Pirát Michálek se na zastupitelstvu Prahy 1 vrhl na občana.
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Libor.Adamek
- Vedoucí krajského odboru
- Profese: prodejce kancelářské techniky
- Dal poděkování: 420 poděkování
- Dostal poděkování: 66 poděkování
Re: Pirát Michálek se na zastupitelstvu Prahy 1 vrhl na občana.
V klidu, za týden si na to nikdo nevzpomene. Je třeba se poučit, že když známá osobnost na někoho veřejně zvýší hlas, tak ho rázem protlačí do medií.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Adamek za příspěvky (celkem 3):
- Jan.Novak, Dalibor.Zahora, Eva.Ticha
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Kdo není s námi, je [strike]proti nám[/strike] troll, že ano.Zdenek.Hrib píše: ↑15 led 2020, 17:31 Pardon, že sem moc nestíhám chodit, ale tady se to koukám dost změnilo. Já jsem například dal teď lajk Daliborovi za podporu Jakuba. To bych si nemyslel, že se toho někdy dožiju.
A taky nám sem přibyli anonymní trollové. Dřív jsme se trollili jen navzájem, ale tohle je už fakt nový level. Je to sice stylově pirátské, ale stále platí "nekrmit trolly". Chybí ještě anonymní trollové, kteří by dávali absurdní argumenty jakoby za nás, jakože volí Piráty a podporují Jakuba. Ti asi dorazí později.
Jinak cílená provokace na zastupitelstvu a teď trolling na fóru hezky zapadá k tomu, že na předchozí zastupitelstvo Prahy 1 dorazila parta holohlavých mládenců:
https://zpravy.aktualne.cz/regiony/prah ... 47ab5f122/
- David.Bodecek
- Profese: Pedagog a metodik
- Dal poděkování: 7 poděkování
- Dostal poděkování: 22 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jakub je pro mne piratsky Buh! Moc mu dekuji, ze vcera prisel a zazil to, ceho jsme na Praze 1 casto svedky. Provokace ze strany nekterych je u nas - na Praze 1, velmi casta. Je obtizne se ji branit.
Jakub Michálek - Jakube, jsem a budu ti vzdy velmi vdecny za to, jaky jsi.
K danemu momentu. Atmosfera byla plna emoci a vubec se nedivim, ze se Jakubovi nelibila opetovna provokace ve snaze poskodit Piraty. Bylo pro nas - Piraty z Prahy 1 uzasne, ze si Jakub nasel cas, prisel nas podporit v nelehke situaci, a v projevu dobre nazval to, co se na Praze 1 deje.
Nekomu se mozna muze zdat, ze vystup Jakuba byl zbytecne dramaticky, ale ja na to rikam, ... pokud cokoliv, vc. politiky, delate bez emoci a bez srdce, jen s chladnym a vypocitavym kalkulem, tak vysledek stoji za prd. A protoze jsem take srdcar, tak to chapu.
Jakub Michálek - Jakube, jsem a budu ti vzdy velmi vdecny za to, jaky jsi.
K danemu momentu. Atmosfera byla plna emoci a vubec se nedivim, ze se Jakubovi nelibila opetovna provokace ve snaze poskodit Piraty. Bylo pro nas - Piraty z Prahy 1 uzasne, ze si Jakub nasel cas, prisel nas podporit v nelehke situaci, a v projevu dobre nazval to, co se na Praze 1 deje.
Nekomu se mozna muze zdat, ze vystup Jakuba byl zbytecne dramaticky, ale ja na to rikam, ... pokud cokoliv, vc. politiky, delate bez emoci a bez srdce, jen s chladnym a vypocitavym kalkulem, tak vysledek stoji za prd. A protoze jsem take srdcar, tak to chapu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Bodecek za příspěvky (celkem 6):
- anon124, Pavel.Tauer, Jan.Lipavsky, Hana.Vodrazkova, Eva.Ticha, Jiri.Belsan
- Lucie.Vadkerti
- Dal poděkování: 100 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
Byla jsem tam. Jakub rozhodně nikoho nenapadl ani se nikoho nedotkl. Chtěla bych vidět některé místní chytrolíny, jak by se chovali, kdyby jim někdo řekl, že se mají jít oběsit. A to, že nedělá, že se nic neděje, pokud někdo poškozuje Piráty tím, že uráží člena vydávaje se také za člena a ještě tak okatě, je za mě v pořádku.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Lucie.Vadkerti za příspěvky (celkem 6):
- anon124, Pavel.Tauer, Jan.Lipavsky, Hana.Vodrazkova, Eva.Ticha, V__
- Tomas.Pastircak
- Profese: Informatik, student práv
- Dal poděkování: 136 poděkování
- Dostal poděkování: 1105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak s Jakubem pomerne casto a rad nesouhlasim, za me ta situace vypada v ramci moznosti v poradku; na tom videu na Twitteru je to videt mnohem lepe, asi proto se na novinky dostalo jen to, kde je prd slyset. Holt hnojomety se rozjizdi a asi by se nekomu hodilo prisit Jakubovi pred zbytkem Piratu dalsi “medialni zarez”, protoze 13 minut od vydani clanku do publikace na foru, jeste s kurzivou, tomu rikam fofr.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Pastircak za příspěvky (celkem 7):
- Pavel.Tauer, Ondrej.Chrast, Jan.Lipavsky, Hana.Vodrazkova, Eva.Ticha, Jiri.Belsan, V__
- Antonino.Milicia
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: Strategie, projekty, rozvoj
- Dal poděkování: 857 poděkování
- Dostal poděkování: 1191 poděkování
Martin.Kucera píše: ↑15 led 2020, 08:30Podobný výrok IMHO najdeš v každé druhé diskusi na Parlistech.Vojtech.Pikal píše: ↑15 led 2020, 00:06Já v tom videu jasně slyším, že tam Jakubovi někdo říká, ať se jde oběsit. To mi teda nepříjde OK.
