Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Krajsti predsedajici, PKS Plzeňský kraj

Zamčeno

Nominace Rudolfa Špotáka na předsedu České pirátské strany

ANO

13
38%

NE

21
62%
 
Celkem hlasujících: 34 - Celkem hlasů: 34

Uživatelský avatar
Rudolf.Spotak
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 163
Registrován: 15 říj 2018, 08:33
Profese: hejtman Plzeňského kraje
Bydliště: Domažlice
Dal poděkování: 467 poděkování
Dostal poděkování: 368 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Rudolf.Spotak »

Vážené pirátky, vážení piráti Plzeňského kraje,

Kdo jsem?

Narodil jsem se v roce 1983 ve Stodu, ale většinu života bydlím v Domažlicích, kde jsem v roce 2004 absolvoval Gymnázium J.Š.Baara. Většinu svého profesního života pracuji v prostředí lidských zdrojů na různých úrovních a pozicích. Do Pirátské strany jsem vstoupil v roce 2018 a od roku 2019 jsem zastupitelem města Domažlice a současně členem finančního výboru. V roce 2020 jsem byl zvolen jako lídr pirátské kandidátky do krajských voleb v Plzeňském kraji. V tom samém roce jsem začal svoji kariéru jako náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí, protože mi je tato oblast stále asi pořád nejblíže, třeba z dob, kdy jsem sám byl aktivním pěstounem. Po rozpadu koalice na začátku roku 2022 jsem se stal hejtmanem Plzeňského kraje. Ve svojí gesci mám na starosti oblast krizového řízení, bezpečnost a Centrální nákup. Na podzim 2022 jsem byl Evropskou komisí jmenován do Výboru regionů EU, kde současně pracuji v komisích SEDEC a NAT.

Proč chci být předsedou České pirátské strany?

Pokrok, stabilita, posílení vazeb uvnitř strany – mezi námi všemi, transparentní dialog, angažovanost a kooperace v základních principech. To je to, co nám dá společně sílu být zase piráty. Být těmi piráty, kteří od svého počátku mají jasný směr, vědí, co chtějí prosadit a umí si narovinu říci, co se nepovedlo.
K Pirátům jsem se v roce 2018 přidal, protože se mi líbilo jejich odhodlání měnit věci k lepšímu. Jejich fungování a principy jsou jiné než u ostatních politických stran, jsou čestné a transparentní. Vnitrostranické demokratické mechanismy a transparentnost jsou přesně ty věci, které nás odlišují od těch ostatních.
Čelíme teď opět velké výzvě, výzvě ke změně tak, abychom posílili uvnitř sami sebe. Jsme součástí vlády, jsme v řadě koaličních uskupení v regionech, městech. Musíme najít ten klíč ke komunikaci, navenek přestat vytahovat svoje zranění, svá ega a musíme pokračovat ve své práci.
V Plzeňském kraji se ukázalo, že komunikace, spolupráce, respekt a stanovená pravidla fungují. Z voleb v roce 2020 vzešla krajská vláda, jejíž role, respekt a funkčnost se ztrácely každým dnem a byli jsme to my, piráti, kdo se se svými současnými koaličními partnery ujal vedení kraje, který nyní, ač to může znít sebevědomě, funguje. Co za tím bylo? Obyčejná spolupráce, stanovení priorit a jasná pravidla. V roli mediátora jsem se osvědčil a vím teď o sobě i to, že stmelit řadu lidí a to dokonce napříč politickým spektrem, jde. Umím to a nebojím se takové výzvy.

