Pozornosti hodné články

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Návštěvník
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Pozornosti hodné články

Příspěvek od Návštěvník »

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Babiš chce odkoupit prodané vodárny:
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/22 ... la-pujcit/

Co takhle první masově prověřit, které prodeje vodáren byly protizákonné a nechat je soudy zrušit? Pokud vím, tak projektu Pravda o vodě se to s nějakým prodejem povedlo. Je pravděpodobné, že různě zmanipulovaných převzetí vodáren bude více, takže je zbytečné platit peníze tam, kde šlo o zmanipulované jednání, případně v podstatě krádež.
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

KONTEXT: Jan Sůra @honzalb
Proto Faltýnek sedí stále v dozorčí radě Moravské vodárenské, 100% dcery Veolie. Bojovník proti privatizaci vodárenství jak vyšitý.
https://twitter.com/honzalb/status/1001192991279730689
Návštěvník píše: 28 kvě 2018, 20:02 Babiš chce odkoupit prodané vodárny:
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/22 ... la-pujcit/

Co takhle první masově prověřit, které prodeje vodáren byly protizákonné a nechat je soudy zrušit? Pokud vím, tak projektu Pravda o vodě se to s nějakým prodejem povedlo. Je pravděpodobné, že různě zmanipulovaných převzetí vodáren bude více, takže je zbytečné platit peníze tam, kde šlo o zmanipulované jednání, případně v podstatě krádež.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Josef.Kadlecek

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Českem se šíří poplašné zprávy o tom, že ve Švédsku bude sex možný jen s písemným podpisem obou zúčastněných. Je to blbost.
https://a2larm.cz/2018/05/svedsko-do-postele-s-notarem/
Dalibor.Zahora píše: 27 kvě 2018, 12:53 Opravdu chtějí ve Švédsku zavést písemný souhlas k pohlavnímu styku? Nesmysl
http://manipulatori.cz/opravdu-chteji-v ... u-nesmysl/

HOAX
Návštěvník píše: 24 kvě 2018, 18:13 Sex bez souhlasu bude ve Švédsku znásilnění, přestože nedojde k jakémukoliv násilí. Advokáti doporučují písemný souhlas.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... lanci.html

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Zastánce podnikatelů chce měnit zákony

Hospodářské noviny29 May 2018 Radek Bartoníček radek.bartonicek@economia.cz

Mezi první klienty daňového poradce Tomáše Goláně patřil v devadesátých letech šéf slušovického agrokombinátu František Čuba. Po necelých třech letech se ale rozešli. Teď na sebe oba muži narazili znovu. Goláň vyhrál doplňovací volby a nahradí zlínského agronoma v Senátu.

„Kandidaturu mi nabídl senátor Václav Láska se svým sdružením Senátor 21 a já souhlasil, protože tento obvod je mému srdci nejbližší,“říká Goláň o tom, že v parlamentu bude zastupovat obyvatele Zlínska a Vsetínska. Čuba se mandátu vzdal poté, co se na jednání nedostavil od poloviny roku 2016, přestože pobíral plat.

Goláň je zcela jiný typ politika než Čuba, jako aktivní daňový poradce navíc patří k ostrým kritikům premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO). „On káže vodu a pije víno. Tvrdí, že všeci kradnú, jenže krade on. Prohání normální podnikatele, ale velké peníze se ztrácejí u něj,“prohlašuje. Babišovi vyčítá také tvrdý postup finanční správy vůči podnikatelům. „Stát bude muset zaplatit miliardy korun podnikatelům, proti kterým neoprávněně zasáhla finanční správa,“míní.

Vychází při tom z vlastních zkušeností, v posledních letech se zastal řady podnikatelů, kteří se dostali do sporu s finanční správou. Vytvořil také internetové stránky s radami, jak se mají podnikatelé bránit. „Čtyři roky poukazuji na velké nepravosti, které se dějí v oblasti daní, finančních kontrol a zajišťovacích příkazů. Pobouřilo mě, jak finanční správa fakticky likviduje lidi. Myslím, že i proto mě voliči podpořili,“soudí Goláň, který spojuje postup „berňáků“s příchodem Babiše na ministerstvo financí v lednu 2014. Ředitel správy Martin Janeček ovšem opakovaně veškerou kritiku odmítá.

