Jakub.Michalek píše: ↑24 srp 2023, 10:56To podstatné tak již zaznělo a navržené usnesení je již naplněné.
David.Wagner píše: ↑24 srp 2023, 11:22Já souhlasím s tím, že usnesení není potřeba, protože už došlo k výzvě a díky @Jakub.Michalek za to.
Druhá část usnesení naplněna nebyla. A určitě by tlaku na Blažkovo odstoupení prospělo, kdyby Blažkovu rezignaci jmenovitě podpořili i ostatní poslanec a poslankyně či členové vlády, nejen Ivan.
Jakub.Michalek píše: ↑24 srp 2023, 10:56Petr Fiala se s ohledem na Ivanovu výzvu jasně vyjádřil - jako ostatně v médiích - v tom smyslu, že toto je poslední varování a že další problémy by vedly k jeho výměně.
Podle tebe vyjádření ohledně „žluté karty“ byla reakce na Ivana? Sám píšeš o Ivanově apelu na koaličním jednání včera večer, Blažek dostal „žlutou kartu“ po včerejším ranním jednání.
Jakub.Michalek píše: ↑24 srp 2023, 10:56Podle mě se k tomu Petr Fiala postavil čelem a měli bychom mu to oplatit také korektním jednáním.
Co je podle tebe z naší strany korektní jednání v situaci, kdy Petr Fiala nezamýšlí Pavla Blažka odvolat?
Jinak souhlasím s @David.Wagner, že se Petr Fiala nepostavil k Pavlu Blažkovi čelem. Otázka, jestli vůbec jde, aby se premiér k Pablovi postavil čelem, když Blažek přivedl Fialu do čela ODS a do vysoké politiky.
Čelem by se k situaci postavil, kdyby Blažka odvolal. To se nestalo, takže opravdu není za co premiéra Fialu chválit.
Jakub.Michalek píše: ↑24 srp 2023, 10:56Ivan svůj apel včera večer přednesl na koaličním jednání, nikoliv na sociálních sítích nebo náměstích - a to je solidní úroveň, jak se k sobě mají lidi chovat a je dobře, že si tuto úroveň drží.
Nevím, co konkrétně je tímto myšleno. Chozením na náměstí narážíš na včerejší demonstraci Milionu chvilek pro demokracii? Kdo co řeší na sociálních sítích?
Jakub.Michalek píše: ↑24 srp 2023, 13:07David.Wagner píše: ↑24 srp 2023, 11:22Ale teda beru jako velmi nešťastné jak vymezování se vůči politice na ulici a sítích (kontrola moci a mocných někdy zahrnuje i pár set lidí v parčíku), hlavně ale to hodnocení "Petr Fiala se k tomu postavil čelem".
Moje reakce směřovala k úvodnímu podnětu, že naši ministři a poslanci jsou málo vidět.
Až do včerejšího večera od nikoho z našeho poslaneckého klubu, ani od našich ministrů, nepadla výzva k odstoupení Pavla Blažka. Od tebe jsem nikde nezaregistroval, že by ses vyslovil pro Blažkovu rezignaci, spíš jsi setkání s Nejedlým zlehčoval .
Jakub.Michalek píše: ↑21 srp 2023, 09:30Blažkova aktuálně kauza zatím vypovídá jen o tom, že je familiérní s lidmi bez ohledu na tábor, což jsme vždycky věděli. A že si nezvládá střežit jako ministr spravedlnosti dojem, který dělá navenek. Nevypadá to dobře, současně zase nemáme indicie ani důkazy, že by zradil zájem státu, donášel mafii informace apod. Zklamalo by mě, kdyby se něco takového dělo, a to by byl podle mě teprve důvod pro razantní kroky.
Tím myslíš koho?