Obnova Mladých Pirátů
Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: tým Mladí Piráti
jj, Mladí Konzervativci, Mladí křesťanští demokraté, Mladí lidovci a Mladí občanští demokraté jsou děsně neomartxistické organizace.
Co teprve Dělnická mládež?!
Je to standardizované názvosloví a nevím, proč se zrovna proti tomu nějak bouřit, když jediným cílem je mít možnost pohybovat se na stejných platformách a prostorech.
Překlad do němčiny je Junge Piraten, viz. : https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Pirates_(Germany)
Je to standardizované názvosloví a nevím, proč se zrovna proti tomu nějak bouřit, když jediným cílem je mít možnost pohybovat se na stejných platformách a prostorech.
Překlad do němčiny je Junge Piraten, viz. : https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Pirates_(Germany)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 4):
- anonym39320, anon124, Ondrej.Kalis, Adam.Jaros
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
https://youtu.be/iPI0DA3M9Ac?t=759Vojtech.Pikal píše: ↑02 čer 2019, 22:26 jj, Mladí Konzervativci, Mladí křesťanští demokraté, Mladí lidovci a Mladí občanští demokraté jsou děsně neomartxistické organizace.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- anonym39320
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: ústavní právník
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 228 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já Tě, Honzo, chápu (ačkoli ten strach z toho, že nás někdo nazve neomarxistou, už tolik ne). Sám jsem se již musel s nejrůznějšími útoky na Piráty i sebe sama, zejména během eurokampaně, potýkat. Ale beru to tak, že kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. A je lepší být zván neomarxistou za standardní název mládežnické organizace, který používají téměř všechny další politické strany (tedy obrana je snadná - viz to, co napsal Vojta) než se snažit být za každou cenu originální.Jan.Hora píše: ↑02 čer 2019, 21:20 Moje vnímání je posunuté tím, že pak ty osočení musím řešit na FB i jinde. Tj. nechci dávat další střelivo těm, co se chopí čehokoliv. A zrovna tohle je prostě u každé strany něco, co zní hrozně pionýrsky (je jedno která strana, vždycky to zní jako uniformovaná mládež s vymytým mozkem, ta asociace je prostě příliš po ruce).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym39320 za příspěvky (celkem 2):
- Georgia.Hejdukova, Jan.Hora
Lukáš Lev Červinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách
Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách
Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka
- Janka.Michailidu
- Profese: Akademička na VŠCHT (biotechnologie)
- Dal poděkování: 980 poděkování
- Dostal poděkování: 1669 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
čau vespolek.. jelikož je tohle poslední aktivní vlákno týkající se Mladých Pirátů, hodim to sem.
Přišel mi doporučený dopis z Krajského soudu v Brně s tím, že u sídla Mladých Pirátů v Brně-sever zanikl právní důvod k užívání sídla - spolek zde nesídlí. Jsme tedy vyzýváni k změně zápisu sídla do rejstříku, nebo k doložení právního důvodu k užívání nemovitosti.
Nevim, komu dalšímu ten dopis vlastně přišel, ale asi by se měla vykonat nějaká koordinovaná spolupráce vedoucí k vyřešení nastalé situace..
(Pokud má někdo zájem, pošlu oskenovaný dopis např. skrz SZ)
nevim, koho označit.. tak třeba @Vojtech.Pikal bude vědět, kdo by tohle měl hlavně vidět
Přišel mi doporučený dopis z Krajského soudu v Brně s tím, že u sídla Mladých Pirátů v Brně-sever zanikl právní důvod k užívání sídla - spolek zde nesídlí. Jsme tedy vyzýváni k změně zápisu sídla do rejstříku, nebo k doložení právního důvodu k užívání nemovitosti.
Nevim, komu dalšímu ten dopis vlastně přišel, ale asi by se měla vykonat nějaká koordinovaná spolupráce vedoucí k vyřešení nastalé situace..

(Pokud má někdo zájem, pošlu oskenovaný dopis např. skrz SZ)
nevim, koho označit.. tak třeba @Vojtech.Pikal bude vědět, kdo by tohle měl hlavně vidět
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Ahoj, zaregistroval sem. Pokud bys měla lepší scany, než fotky, tak to ocením.
Rád k tomu bych měl mumble nebo něco v první půlce příštího týdne, kdyby to někdo zorganizoval. Ono se to dá vzít jak příležitost k restartu, změně sídla, znovuzaložení, zrušení apod. a je potřeba si říct, co v tomto směru chceme.
