Nominace Daniela Čabrady na 1. část čela kandidátky do krajských voleb 2024

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Karlovarský kraj, KoKS Karlovarský kraj

Odpovědět

Podporuji nominaci Daniela Čabrady do 1. části čela kandidátky do krajských voleb 2024

ANO

7
78%

NE

1
11%

ZDRŽEL SE

1
11%
 
Celkem hlasujících: 9 - Celkem hlasů: 9

Vitezslav.Adamec
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 225
Registrován: 28 úno 2015, 22:46
Profese: památkář, hudebník
Dal poděkování: 319 poděkování
Dostal poděkování: 156 poděkování

Nominace Daniela Čabrady na 1. část čela kandidátky do krajských voleb 2024

Příspěvek od Vitezslav.Adamec »

Rád bych nominoval Dana Čabradu na 1. část čela kandidátky. Je to jeden z našich nejaktivnějších příznivců s velkým rozhledem a zkušenostmi, který se velmi zajímá o celokrajskou politiku, zejména co se týče témat životního prostředí, cestovního ruchu a udržitelného rozvoje a regionálně o oblast Krušných hor a Poohří. Myslím, že lidé jako on by měli obohatit naši kandidátku. Nominoval jsem Dana na 1. část čela, ale samozřejmě nechávám na něm, na kterou pozici bude sám chtít kandidovat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vitezslav.Adamec za příspěvek:
Daniela.Bila
ginvonfernet
Příznivec Pirátů – Karlovarský kraj
Příspěvky: 2
Registrován: 22 čer 2021, 21:39
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Nominace Daniela Čabrady na 1. část čela kandidátky do krajských voleb 2024

Příspěvek od ginvonfernet »

Předně bych rád poděkoval Víťovi za nominaci a tím projevenou důvěru.
Pokusím se krátce představit, ikdyž psaný text rozhodně není mojí silnou stránkou, jak jste již asi poznali.
Z Rosenaurovské větve mých předků jsem bohužel dostal hloupý zvyk být hodně citově připoutaný k rodné hroudě a ze spojení ostatních předků pocit, že je možné měnit věci okolo sebe k lepšímu.
Shodou náhod se stalo, že jsem byl počat v Karlovarském kraji a tím mi bylo předurčeno se do tohoto kusu země zamilovat. Abych zas tak moc nekecal, tak ikdyž je Karlovarský kraj nejmenší, tak jsem stihl za svůj život důkladně poznat spíš oblast severní části okresu Karlovy Vary, ikdyž jsem krátce byl i obyvatelem města Loket. Mojí srdcovkou jsou Krušné hory.
Ač je stále módní říkat, že si tento kraj stále nese následky odsunu a následnému vykořeněním nově příchozích, tak já si to nemyslím. Naopak po celý můj život tu velmi silně narážím na lidi, kteří mají tento kraj rádi, záleží jim na jeho budoucnosti a jsou ochotní pro něj něco udělat. Bohužel řada z nich tento kraj opustila, ikdyž se rádi vrací a to především kvůli nedostatku dobrých pracovních příležitostí. Takže pokud lze mluvit o vykořeněnosti, tak to spíše vidím na ekonomickou vykořeněnost.
Myslím si, že účelem státu, kraje a obce je, aby lidé v tom daném celku chtěli žít a cítili se v něm dobře a podnikání a jeho zájmy vidím pouze jako prostředek k tomuto cíli. Čili podnikání a ekonomiku vidím jako jeden střípek ze skládačky, který vede k cíli, ale jako stejně tak důležitý střípek vidím ochranu životního prostředí lidí a ochranu přírody a krajiny, ve kterém vidím obrovský potenciál pro Karlovarský kraj. Jestli jsme něčím strukturálně postiženi, tak je to opravdu nádhernou přírodou a krajinou, která ve spojením s bohatou historii a architekturou nese obrovský potenciál pro budoucnost kraje.
Co vidím, jako klíčovou slabinu tohoto kraje je velmi slabý výkon státní správy a různých stupňů samosprávy, která se projevuje ať již v nedodržování pravidel a zákonů, tak v absenci udržitelných rozvojových vizí a cílů. Nemyslím si, že je třeba stále plakat, že potřebujeme více peněz na restart tohoto kraje, ale klíč je, se svěřenými prostředky skutečně efektivně hospodařit. Důležité je, aby insvestice kraje a veřejná podpora (dotace), byly dobře zacíleny a mělo by být důkladně vyhodnocováno, jestli vedou skutečně k zlepšování cílových parametrů a jsou efektivní.
Dále si myslím, že by rozvojové programy měly být zacíleny především na vznik a podporu mikropodniků a živnostníků ze kterých evolucí můžou vznikat silné velké firmy se silným vztahem k místu.
Jako zajímavý mi přijde Bohdanovo koncept Green office a já bych k tomu rád přidal i větší oslovení a zapojení mimo krajských chalupářů, kteří často mají velmi silný vztah ke Karlovarsku a dojíždí sem často i elita různých oborů.
Od mého návratu zpět na Ostrovsko se snažím být aktivní a ovlivňovat dění kolem sebe, takže jsem Předsedou komise pro územní plánování a rozvoj ve Stráži nad Ohří, Předsedou komise regenerace MPZ a pro územní rozvoj a plánování v Jáchymově, Předsedou Krušnohorského spolku Grün a do minulého měsíce i Předsedou správní rady Nadace St.Joachim. Byl jsem i členem iniciativy Ostrov můj domov.
Pirátem jsem se ještě nestal, protože než vstoupím do nějaké strany chci si být skutečně jistý, že to bude partnerství na celý život. Nicméně se snažím být aktivní a pokud to jde, tak se zúčastňuji krajských schůzí osobně, nebo být alespoň online. Pro někoho můžu být vnímán jako zbytečně moc kritický, ale takový už jsem a mám rád když se věci hýbou dopředu a bez toho to nejde. Berte to, ale prosím tak, že je to důkaz, že mi opravdu jde o to aby byli Piráti úspěšní. Až přestanu prudit, tak je to známka, že to pro mě není důležité.
Pokud mojí nominaci podpoříte budu rád, pokud ne tak nevadí a budu se dál snažit účastnit Pirátského dění.

Tito uživatelé poděkovali autorovi ginvonfernet za příspěvky (celkem 2):
Vitezslav.Adamec, Daniela.Bila
ginvonfernet
Příznivec Pirátů – Karlovarský kraj
Příspěvky: 2
Registrován: 22 čer 2021, 21:39
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Nominace Daniela Čabrady na 1. část čela kandidátky do krajských voleb 2024

Příspěvek od ginvonfernet »

Nominaci přijímám

Tito uživatelé poděkovali autorovi ginvonfernet za příspěvky (celkem 2):
Daniela.Bila, Vitezslav.Adamec
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Karlovarský kraj“