uložené tresty...

Jak říkám, já osobně zbraň nemám a ani neplánuji, ale už jsme byl na ulici párkrát napaden a tak se o problematiku sebeobrany torchu zajímám a takovéto případy shledávám zarážejícími. Nikdo nechce, aby soud oprostil od viny člověka který je řekneme napaden útočníkem s nožem, vytáhne pistoli a do zloděje, který se zbraně lekne a začne utíkat otočí zásobník... Ale pokud je člověk odsouzen na základě "důkazů" že kulky létají do zatáčky aby cíl zasáhly alespoň 2x, je něco špatně.
Robert.Magni
Profese: dělník
Dal poděkování: 19194 poděkování
Dostal poděkování: 3924 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Magni »

Nevím,proč by Piráti měli být proti zbraním

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Odpovědět

Zpět na „Práce a sociální věci“