Volby vyhrál Goláň i přesto, že měl těžké soupeře. Porazil například zlínského primátora Miroslava Adámka (STAN), neurochirurga Michala Filipa (ANO) či lidoveckou kandidátku Michaelu Bláhovou, která byla nejsilnější v prvním kole.

„Měla v kampani mnohem více dobrovolníků než já, jejich žluté oblečení se táhlo regionem jako lány řepky. Já jsem ale optimista a věřil jsem, že zvítězím. Hodně jsem sázel na sociální sítě. Lidé na Zlínsku touží po změně,“prohlašuje energickým hlasem Goláň, podle kterého chtějí lidé v politice nové tváře. I přesto, že jich k urnám přišlo jenom deset procent.

Nový senátor teď plánuje, jak bude ve svém boji pokračovat v parlamentu třeba tím, že navrhne změnu zákonů. Nevadí mu, že jeho mandát bude trvat jen dva roky – rovnou říká, že v roce 2020 bude kandidovat znovu. A stejně jako letos bude spoléhat na pomoc manželky. „Obrovsky mi pomohla, účastnila se kampaně se mnou. Myslím, že pro mě získala víc hlasů než já sám,“usmívá se Goláň.

Když mě něco strašně naštve, tak mě to na 200 procent motivuje. A finanční správa mě naštvala. Proto jsem se rozhodl kandidovat.

Tomáš Goláň

nový senátor
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Vit.Fux, Josef.Kadlecek

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Poučení ze Zlína: marketing Babišovi v senátních volbách stačit nemusí. A silných osobností má málo
https://www.info.cz/volby/volby-do-sena ... 31047.html

klivan
Profese: lékař
Dal poděkování: 176 poděkování
Dostal poděkování: 292 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klivan »

To se nám to hoduje, když nám na to vláda půjčuje, celkový dluh vzrostl o dalších 175 miliard
https://www.novinky.cz/ekonomika/473507 ... liard.html
Tito uživatelé poděkovali autorovi klivan za příspěvek:
Petr.Vileta
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava protikuřáckého zákona

Příspěvek od Marek.Necada »

Infarktů v Česku ubylo až o 13 procent. Lékaři to přisuzují i protikuřáckému zákonu
V Česku se snížil počet infarktů. Nejvýrazněji u lidí do 60 let, a to o více než 13 procent. Vyplývá to z dat Národního registru hospitalizovaných, který porovnával pětiměsíční období od července do listopadu v letech 2016 a 2017. Lékaři to přisuzují takzvanému protikuřáckému zákonu, pokles totiž zaznamenali u všech onemocnění, u kterých se omezení kouření projeví skoro okamžitě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
klivan

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Ondrej Houska @OndrejHouska
Trump právě rozpoutal obchodní válku s EU, nejbližším americkým spojencem. Pod naprosto vylhanou záminkou. Čeští oceláři nejspíš přijdou cca o miliardu korun ročně.
https://zahranicni.ihned.cz/c1-66155300 ... 10-procent

klivan
Profese: lékař
Dal poděkování: 176 poděkování
Dostal poděkování: 292 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klivan »

Dalibor.Zahora píše: 31 kvě 2018, 19:32 Ondrej Houska @OndrejHouska
Trump právě rozpoutal obchodní válku s EU, nejbližším americkým spojencem. Pod naprosto vylhanou záminkou. Čeští oceláři nejspíš přijdou cca o miliardu korun ročně.
https://zahranicni.ihned.cz/c1-66155300 ... 10-procent
Neviděl bych to tak černě, USA má negativní obchodní bilanci s EU, např. clo na auta maj trojnásobně nižší, než EU, takže jde spíše o vyrovnání. Navíc proč se všichni diví, Trump jen plní předvolební sliby.
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“