Nominace Vítězslava Adamce do primárních voleb do Evropského parlamentu

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Karlovarský kraj, KoKS Karlovarský kraj

Odpovědět

Podporujete nominaci Vítězslava Adamce do primárních voleb do Evropského parlamentu?

ANO

13
100%

NE

0
Žádná hlasování

zdržuji se

0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasujících: 13 - Celkem hlasů: 13

Vitezslav.Adamec
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 225
Registrován: 28 úno 2015, 22:46
Profese: památkář, hudebník
Dal poděkování: 319 poděkování
Dostal poděkování: 156 poděkování

Nominace Vítězslava Adamce do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Vitezslav.Adamec »

Milé Pirátky, milí Piráti, přátelé a kolegové z Karlovarského kraje,
možná poněkud drze jsem se rozhodl po dlouhé úvaze, zároveň však na poslední chvíli, ucházet rovněž o krajskou nominaci do evropských voleb. Rád bych nejprve podotknul, že se ucházím o pozici na zbytku kandidátky, nikoliv o pozici lídra či čela. Kandidátskou řeč pro celostátní fórum v nejbližší době dodám. Jaké mne k tomu vedly důvody?

1) Myslím, že by na krajské kandidátce mělo být co nejširší spektrum lidí, ať už regionálně, tak typově. Vzhledem k tomu, že se zatím z Karlovarského kraje přihlásil jen jeden člen, rozhodl jsem se zvednout ležící rukavici a o nominaci se ucházet rovněž, aby možnost zastoupení našeho kraje, který je svou příhraniční polohou do značné míry determinován, na pirátské kandidátce do Evropského parlamentu byla vyšší. Zároveň si myslím, že i typově by na celostátní kandidátce neměli být čistě jen současní či bývalí profesionální politici, ale část by měli tvořit i řadoví občané rozmanitých profesí, zájmů a osobností, kteří mohou nabídnout jinou, možná lidštější stránku pirátského hnutí.

2) S výše uvedeným souvisí i to, že se záměrně ucházím o pozici na zbytku kandidátky, což jsou de facto místa nevolitelná. Má ambice je tedy vědomě poněkud jiná než většiny stávajících kandidátů, kteří kandidují na místa v čele s naději zvolení do Evropského parlamentu. Já se zvolením nepočítám a smyslem mé kandidatury je spíše podpora kandidátů na vyšších pozicích, pomoc a práce v rámci kampaně u nás v kraji i jinde a aktivizace členské základny našeho krajského sdružení pro příští rok už od kampaně do evropských voleb, která by se měla následně přirozeně přelít do kampaně do voleb krajských, které jsou pro mne osobně a doufám, že i pro celé krajské sdružení prioritou. Pakliže by kandidátů z Karlovarského kraje bylo na evropské kandidátce málo či nikdo, obávám se, že by celková aktivizace v celoroční kampani příštího roku přišla až příliš pozdě.

3) O nominaci do evropských voleb bych se však neucházel, pakliže by mě evropská a zahraniční témata dlouhodobě neoslovovala. Své názory a myšlenky vztahující se k základním evropským otázkám blíže přiblížím ve své kandidátské řeči pro celostátní fórum, kterou v nejbližší době sepíši a zveřejním. Na tomto místě alespoň ve stručnosti zmíním, že v principu souzním s proevropským směřováním Pirátské strany i europoslaneckého klubu. V některých tématech jsem možná kritičtější či spíše ostražitější, než je zvykem, což je asi dáno jak mým osobnostním založením, tak právě i mým zakotvením v Karlovarském kraji, odkud může být pohled na některé regionální až globální problémy jiný, než při pohledu z centra. Z tohoto důvodu bych rád v rámci kampaně akcentoval témata evropských periferií různých měřítek, která představují latentní výzvu demokratickému směřování a celospolečenské solidaritě Evropy jako celku, a i přes všemožné dotace se jejich problémy neřeší způsobem, který by něčemu dlouhodobě udržitelnému přispíval. Nemám však k tomu žádné velké vize, spíše otázky a myšlenky k jednotlivým tématům, nad kterými by bylo dobré se zamyslet hlouběji a vážněji, než je zvykem.

Děkuji vám mnohokrát za případnou podporu!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vitezslav.Adamec za příspěvky (celkem 3):
Jana.Michkova, Daniela.Bila, Lucie.Trckova
Jana.Jandova
Člen KS Karlovarský kraj
Příspěvky: 41
Registrován: 18 kvě 2018, 10:47
Profese: předseda
Dostal poděkování: 64 poděkování

Re: Nominace Vítězslava Adamce do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jana.Jandova »

Podporuji nominaci Vítězslava Adamce do primárních voleb do Evropského parlamentu. Velká škoda by byla, kdyby byl na kandidátce na posledních místech.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Jandova za příspěvky (celkem 2):
Vitezslav.Adamec, Daniela.Bila
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Karlovarský kraj“