Renegáti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Re: Renegáti

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Děkuju Adamovi Šoukalovi za to, co pro Piráty - stranu a pro mě osobně udělal. Vzpomínám na pomoc s Fórem v mých začátcích.

Děkuju Miluš Kotišové za dlouhý rozbor Ivana Bartoše. Myslím, že

1. je dobré dát renegátům prostor a že

2. jejich pohledy můžou být pro Piráty - stranu cenými podněty.

Děkuju Lence Wagnerové za zapojení. Nechceš se stát členkou týmu úkolu a projektu a vlákna Renegáti? Raduju se, žes našla společnou řeč s Petrem Viletou :-) Děkuju za Tvůj pohled na volbu republikového předsednictva 8.1.2022. Určitě je někdy, na dlouho, nebo na krátko dobré se oddělit od toho, co mě otrávilo nebo znudilo nebo co pro mě ztratilo smysl nebo o co jsem si udělal traumata. A já chápu, když někdo s Piráty - stranou, už nechce mít nic společného. Nevidět. Neslyšet. Ale pro jiného nebo jindy může být dobré mluvit, psát, zpracovávat, sdílet - sdílení je akt lásky :-)

Děkuju Martinovo Shánilovi, za pro mě důležitý popis:

Martin.Shanil píše: 01 pro 2021, 09:34

... bejt "probuzenej" :)

Martin.Shanil píše: 06 pro 2021, 09:35

takovej ten pocit, co se dostaví po zjištění, že i piráti jsou "jen" politici a že to vlastně nepotřebuješ řešit.

Děkuju Lukáši Novému za příspěvky a za snahu se znovu zapojit: https://redmine.pirati.cz/issues/37743 . Můžu nějak pomoct?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvek:
Magdalena.Opletalova
55108311
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

Josef.Ulehla píše: 13 led 2022, 08:10

Děkuju Miluš Kotišové za dlouhý rozbor Ivana Bartoše.

Děkuju za odkaz ...

Miluš Kotišová píše:

Stranu muže, který byl u všech podstatných (nedobrých) rozhodnutí o směřování strany od jejího založení:
- Tedy u rozhodnutí nechat pirátské forum otevřené a přístupné i anonymům....

... dozvěděl jsem se tak, že na mé osobě nebo mých příspěvcích je zřejmě něco nedobrého :)

petrr
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od petrr »

55108311 píše: 13 led 2022, 13:30
Josef.Ulehla píše: 13 led 2022, 08:10

Děkuju Miluš Kotišové za dlouhý rozbor Ivana Bartoše.

Děkuju za odkaz ...

Miluš Kotišová píše:

Stranu muže, který byl u všech podstatných (nedobrých) rozhodnutí o směřování strany od jejího založení:
- Tedy u rozhodnutí nechat pirátské forum otevřené a přístupné i anonymům....

... dozvěděl jsem se tak, že na mé osobě nebo mých příspěvcích je zřejmě něco nedobrého :)

Není to ironie, když progresivní bývalá Pirátka kritizuje základní principy - transparenci, svobodný internet, soukromí. Chápu, plno lidí její blábolení o NZP napadá, a tak v rámci liberálního smýšlení znemožní jiné názory, zavře fórum a registrace bude na občanku, ne? :)
Měla by si dát facku.

Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

Marek.Krejpsky píše: 10 led 2022, 17:24

V tom výpotku je smíchaný úplně všechno dohromady, většinou nepravdivě nebo pokrouceně, nějaké drobné zrnko pravdy tam tedy je, ale spíše to ukazuje že Miluš ještě nerozdychala, jak shořela při snaze komandovat Piráty (zkušenosti z Vysočiny a z doslechu i od jinud).

Jestli je za to placená tak chápu, že to musí psát, jinak ale nevím co tím sleduje - bylo by zajímavé porovnat to bod po bodu s praxí a pokrokem v ostatních stranách.

Miluš je poctivá, slušná a vzdělaná. Po její zkušenosti z rozhodčí komise se ji nedivím.

