Pozornosti hodné články

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Spirit
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Re: Pozornosti hodné články-sdílení informací

Příspěvek od Spirit »

Petr Bajgar píše: Mám za to, že v letošních volbách jde o budoucnost naši a našich dětí, stejně jako mladých lidí dnes krátce dospělých a právě přebírajících osobní zodpovědnost za další vývoj v této zemi.
technická: O to jde IMHO v každých volbách. Proč myslíš, že jsou ty letošní tak osudové?
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Spirit píše:technická: O to jde IMHO v každých volbách. Proč myslíš, že jsou ty letošní tak osudové?
Dvacet let od listopadu 89 je doba běžně braná jako nástup generace od narození k dospělosti. Lidé narození po roce 89 už berou nové společenské a politické uspořádání jako jediné známé, podobně jako lidé, kteří dospěli po roce 89 a tedy už dvacet let žijí dospělým životem v nově nastavených vztazích fungování a nefungování, navíc pomalu dospívají nebo krátce už dospěli i jejich děti. Za dvacet let se mohli plně projevit klady i zápory ve společnosti nastolených systému. Lidé při dovršení 18let chtějí mít řidičák a moct řídit auto. Při rozhodování o vlastním životě je však mnohem jednodušší pro právě dospělé i starší občany poznat to co se jim spíše nelíbí jiní pochopili co se neosvědčilo, co nefunguje a na to je dvacet let, tak akorát. Nevím jestli budou právě tyto volby osudové ale mohou být a to v dobrém i ve zlém. Komanči vytrvale dvacet let slibují důvěřivcům nebe na zemi a podporují to nejhorší, podle jejich starého revolučního hesla "Čim hůř lidem bude tím raději nás budou volit". Pravice i levice se postupně historicky znemožňuje prosazováním zastaralých nesmyslných dogmat.

Na to, že budou tyhle volby jiné než ty minulé ukazuje i vzestup popularity malých stran umožněný poklesem popularity stran dříve dominujících. Bohužel většině malých stran, které se asi do PSP dostanou stačí jaksi tvrdit, že jsou jiné ač s lidmi přicházejícími z velkých stran.

ČPS vzbudila naděje a sympatie, ale neprojevila schopnost převzít zodpovědnost za budoucnost života tohoto státu, takže s největší pravděpodobností nedostane důvěru. Lidé se nechtějí sázet na outsidery, nechtějí zahodit svůj hlas.

hele : proč ty vlastně nepřijdeš na některou naši pirátskou schůzku? Příspěvků máš víc než většina členů, tak o co jde, chceš zůstat za větrem? Ber to jako pozvání, nebo přijeď do Hranic a zajdem si někam sednout a můžeme to probrat osobně. Mně to psaní moc nejde, dává mi to zabrat a výsledek stejně není asi nic moc.
Spirit
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Příspěvek od Spirit »

Petr Bajgar píše:Dvacet let od listopadu 89 je doba běžně braná jako nástup generace od narození k dospělosti. Lidé narození po roce 89 už berou nové společenské a politické uspořádání jako jediné známé, podobně jako lidé, kteří dospěli po roce 89 a tedy už dvacet let žijí dospělým životem v nově nastavených vztazích fungování a nefungování, navíc pomalu dospívají nebo krátce už dospěli i jejich děti. Za dvacet let se mohli plně projevit klady i zápory ve společnosti nastolených systému. Lidé při dovršení 18let chtějí mít řidičák a moct řídit auto. Při rozhodování o vlastním životě je však mnohem jednodušší pro právě dospělé i starší občany poznat to co se jim spíše nelíbí jiní pochopili co se neosvědčilo, co nefunguje a na to je dvacet let, tak akorát. Nevím jestli budou právě tyto volby osudové ale mohou být a to v dobrém i ve zlém. Komanči vytrvale dvacet let slibují důvěřivcům nebe na zemi a podporují to nejhorší, podle jejich starého revolučního hesla "Čim hůř lidem bude tím raději nás budou volit". Pravice i levice se postupně historicky znemožňuje prosazováním zastaralých nesmyslných dogmat.
Problém je, že většina ze současných voličů i politiků prožila většinu svého života za totality. Podle toho pak vypadají volební kampaně i výsledky. Nastupující generace, která se narodila až po Listopadu určitě přinese změnu. Bude to ale postupně.
Na to, že budou tyhle volby jiné než ty minulé ukazuje i vzestup popularity malých stran umožněný poklesem popularity stran dříve dominujících. Bohužel většině malých stran, které se asi do PSP dostanou stačí jaksi tvrdit, že jsou jiné ač s lidmi přicházejícími z velkých stran.