Ale když se v tom videu dívám na Jakuba, tak jeho gestikulace není zrovna vzorem sebeovládání, skoro bych ji označil za výhružnou.
Martine, dovolil bych si Tě s maximální pokoru co nejzdvořileji upozornit, že už nejsi nezávislý šéf AO, ale jeden z top 5 v RP a k tomu imho patří i ochota loajálně hájit své spolustraníky, pokud to jen trochu jde. Úplně by postačilo potvrdit fakt, že se Jakub na nikoho nevrhal (to je ten titulek). Spekulovat o jeho gestikulaci a sebeovládání je myslím zbytečné. Uvědom si, že tam probíhal mafiánský převrat, hanila a ničila se práce, byli tam nastrčení provokatéři, před očima se tam lhalo... Já osobně (a tipuji že i mnoho jiných) bych velmi pravděpodobně vylítl a museli by mne od těch *.*.*.* odnést. To, že je Jakub takový vytrénovaný neemoční robot, je spíše na ocenění, než na kritiku.Martin.Kucera píše: ↑15 led 2020, 08:49 Manipulativní titulek a článek - ano
Komparzista zneužívající logo - ano
Ale ta Jakubova gestikulace je zachycená na obou videích a ta prostě není OK - tohle situaci jen vyhrotí, ne zklidní. (Věřím, že leckdo by na tohle reagoval "přestaň mi tu mávat rukou před nosem, nebo ti jednu střihnu", případně v jiném prostředí by se těmi slovy ani nezdržoval.)

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvky (celkem 4):
- Jan.Lipavsky, Hana.Vodrazkova, Eva.Ticha, Jiri.Belsan
-
- Dal poděkování: 4649 poděkování
- Dostal poděkování: 1885 poděkování
Tohle ale není vyjádření do médií, tohle je osobní názor na fóru a upřímně, já třeba Martina volila do RP i proto, že říká, co si myslí a nemyslím si, že by jeho elektorát čekal, že to s nově nabytou funkcí dělat přestane

- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon539 za příspěvky (celkem 4):
- Tomas.Pastircak, Ladislav.Dvorak, Petr.Vileta, Vit.Fux
-
- Dal poděkování: 518 poděkování
- Dostal poděkování: 428 poděkování
Velmi si vážím skutečnosti, že jsem členem strany mezi jejíž základní kréda patří boj proti lžím a nespravedlnostem. Piráti sdružují jedince různých názorů a povah, lidi konsenzuální, realisty, snílky i bojovníky. Nejsme všichni stejní a kvůli svým rozdílným názorům se dokážeme i pohádat. Ale právě dnes a zde na tomto vlákně se ukázala naše společná síla. Místo toho, abychom Jakuba strhali, jak se asi ti pomýlenci domnívali, tak se tu prakticky všichni členové postavili proti zjevné provokaci. Ukázali jsme, že nejsme ovce, které se nechají nahnat do ohrady když pes zaštěká. Ceňme si tedy každého a buďme soudržní ve chvílích vypjatých stejně tak jako dnes. Právě to z nás dělá Piráty.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Tauer za příspěvky (celkem 9):
- Ladislav.Dvorak, Antonino.Milicia, Michaela.Krausova, Jan.Lipavsky, anon124, Dalibor.Zahora, Hana.Vodrazkova, Eva.Ticha, Jiri.Belsan
Život máme od toho, abychom jej co nejvíce prožili
- Antonino.Milicia
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: Strategie, projekty, rozvoj
- Dal poděkování: 857 poděkování
- Dostal poděkování: 1191 poděkování
Já ale Martinovi neupírám právo říkat svůj názor. A je dobře, že nemá strach ho říkat (máme to všichni tři stejný, že :-D ).Michaela.Skokanova píše: ↑15 led 2020, 21:28Tohle ale není vyjádření do médií, tohle je osobní názor na fóru a upřímně, já třeba Martina volila do RP i proto, že říká, co si myslí a nemyslím si, že by jeho elektorát čekal, že to s nově nabytou funkcí dělat přestane ;)
Míšo, povšimni si, že založení toho vlákna je provokace anonyma, notabene s odkazem na milované Novinky, a další anonymní hejty jsou tam připojené. Tohle vlákno není imho klasická pirátská diskuse a já to cítím tak, jak jsem to napsal. A znovu zopakuji, že obvinění Jakuba je, že se na někoho vrhl, a to ani jeho oponenti, jakkoliv třeba Jakuba nemusí, pokud pracují s fakty, nemohou potvrdit.