K těm nepravdám bych čekal nějaké upřesnění a především argumenty. Rozebereš alespoň jeden odstavec Milušina blogpostu?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 3):
Josef.Ulehla, Lenka.Wagnerova, Robert.Magni
55108311
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

petrr píše: 13 led 2022, 23:02

Není to ironie, když progresivní bývalá Pirátka kritizuje základní principy - transparenci, svobodný internet, soukromí.

Přesně tak. Překvapuje mě, jak někteří Piráti mohou být neliberální.

petrr píše: 13 led 2022, 23:02

Chápu, plno lidí její blábolení o NZP napadá, a tak v rámci liberálního smýšlení znemožní jiné názory, zavře fórum a registrace bude na občanku, ne? :)
Měla by si dát facku.

;) Ale znevažovat jiný názor tím, že ho označím za "blábolení", to mi přijde taky neliberální a nikoli otevřené. Respektujme navzájem své názory.

Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 2):
fanda522, Robert.Magni
Josef.Ulehla
Člen KS Praha

1. Petr Bajgar | @Petr.Bajgar | search.php?author_id=784&sr=posts | | Bajgar

2. Rudolf Belec | @Ruda | search.php?author_id=10406&sr=posts | https://redmine.pirati.cz/issues/31090#note-15 | Belec

3. Jana Belecová | @Jana.Belecova | search.php?author_id=7776&sr=posts | https://redmine.pirati.cz/issues/31090#note-15 | Belecová

4. Martin Brož | @Martin Broz | search.php?author_id=885&sr=posts | | Brož

5. Radek Holodňák | @Radek.Holodnak | search.php?author_id=6921&sr=posts | | Holodňák

6. Ondřej Holub | @Ondrej.Holub | search.php?author_id=16258&sr=posts | | Holub

7. Kamil Horký | @Kamil Horky | search.php?author_id=53&sr=posts | | Horký

8. Adam Jaroš | @Adam.Jaros | search.php?author_id=5742&sr=posts | | Jaroš

9. Ivan Jurka | @Ivan.Jurka | search.php?author_id=9463&sr=posts | | Jurka

10. Tomáš Klapka | @Tomas.Klapka | search.php?author_id=1453&sr=posts | | Klapka

11. Jan Kočí | @Jan.Koci | search.php?author_id=5379&sr=posts | | Kočí

12. Petr Kopáč | @Petr.Kopac | search.php?author_id=4849&sr=posts | | Kopáč

13. Miluš Kotišová | @Milus.Kotisova | search.php?author_id=9394&sr=posts | https://blog.aktualne.cz/blogy/milus-ko ... emid=41707 | Kotišová

14. Tomáš Laštůvka | @Tomas.Lastuvka | search.php?author_id=8229&sr=posts | | Laštůvka

15. Václav Málek | @Vaclav.Malek | search.php?author_id=673&sr=posts | | Málek

16. Pavel Moravec | @Pavel.Moravec | search.php?author_id=2571&sr=posts | | Moravec

17. Lukáš Nový | @Lukas.Novy | search.php?author_id=872&sr=posts | https://redmine.pirati.cz/issues/37743 | Nový

18. Vítězslav Praks | @Vitezslav Praks | search.php?author_id=1800&sr=posts | | Praks

19. Martin Shánil | @Martin.Shanil | search.php?author_id=5579&sr=posts | | Shánil

20. Ivan Sirko | @Ivan.Sirko | search.php?author_id=1821&sr=posts | | Sirko

21. Filip Smoljak | @Filip.Smoljak | search.php?author_id=13630&sr=posts | https://redmine.pirati.cz/issues/16072#note-49 | Smoljak