Posílení role regionů a vazeb s regiony

Máme v regionech velmi dobrou základnu. Máme v nich pracovité lidi. Považuji za velmi důležité, abychom na nich stavěli, abychom byli takzvaně shora propojeni s těmi, kdo v regionech žijí a napřímo pracují s lidmi z řad veřejnosti.
V současné době mám možnost jako hejtman (jediný pirátský) být mezi řadou zajímavých lidí, kteří jsou nejen z politiky, ale pracují ve velkých či malých firmách, podnikají nebo studují a hledají životní směr. A to je to, co mě na regionech baví. To, co mi dává energii do práce a motivuje mě k dalšímu výkonu. Může se zdát velmi snadné být ve vysoké politice, mít moc a rozhodovat. Odtrhnout se ale od reality a nemít kolem sebe právě lidi z regionů, to je první krok špatným směrem. A toho se chci vyvarovat. Je to jedna z mých priorit, regiony a lidé v nich žijící.
V rámci své kandidatury nebudu usilovat o nominaci v CF. Myslím si, že politika se rodí v regionech, a proto budu sbírat nominace v jednotlivých krajských sdruženích.

Žádám vás, členy KS Plzeňského kraje o nominaci na předsedu České pirátské strany.

Profil:https://lide.pirati.cz/profil/3725/

Tito uživatelé poděkovali autorovi Rudolf.Spotak za příspěvky (celkem 3):
Martin.Holzman, Pavel.Hais, Lukas.Barton
S pozdravem

Rudolf Špoták

GSM: +420 731 125 087
email: rudolf.spotak@pirati.cz
Uživatelský avatar
Vera.Mikusova
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 29
Registrován: 26 led 2021, 15:45
Profese: CSIRT Representative
Dal poděkování: 52 poděkování
Dostal poděkování: 117 poděkování

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Vera.Mikusova »

Ahoj Rudolfe,

na svůj Facebook jsi v den, kdy Jakub Michálek přinesl Ivanovi svou rezignaci na předsedu poslaneckého klubu a Ivan jí nepřijal! Dal veselou, téměř oslavnou fotografii a uvedl cituji: "Rozhodl jsem se kandidovat na předsedu Česká pirátská strana 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️ Chci, abychom táhli za jeden provaz a soustředili se na nadcházející volební rok. Odvolání Jakub Michálek - poslanec pro mě bylo impulsem, že je čas něco změnit 😉👍" Můj dotaz pod komentářem k tomuto, pro mě naprosto šokujícímu příspěvku, byl: "Prosím o vyjádření, co bys v této situaci udělal lépe než současný předseda strany." Zůstal bez reakce na platformě X i Facebooku. Oba příspěvky přikládám:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=31 ... 5841945127
https://twitter.com/spotakruda/status/1 ... 6554800559

Napsala jsem si tedy o reakci do skupiny plzeňských pirátů na Messengeru: "Ivan Bartoš se k odvolání vyjádřil dost jasně. Co přesně ti na tom přišlo jako impulz kandidovat proti němu?“.
Odpověděl jsi:
"Já nekandiduji proti němu, ale na předsedu. Já mám raději když si všechno vyřikáme a řekneme si o těch důvodech a ne to řešit veřejně, ale vy jste úplně opačného názoru a ráda naše diskuse řešíte veřejně."(Druhou větu považuji za gaslighting a upozorňuji, že do té doby jsem žádné naše interní diskuse veřejně neřešila).

Odpověděla jsem ti že tvůj první argument je legitimní a znovu, již po několikáté jsem se tě zeptala na tvůj argument ohledně údajného impulzu, pro tvou kandidaturu, kterým mělo být odvolání Jakuba a tvé důvody. Uvedla jsem, že si se mediálně svezl na vlně velkého průšvihu ve straně a že mi to přijde jako nechutná strategie. Na to jsi mi napsal, že bys změnil rozhodně komunikaci nejen předsedy, ale celého RP vůči regionům a zeptal ses mě, jaký velký průšvih mám na mysli 😳.

Následně jsi na mou reakci, kde jsem ti napsala, že tvé sdělení na fb považuji za populistické napsal: "Jestli mě vnímáte jako populistu, divím se, že se mnou ztrácíte řeč, čekáte od populisty racionální odpověď? Já nikdy, pokud chcete napište mi prosím SZ, všem ostatním se omlouvám za spam."

