Debata k Léčení bazénovou dezinfekcí

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Re: Debata k Léčení bazénovou dezinfekcí

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Ale tohle vlákno je k tomu přinejmenším předurčené. Vždyť tu přispívá taková svoloč! Mám na svědomí vlákna o perpetuích mobile (HHO, Dalyn - dříve Eltrick) a taky tenhle životu "prospěšný" sajrajt; pravda, který ještě nikdy nikoho na zdraví či životě neohrozil, narozdíl od třeba obyčejné kuchyňské soli, ačkoli to někteří bez důkazů tvrdí.
Ale to je v poho, mám čas; na má slova dojde. Ve všech třech případech oněch nesmyslů ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
V__
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Josef.Kadlecek píše: 14 pro 2020, 21:35 Ale tohle vlákno je k tomu přinejmenším předurčené. Vždyť tu přispívá taková svoloč! Mám na svědomí vlákna o perpetuích mobile (HHO, Dalyn - dříve Eltrick) a taky tenhle životu "prospěšný" sajrajt; pravda, který ještě nikdy nikoho na zdraví či životě neohrozil, narozdíl od třeba obyčejné kuchyňské soli, ačkoli to někteří bez důkazů tvrdí.
Ale to je v poho, mám čas; na má slova dojde. Ve všech třech případech oněch nesmyslů ;)
Argument, že kloktání Sava zatím nikoho neohrozilo, není jen nepravdivý (viz úmrtí v USA), ale hlavně ukazuje úplnou argumentační impotenci. Asi jako bránit se, že není nezákonné to psát. Cool. Hodně vysoká laťka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvky (celkem 4):
Vojtech.Pikal, Josef.Kadlecek, Jan.Zavadil, V__
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Protože mezi Solí a Sodíkem přece není žádný rozdíl, když je třeba ponoříte do vody, že?
https://www.youtube.com/watch?v=B3422Zk5tj4

Nebo mezi vodou a vodíkem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 4):
Jakub.Backa, Petr.Vileta, Jan.Zavadil, V__

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha

Yossi píše: 15 pro 2020, 09:18
Josef.Kadlecek píše: 14 pro 2020, 21:35 Ale tohle vlákno je k tomu přinejmenším předurčené. Vždyť tu přispívá taková svoloč! Mám na svědomí vlákna o perpetuích mobile (HHO, Dalyn - dříve Eltrick) a taky tenhle životu "prospěšný" sajrajt; pravda, který ještě nikdy nikoho na zdraví či životě neohrozil, narozdíl od třeba obyčejné kuchyňské soli, ačkoli to někteří bez důkazů tvrdí.
Argument, že kloktání Sava zatím nikoho neohrozilo, není jen nepravdivý (viz úmrtí v USA), ale hlavně ukazuje úplnou argumentační impotenci. Asi jako bránit se, že není nezákonné to psát. Cool. Hodně vysoká laťka.
Co to plácáš o Savu? Dezinformace, hoax.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Martin.Polak
Člen KS Středočeský kraj
Dal poděkování: 156 poděkování
Dostal poděkování: 246 poděkování

Příspěvek od Martin.Polak »

Adam.Jaros píše: 22 led 2019, 13:26 Nabízím:

1 l dýmavé kyseliny dusičné
50 g kovové rtuti
100 g práškové síry
...

Na vyžádání poté možné sehnat jakékoliv organické rozpouštědlo, včetně DMSO, těžké kovy nebo například kyanid draselný.

Cena dohodou, účinek zaručen.

Platí ještě ten inzerát?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Polak za příspěvek:
Petr.Vileta

Na bojištích v Iráků a Kuvajtu zůstalo po armádě USA 300 tun ochuzeného uranu ve formě prachu. *
Snaha o zákaz zbraní zabíjejících a ohrožujících zdraví ještě dlouho po skončení konfliktu má smysl.
Podpořte snahu, aby se Česko připojilo k 122 členům OSN a řekla ne rozhazování jaderného odpadu.
Když už máme to ministerstvo zahraničí, že jo ;-) **
Vlákno: viewtopic.php?p=588267#p588267

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha

Martin.Polak píše: 07 led 2021, 09:50
Adam.Jaros píše: 22 led 2019, 13:26 Nabízím:

1 l dýmavé kyseliny dusičné
50 g kovové rtuti
100 g práškové síry
...

Na vyžádání poté možné sehnat jakékoliv organické rozpouštědlo, včetně DMSO, těžké kovy nebo například kyanid draselný.

Cena dohodou, účinek zaručen.

Platí ještě ten inzerát?
:lol:
Přílohy
Stanovení virucidní účinnosti TwinOxide.pdf
(737.61 KiB) Staženo 46 x
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha

Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Profese: Product Manager
Dal poděkování: 1616 poděkování
Dostal poděkování: 568 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Já bych jen upozornil, že často vzpomínané CDS není totéž co Savo, chemicky se jedná o jinou látku, byť příbuznou chlorovou sloučeninu.

