žádost o členství - Lenka Krejčí

Moderátoři: PKS Pardubický kraj, KoKS Pardubický kraj, PMS Českotřebovsko

Odpovědět
lenkarecykluje
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 04 říj 2020, 09:39
Dostal poděkování: 2 poděkování

žádost o členství - Lenka Krejčí

Příspěvek od lenkarecykluje »

Zdravím Vás ve spolek. Jmenuji se Lenka Krejčí a od založení Pirátů Vás otevřeně volím. Je mi 34 let, žiju v malé obci Sudslava, kde se snažím aktivně podílet na kulturně-společenském životě.
Tyto volby jsem seděla za Piráty v naší volební komisi. Účastním se pravidelných politických debat, a to nejen v místní hospodě :) . Pár let jsem bydlela v Ústí nad Orlicí, kde jsem rozjela (toho času první v republice) Sousedskou knihovnu na autobusáku, jsem dlouhodobým dobrovolníkem v RC Srdíčko, kde vedu výtvarné a ekologické kurzy, aktivně pracuji na provozu bezobalového obchodu. Pátým rokem pořádám pravidelný SWAP, ze kterého zbylé oblečení dále třídím a přeposílám na různé charitativní akce a projekty. Jezdím s environmentálními kurzy a dílnami po školách a školkách, největší "zářez" mám na Noci vědců na Karlovce vloni v září. Mám čtyři děti, nějaké to zvíře a zahradničím. Na Mimibazaru mě nenajdete, na NYXu ano ;) . Ráda čtu, poslouchám hudbu, sleduji politiku a mám v oblibě historii. Pracuji dlouhodobě jako mentor s evropskými dobrovolníky přes EVS. Jo a od letoška jsem taky dobrovolný hasič a Sokol :)

Teď k otázkám:
1) Která partaj Vám byla nejsympatičtější než jste se dozvěděl/a o Pirátech? Proč Piráti?
Dříve jsem volila Zelené. S těmi jsem souznila alespoň ohledně enviromentálních otázek. Proč Piráti? Nejdřív z čistého rebelství, přiznávám. Posléze jsem Vás začala více sledovat. Absolutně nesouzním s panem premiérem a prezidentem, jezdím na demonstrace a líbí se mi, že se nebojíte říct svůj názor veřejně.

2) Četl/a jste program Pirátů do PS 2017? Který bod Vám přijde nejdůležitější a se kterým nesouhlasíte?
Program jsem četla těsně před danými volbami. V hlavě mi neutkvělo nic, s čím bych vyloženě nesouhlasila.

3) Jaký je Váš názor na svobodu Internetu? Chápete obsah pojmů jako např. blokování stránek, síťová neutralita, šifrování, digitální podepisování, kryptoměny, apod.?
Mám spostu přátel pohybujících se v IT a tak s těmito pojmy bývám často konfrontována. Osobně jsem pro svobodu ve všech médiích.

4) Víte, co je to všeobecný základní příjem? Jak se k němu stavíte a z čeho by se měl financovat?
Jako myšlenka se mi líbí, avšak nejsem si jistá, že je naše společnost na něco takového připravena. S momentálním stavem státního rozpočtu a celosvětovou krizí spojenou s pandemií, mi to nepřijde momentálně realizovatelné.

5) Co si myslíte o migraci do ČR?
Migrace probíhá v dějinách neustále. Mám spostu přátel z ciziny a vím, že podmínky pro život nejsou všude ideální. Dvě mé kamarádky žijí v Arménii a denně si píšeme. Kdyby to šlo, už by u nás doma bydlely - aby byly v bezpečí. Chápu ale i obavy z neznámého a strach, který někteří lidé z otázky migrace pociťují. Ostře se ale vymezuji vůči jakýmkoliv formám rasismu, diskriminace a xenofobie. Všichni jsme bratia:)

6) Jak se stavíte k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?
Veskrze pozitivně. Nikdo nemůže za to, v jakém těle se narodil a má právo být šťastný. Díky svým aktivitám se pohybuji často v silně křesťanském prostředí a diskriminace na základě pohlaví a příslušnosti k danému pohlaví mi velmi vadí. Každý by měl mít právo zažít jaká je to radost a zvěř mít děti :)

7) Co si myslíte o autorském zákonu a společnostech OSA nebo Intergram?
Nesouhlasím se současným zněním autorského zákona a s prací společnosti OSA. Velmi to znesnadňuje pořádání společenských akcí.

8) Jaké vnímáte největší problémy v otázce zahraniční politiky? Co si myslíš o EU, o NATO o anexi Krymu nebo o režimu KLDR?
Velkým problémem je fungování pana premiéra a pana prezidenta. Samozřejmě nejen jich. Přijde mi, že Marek Prchal dělá vážně dobrou práci směrem k českému plebsu, ale směrem do Evropy mu to moc nevychází. Díky všem entitám za to :) Myslím si, každá totalita je špatná. Oligarchové, diktátoři, násilníci na demokracii, proti tomu se musíme ohrazovat, bojovat. Jsem vděčná za svobodu, ktrou se u nás povedlo obnovit a velmi nerada bych o ni přišla.

9) Jaký je Váš názor na legalizaci drog? Lze legalizovat všechny drogy, nebo jenom některé?
Jsem aktivním propagátorem legalizace konopí. Myslím si, že zneužívání návykových látek by mělo být na svobodné vůli dospělého člověka. Mnohem větším problémem je nadužívání alkoholu, které není nijak stigmatizováno.

10) Kdo všechno by dle Vás měl zveřejňovat svá daňová přiznání, které instituce by měly zveřejňovat výši odměn svých zaměstnanců?
Větší trasparentnost by asi neuškodila nikomu. Když nedělám nic špatného nemusím se za nic stydět. Klidně celý veřejný prostor ať je opravdu Veřejný.

11) Co vnímáte osobně jako největší prioritu, kterou byste se z pozice člena Pirátů snažil/a prosadit?
Víc bych se zaměřila na témata spojená s Ekologií. Momentálně bych se aktivně podílela na změně přístupu veřejnosti ohledně plýtvání. Ať už se zdroji, s vodou, potravinami. O změně myšlení k výše uvedenému :)

Děkuji za váš čas při čtení. Snažila jsem se odpovídat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi lenkarecykluje za příspěvky (celkem 2):
Vladek.Vacha, Martin.Herman
Uživatelský avatar
Martin.Herman
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 177
Registrován: 23 lis 2017, 09:12
Profese: Seřizovač lisu ( vyučen automechanik )
Bydliště: Klácelova 5 Česká Třebová
Dal poděkování: 96 poděkování
Dostal poděkování: 103 poděkování

Re: žádost o členství - Lenka Krejčí

Příspěvek od Martin.Herman »

Dobrý den , děkuji za vyčerpávající odpovedi , jelikož se nam situace nedovolí schůzovat osobně pozvu vás tuto neďeli na schůzi přes jitsi . Jinak človek ze Sudislavi mě hodně teší , celkově tam máme velmi dobré vysledky :))
PS : nebyla jste náhodou už na schůzi v Ustí nad Orlici .
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Českotřebovsko“