Martin.Shanil píše:„Muslimové proti terorismu“
Muslimové se v rámci shromáždění „Muslimové proti terorismu“ ve středu 10. srpna od 18. hodin nejdříve zúčastní zmíněné bohoslužby a následně mají naplánované setkání, které má podle prohlášení za cíl reagovat na nedávné teroristické útoky, které otřásly Evropou. „Účastníci shromáždění chtějí vyjádřit solidaritu s obětmi a zároveň striktně odmítnout současné teroristické útoky konané zločineckou organizaci ISIS,“ píše se v oficiálním prohlášení akce, kterou podpořily například hnutí Stop nenávisti, Strana zelených nebo Iniciativa Ne Rasismu. Čeští muslimové tím navazují na podobné akce, které již proběhly v Itálii či Francii.
na jiřáku - nejsvětějšího srdce páně
Jsem docela zvědavý na vývoj. Buď si to někdo šeredně odskáče (což nikomu nepřeju!!!), anebo to může být bod zlomu (no konečně!!!). Tohle těžko vyšumí.
Protože pokud se evropští muslimové nepostaví zásadně proti teroru, ostatní evropané k nim vřelý vztah mít pravděpodobně nikdy nezískají.
A to musí vyjít od duchovních vůdců. Pokud je někomu od útlého dětství blízkou osobou vtloukáno, že nemuslimové jsou nepřátelé na život a na smrt, a po celý produktivní věk je v tom zkušenostmi utvrzován (a že "humanitární" nebo "demokracii nastolující" vybombardování všech možných, jemu bratrských zemí, ho v tom jen utvrdilo!), pravděpodobně takový člověk kolem sebe nebude šířit přesný opak, byť dočasně přijme i s rodinou u nás, tedy u nepřítele, azyl. A s nepřítelem se těžko integruje. Čímž tak trošku narážím na revizi Koránu, ale to už sem nepatří.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci:
zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903
https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!