KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Předsedající, Krajsti predsedajici

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 739
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Oznámení moderátora:

Předložený návrh postupu byl přijat všeobecnou shodou.

Budeme tedy hlasovat jednokolově o přípustnosti.
Každý člen bude mít tolik hlasů, kolik je uchazečů o podporu. PKS následně bude dojednávat podobu dohody o podpoře se všemi těmi, kdo získají nadpoloviční počet hlasů z počtu hlasujících.

Současně prosím o závěrečná slova a to do pátečních 8:00.
Právo závěrečného slova mají uchazeči/uchazečky @Jana_K a @Ondrej_Lochman. Dále závěrečné slovo dodá PKS SčK.

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Ondrej_Lochman
Příspěvky: 2
Registrován: 28 dub 2024, 20:00
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Ondrej_Lochman »

Zdravím, Jakube, @jakubho

k vašim otázkám:

  • souhlasím, že porazit současného senátora je vždy těžké. Ovšem jde o senátora, který za necelých šest let nebyl téměř v žádné obci, jeho aktivita v regionu je limitní nule. Mnoho starostů a členů spolků mi to říkalo a jejich podporu rozhodně mít nebude. Tedy je správné, že se senátorovi, který se nestaral o svůj obvod postaví nový kandidáti, kteří chtějí dělat práci senátora jinak. Šanci pro náš region mít senátora co s ním opravdu žije a prosazuje jeho zájmy vidím jako reálné.

  • Stejně jako vy si myslím, že šanci uspět v prvním kole má kandidát hnutí ANO a bude na dalších kandidátech se do druhého kola prosadit. O podporu Pirátů žádám, krom velkého přesahu v principech, postojích a programu také proto, abych získal větší podporu a právě netříštil demokratické síly.

  • Janu Krumpholcovou jsem oslovil k diskusi o senátních volbách a mluvili jsme spolu o tom myslím koncem března. Vnímal jsem její odhodlání kandidovat. Současně si myslím, že k vítězství v tomto obvodu musí kandidát mít také větší známost, a to nejen v MB, ale mít i podporu na Turnovsku, Mnichovohradišťstku a obcí na Mladoboleslavsku. Myslím, že zde mám výrazně silnější pozici a tím i větší možnost uspět. Osobně jsem navštívil přes 100 obcí v obvodu a s mnoho zástupcům obcí pomáhám s jejich starostmi. Zatím jsem oslovil přes 30 starostů (jak nezávislých, tak z různých stran) k podpoře a tu získal. V senátních volbách budu také kandidovat jako koaliční kandidát za Starosty pro Liberecký kraj a Starosty a nezávislé. Toto spojení přinese větší podporu na Turnovsku. K celé věci přistupuji s pokorou ale současně snahou o to získat co největší podporu.

  • Podpora v druhém kole – Věřím, že za 4 měsíce budu žádat Piráty a Pirátky o to, aby aktivizovali co nejvíce lidí dorazili mne podpořit i v druhém kole. Pokud bych neuspěl, tak z mé strany platí, že v druhém kole podpořím kandidáta z demokratického spektra. Dnes ještě nevíme, kdo všechno bude kandidovat. Každopádně při znalosti dnešních kandidátů, informací a názorů kandidátů bych v druhém kole proti kandidátovi ANO nebo současnému senátorovi podpořil J.Krumpholcovou. Za STAN a SLK mluvit nemůžu, neb to by probíhalo schvalovacími procesy krajských výborů a celostátního výboru.

Pěkný den
Ondřej

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej_Lochman za příspěvek:
Dalibor.Zahora
Jana_K
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Příspěvky: 4
Registrován: 12 zář 2019, 13:22
Profese: manažerka, koučka
Dostal poděkování: 11 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Jana_K »

Dobrý den,
děkuji za tento dotaz, k odpovědím:

Pro mě je kandidatura Ondřeje Lochmana před dokončením mandátu poslance překvapením stejně jako pro ty, kteří kumulaci funkcí považují za problematickou. Pro voliče také může být hůře přijatelné, že reprezentuje vládní stranu, nadto zrovna tu, která nejvíce v Mladé Boleslavi sekunduje přímo Nwelatimu včetně snahy systematicky poškozovat mé jméno konkrétními členy STAN. Naprosto ale rozumím, že Ondřej o tom nemusí mnoho vědět navzdory spolupráci s těmito lidmi např. v představenstvu nemocnice a ve VaK, na druhé straně to považuji za riziko i pro něj, bohužel. Mám o dění na městě i na kraji bezprostřední zkušenosti a informace, a samotnou mě vůbec netěší, že zrovna my s Ondřejem stojíme proti sobě, neboť jako týmový hráč upřednostňuji spolupráci.