Adresa dle stanov: https://goo.gl/maps/2TuF4ozvevoi3h2K9
Víme termín doručení abychom věděli do kdy máme konat?
Rád k tomu bych měl mumble nebo něco v první půlce příštího týdne, kdyby to někdo zorganizoval. Ono se to dá vzít jak příležitost k restartu, změně sídla, znovuzaložení, zrušení apod. a je potřeba si říct, co v tomto směru chceme.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
- Janka.Michailidu
- Janka.Michailidu
- Kontaktovat uživatele:
Mně byl dopis doručen 12.7. (sken je přes skenovací appku v telefonu, tak na tom asi nebude o tolik líp než fotkaVojtech.Pikal píše: ↑14 črc 2019, 15:31 Ahoj, zaregistroval sem. Pokud bys měla lepší scany, než fotky, tak to ocením.

Pokud chceš pomoct se zorganizováním mumblu, tak se toho klidně ujmu, ale s Mladýma Pirátama už moc společného mít nechci

- Janka.Michailidu
- Kontaktovat uživatele:
Na vědomost se dává, že organizační mumble stran Mladých Pirátů se bude konat v pondělí 5.8. v 18:00 (před RV jisti meetem, který bude pravděpodobně ten samý den od 19:00).
agenda: co s tim fantem (pokračovat/nepokračovat/pokud ano, tak jak)
Tímto zvu všechny, kterým není osud Mladých Pirátů lhostejný (a ano, do téhle množiny patří i lidi, kteří si přejí jejich zánik
)
agenda: co s tim fantem (pokračovat/nepokračovat/pokud ano, tak jak)
Tímto zvu všechny, kterým není osud Mladých Pirátů lhostejný (a ano, do téhle množiny patří i lidi, kteří si přejí jejich zánik

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Janka.Michailidu za příspěvky (celkem 4):
- Dalibor.Zahora, anonym39320, Tomas.Guth.Jarkovsky, Vojtech.Pikal
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Tak, nějaký skoro report z dneška.
Sešli jsem se 3, juch.
Děkuji @Janka.Michailidu za zorganizování.
Celkem jsem se shodli, že udržovat v takové situaci při životě o.s. je mrháním sil a necháme ho řízeně zaniknout, nebo případně uspíšíme jeho zánik.
Dozorováním řízeného zániku jsem byl pověřen já.
Také jsem se celkem shodli, že se zkusíme založit jako stranický tým pro který by se náplň činnosti najít měla, což si vzal na starost @Tomas.Guth.Jarkovsky .
Takže od něj očekávám nějaké výkopy.
Jinak poznamenávám, že z přechodem wiki na novou ztratil práva k této stránce: https://wiki.pirati.cz/mladi/start
Takže to bude třeba řešit.
Sešli jsem se 3, juch.
Děkuji @Janka.Michailidu za zorganizování.
Celkem jsem se shodli, že udržovat v takové situaci při životě o.s. je mrháním sil a necháme ho řízeně zaniknout, nebo případně uspíšíme jeho zánik.
Dozorováním řízeného zániku jsem byl pověřen já.
Také jsem se celkem shodli, že se zkusíme založit jako stranický tým pro který by se náplň činnosti najít měla, což si vzal na starost @Tomas.Guth.Jarkovsky .
Takže od něj očekávám nějaké výkopy.
Jinak poznamenávám, že z přechodem wiki na novou ztratil práva k této stránce: https://wiki.pirati.cz/mladi/start
Takže to bude třeba řešit.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
- Lukas.Dolezal
- Tomas.Guth.Jarkovsky
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: dělník lidských práv
- Dal poděkování: 147 poděkování
- Dostal poděkování: 776 poděkování
Ahoj, navážu na dnešní mumble a post nade mnou.
Jednak také děkuji @Janka.Michailidu za zorganizování a @Vojtech.Pikal za mnoho předané moudrosti.
Vzal jsem si na bedra zřízení pirátského pracovního týmu, který minimálně na začátek bude určitě stačit. Vzhledem k tomu, že předešlé iterace měly problémy především s aktivitou, tak otázku zřizování byrokraticky složitých aparátů necháme na čas, až si budeme jisti, že jsme se tomuto problému dokázali vyhnout.
