Opatření a doporučení ke koronavirové situaci

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym Skolstvi

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Školství. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Odpovědět
Martin.Ulovec
Vedoucí resortního týmu
Příspěvky: 118
Registrován: 22 led 2019, 16:06
Profese: Analytik
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Opatření a doporučení ke koronavirové situaci

Příspěvek od Martin.Ulovec »

Přátelé, v souvislosti s aktuální situací jsme se dohodli na tom, že by bylo dobré vytipovat rizikové a problematické oblasti a navrhnout rámcová doporučení, jak tyto problémy řešit. Připravil jsem proto draft, který již byl doplněn dalšími podněty a návrhy. Byl bych ale rád, pokud byste se zapojili rovněž. Abychom se v tom neutopili a dokument nezačal být nepřehledný, můžete vkládat připomínky, návrhy a doporučení prostřednictvím komentářů. Předem díky za postřehy a podněty!!!:)
Martin.Ulovec
Vedoucí resortního týmu
Příspěvky: 118
Registrován: 22 led 2019, 16:06
Profese: Analytik
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Opatření a doporučení ke koronavirové situaci

Příspěvek od Martin.Ulovec »

Některé uvažované návrhy a opatření bude třeba aktualizovat v souvislosti s aktuálním děním a vývojem situace. Týká se to především přijímacích zkoušek, maturit a závěrečných zkoušek v učebních oborech. V průběhu tohoto týdne jsme se snažili o to, aby byl v rámci přijímacích zkoušek zachován druhý termín. Rovněž jsme navrhovali delší posun termínu maturitní zkoušky a závěrečných zkoušek v učebních oborech. Pokud by se totiž dle vládního návrhu žáci nevrátili ke konci května do škol (což není příliš pravděpodobné), maturitní ani závěrečné zkoušky by neproběhly a jelo by se podle prospěchu.

V této souvislosti vládní návrh příliš neřeší dvě docela důležité věci:
  • Součástí zkoušek je ověřování kvalifikačních předpokladů pro výkon profese
  • Nezanedbatelný podíl žáků nepokračuje v dalším studiu a přechází na trh práce
Absence zkoušek tak může potenciálně zvýšit riziko z hlediska uplatnění absolventů na trhu práce, protože je zaměstnavatelé nebudou považovat za plně kvalifikované. V této souvislosti je dobré zdůraznit, že i za standardních podmínek zaměstnavatelé dlouhodobě preferují především zkušenou pracovní sílu a čerstvé absolventy lze z hlediska uplatnění považovat za rizikovou skupinu. Tady přikládám naše stanovisko k vládnímu návrhu.
marianellefson
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 13 kvě 2021, 10:54

Re: Opatření a doporučení ke koronavirové situaci

Příspěvek od marianellefson »

Ne všechny problémy lze vyřešit a rozhodnout pomocí následujícího, spíše racionálního přístupu. Následující základní pokyny vám však pomohou začít. Nenechte se zastrašit délkou seznamu pokynů. Poté, co si je procvičíte několikrát, stanou se pro vás druhou přirozeností - natolik, že je můžete prohloubit a obohatit tak, aby vyhovovaly vašim potřebám a povaze.

forum.pirati.cz > https://domyessay.onl/

Odpovědět

Zpět na „Školství“