22. Petr Stehlík | @Petr.Stehlik | search.php?author_id=1032&sr=posts | | Stehlík

23. Adam Šoukal | @Adam.Soukal | search.php?author_id=878&sr=posts | | Šoukal

24. Libor Špaček | @Libor.Spacek | search.php?author_id=6696&sr=posts | | Špaček

25. Tomáš Tožička | @Tomas.Tozicka | search.php?author_id=9155&sr=posts | | Tožička

26. Ondřej Úlehla | @Ondrej.dj-bobr.Ulehla | search.php?author_id=1531&sr=posts | | Úlehla

27. Václav Včelica | @Vaclav.Vcelica | search.php?author_id=9529&sr=posts | | Včelica

28. Janek Wagner | @Janek.Wagner | search.php?author_id=5431&sr=posts | | Wagner

29. Michal Wagner | @Michal.Wagner | search.php?author_id=6208&sr=posts | | Wagner

30. Lenka Wagnerová | @Lenka.Wagnerova | search.php?author_id=4926&sr=posts | | Wagnerová

Adam.Jaros
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Teoretický alchymista
Dal poděkování: 710 poděkování
Dostal poděkování: 803 poděkování

Příspěvek od Adam.Jaros »

Prosimpěkně jakej je smysl tohodle panoptika?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Jaros za příspěvky (celkem 5):
anon1803, Petr.Vileta, Mikulas.Peksa, Josef.Ulehla, Ivan.Sirko
anon1803
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od anon1803 »

Adam.Jaros píše: 14 led 2022, 18:22

Dobrá otázka. Jestli si viděl Armagedon, jak letěj naftaři zachránit zemi, tak je tam Lev Lvovič. A on jim říká, v situaci nějaký: To musím udělat já, sem tady jedinej vzdělanej a vycvičenej kosmonaut. No, a já sem tady jedinej študovanej a cvičenej - Aplikovaná Etika.
Takže se snažíme zmírňovat palbu na rozloučenou při opuštění lodi. Prostě nemůžeš plivat do bezvědomí na všechny bytosti, se kterejma´s chodil a žil. Dyk tam bylo taky dost krásnýho, nemažeš z hlavy všecko. Moderní rozvod, ale lidský vztahy. Nevrátime, co se stalo, to nejde. Prostě to bejvá, a bude to furt. Je to taková, dejme tomu, mediace, hodně soft, hodně emo, spíš kotva, který se de chytit. Tak či tak. Aby v tom zůstala lidskost.
Proto.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1803 za příspěvky (celkem 4):
55108311, Lenka.Wagnerova, Robert.Magni, Ondrej.Kotas
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

j.v.litrfree píše: 14 led 2022, 19:49
Adam.Jaros píše: 14 led 2022, 18:22

Dobrá otázka. Jestli si viděl Armagedon, jak letěj naftaři zachránit zemi, tak je tam Lev Lvovič. A on jim říká, v situaci nějaký: To musím udělat já, sem tady jedinej vzdělanej a vycvičenej kosmonaut. No, a já sem tady jedinej študovanej a cvičenej

Já si pamatuji jinou hlášku z toho filmu. "Ruskije, amerikánskije, všechno se vyrábí na Tchajwanu." a pak do něčeho kopl a zase to začalo fungovat. :lol:

j.v.litrfree píše: 14 led 2022, 19:49

Prostě nemůžeš plivat do bezvědomí na všechny bytosti, se kterejma´s chodil a žil.
...
Dyk tam bylo taky dost krásnýho, nemažeš z hlavy všecko. Moderní rozvod, ale lidský vztahy.

Jenže mnozí tí lidé OFFTOPICslovo bytosti mě, nevím proč, začíná čím dál víc iritovat. :D vstoupili do špatné strany. :? Něco si představovali, třeba že se tu fest fetuje, nebo že jsme z principu proti vládě, ať je pravá nebo levá, nebo že si tu najdou holku nebo kluka OFFTOPICbez ohledu na vlastní pohlaví :P, nebo ... já nevím. A pak zjistili, že to je jinak, tak zase prchli. Tuším jen dva byli vyloučeni.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Daniel.Mazur, Robert.Magni

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Josef.Ulehla
Člen KS Praha