ČPS vzbudila naděje a sympatie, ale neprojevila schopnost převzít zodpovědnost za budoucnost života tohoto státu, takže s největší pravděpodobností nedostane důvěru. Lidé se nechtějí sázet na outsidery, nechtějí zahodit svůj hlas.
Za tak krátkou dobu nemohla ČPS získat potenciál zosobňovat nějakou radikální změnu k lepšímu. Je IMHO naivní myslet si opak. Témata, kterými se profiluje, mají ale pozitivní efekt z dlouhodobého hlediska a to nejen pro výhradně její voliče.
hele : proč ty vlastně nepřijdeš na některou naši pirátskou schůzku? Příspěvků máš víc než většina členů, tak o co jde, chceš zůstat za větrem? Ber to jako pozvání, nebo přijeď do Hranic a zajdem si někam sednout a můžeme to probrat osobně. Mně to psaní moc nejde, dává mi to zabrat a výsledek stejně není asi nic moc.
Pirátům fandím, ale mám teď jiné starosti, než se politicky angažovat. :)
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

Petr Bajgar píše: ČPS vzbudila naděje a sympatie, ale neprojevila schopnost převzít zodpovědnost za budoucnost života tohoto státu, takže s největší pravděpodobností nedostane důvěru. Lidé se nechtějí sázet na outsidery, nechtějí zahodit svůj hlas.
OFFTOPICPetře, ty jsi normální pátá kolona. Člověk by řekl, že si "sereš do vlastního hnízda", když vidí, že jsi člen ČPS a přitom píšeš takové věci, ale já už si začínám myslet, že ČPS snad už ani nepovažuješ za "svoje hnízdo".
Petr.Bajgar

Možná jsem naivní, ale bez toho bych asi nebyl pirátem.

Na CF se bohužel přípravě voleb věnovalo nějakých dvacet pět minut a vše okolo voleb bylo ponecháno MO a jeho vedoucímu, podle toho to dnes je tak jak to je. Nikdy jsem se netlačil nahoru ani do medií. Chtěl jsem podporovat práci krajů s lidmi, protože nikdo mladým lidem vlastně neříká, že to je jejich věc a že jde o náš a jejich život. Marně jsem připomínal průzkum mezi mladými lidmi říkající, že pokud se s nimi mluví a vysvětluje se jim o co ve volbách jde, tak k volbám jdou. Jenže ČPS je dnes tvořena převážně lidmi od počítačů přesvědčených, že přes media a internet zařídí vše a že přes přátele na FB dostane ČPS 1,5% hlasů a víc ani nechtějí. Já jsem přesvědčen, že takovým postupem dostaneme 0,5% hlasů a budeme rádi, ale některým pirátům s větším mandátem, to tak asi i vyhovuje.

MO ústy svého šéfa po čtyřech měsících prohlásilo, že bez peněz nic nezmůže a dostane nás jenom tam, kam nás media pozvou. Možná má MO ještě něco v záloze, to já ale nevím. Na vstup do parlamentu a na generační, ani politickou změnu to ale, aspoň podle mně, už stačit nebude. MO promeškal příliš mnoho času, nezískal na naši stranu zatím žádnou kompaktnější skupinu občanů ani až na jednu výjimku, známé osobnosti, za pět měsíců nedokázal zajistit ani od minulého léta nezbytný nový web ČPS.

Promarňujeme šanci získávat příznivce a podporu mezi občany a občanskými sdruženími se kterými bychom mohli spolupracovat v dalších letech a to považuji za trestuhodné. Mám za to, že si sami škodíme víc, než by dokázali politici z konkurenčních stran. Navíc naší neschopností necháváme moc komančům a jejich věrným rudochům s jejich 77tis členy a 685tisíci voliči z roku 2006.

Jenže jsem jen člen bez jakékoliv politické podpory a navíc mě ostatní považují jen za osinu ...

Proto i ten článek proč se bojím komunistů ve vládě.