To ovšem nemění nic na tom, že vpravovat podobnou látku do těla je krajně neprozřetelné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, Jakub.Backa
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha

Jan.Zavadil píše: 29 led 2021, 20:03 Já bych jen upozornil, že často vzpomínané CDS není totéž co Savo, chemicky se jedná o jinou látku, byť příbuznou chlorovou sloučeninu.

To ovšem nemění nic na tom, že vpravovat podobnou látku do těla je krajně neprozřetelné.
Ano. Velmi zdvořile Ti, milý Honzo, děkuji za tuto informaci. Uveďme jen: chlorid, chlornan, chloritan; člověku se ježí chlupy a naskakuje husí kůže!

Kupř. tu máme chlorid sodný. Brrrrr! Je tam část slova "chlor"... Už to evokuje smrt, podobnou té v zákopech první světové války. A ona se nám z toho vyklube, úplně obyčejná kuchyňská sůl. Ale to místní vědečtí fanatici nevnímají, je to pod jejich rozlišovací schopnost. Ano, sůl způsobuje hypertensi => smrt.

Vida - chlornan! To je ve spojení s vápníkem běžné (a jinak opravdu velmi nebezpečné, žíravé) chlorové vápno, v nicotném rozředění vodou je z něj SAVO. V slabonké směsi s hydroxidem sodným se prodává pod obchodním názvem "SAVO proti plísni". Pokud bude zájem, vím o něm své. Vlastně, i když zájem nebude; ale až čas nazraje.

No a pak je tu patentovaný prostředek, v U.S.A. tuctově prodáván pod obchodním názvem TwinOxide, v česku běžně nabízený na e-shopu twinoxide.cz jako bazénová chemie. To je přesně ten odér, ve kterém jsme se v prehistorii všichni koupali ve všech aquaparcích a v plavečákách. V jeho výparech je obsluha bazénu celou pracovní dobu. Bez následků... Není tedy potřeba oxid chloričitý vpravovat do těla perorálně!
Víc psát nebudu, místním vědeckým fanatikům to našinec musí dávkovat po částech, aby to byli schopní extrémně pomalu vůbec vstřebávat.
P.S.: K poslední větě - Adame, mám Tě rád! A vážím si Tě!!!
P.S.II.: na intoxikaci oxidem chloričitým není popsán žádný případ ohrožení života (hoaxů je samozřejmě háfo, zrovna jeden viz výše); narozdíl od hypertense vinou kuchyňské soli...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
V__
Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Josef.Kadlecek píše: 29 led 2021, 21:15
Jan.Zavadil píše: 29 led 2021, 20:03 Já bych jen upozornil, že často vzpomínané CDS není totéž co Savo, chemicky se jedná o jinou látku, byť příbuznou chlorovou sloučeninu.

Ano. Velmi zdvořile Ti, milý Honzo, děkuji za tuto informaci. Uveďme jen: chlorid, chlornan, chloritan; člověku se ježí chlupy a naskakuje husí kůže!

Kupř. tu máme chlorid sodný. Brrrrr! Je tam část slova "chlor"... Už to evokuje smrt, podobnou té v zákopech první světové války. A ona se nám z toho vyklube, úplně obyčejná kuchyňská sůl. Ale to místní vědečtí fanatici nevnímají, je to pod jejich rozlišovací schopnost. Ano, sůl způsobuje hypertensi => smrt.

Vida - chlornan! To je ve spojení s vápníkem běžné (a jinak opravdu velmi nebezpečné, žíravé) chlorové vápno, v nicotném rozředění vodou je z něj SAVO. V slabonké směsi s hydroxidem sodným se prodává pod obchodním názvem "SAVO proti plísni". Pokud bude zájem, vím o něm své. Vlastně, i když zájem nebude; ale až čas nazraje.

No a pak je tu patentovaný prostředek, v U.S.A. tuctově prodáván pod obchodním názvem TwinOxide, v česku běžně nabízený na e-shopu twinoxide.cz jako bazénová chemie. To je přesně ten odér, ve kterém jsme se v prehistorii všichni koupali ve všech aquaparcích a v plavečákách. V jeho výparech je obsluha bazénu celou pracovní dobu. Bez následků... Není tedy potřeba oxid chloričitý vpravovat do těla perorálně!
Víc psát nebudu, místním vědeckým fanatikům to našinec musí dávkovat po částech, aby to byli schopní extrémně pomalu vůbec vstřebávat.
P.S.: K poslední větě - Adame, mám Tě rád! A vážím si Tě!!!
P.S.II.: na intoxikaci oxidem chloričitým není popsán žádný případ ohrožení života (hoaxů je samozřejmě háfo, zrovna jeden viz výše); narozdíl od hypertense vinou kuchyňské soli...
Vědecký fanatik, to je něco jako liberální fašista? 🤔
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvky (celkem 2):
Vladimir.Vapenik, Pavel.Moravec
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“