NATO

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
trinitrofenol
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: NATO

Příspěvek od trinitrofenol »

Petr Sebesta píše:Jen ne politiku teroru v režii USA a Israle

Devilkin
To myslíte opravdu vážně? A co Čečensko, co Gruzie, co Afghánistán
Čečna je jejich území, z Gruzie se tyto státy odpoutali stejně jako Kosovo od Srbů, Americe se ta okupace povedla lépe
Takže genocida civilního obyvatelstva je OK :roll:

SMRT MODERACI
Free your hate.

Devilkin
Profese: IT
Dal poděkování: 468 poděkování
Dostal poděkování: 247 poděkování

Příspěvek od Devilkin »

Petr Sebesta píše:Jen ne politiku teroru v režii USA a Israle

Devilkin
To myslíte opravdu vážně? A co Čečensko, co Gruzie, co Afghánistán
Čečna je jejich území, z Gruzie se tyto státy odpoutali stejně jako Kosovo od Srbů, Americe se ta okupace povedla lépe

edit/

http://www.vlastnihlavou.cz/izrael-soko ... em-veznum/
Čečna je jejich asi tak, jako jsme byli jejich my :(. Ale na tomhle se asi neshodneme.
Gruzie je pravda problematická. Přesto ale nejde popřít, že vojska Ruska zasahovala na cizím území.

A ano. To co se děje (a dělá) v Izraeli pod dohledem spojených státu je taky pěkný hnus. O tom žádná.
Já přece netvrdím, že jsou USA bůhví jaká výhra, ale považuji Rusko za ještě horší a potencionálně nebezpečnější.

Zásadní rozdíl je ale asi opravdu jen ten, že Rusko se k demokracii ještě nedopravovalo, zato USA ano, ale zase ji pomalu opouští :).
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Devilkin píše:Zásadní rozdíl je ale asi opravdu jen ten, že Rusko se k demokracii ještě nedopravovalo.
Nedopopravovalo?

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Devilkin
Profese: IT
Dal poděkování: 468 poděkování
Dostal poděkování: 247 poděkování

Příspěvek od Devilkin »

Marek Necada píše:
Devilkin píše:Zásadní rozdíl je ale asi opravdu jen ten, že Rusko se k demokracii ještě nedopravovalo.
Nedopopravovalo?
No vzhledem k tomu, jak se chovají k politickým odpůrcům a kolik novinářů skončilo při objektivním informováním po drnem a dokonce nepovolili ani Pirátskou stranu si trvám na to, že Rusko má k demokracii mnohem dále, než třeba my.

EDIT: Sakra já jsem slepoň :) Já si toho fakt nevšiml :) Samozřejmě jsem myslel "nedopracovalo" (už jen pro pořádek)
Naposledy upravil(a) Devilkin dne 03 kvě 2012, 20:50, celkem upraveno 2 x.
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

To byla asi reakce na vtipný překlep.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Devilkin píše:
Marek Necada píše:Nedopopravovalo?
EDIT: Sakra já jsem slepoň :) Já si toho fakt nevšiml :) Samozřejmě jsem myslel "nedopracovalo" (už jen pro pořádek)
Ale to je opravdu vypečený překlep. :D S dovolením budu používat.

Problém Ruska je, že přešli z feudalizmu rovnou do jakéhosi komunizmu a kapitalizmus přeskočili (těch pár měsíců před Velkou říjnovou, co byla v listopadu, nelze počítat). To feudální myšlení tam pořád přetrvává, jak u vládnoucí třídy, tak u "poddaných".

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Petros.Michailidis
Profese: programátor analytik
Dal poděkování: 388 poděkování
Dostal poděkování: 420 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petros.Michailidis »