Jak víte, od počátku mého působení v politice se vymezuji vůči silné korupci a klientelismu zejm. v Mladé Boleslavi, kde STAN je tou nejbližší stranou ODS, a přímo se tak podílí na netransparentních procesech na hranici či za hranicí zákona. Proto mi jsou v otázce transparentnosti a např. digitalizace státu podstatně bližší Piráti. V případě zvolení bych navíc byla součástí klubu Pirátů, STAN v Bolce, na kraji i v Senátu má bohužel blíže ODS…

Uvědomuji si, že povědomí o mé osobě je omezené, na druhé straně se domnívám, že dokážu lépe reprezentovat a hájit zájmy občanů regionu právě proto, že tu žiju, mám tu rodinu (a nulová privilegia z politiky, podnikání a jakýchkoliv netransparentních vazeb), jezdíme na výlety zejm. po tomto regionu, a tedy sdílím stejné problémy, jako většina místních. Mohla bych tak získat voliče protivládních stran i těch zklamaných vládními stranami. Zároveň se nebojím jasně pojmenovávat problémy, nekličkuji, nevymlouvám se a nesnažím se zalíbit každému, ale naopak systematicky buduji důvěru na té otevřenosti, osvětě a komunikaci.

Jak ukázaly předchozí senátní volby, zástupce ANO nemusí mít tak silnou pozici, jak bychom kvůli předvolebním průzkumům mohli předpokládat. Zjevně v tomto fungují jiné principy a spíše to ukazuje na velikost obce, v které působí kandidát. Navíc jestli někdo dokáže čelit Nwelatimu a jemu podobným, mám tu nejtvrdší školu právě já. A nyní je ta nejlepší příležitost své kompetence a zkušenosti využít, protože mne momentálně žádné budoucí volby vůbec nezajímají. Žiji s rodinou už 16 let pro tento složitý region, vnímám frustrace z politických činitelů velmi dobře a mou velkou výhodou je, že mě nikdo nedokázal uplatit, tj. jsem opravdu jediná nezávislá. Proto je tato kampaň pro mě osobně nejdůležitější a jsem připravena čelit veškerým obtížím, krom toho, že jsem schopna a ochotna spolupracovat s kýmkoliv na jakémkoliv zlepšení, které pomůže mému regionu i české společnosti.

Ohledně případné podpory Ondřeje je to pro mne v tuto chvíli z výše uvedených důvodů ještě nejasné, neboť STAN v Mladé Boleslavi nemá mou důvěru a u místních voličů též klesá, a netuším tedy, nakolik si toho je on sám vědom. Ráda budu nápomocna tam, kde je možné pravidla lépe ukotvit a atmosféru pročistit, neb je to nesmírně žádoucí.

Děkuji za příležitost se zamyslet nad složitějšími otázkami a srdečně zdravím i Ondřeje.

Přeji všem hezký zbytek dne a příjemný víkend!
Jana

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 739
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Doručuji závěrečnou řeč PKS:


Ahoj KF,

za krátko začneme hlasovat o přijatelnosti uchazečů o podporu v tomto senátním obvodě. Po jeho skončení pak bude na řadě dojednání finální podoby dohody o podpoře s těmi, kdo z hlasování vyjdou s podporou nadpolovičního počtu hlasů ze všech hlasujících. Tato jednání povede PKS případně ve spolupráci s odpovědnými z RP a centrálního VV a případně volebním dohledem RV. Finální podobu dohody (případně dohod, projde-li nadcházejícím hlasování více uchazečů) pak společně budeme schvalovat opět zde na půdě KF.

S oběma uchazeči už proběhla nějaká jednání a oba se představili na půdě KF a představili alespoň rámcově svá stěžejní témata. Druhou rovinou je pak podoba dohody mezi kandidáty a jejich navrhující stranou a Piráty. Na této úrovni už také probíhala jednání a i když dokud není nic na papíře, je složité zde cokoliv zmiňovat jako bernou minci, tak si myslíme, že alespoň rámcově by KF se stavem jednání mělo být před samotným hlasováním obeznámeno. Situace se tedy má tak, že jednání se stranou Zelených o případných vzájemných podporách v tuto chvíli na úrovni vedení stran z rozhodnutí Zelených dále nepokračují. Uchazečka nás formálně žádá o prosté vyslovení podpory v daném obvodě (tedy forma "kandidátka Zelených s podporou Pirátů"), finanční participace na kampani a s tím související finanční dohoda o vyrovnání v případě zvolení tak předmětem jednání nebyla. V případě kandidáta STAN zas jednání v tomto smyslu zatím teprve začala, jelikož se do tohoto jednání vstoupil s žádostí v jeho samém závěru. Další pokračování v jednání o podmínkách případné podpory tedy budou pokračovat v závislosti na výsledku nadcházejícího hlasování. Případný výsledek těchto jednání pak KF bude moci posoudit při případném schvalování finální dohody.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Hazlinsky za příspěvek:
Dalibor.Zahora