Každopádně, v následujících jednotkách dní plánuji připravit materiály a nutnosti pro to, aby byl tým co nejlépe formálně zařízený podle Zásad týmové spolupráce
Určitě s těmito výhradně administrativními pracemi ocením nějakou pomoc, takže jestli se chcete podílet na obnovení Mladých Pirátů už od začátku, napište mi. Nechci se prvoplánově stavět do pozice hlavního reinkarnátora, a je možné, že máte někdo taky velkou chuť to zkusit oživit znovu, ale dnes jste prostě nemohli.
Napište, pořešíme to spolu a bude to dobré.
Jednak také děkuji @Janka.Michailidu za zorganizování a @Vojtech.Pikal za mnoho předané moudrosti.
Vzal jsem si na bedra zřízení pirátského pracovního týmu, který minimálně na začátek bude určitě stačit. Vzhledem k tomu, že předešlé iterace měly problémy především s aktivitou, tak otázku zřizování byrokraticky složitých aparátů necháme na čas, až si budeme jisti, že jsme se tomuto problému dokázali vyhnout.
Každopádně, v následujících jednotkách dní plánuji připravit materiály a nutnosti pro to, aby byl tým co nejlépe formálně zařízený podle Zásad týmové spolupráce
Dále proběhne obepsání všech potenciálních členů a lidí, kteří by se chtěli na činnosti podílet a také navržení prvních pár kroků a úkolů, které by měl tým vyřešit v prvních pár měsících existence.2. Zveřejňování základních údajů
Tým o sobě zveřejňuje aspoň následující údaje: Název týmu, jméno vedoucího týmu a jeho zástupce, internetové stránky týmu, úkoly a nadřízené týmy, místo, den a čas pravidelných jednání, kontakt na vedení týmu, odkaz na používanou komunikační platformu, informace o tom, jak se zapojit, spolupracující týmy a úkolující tým.
Určitě s těmito výhradně administrativními pracemi ocením nějakou pomoc, takže jestli se chcete podílet na obnovení Mladých Pirátů už od začátku, napište mi. Nechci se prvoplánově stavět do pozice hlavního reinkarnátora, a je možné, že máte někdo taky velkou chuť to zkusit oživit znovu, ale dnes jste prostě nemohli.
Napište, pořešíme to spolu a bude to dobré.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 4):
- Vojtech.Pikal, anonym39320, Petr.Springinsfeld, Rudolf.Zak
+420 728 jednajednatři 966
- Tomas.Guth.Jarkovsky
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: dělník lidských práv
- Dal poděkování: 147 poděkování
- Dostal poděkování: 776 poděkování
Vážení Piráti a Pirátky,
tímto bych rád spustil založení/revival týmu Mladí Piráti.
Zatím je to spíše nástřel a protože nejsme zastřešeni orgánem nabo jiným týmem, jsme na punkové úrovni.
Ideální způsob jak se k onomu zastřešení a zoficiálnění dostat je ukázat aktivitu a smysl, a tedy myslím, že není moc na co čekat.
Tým navazuje na opakované pokusy zřizovat a spravovat mládežnickou organizaci Pirátů. Tato iterace si vzala za svou redukci nutné byrokracie a údržby. V nejhorším případě bude fungovat jako mailing list mladých pirátů a kontaktní místo pro venkovní organizace které bych chtěly mladé piráty kontaktovat, a to je vlastně také snesitelné. Nicméně všichni zakládající členové věříme, že s dostatečným zapojením a elánem můžeme být něčím větším a dělat dobro. O cílech a plánovaných činnostech týmu se můžete dočíst zde
. Pro ty co nechtějí proklikávat na mrak kopíruji sem:
Hlavním koordinátorem/kontaktem týmu budu prozatím já a zástupcem jmenuji @Vojtech.Pikal, ale jakmile stvoříme nějaké vnitřní předpisy a bude se zdát, že činnost neupadá, tak uděláme i nějakou demokracii.
Stejně tak pokud si čtete tento příspěvek a chtěli byste tým kontaktovat, napište buď sem do vlákna nebo mně na fóru nebo na Tomas.Guth.Jarkovsky@pirati.cz.
Zakládajícími členy budiž:
Tomáš Guth Jarkovský
Vojtěch Pikal
František Kopřiva
Lukáš Lev Červinka
Gergia Hejduk
Míša Kleslová
Ruda Žák
Anna Dooová
Zatím disponujeme pouze dosti prázdnou wiki stránkou https://wiki.pirati.cz/mladi/start, ale to se může brzy změnit, ujme-li se toho někdo a budeme-li mít práva wiki upravovat.