Můj osobní náhled je dosti "zkreslený" pohledem Řeka. Zkušeností Řecka s organizací zvanou NATO. Řecko kvůli NATO má velice vysoký podíl vojenských výdajů, jejichž výši samo neovlivní. A kvůli komu? Kvůli Turecku. Spolučlenu stejné organizace. S obranou v rámci NATO to nemá nic moc společného.
Takže Řecko v rámci NATO ztrácí suverenitu v této oblasti. Je nuceno zbrojit bez ohledu na svá vlastní rozhodnutí a potřeby. Představa, že by o základnách, které jsou na území jeho státu, mohlo rozhodnout jinak, než jak se usnese někdo výš, je absurdní. Jednou se o to pokusili náznakem, že tyto základny zruší (předvolební kampaň) a jak to dopadlo? Základny jsou v Řecku stále trvale umístěny. Bez ohledu na to, co si o nich myslí Řekové. (o amerických základnách v Japonsku se taky dá diskutovat).
NATO chápu spíše jako prodlouženou ruku komplexu skupin zainteresovaných na válečném průmyslu (útočné) než jako organizaci hájící zájmy (obranné) svých členů.
Proto je pro mne členství v takovéto organizaci nepřijatelné. Rozumím tomu, že se těžko z takovéto organizace vystupuje v době, kdy mocní leadři této organizace jsou ještě silní. (Z Varšavy jsme taky "vystoupili" v okamžiku, kdy "tmelící" element v podobě Sovětského svazu přestal existovat.)
Nicméně považuji za povinnost neustále upozorňovat na negativní stránku této organizace a usilovat o její ne-li rozpuštění, tedy aspoň rozvolnění.
Mělo-li by proběhnout hlasování o setrvání v tomto uskupení, pak můj pohled je jednoznačně NE. Agresor nemůže být můj kamarád. Byť svou agresi obhajuje našimi společnými západními hodnotami, o jejich "společnosti" i "západnosti" mám silné pochybnosti.
Petros Michailidis
tel: 777 897 146
otec dvou Pirátek (to je dobrá kvalifikace, ne?)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Petros Michailidis píše:Můj osobní náhled je dosti "zkreslený" pohledem Řeka. Zkušeností Řecka s organizací zvanou NATO. Řecko kvůli NATO má velice vysoký podíl vojenských výdajů, jejichž výši samo neovlivní. A kvůli komu? Kvůli Turecku. Spolučlenu stejné organizace. S obranou v rámci NATO to nemá nic moc společného.
Takže Řecko v rámci NATO ztrácí suverenitu v této oblasti. Je nuceno zbrojit bez ohledu na svá vlastní rozhodnutí a potřeby. Představa, že by o základnách, které jsou na území jeho státu, mohlo rozhodnout jinak, než jak se usnese někdo výš, je absurdní. Jednou se o to pokusili náznakem, že tyto základny zruší (předvolební kampaň) a jak to dopadlo? Základny jsou v Řecku stále trvale umístěny. Bez ohledu na to, co si o nich myslí Řekové. (o amerických základnách v Japonsku se taky dá diskutovat).
NATO chápu spíše jako prodlouženou ruku komplexu skupin zainteresovaných na válečném průmyslu (útočné) než jako organizaci hájící zájmy (obranné) svých členů.
Proto je pro mne členství v takovéto organizaci nepřijatelné. Rozumím tomu, že se těžko z takovéto organizace vystupuje v době, kdy mocní leadři této organizace jsou ještě silní. (Z Varšavy jsme taky "vystoupili" v okamžiku, kdy "tmelící" element v podobě Sovětského svazu přestal existovat.)
Nicméně považuji za povinnost neustále upozorňovat na negativní stránku této organizace a usilovat o její ne-li rozpuštění, tedy aspoň rozvolnění.
Mělo-li by proběhnout hlasování o setrvání v tomto uskupení, pak můj pohled je jednoznačně NE. Agresor nemůže být můj kamarád. Byť svou agresi obhajuje našimi společnými západními hodnotami, o jejich "společnosti" i "západnosti" mám silné pochybnosti.
Tomu rozumím, ale pořád si myslím, že v současnosti převažují výhody nad nevýhodami, protože se v současnosti jedná o jediný způsob, jakým se můžeme zajistit proti jakýmkoliv útokům. Samozřejmě můžeme zkusit uzavřít různé bilaterální smlouvy, ale kdo ji s námi uzavře, když jsou všichni sousedi v NATO? Lepší je to tam zkusit reformovat zevnitř a trošku zpřehlednit. Ale o tom jsem už psal, že strana s mezinárodním zastoupením má na tyto věci šanci.
arkados
Profese: IT programator Net

Příspěvek od arkados »

Jsme malá země a naše prostředky, by s největší pravděpodobností nedokázaly ochránit naší suverenitu, Přesto necítím, že by jsme se měly přiklánět na tu či onu stranu, což nese s příslibem ochrany i požadavky a závazky. Myslím, že při troše snahy by se dalo dosáhnout vystoupení a distancování se od všech válečných bloků a přitom získat příslib patřičně sepsaný a nasmlouvaný, že v případě napadení suverenity našeho státu, nám přijdou ostatní bloky na pomoc. Asi to od nás nebude úplně spravedlivé, jelikož chceme ochranu a nechceme závazky, ale vzhledem ke strategickému umístění naší země si to můžeme dovolit, naše území bude konkrétně pro Rusko i Nato, natolik cenné, aby byly ochotni ho chránit v případě napadení druhou stranou.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Akradosi, obavam se, ze by to dopadlo jako pred WW2. Pokud tady nekdo nebude mit zakladnu, nebo alespon par svych dustojniku nekde v kancelari Ministerstva obrany, tak se s protivnikem snadno dohodne, ze "kvuli te zemicce spolu valcit nebudeme". Ale jakmile je tu jednou bota ciziho vojaka, tak sem protivnik nestrka nos. No a me se vic libi americke "kanady" nez ruske "valenky" :mrgreen:

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“