Na to jsem ti napsala, že si nemyslím, že diskuse s hejtmanem o jeho kandidatuře na předsedu strany je spam a už ses neozval.

Do SZ jsi mi napsal, že se podíváš na možný termín společné schůzky, už se díváš třináct dní.

Mezitím byla schůzka, na které se řešilo proč na krajské volby dáváme 1 300 000 korun, na volby do EP 9 900 korun a na senátní volby 100 000 korun a důvod, proč plzeňský kraj nebude mít na CF jako jediný svého lídra. Omluvil Tě předseda krajského sdružení se slovy:

"Ruda mi před chvilkou volal a říkal, pokud, bysme posunuli ten termín tak, jak je teďkon odhlasovanej, tak on to nechce, protože to by byl souběh těch dvou funkcí." (Může se jednat o pokus o manipulaci Tvých současných příznivců? I to mě napadlo a proto budu ráda když se k motivaci, která vedla k tomuto stanovisku vyjádříš).

Je skvělé, že nechceš kumulovat funkce, ale nerespektovat kvůli tomu pravidla/dohodu strany o jíž vedení usiluješ mi přijde přinejmenším zvláštní.

I v žádosti o svou nominaci uvádíš, že se ti podařilo ztmelit řadu lidí, věřím tomu, ale už nevěřím že jimi byli lidé uvnitř naší strany. Tvé časté selfie s primátorem vypráví ostatně nějaký příběh.

Vládnout se stranou s jimiž hodnotami nesouzníme proto, abychom mohli ralizovat ty své – ok, pokud je realizujeme. A tady vyvstává pár další důležitý otázek, realizuješ je? Máš odvahu dělat co je správné? A co je podle tebe správné? Napíšeš nám sem všechny správné věci, které se ti povedly prosadit a zrealizovat? Vysvětlíš nám své tolik blízké vztahy, které z tvého profilu vypadají, že seš si mnohem blíže s hnutím ANO než s Piráty?

I přes veškerou frustraci je ten dotaz zcela upřímný, protože věř tomu nebo ne, ráda se v životě i pletu, umožňuje mi to mít větší pokoru a více se snažit věci pochopit a i nyní se budu ráda ve svém názoru na tebe plést a ráda zjistím, že jsi člověk, kterému jde skutečně o to sloužit lidem a dosahovat společenské spravedlnosti. Jen to zatím, omlouvám se, z tvých aktivit nikde nevidím.

Kritizuješ komunikaci ve straně, jak bys ty komunikoval lépe? A prosím buď specifický a konkrétní.

A poslední věc Roman Zarzycký na svém Facebooku v srpnu sdílel příspěvek s titulkem o tom, že za hrůzný zločin znásilnění v Plzni může Ukrajinec a tys viděl, kolik nenávisti vůči Ukrajincům tento příspěvek vyvolal, udělal jsi něco proti této nenávisti?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vera.Mikusova za příspěvky (celkem 3):
Olga.Sejrkova, Daniel.Kus, Alena.Jacikova
Uživatelský avatar
Daniel.Kus
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 231
Registrován: 16 říj 2017, 13:07
Profese: Radní Plzně pro Smart city a podnikání
Dal poděkování: 469 poděkování
Dostal poděkování: 542 poděkování

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Daniel.Kus »

Po relativně krátké ale velmi důkladné úvaze, jsem se rozhodl tě nepodpořit v kandidatuře na předsedu strany.
Tvou účast na jednání "lepší vlády ANO" na plzeňské radnici, považuji za nepřijatelnou a neslučitelnou s postojem Pirátů vůči straně Andreje Babiše na vládní úrovni.
Jako hejtman a někdo s ambicí řídit stranu, musíš mít cit pro symboliku takového jednání.
Podporuji na předsedu strany Ivana Bartoše, který je pro mně stále symbolem Pirátů a především předsedou, který se osvědčil jak ve své funkci tak v kormidlování pirátské lodi uprostřed bouře. Potřebujeme jednotu❤️

Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Kus za příspěvky (celkem 8):
Pavel.Sramek, Vera.Mikusova, Jiri.Rezek, Tomas.Zalabak, Martin.Holzman, Frantisek.Hagara, Marek.Habrun, Jindriska.Sramkova

„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je“ (J. Werich)


Daniel Kůs

Radní města Plzně pro oblast Smart City a podporu podnikání
zastupitel MO Plzeň 3

Uživatelský avatar
Michal.Ertl
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 754
Registrován: 17 říj 2017, 22:11
Profese: IT s SŠ učitel
Bydliště: Sadová 625, Holýšov, Plzeňský kraj
Dal poděkování: 1337 poděkování
Dostal poděkování: 919 poděkování

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Michal.Ertl »

@Rudolf.Spotak dostal podporu skupiny členů 10 v18hod 23,11,2023 (potřeba 8).
tudíž může žádat o nominaci KF pokud o to požádá vnominačním vlákně viewtopic.php?t=65681
a doručí odkaz na tuto anketu .

Závěrečné hlasování započne nejpozději v pátek 08.12 v 10:00 a potrvá do pondělí 11.12. do 20:00.

Všichni kandidáti s nadpoloviční podporou získají krajskou nominaci do voleb Republikového předsednictva. Hlasujeme zvlášť o nominacích na předsednický post a zvlášť o nominacích na ostatní pozice v RP.

ime
608 473 460
WhatsApp
Uživatelský avatar
Michal.Ertl
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 754
Registrován: 17 říj 2017, 22:11
Profese: IT s SŠ učitel
Bydliště: Sadová 625, Holýšov, Plzeňský kraj
Dal poděkování: 1337 poděkování
Dostal poděkování: 919 poděkování

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Michal.Ertl »

Byl jsem dotazován zda se se počítá PRO -PROTI =

§ 5 Skupina členů
Skupinou členů se rozumí jen taková skupina, která čítá aspoň stanovený
počet členů strany (u nás 8), kteří podpořili určitý návrh.

Takže se počítají jen hlasy PRO

V následnem 1.kole se počítají všechny hlasy a nominaci dostanou jen ti/to co získají podporu nadpoloviční většinu hlasů hlasujících

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ertl za příspěvek:
Petr.Vileta
ime
608 473 460
WhatsApp
Uživatelský avatar
Jiri.Rezek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 5235
Registrován: 23 čer 2009, 19:35
Profese: výzkumný pracovník
Bydliště: Sokolovská, Plzeň
Dal poděkování: 2006 poděkování
Dostal poděkování: 3084 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Jiri.Rezek »

Já rovněž cítím potřebu zde reagovat. Nepodporuji Tě jako našeho nominanta do RP. Gró problému již vystihl Dan - za mě je "Lepší vláda" absolutní přešlap a je jedno, zda to bylo cílené či jen nepromyšlené. Navíc nad to, Rudolfe, po mé osobní zkušenosti z PKS, kterého jsi členem, musím konstatovat, že dle mého názoru nemáš potřebné vlastnosti, aby si mohl vykonávat takto vysoký post. Zejména tím myslím absenci respektu, týmovosti a koneckonců i slušného chování ke svým nejbližším spolupracovníkům (tím nyní myslím členy PKS). To například, kromě jiného, vyústilo v řízení před KK kvůli chybějící koaliční smlouvě. Podrobnosti zde vzhledem ke komunikačnímu minimu nebudu rozepisovat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Rezek za příspěvky (celkem 3):
Daniel.Kus, Martin.Holzman, Frantisek.Hagara
  1. místopředseda KS Plzeňský kraj tel.: 72tri 175 03devet
    místostarosta Plzeň 1
Uživatelský avatar
Pavel.Sramek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1430
Registrován: 11 srp 2016, 11:51
Profese: místostarosta MO Plzeň 3, architekt v IT
Bydliště: Plzeň 3
Dal poděkování: 1392 poděkování
Dostal poděkování: 1241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Pavel.Sramek »

Ahoj Piráti Plzeňského kraje,

Chtěl bych se s vámi podělit o své myšlenky v souvislosti s nominací a následnou volbou předsedy naší strany.