Také existuje stránka na Facebooku, která má 700+ sledujích, ale několik posledních let byla nečinná.
Jednání týmu bude probíhat primárně na mumble a frekvenci takovýchto volání vyhlašuji na zhruba jednou za dva měsíce. Mimo to jsou také ve hře možná nepravidelná setkávání naživo, a to bude většinou v při příležitosti nějaké události (teambuilding, sjezd Celostátního fóra, 17. listopad).
Pokud se vám projekt líbí a myslíte, že znáte nějaké mlaďochy, kteří by se mohli chtít zapojit, přesměrujte je sem, případně za mnou.
Prozatím nechci zakládat nové vlákno na vypsání úkolů k rozebrání a proto budou úkoly v následujícím příspěvku.
tímto bych rád spustil založení/revival týmu Mladí Piráti.
Zatím je to spíše nástřel a protože nejsme zastřešeni orgánem nabo jiným týmem, jsme na punkové úrovni.
Ideální způsob jak se k onomu zastřešení a zoficiálnění dostat je ukázat aktivitu a smysl, a tedy myslím, že není moc na co čekat.
Tým navazuje na opakované pokusy zřizovat a spravovat mládežnickou organizaci Pirátů. Tato iterace si vzala za svou redukci nutné byrokracie a údržby. V nejhorším případě bude fungovat jako mailing list mladých pirátů a kontaktní místo pro venkovní organizace které bych chtěly mladé piráty kontaktovat, a to je vlastně také snesitelné. Nicméně všichni zakládající členové věříme, že s dostatečným zapojením a elánem můžeme být něčím větším a dělat dobro. O cílech a plánovaných činnostech týmu se můžete dočíst zde

Určitě není cílem vytvářet nějákou vnitrostraniskou silovou strukturu nebo tajnou hlasovací skupinu na facebooku, ale být jako fungující otevřená skupina pro sdílení nápadů a možností na zapojování mladých, kteří si třeba jsou ve straně nejisti a také obecně na propojování lidí na základě společného zájmu v přibližování občanské angažovanosti mladým. Hlavní komunikační platformou budiž prozatím fórum, ale je dost pravděpodobné, že se budeme někam přesouvat.Cíle a činnost Mladých Pirátů píše:
Hlavním koordinátorem/kontaktem týmu budu prozatím já a zástupcem jmenuji @Vojtech.Pikal, ale jakmile stvoříme nějaké vnitřní předpisy a bude se zdát, že činnost neupadá, tak uděláme i nějakou demokracii.
Stejně tak pokud si čtete tento příspěvek a chtěli byste tým kontaktovat, napište buď sem do vlákna nebo mně na fóru nebo na Tomas.Guth.Jarkovsky@pirati.cz.
Zakládajícími členy budiž:
Tomáš Guth Jarkovský
Vojtěch Pikal
František Kopřiva
Lukáš Lev Červinka
Gergia Hejduk
Míša Kleslová
Ruda Žák
Anna Dooová
Zatím disponujeme pouze dosti prázdnou wiki stránkou https://wiki.pirati.cz/mladi/start, ale to se může brzy změnit, ujme-li se toho někdo a budeme-li mít práva wiki upravovat.

Také existuje stránka na Facebooku, která má 700+ sledujích, ale několik posledních let byla nečinná.
Jednání týmu bude probíhat primárně na mumble a frekvenci takovýchto volání vyhlašuji na zhruba jednou za dva měsíce. Mimo to jsou také ve hře možná nepravidelná setkávání naživo, a to bude většinou v při příležitosti nějaké události (teambuilding, sjezd Celostátního fóra, 17. listopad).
Pokud se vám projekt líbí a myslíte, že znáte nějaké mlaďochy, kteří by se mohli chtít zapojit, přesměrujte je sem, případně za mnou.
Prozatím nechci zakládat nové vlákno na vypsání úkolů k rozebrání a proto budou úkoly v následujícím příspěvku.
Naposledy upravil(a) Tomas.Guth.Jarkovsky dne 08 srp 2019, 17:44, celkem upraveno 2 x.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 5):
- Vojtech.Pikal, anonym39320, Simona.Mikusova, Lucie.Spacilova, Rudolf.Zak
+420 728 jednajednatři 966