Imigranti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Pravidla fóra
Odpovědět
Jiri.Janecka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Re: Imigranti

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Hlavní příčinou migrace je to, že je snadná a lze si ji pořídit "na klíč."
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 2):
Vaclav.Fortik, Roman.Kucera
Simona.Skorepova
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Zden píše:Simona.Skorepova
Zajímavé. Včera jste psala, že lepší bude nevydávat nic a najednou..
Proč? Protože jsem objevila další už asi desáté vlákno, kde se patlá stanovisko, se kterým zásadně nesouhlasím.
Jak psal Václav Fořtík:"když jsme Piráty zakládali byla PŘÍMÁ DEMOKRACIE a SVOBODA MÍT VLASTNÍ NÁZOR + pár dalších věcí (v podstatě 12 bodů/ohnisko to plus minus vystihuje) - dnes to vypadá, že pár jedinců chce protlačit svůj názor jako názor Pirátů, pár Pirátů se tomu brání a většina se k tomu nevyjadřuje (lze jen odhadovat, jak by se k tomu vyjádřili a vzhledem k tomu, že znám členů hodně, tak vyloženě sluníčkové názory jsou v naprosté menšině :) )"
Takže proto.
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Zden píše:Ve Střední Americe není otevřená válka. V Bangladéši není otevřená válka. Klimatické změny jsou prokazatelně jednou z hlavních příčin světových konfliktů od dávné historie po současnost. Současné konflikty na Blízkém a Středním východě jsou do jisté míry způsobeny snahou o kontrolu strategických zdrojů americkými spojenci, především vody (Izrael, Turecko) a ropy (Saudi). Vody v této oblasti dlouhodobě významně ubývá (i v důsledku klimatických změn).
Příčina konfliktu a příčina migrace je rozdíl. Za podstatné však považuji co můžeme ovlivnit, a to je naše politika. Zastavení podpory destabilizace (mimochodem naši "spojenci" nyní provádějí vojenskou agresi proti Jemenu) mohou lidé prosadit. Ale ztratili by pohodlí, byli by vystaveni konfrontaci,..proto raději sedí v pohodlí a věří, že USA jsou ten správný policajt, zadrátovat hranice, ať k nám nelezou, ať o tom nevíme. A když je potřeba pošleme taky pár žoldáků, aby tam ohlídali domorodce. Říkáme tomu "politika zadržování". Člověka, který to nazval pravým jménem zavřeli do kriminálu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
Vaclav.Fortik
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
David.Michal
Profese: free
Dal poděkování: 360 poděkování
Dostal poděkování: 874 poděkování

Příspěvek od David.Michal »

Já už několikrát nevrhoval rozdělení tématu takto:

1. Příčiny migrace
a. Které můžeme zmírnit?
b. Které ne?

2. Migrace samotná.
a. Jak jí zvládnout?
b. Jak se jí přizpůsobit?

Jestli má být nalezeno řešení problému, pak je nutné problém rozdělit na menší celky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Michal za příspěvky (celkem 2):
next_ghost, V__
Zdenek.Lajbner
Člen KS Středočeský kraj
Profese: vědecký pracovník
Dal poděkování: 45 poděkování
Dostal poděkování: 112 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Lajbner »

noneis
Čti pořádně (aspoň své vlastní odkazy).
"But Islam is not the problem. Nor is it true that a majority of Muslims have fundamentalist ideals," říká autor studie.

Jiri.Janecka
Pro Vaše vtípky bohužel momentálně nemám příliš pochopení. Já nemám potřebu si nic vymýšlet.
Např.
http://www.nature.com/nature/journal/v4 ... 10311.html
http://link.springer.com/article/10.100 ... 013-0868-3
„Pokud jsi neutrální, když se děje nespravedlnost, zvolil jsi stranu utlačovatele.“ Desmond Tutu
Zdenek.Lajbner
Člen KS Středočeský kraj

Ivo.Vasicek píše:Za podstatné však považuji co můžeme ovlivnit, a to je naše politika. Zastavení podpory destabilizace (mimochodem naši "spojenci" nyní provádějí vojenskou agresi proti Jemenu) mohou lidé prosadit.
Ano. To zní velmi rozumně.
„Pokud jsi neutrální, když se děje nespravedlnost, zvolil jsi stranu utlačovatele.“ Desmond Tutu
Simona.Skorepova

OFFTOPICZden, no vypadáš na to, že ses už dlouho nezasmál. To pak je život smutné místo.
Zdenek.Lajbner
Člen KS Středočeský kraj

OFFTOPICToto téma mi opravdu nedělá dobře. Bohužel mi nějak nejde vytlouct z hlavy, brání mi v práci a budí ze spaní. Zdá se mi o mrtvých lidech. Zase se musím o trochu víc stydět za rodnou zemi a nerad bych se styděl i za české Piráty. Obávám se, že Váš návrh může v extrémním případě vést až k mezinárodní izolaci a kolapsu České pirátské strany. Na druhou stranu, pan Fortik třeba před chvílí vedle přiznal, že je vlastně sluníčko, akorát si tak nechce říkat. Tak nevím, jestli to náhodou celé není jen nějaké nedorozumění. Opravdu existují nějací Piráti, kteří “nechtějí imigranty”?
Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Zden píše:OFFTOPICToto téma mi opravdu nedělá dobře. Bohužel mi nějak nejde vytlouct z hlavy, brání mi v práci a budí ze spaní. Zdá se mi o mrtvých lidech. Zase se musím o trochu víc stydět za rodnou zemi a nerad bych se styděl i za české Piráty. Obávám se, že Váš návrh může v extrémním případě vést až k mezinárodní izolaci a kolapsu České pirátské strany. Na druhou stranu, pan Fortik třeba před chvílí vedle přiznal, že je vlastně sluníčko, akorát si tak nechce říkat. Tak nevím, jestli to náhodou celé není jen nějaké nedorozumění. Opravdu existují nějací Piráti, kteří “nechtějí imigranty”?
Může bejt. Léta jsem měl takový pocit z české justice. Taky jsem si myslel, že horší už to být nemůže a že se s náma nakonec žádný slušný stát nebude bavit. No a nakonec se ukázalo, že je to jenom plně vyjádřená klinická deprese. Dostal jsem prášky a je to OK.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvek:
Roman.Kucera
Simona.Skorepova

Zden píše:OFFTOPICToto téma mi opravdu nedělá dobře. Bohužel mi nějak nejde vytlouct z hlavy, brání mi v práci a budí ze spaní. Zdá se mi o mrtvých lidech. Zase se musím o trochu víc stydět za rodnou zemi a nerad bych se styděl i za české Piráty. Obávám se, že Váš návrh může v extrémním případě vést až k mezinárodní izolaci a kolapsu České pirátské strany. Na druhou stranu, pan Fortik třeba před chvílí vedle přiznal, že je vlastně sluníčko, akorát si tak nechce říkat. Tak nevím, jestli to náhodou celé není jen nějaké nedorozumění. Opravdu existují nějací Piráti, kteří “nechtějí imigranty”?
Asi máš pravdu, bude to evidentně zmatení pojmů. Řekla bych, že potíž je především v míře a podmínkách přijímání.
Můj návrh je především myšlen tak, že i lidé s různým pohledem na věc, jsou schopni se respektovat. Já například jsem proti neřízené migraci, určitá pravidla jsou nutná, ovšem je tady skupina, které říkám - po mě potopa, která odmítá veškerá pravidla ze strany příchozích.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“