Po pečlivém zvážení jsem se rozhodl nepodpořit nominaci Rudy Špotáka. Věřím, že do role předsedy strany potřebujeme někoho s jinými vlastnostmi; a odhodláním, být pro nás všechny vzorem.

Naše Pirátská strana vždy stála a stojí za hodnotami jako jsou otevřenost, odpovědnost a konání správných, nepopulárních rozhodnutí. Při rozhodování o tom, koho bychom měli vybrat jako nominanta našeho kraje, jsem se snažil vzít i v úvahu ty vlastnosti, které podle mého názoru definují skvělého vůdce - někoho, kdo nejen reprezentuje naši stranu, reprezentuje i mě a pro nás všechny představuje inspiraci a člověka, ke kterému můžeme vzhlížet.

Vím, že jsme strana plná různých rozmanitostí, avšak všichni přispíváme naší straně zcela jedinečně, a tato rozmanitost nás posiluje. V tomto klíčovém okamžiku potřebujeme předsedu, který nás bude motivovat ke konání správných, těžkých rozhodnutí a sjednocovat naše rozporuplné názory.

Jsem přesvědčen, že demokratický proces naší strany nám umožní vybrat předsedu, který ztělesňuje hodnoty, jež jsou nám drahé, a který nás může vést do budoucnosti s odhodláním a silou. Přistupme k tomu s respektem k sobě navzájem a s touhou podporovat hodnoty, které nás spojují.

Děkuji Vám všem, kteří se zúčastňujete našich diskuzí a voleb.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Sramek za příspěvky (celkem 6):
Frantisek.Hagara, Daniel.Kus, Martin.Holzman, Olga.Sejrkova, Marek.Habrun, Jindriska.Sramkova

Pirátský zastupitel města Plzně
Tel: 777 300 508
Email: pavel.sramek@pirati.cz
FB: https://www.facebook.com/Pavel.Sram3k
TW/X: @PiratSramek
Promluvme si: https://calendly.com/pavelsramek

Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 413
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1371 poděkování

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

Ahoj, rád bych se tě zeptal na jednoduchou otázku jako kandidáta na předsedu strany.
Co si myslíš o probíhajícím jednání o vyhodnocení plnění programu 2021? Měli by piráti v půlce období zhodnotit, co je jim jak daří plnit?
Inu, v případě, že by ses stal předsedou, bylo by to tvoje předsednictvo které by to mělo za úkol zpracovat.
Případně ocením samozřejmě vyjádření, jak budeš hlasovat, nicméně není to nutné.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvky (celkem 2):
Marek.Habrun, Tomas.Zalabak

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Pavel.Bosak
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 210
Registrován: 08 bře 2018, 10:30
Profese: grafik
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 569 poděkování

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Pavel.Bosak »

Už jsem to psal do messengeru, ale klidně to zopakuji tady. Myslím, že teď není dobrý čas štěpit síly středově smýšlejících členů strany. Stále si myslím, že Ivan obhájí, ale Rudolfova kandidatura by jej mohla částečně oslabit. Nechci, aby kvůli takovému štěpení například zvítězil levicový proud. To by mnohým z nás znemožnilo pokračovat dál u pirátů. Takže Rudolfovu kandidaturu nepodporuji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Bosak za příspěvky (celkem 5):
Tomas.Zalabak, Olga.Sejrkova, Pavel.Sramek, Petr.Vileta, Jana.Tomsikova
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34713
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31642 poděkování
Dostal poděkování: 25738 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o nominaci KF PLK do Republikového předsednictva

Příspěvek od Petr.Vileta »

@Jiri.Rezek Jirko, ani tady nejde měnit hlas. Můžeš to prosím opravit?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Jiri.Rezek

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Plzeňský kraj“