Kandidatura Jany Michailidu a můj postoj k ní

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
55108311
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Re: Kandidatura Jany Michailidu a můj postoj k ní

Příspěvek od 55108311 »

Marek.Krejpsky píše: 07 led 2022, 20:55

Nejsem nadšený, že nás kvůli jednomu výroku kandidáta spojují s komunisty, ale soudní lidé vědí že v každém stádu se najde černá ovce. Možná se to obrátí v náš prospěch, aspoň jsme přitáhli pozornost celé republiky k zítřejšímu zasedání Celostátního fora.

Já to vidím podobně.
Za neomarxisty jsou Piráti označování už dávno. Teď se díky spojení

• výroku JM "jsem komunistka"
  • kandidatury JM na předsedkyni

ukáže jak se věci mají. Pokud JM získá 5%, bude možné útoky "Piráti=neomarxisti" odrážet slovy "neomarxistů je u nás 5%"

Navíc si myslím, že Piráti by svou "rozkročenost" mohli obrátit ve svůj prospěch, a prezentovat ji pozitivně, jako schopnost spojovat to, co je jinak rozdělené :

"Společnost je polarizovaná, uzavřená v bublinách a nedokáže se domluvit. Vezměte si z Pirátů příklad, u nás dokáží spolupracovat i komunistka Michailidu a pravičák Zandl"

https://www.marigold.cz/item/necht-znov ... -se-stanem

Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, ypsilonx
nepokojx
Profese: Lékař a učitel
Dal poděkování: 64 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování

Příspěvek od nepokojx »

K tématu paní Michailidu a její kandidatury na předsedkyni z pohledu diskutujícího - nečlena.

Nejdříve k statutu “nečlenů strany” hojně se zapojujících do debat na pirátském fóru.
Jsme cca tři skupiny, mnohdy velice těžce rozlišitelné:
1) trollové, kteří ať mají primární důvod jakýkoli, chtějí škodit, zavádět, vyvolávat chaos
2) nečlenové - voliči, kteří sice nejsou aktivní ve straně mají skutečný zájem o dění ve straně a chtějí vyjádřit nezávazně svůj názor
3) nečlenové - nevoliči, kterým fórum dovoluje diskutovat o politice, ale jejich názor je kritický, ale škodit nechtějí, pouze chtějí sdělit Pirátům svůj názor

K paní Michailidu: vylučovat jí ze strany pro její vnitřní přesvědčení, ať už si o něm myslím cokoliv, by byla chyba. Všechny strany politického spektra, všech tříd a jejich sporů (viz Marx) se mohou ztotožnit s programem, nebo významné části. Paní Michailidu zpustila tuto debatu nikoliv pro to, o čem po večerech nebo ve studovně sní, ale proto, že veřejně prezentovala své přesvědčení v politickém prostoru, kde nelze očekávat, že volič-občan je ten typ vzdělance, který vede zbytečné a k ničemu nevedoucí debaty odborníku na tzv. humanitní studia (sám sdílím názory prof. Leopolda Pospíšila, Yale), ale pro kterého je ve většině slovo komunista a komunismus něco, co vyřazuje Piráty z možných stran, které bude volit.
Nikdy nebude číst 700 stránkový program.
Nikdy.
Vymlouvat se na “politologická pojetí” a kdo s myšlenkou komunismu přišel, jsou jen řeči o ničem a debata mezi 10. lidmi, povětšinou sdílejících sny paní Michailidu.

Bez voličů jsou všechny debaty a fóra čistě akademická ztráta času.

Ať si Piráti zvolí kohokoliv, já to budu respektovat. Bude mě zajímat reálná politika, postoje a to, zda Piráti odvedou dobrou práci na “svých ministerstvech”. Zda je dobrá myšlenka, aby předseda byl mimo sněmovnu a vládu je věc Pirátů.

Omlouvám se nevyžádaný názor, možná se jevící off topic.
Mea culpa.

chesparrow

Příspěvek od chesparrow »

nepokojx píše: 08 led 2022, 10:07

1) trollové, kteří ať mají primární důvod jakýkoli, chtějí škodit, zavádět, vyvolávat chaos
2) nečlenové - voliči, kteří sice nejsou aktivní ve straně mají skutečný zájem o dění ve straně a chtějí vyjádřit nezávazně svůj názor
3) nečlenové - nevoliči, kterým fórum dovoluje diskutovat o politice, ale jejich názor je kritický, ale škodit nechtějí, pouze chtějí sdělit Pirátům svůj názor

Nepatřím ani do jedné skupiny. Žádný chaos nechci a také nechci sdělovat žádný svůj názor, který je očividně tak či onak pokroucen. Proč tyhle legrácky píšu, kromě toho, že mám legrácky rád, není tak nepochopitelné, a kdybyste měl o pár řádů více talentu, tak na to přijdete. ;-)

nepokojx

Příspěvek od nepokojx »

Vymazán duplicitní text. Moc se omlouvám.

nepokojx

Příspěvek od nepokojx »

Snažím se vymazat duplicitní text. Omlouvám se za chaos.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Marek.Necada píše: 07 led 2022, 21:13

Mě fascinuje, kolik lidí (vytrhujíce z kontextu, nečtouce věci kolem a nasazujíce si na to nějaké vlastní projekce a neinformované (des)interpretace) vyšiluje z toho, že se někdo označí za komunistu, a zároveň podporují (leč bývalého) voliče KSČM.
Není to trochu pokrytecké?

Mě zase fascinuje, jak nějaká bytost, vytrhujíc s historického kontextu, nečtouc věci kolem a nasazujíc si na to nějaké vlastní projekce a neinformované (děs)interpretace vyšiluje z idejí údajně demokratického komunismu. :P

A fakt by mě zajímal nějaký spis, kde je ten prapůvodní demokratický komunismus popsán. :? Komunismus sám je popsán v nejednom spisu, ale o demokracii tam člověk nezavadí. ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“