PS: Doufám, když se s tady s tím sepisuji, že se nad tím někdo aspoň zamyslí.
Naposledy upravil(a) Petr.Bajgar dne 27 bře 2010, 00:47, celkem upraveno 1 x.
Vaclav.Fortik
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Petře,
byl jsem pověřen/nepověřen sháněním kandidátů do senátu a podzimních voleb. Pokud se (ne)pověření protáhne i přes prázdniny do podzimu, mám pro tebe nabídku (na volby do sněmovny k tomu mandát nemám):
1. Sestav si v Hranicích a okolí kandidátku do komunálních voleb (v Hranicích mám jen pár kontaktů a většinou jde o rodiče malých dětí a tedy ne moc ochotné kamkoli kandidovat). Pokus se kandidátku sestavit tak, aby měla šanci na zvolení.
2. Začni psát svůj blog - psát z literárního hlediska celkem umíš - pokud se k tomu odhodláš, pošli mi vždy před publikováním příspěvek, ohodnotím ti ho soukromě a pak si můžeš dle reakcí lidí zjistit, jak jsem byl objektivní, či měl dobrý odhad na reakce lidí. Domnívám se, že během několika týdnů až měsíců (až se naučíš oddělovat názor, komentář, hypotézu ...) budeš blogerský VIP.
3. Ve svých příspěvcích často zmiňuješ MO jako příčinu budoucího neúspěchu ve volbách - přečti si několik mých výzev, co se musí do voleb stihnout udělat, abychom uspěli - z těch bodů je minimum na zodpovědnosti MO - většinou jsou to organizační věci bez jakékoli (nebo malé) souvislosti s Honzou Podhajským. Mám pocit, že si někteří v ČPS již připravují munici po volbách obvinit z čehokoli právě Honzu - předem říkám, že MO má zajišťovat takové věci jako bylo včera Máte slovo, Naše povaha česká, TZ, články ... a ANO předvolební mediální aktivity - z velké části toto zatím dělá OK, o kvalitě předvolebních mediálních aktivit se teprve budeme muset přesvědčit a načasování je dle mého také OK - kdybychom měli nad 3% nyní, tak nás, resp. některé představitele ČPS kdokoli z konkurence zlikviduje jedním, či několika rozhovory jako byl ten s Tachecí. Nad 3% musíme mít týden před volbami :).
4. Nejhorší, co nás může potkat je nesvornost v době předvolební (viz ODS) - pokus se prosím v následujících 2 měsících nekritizovat vlastní řady, zaměř se prosím na konkurenci :).
Petr.Bajgar

Pozornosti hodné články - sdílení informací

Václave
Pokud to vyznělo osobně, tak to jsem opravdu nechtěl. Osobně si totiž znalostí Honzy Podhajského vážím. Jen si toho hodně nabral pod sebe a teď to nestíhá a limituje tím celou ČPS. Jen musím znovu opakovat, že volby podle mého názoru, a podle zprofanovanosti medií v Česku, prostě nejsou jenom o tom vypadat dobře v televizní žárovce. Podle mě jsme dospělí a svéprávní lidé a měli bychom se bavit s našimi spoluobčany, aby oni poznali nás a my zase naživo poznali je.
Snažil jsem se už několikrát vysvětlit proč osobně nemohu souhlasit s vaší prosazovanou představou na zisk maximálně 3% hlasů ve volbách. Vy zase trvale nesouhlasíte s mým doporučením usilovat aspoň o 13% podporu. Nejspíš 3% považujete za úspěch, ale podle mého přesvědčení takový výsledek nic neřeší. Dokud dnešním politikům nezačne někdo mimo těch co spolu mluví, funět a raději bušit na záda, tak nemůžeme ani doufat ve změnu k lepšímu. Kašlu na prachy za volby a nestojím o to se někam nacpat. Jenže to kam to tady za dvacet let v politické kultuře dospělo je opravdu hnus a opravdu mě děsí představa, že neusilujeme o podporu u mladých lidí, kteří to v podstatě všechno finančně schytají a bez opravdu důrazné výzvy k akci na letošní volby opět jako již mnohokrát dříve rezignují. Nebo se nechají oblbnout kecama, jen jiných nebo převlečených populistů.
Nechci nijak nabourávat pirátské řady, ale situace například okolo nového webu, který kluci z Plzně nabízeli už na CF a dodnes není, my přijde velice podivná. Netuším zatím vůbec jakou máte představu s čím vlastně chce ČPS jít do komunálních voleb. Ještě tak bych rozuměl usilování o zastoupení v senátu jako demokratické pojistky při schvalování zákonů tam můžeme dělat svoji práci.
V komunální politice bychom měli šanci pokud bychom mnohem usilovněji nyní sbírali podporu mezi lidmi, které chceme zastupovat, ale dnešní postup tomu naprosto nepomáhá spíš naopak.
Navrhuji přivázat mě ke stožáru nebo mi zacpat oči a uši, ať raději ani nevidím a neslyším co se ty dva měsíce bude a spíš nebude dít.

PS: já nejsem žádný spisovatel a asi neumím být srozumitelný, ale nemůžu jen sedět a mlčet.
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Kdysi jsem napsal článek, to jsem ještě nevěděl o Pirátech http://vasicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=15070, bylo to 4.11.2007
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Ladislav.Matuska
Profese: manager
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od Ladislav.Matuska »

Zamyslel jsem se nad hodnotou skutečného politického programu.

http://matuska.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=130641
Zůstávám dál pirátem
http://matuska.blog.idnes.cz
Petr.Bajgar

Hlas malé straně nepropadne

Jestli z Parlamentu České republiky neodejdou ty strany, které tam dvacet let jsou, nic se nezmění.
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... padne.html
Možná to nevyjde hned v těchto volbách. Třeba to vyjde až za čas, ale někdy prostě musíte začít skutečně volit novou krev.
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“