Já sám mám problém s loajalitou, protože preferuji pravdu (zrovna tohle mi někdo v Ostravě tvrdě vyčetl), ale v tomto případě loajalita neznamenala žádné morální dilema, protože nebyla v rozporu s pravdou. Martin to imho nadbytečně rozvedl (věřím, že bez zlého úmyslu) a já si myslím, že to bylo zbytečné. A nemám při tom vůči Martinovi nějaké negativní pocity. Toť vše.
Jinak osobně zcela sdílím to, co napsal Pavel:
Pavel.Tauer píše: ↑15 led 2020, 21:30 Velmi si vážím skutečnosti, že jsem členem strany mezi jejíž základní kréda patří boj proti lžím a nespravedlnostem. Piráti sdružují jedince různých názorů a povah, lidi konsenzuální, realisty, snílky i bojovníky. Nejsme všichni stejní a kvůli svým rozdílným názorům se dokážeme i pohádat. Ale právě dnes a zde na tomto vlákně se ukázala naše společná síla. Místo toho, abychom Jakuba strhali, jak se asi ti pomýlenci domnívali, tak se tu prakticky všichni členové postavili proti zjevné provokaci. Ukázali jsme, že nejsme ovce, které se nechají nahnat do ohrady když pes zaštěká. Ceňme si tedy každého a buďme soudržní ve chvílích vypjatých stejně tak jako dnes. Právě to z nás dělá Piráty.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvky (celkem 2):
- Jan.Lipavsky, Eva.Ticha
- Eva.Horakova
- Člen KS Praha
- Profese: expředsedkyně,pěstounka,zdravotní sestra
- Dal poděkování: 13 poděkování
- Dostal poděkování: 53 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pokusím se to popsat z mého pohledu,byla jsem přítomna od samotného začátku. Kdo to nechce číst, Jakub Michálek se nikoho nedotknul, nikoho fyzicky nenapadl!!!! Jako jediný hájil značku Pirátů!!!!!!
Stála jsem společně s Piráty za zastupitelstvem, v té době, opozičních stran Prahy 1. V jednom okamžiku se Jakub vydal směrem k lidem, kteří stáli uprostřed sálu jako účinkující. Jakub se postavil cca 1 až 1,5 metru před lidmi s transparenty a ukázal prstem směrem na transparent, který držel pán ve světlozelené mikině zcela bez vlasů. Došlo k mírně hlučné výměně slov, kterou jsem neslyšela. Následně začali křičet hlavně mužské hlasy z davu a vyvolal se hlasitý řev směrem k Jakubovi. Jakub po celou dobu stál téměř na jednom místě, nikoho se po celou dobu nedotkl, pouze se slovně bránil. Bohužel nevidím na dálku, takže jsem neviděla co bylo na transparentu napsáno. Pouze jsem viděla červenou a černou barvu písmem.
Mohu 100% říci, že muž držící transparent není Pirát.
Mrzí mě, že tam byl Jakub sám, pokud bych viděla co se chystá, půjdu s ním. 🙏Jakub Michálek zcela důstojně, hrdě a jako jediný hájit Piráty, ať už to chcete nebo nechcete slyšet. 🏴☠️
Stála jsem společně s Piráty za zastupitelstvem, v té době, opozičních stran Prahy 1. V jednom okamžiku se Jakub vydal směrem k lidem, kteří stáli uprostřed sálu jako účinkující. Jakub se postavil cca 1 až 1,5 metru před lidmi s transparenty a ukázal prstem směrem na transparent, který držel pán ve světlozelené mikině zcela bez vlasů. Došlo k mírně hlučné výměně slov, kterou jsem neslyšela. Následně začali křičet hlavně mužské hlasy z davu a vyvolal se hlasitý řev směrem k Jakubovi. Jakub po celou dobu stál téměř na jednom místě, nikoho se po celou dobu nedotkl, pouze se slovně bránil. Bohužel nevidím na dálku, takže jsem neviděla co bylo na transparentu napsáno. Pouze jsem viděla červenou a černou barvu písmem.
Mohu 100% říci, že muž držící transparent není Pirát.
Mrzí mě, že tam byl Jakub sám, pokud bych viděla co se chystá, půjdu s ním. 🙏Jakub Michálek zcela důstojně, hrdě a jako jediný hájit Piráty, ať už to chcete nebo nechcete slyšet. 🏴☠️
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Horakova za příspěvky (celkem 5):
- Jan.Lipavsky, Antonino.Milicia, Hana.Vodrazkova, Eva.Ticha, Jiri.Belsan
Eva ❤️