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 739
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Ahoj všem,

hlasování bylo zahájeno zde: https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 0033b/view

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Ondrej_Lochman
Příspěvky: 2
Registrován: 28 dub 2024, 20:00
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Ondrej_Lochman »

Pěkný den všem,
neznám zcela přesně zvyklosti Pirátského fóra, tedy nevím zda je vhodné reagovat po začátku hlasování. Ale musím krátce reagovat na komentář Jany Krumpholcové, aby to nevypadalo, že některé věci tak prostě jsou.

V politice jsem protože ji vnímám jako službu svému regionu. Vždy jsem vystupoval proti korupci a klientelismu. V Hradišti se mi povedlo nastavit zveřejňování smluv, faktur, bankovních účtů, záznamu ze zastupitelstva, podkladu na zastupitelstva, veřejná výběrka, architektonické soutěže a další. Prostě je správné, když se vám lidi mohou dívat pod ruce a vy máte klid, že jim vždy můžete ukázat, jak s veřejnými financemi nakládáte. Velmi málo z toho nefunguje na městě v MB a dlouhodobě říkám, že já bych takto město nevedl. O mnoha dalších věcech dozajista nevím a neumím je proto vyhodnotit, nicméně je věc každé samosprávy jak město vedou a voličů jaké zástupce si znovu vyberou.

Jana píše, že se STAN v MB podílí na věcech za hranou zákona. Pokud tomu tak je, tak prosím o podání trestní oznámení na konkrétní skutek a osoby. Budu ten první, kdo bude chtít prověření té věci Policií. Pokud tomu tak není, tak je to velmi nefér osočení.

Ke zmínce o Mladoboleslavské nemocnici. Zde je Jana v Dozorčí radě a já v Představenstvu, v podobném politickém rozložení sil v každém z těchto orgánů. Ani v jednom tělesu jsme si, ani Jana ani já, další členy vybrat nemohli. Nominovala je krajská rada, což je politický orgán v nějaké proporci, jak rozhodli voliči. Já jsem si osobně řekl, že do toho jdu, neb chci pomoci vybudovat novou porodnici, o které jsem poprvé slyšel v roce 1994 jako žák ve škole. Mám radost, že je to na dobré cestě.
Ke službě ve Vodovodech a kanalizacích - Jsem zde už 10 let za město MH, většinu toho času bez nároku na odměnu a s ručením svou právní odpovědností a svým majetkem. Partneři tam jsou starostové z okolních obcí. Ty partnery opět vybírají voliči ve svých obcích, ty si nevyberu. Společnost dobře funguje a tady rozhodně jakékoliv reputační riziko odmítám. Největší obavou ve VaK není politika ale, abychom opravovali potrubí v dostatečné míře a bylo co nejméně havárií a současně, abychom postupně vytvářeli takové finanční zdroje, které umožní připojit na vodovod a kanalizaci co nejvíce lidí, co dnes tyto služby nemají.

Nebudu reagovat na další části, textu neb zde jde spíše o politické postoje a zde je cela na místě vést polemiku, kdo má ke komu názorově blíže, jak kdo chce zájmy občanů hájit. To je ta politická služba i souboj, který máme vést. Pokud by bylo před hlasováním, tak bych vedl diskusi především o tomto.

Děkuji za pochopení, že jsem mohl předložit jednotlivá fakta ke vzneseným tématům.

Pěkný den
Ondřej

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 739
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Hlasování bylo ukončeno, a dopadlo následovně: https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 0033b/view

Hlasovalo 55 voličů. Pro postup bylo potřeba získat nejméně 28 hlasů.

Jana Krumpholcová /Zelení/ - 30
Ondřej Lochman /STAN/ - 29
Proti všem (stejné jako vhození prázdného lístku) - 9

Přijatelností tak prošel Ondřej Lochman i Jana Krumpholcová. PKS tak dojedná písemnou podobu s oběma a udělení podpory pak rozhodne KF v hlasování, kde už budou předložené finální dohody.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Hazlinsky za příspěvky (celkem 3):
Stepan.Drtina, Adam.Senk, Frantisek.Kopriva

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Středočeský kraj“