B bylo taky staženo.
CF 26/2023 - Návrh na změnu stanov - Rozšíření RP na 7 členů
Moderátor: Předsedající
Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
- Tomas.Valek
- Komise předsedajících
- Profese: Navrhovatel
- Dal poděkování: 1584 poděkování
- Dostal poděkování: 2645 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: CF 26/2023 - Návrh na změnu stanov - Rozšíření RP na 7 členů
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Valek za příspěvek:
- Jan.Hora
Tomáš Válek
tomas.valek@pirati.cz
+420 774 652 082
Někdo musel najít tu odvahu.
- Martin.Kucera
- Kontrolní komise
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 1667 poděkování
- Dostal poděkování: 27325 poděkování
Jak už jsem psal, dávalo by mi větší smysl, aby - pokud bude vůle tuto změnu schválit - probíhala další volba RP už v souladu s touto změnou, a tedy aby se o návrhu hlasovalo na zasedání 2025 (přičemž by se přidalo přechodné ustanovení, že účinnost je až od 1. 1. 2026).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
- Lukas.Novy
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Antonino.Milicia
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: Strategie, projekty, rozvoj
- Dal poděkování: 2291 poděkování
- Dostal poděkování: 2573 poděkování
Jan.Hora píše: ↑27 lis 2024, 10:06Jestli to správně chápu, v jednání tedy zůstávají návrhy B, C a D (zbytek je stažen nebo nebyl osvojen). Zároveň zazněl návrh o prodloužení doby navrhování tak, aby tyto návrhy ještě nebyly odročeny na nejbližší CF, nicméně nezazněl konkrétní termín (což klidně může být termín jednání CF, protože tím je zajištěno že to tam nelze odročit a budeme to muset projednat až na tom dalším).
Chápu správně jaká je vůle jednotlivých navrhovatelů? Pokud ano, zaregistruji uvedené změny, případně vyhlásím i lhůtu pro konsensuální schválení otevření doby pro navrhování (a tím odsun tohoto jednání na další CF).
Nechávám na zvážení týmu předsedajících, zda jsou podpory skupiny členů u všech návrhů ještě vůbec relevantní, protože byly získávány ve velmi odlišné situaci. Mezitím CF odsouhlasilo rozsáhlé změny ve správě strany s reálným dopadem na předmětné návrhy (které ještě neprošly dostatečnou praxí, tedy nevíme, zda je potřeba je nějak korigovat). Dále podotknu, že původní navrhovatelka svůj návrh eliminovala svým odchodem. V racionální světské praxi by toto jednání nejspíš padlo pod stůl. Jak to dopadne zde je na vás.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Antonino.Milicia za příspěvek:
- Lucie.Seguin
- Tereza.Vovesova
- Předsedající celostátního fóra
- Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
- Dal poděkování: 1223 poděkování
- Dostal poděkování: 1709 poděkování
Tak já očekávám, že návrh 1+6 si vzhledem k jeho velké popularitě nakonec někdo osvojí, takže svůj návrh 1+4+2 zatím ponechávám.
A jenom tedy podotknu, že mám za to, že moto Nové vlny bylo zbytečně nezatěžovat členskou základnu hlasováním. Omlouvám se, ale nemůžu se ubránit pocitu, že se zatím obecně proklamaci realizovat nedaří, protože tím, že na podporu návrhů a nominací je potřeba větší množství hlasů, což samozřejmě vyžaduje pozornost vícero členů, má v důsledku naprosto opačný efekt. Ale tak jestli hodláme zatěžovat CFko i tím, že si přehlasuje navržení už jednou odhlasovaných návrhů, místo toho, abychom v co nejkratším čase tohle jednání regulérně uzavřeli a tím se strana jednou provždy s otevřeným jednáním regulérně vypořádala, tak "prosím, beze všeho", po přečtení textace nových stanov už mě zřejmě máloco překvapí.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 3):
- Lukas.Novy, Vojtech.Pikal, Tomas.Vymazal
Tereza Vovesová
- Vojtech.Pikal
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 26306 poděkování
- Dostal poděkování: 22783 poděkování
Asi zareaguju jen na Martina, že otázka, kterou otevírá se řeší přechodným ustanovením, kde jak návrh můj, tak návrh Terky nějaké obsahuje. Pokud by se zněním některého nebyl spokojen, asi je na místě navrhnout vlastní.
