Imigranti
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: právník
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Re: Imigranti
Hlavní příčinou migrace je to, že je snadná a lze si ji pořídit "na klíč."
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 2):
- Vaclav.Fortik, Roman.Kucera
-
- Profese: maminka
- Dal poděkování: 261 poděkování
- Dostal poděkování: 449 poděkování
Proč? Protože jsem objevila další už asi desáté vlákno, kde se patlá stanovisko, se kterým zásadně nesouhlasím.Zden píše:Simona.Skorepova
Zajímavé. Včera jste psala, že lepší bude nevydávat nic a najednou..
Jak psal Václav Fořtík:"když jsme Piráty zakládali byla PŘÍMÁ DEMOKRACIE a SVOBODA MÍT VLASTNÍ NÁZOR + pár dalších věcí (v podstatě 12 bodů/ohnisko to plus minus vystihuje) - dnes to vypadá, že pár jedinců chce protlačit svůj názor jako názor Pirátů, pár Pirátů se tomu brání a většina se k tomu nevyjadřuje (lze jen odhadovat, jak by se k tomu vyjádřili a vzhledem k tomu, že znám členů hodně, tak vyloženě sluníčkové názory jsou v naprosté menšině

Takže proto.
- Ivo.Vasicek
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Příčina konfliktu a příčina migrace je rozdíl. Za podstatné však považuji co můžeme ovlivnit, a to je naše politika. Zastavení podpory destabilizace (mimochodem naši "spojenci" nyní provádějí vojenskou agresi proti Jemenu) mohou lidé prosadit. Ale ztratili by pohodlí, byli by vystaveni konfrontaci,..proto raději sedí v pohodlí a věří, že USA jsou ten správný policajt, zadrátovat hranice, ať k nám nelezou, ať o tom nevíme. A když je potřeba pošleme taky pár žoldáků, aby tam ohlídali domorodce. Říkáme tomu "politika zadržování". Člověka, který to nazval pravým jménem zavřeli do kriminálu.Zden píše:Ve Střední Americe není otevřená válka. V Bangladéši není otevřená válka. Klimatické změny jsou prokazatelně jednou z hlavních příčin světových konfliktů od dávné historie po současnost. Současné konflikty na Blízkém a Středním východě jsou do jisté míry způsobeny snahou o kontrolu strategických zdrojů americkými spojenci, především vody (Izrael, Turecko) a ropy (Saudi). Vody v této oblasti dlouhodobě významně ubývá (i v důsledku klimatických změn).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
- Vaclav.Fortik
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
-
- Profese: free
- Dal poděkování: 360 poděkování
- Dostal poděkování: 874 poděkování
Já už několikrát nevrhoval rozdělení tématu takto:
1. Příčiny migrace
a. Které můžeme zmírnit?
b. Které ne?
2. Migrace samotná.
a. Jak jí zvládnout?
b. Jak se jí přizpůsobit?
Jestli má být nalezeno řešení problému, pak je nutné problém rozdělit na menší celky.
1. Příčiny migrace
a. Které můžeme zmírnit?
b. Které ne?
2. Migrace samotná.
a. Jak jí zvládnout?
b. Jak se jí přizpůsobit?
Jestli má být nalezeno řešení problému, pak je nutné problém rozdělit na menší celky.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Michal za příspěvky (celkem 2):
- next_ghost, V__
- Zdenek.Lajbner
- Člen KS Středočeský kraj
- Profese: vědecký pracovník
- Dal poděkování: 45 poděkování
- Dostal poděkování: 112 poděkování
noneis
Čti pořádně (aspoň své vlastní odkazy).
"But Islam is not the problem. Nor is it true that a majority of Muslims have fundamentalist ideals," říká autor studie.
Jiri.Janecka
Pro Vaše vtípky bohužel momentálně nemám příliš pochopení. Já nemám potřebu si nic vymýšlet.
Např.
http://www.nature.com/nature/journal/v4 ... 10311.html
http://link.springer.com/article/10.100 ... 013-0868-3
Čti pořádně (aspoň své vlastní odkazy).
"But Islam is not the problem. Nor is it true that a majority of Muslims have fundamentalist ideals," říká autor studie.
Jiri.Janecka
Pro Vaše vtípky bohužel momentálně nemám příliš pochopení. Já nemám potřebu si nic vymýšlet.
Např.
http://www.nature.com/nature/journal/v4 ... 10311.html
http://link.springer.com/article/10.100 ... 013-0868-3
„Pokud jsi neutrální, když se děje nespravedlnost, zvolil jsi stranu utlačovatele.“ Desmond Tutu
- Zdenek.Lajbner
Ano. To zní velmi rozumně.Ivo.Vasicek píše:Za podstatné však považuji co můžeme ovlivnit, a to je naše politika. Zastavení podpory destabilizace (mimochodem naši "spojenci" nyní provádějí vojenskou agresi proti Jemenu) mohou lidé prosadit.
„Pokud jsi neutrální, když se děje nespravedlnost, zvolil jsi stranu utlačovatele.“ Desmond Tutu
-
- Zdenek.Lajbner

-
- Profese: právník
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Může bejt. Léta jsem měl takový pocit z české justice. Taky jsem si myslel, že horší už to být nemůže a že se s náma nakonec žádný slušný stát nebude bavit. No a nakonec se ukázalo, že je to jenom plně vyjádřená klinická deprese. Dostal jsem prášky a je to OK.Zden píše:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvek:
- Roman.Kucera
-
Asi máš pravdu, bude to evidentně zmatení pojmů. Řekla bych, že potíž je především v míře a podmínkách přijímání.Zden píše:
Můj návrh je především myšlen tak, že i lidé s různým pohledem na věc, jsou schopni se respektovat. Já například jsem proti neřízené migraci, určitá pravidla jsou nutná, ovšem je tady skupina, které říkám - po mě potopa, která odmítá veškerá pravidla ze strany příchozích.