Já si myslím že moje (C): "Zvolené RP dokončí svůj mandát podle předchozích stanov, pokud se v RP neuvolní místo." Řeší všechny otázky jednoduše a dostatečně. Zároveň to umožňuje členům RP "nějak si to rozdělit".
(A mohli by jsme konečně volit předsedu podle programu pro politiku a ne programu pro stranu.)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
- Tereza.Vovesova, Lukas.Novy
Profil, Vedoucí AO; člen KaS; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.
- Tereza.Vovesova
Ano, ano, prosím volme politickou reprezentaci podle politických priorit!!!
Ve výsledku směrem ven to vydá za deset vln a není s tím vnitrostranicky tolika práce a starostí. Plus teda ten bonus, že znovu nebudeme za stranu, která se zaobírá jen sama sebou by byl úžasný!
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 2):
- Marek.Krejpsky, Vojtech.Pikal
Tereza Vovesová
- Jan.Hora
- Kontrolní komise
- Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
- Dal poděkování: 3978 poděkování
- Dostal poděkování: 5390 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
JH moderuje:Jestli správně vidím, tak v jednání tedy zůstaly návrhy C a D a návrh na znovuotevření doby pro navrhování (ani nějaká vůle abych jej vznesl já jako předsedající) nezazněl. Proto vyhlašuji finální lhůtu na případné změny názoru v délce 48 hodin a pak to už opravdu odročím na zasedání.
Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido
- Antonino.Milicia
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: Strategie, projekty, rozvoj
- Dal poděkování: 2291 poděkování
- Dostal poděkování: 2573 poděkování
Jan.Hora píše: ↑03 pro 2024, 08:55JH moderuje:Jestli správně vidím, tak v jednání tedy zůstaly návrhy C a D a návrh na znovuotevření doby pro navrhování (ani nějaká vůle abych jej vznesl já jako předsedající) nezazněl. Proto vyhlašuji finální lhůtu na případné změny názoru v délce 48 hodin a pak to už opravdu odročím na zasedání.
Jestli svůj návrh a poslední poznámky chápu správně :) tak můj návrh zůstává ve hře, protože zůstávají návrhy, které chtějí věci měnit, aniž by předtím proběhla nějaká analýza stavu a možností řešení. To, že je blbost měnit nový systém, když se ještě pořádně netestoval, jsem už psal výše.
- Tereza.Vovesova
No jako bych to nečekala.
Takže doufám, že jsme si všichni rozuměli, že zůstane-li Antoninův návrh, prosím o zachování i mého návrhu H. I přes vlnobití, kterým právě procházíme si myslím, že se wording "RV ve spolupráci s RP" snese. Pokud si budete někdo trvat na úpravě, na RV a tvrdit, že jinak je návrh nepřijatelný, tak prosím upravme.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvek:
- Lukas.Novy
Tereza Vovesová
- Zdenek.Hrib
- Republikové předsednictvo
- Profese: konzultant
- Dal poděkování: 904 poděkování
- Dostal poděkování: 3110 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já bych rád využil možnost se k návrhu ještě vyjádřit. Považuji za docela nešťastné, že bychom tento poněkud osiřelý návrh projednávali v únoru, protože pak reálně hrozí dvě věci. První, CF se svolává, abychom se bavili o programu a o tom co neseme lidem, ne o sobě samých. Druhý důvod, neméně závažný, pokud bychom schválili rozšíření na sedmičlenné RP se dvěma statutáry (jiný návrh na rozšíření tu již není), tak dle současného znění by to znamenalo na začátku ostré kampaně v dubnu či květnu řešit volbu dalších dvou členů předsednictva, místo dokončení volby primárek v krajích a startu ostré fáze kampaně.
Navrhuji proto, aby se v tomto jednání prodloužila doba na navrhování do 28. února. Díky
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Hrib za příspěvky (celkem 2):
- Jan.Stepanek, Lucie.Seguin