Viktorie Vidláková - přijata

Moderátoři: PKS Vysočina, PMS Třebíčsko

Zamčeno
Uživatelský avatar
Viktorie.Vidlakova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 122
Registrován: 15 črc 2019, 14:04
Profese: Studentka FM VŠE
Bydliště: Hvězdoňovice
Dal poděkování: 163 poděkování
Dostal poděkování: 209 poděkování

Viktorie Vidláková - přijata

Příspěvek od Viktorie.Vidlakova »

Ahoj Piráti!

Mé jméno je Viktorie Vidláková a jsem studentkou Vysoké školy polytechnické v Jihlavě (VŠPJ), konkrétně oboru finance a řízení. Za rok budu dokončovat bakalářské studium. Prozatím mám v plánu pokračovat v navazujícím magisterském studiu v Brně na VUT nebo v Jindřichově Hradci na VŠE. Při studiu i o prázdninách pracuji na pozici praktikantky v Bosch Diesel Jihlava. Již od 15 let jsem se chtěla stát členkou politické strany. Při již čtvrtém zkouškovém období v letním semestru jsem doma oznámila, že pokud vše zvládnu na první dobrou, stanu se členkou Pirátské strany. Opravdu se tak stalo! Takže plním, co jsem řekla. Ale od začátku.

Narodila jsem se 19. 4. 1998 v Třebíči. Od narození bydlím v malé obci Hvězdoňovice, která se nachází asi 10 km západním směrem od Třebíče. Hvězdoňovice jsou opravdu malá obec a to nejen rozlohou, ale i počtem obyvatel. K dnešnímu dni ve Hvězdoňovicích bydlí 104 obyvatel. Ale není malých obcí…Základní školu jsme navštěvovala v nedalekých Okříškách. Dále jsem pokračovala studiem na Obchodní akademii v Třebíči (obor: veřejná správa) a dnes již na výše zmíněné VŠPJ. Miluji četbu, užívání si volného času s přáteli a sport. Mým největším (a dá se říct životním) koníčkem se stal požární sport. Aktivně se mu věnuji již 15 let a mám za sebou spoustu úspěchů. Ať už se jedná o úspěchy za mládež či dospělé, vítězství Třebíčské okresní ligy nebo Jihlavské open ligy nebo dokonce 3. místa na Akademickém mistrovství ČR v požárním sportu v Pardubicích.

Z mých zkušeností z požárního sportu vznikl i můj školní projekt do projektu Rozjezdy, kde se VŠPJ snažila podpořit naše podnikatelské i nepodnikatelské záměry. Můj projekt Centrum požárního sportu na Vysočině slavil úspěch a velice se líbil senátorovi Miloši Vystrčilovi. Na tento projekt budu vypracovávat i bakalářskou práci. Zalíbení v něm našli i někteří dobrovolní hasiči a dokonce se uvažuje, že by na základě mé bakalářské práce takové centrum vzniklo v Budíkovicích u Třebíče. Inspirovalo to i hasiče ve Výčapech. Jsem snílek, ale udělám vše proto, aby se mé sny splnily! Na tento projekt jsem nesmírně hrdá, ale je tu ještě jeden. V březnu 2018 jsem se zúčastnila školního projektu International management week, který se konal v Belgii. Zde jsme v týmu s dalšími zahraničními studenty dostali případovou studii firmy, kterou jsme měli vyřešit na základě informací, které jsme získali při studiu managementu. Z 5 týmů se nám podařilo zadané problémy vyřešit nejlépe. Odvezla jsem si odtud nejen certifikát o absolvování, ale především o úspěšném řešení případové studie.

Teď už zase k politice. Asi od 15 let jsem se začala zajímat o politiku. Plácala jsme se mezi aktuální politickou scénou. Bohužel se mi žádná strana příliš nezalíbila. Ale to pouze do chvíle, než jsem narazila na Pirátskou stranu a začala se o ni trošku víc zajímat. Neváhala jsem a setkala se s představiteli Pirátů v roce 2017 na Masarykové náměstí v Jihlavě. Byla jsem nadšená! Konečně jsem potkala lidi, kteří mají stejný názor jako já. A v tu chvíli bylo jasno.

V roce 2018 jsem se účastnila Vyosení, které se konalo 6. dubna na Hrádku. Pirátský festival svobodné hudby. kde vystupují hudebníci neregistrovaní v Ochranném svazu autorském (OSA). Pokoušela jsem se celou akci moderovat. Jsem ráda, že se tato akce ujala a dále se v ní pokračuje v třebíčském hudebním klubu Béčko. Na podzim téhož roku se konaly volby do obecních a místních zastupitelstev. Kandidovala jsem do zastupitelstva ve Hvězdoňovicích. Získala jsem 14,1% hlasů a do obecního zastupitelstva se dostala. Stala jsem se členkou finančního výboru a členkou svazku obcí pro zásobování vodou. Zde se snažíme o získání nových vrtů na území Hvězdoňovic. Se starostou Karlem Juzou se pravidelně účastníme valné hromady, kde je přítomen i ředitel VAS, a.s. Je to velice zajímavá zkušenost. Na jaře 2019 jsem zorganizovala akci Čistá Vysočina. Nakonec se akce účastnilo 17 občanů Hvězdoňovic a měla jsem radost, že mě podpořilo celé zastupitelstvo. Jen doufám, že za rok bude účast hojnější. V posledních volbách, které se konaly – volby do Evropského parlamentu, jsem byla neskutečně hrdá. Sice jsem byla zklamána účastí (věděla jsem, že účast nebude hojná, ale k mému údivu chodili volit hlavně starší občané), zato s výsledkem jsem byla spokojená. V naší malé obci vyhráli volby právě Piráti. A i to byl možná impuls pro můj vstup do Pirátské strany. Nyní se snažím v obci prosadit navýšení počtu kontejnerů na třídění odpadů. Zatím se mi to úspěšně daří a dokonce je v plánu nové sběrné místo. To by mělo být u nové autobusové zastávky, která by se měla začít stavět na podzim letošního roku. Do budoucna je v plánu zajistit kanalizaci. Obec žádnou nemá. Pokud by se měla vystavět čistička odpadních vod, znamenalo by to veliký zásah do celé infrastruktury obce. Obecní zastupitelstvo se tomuto kroku chce vyhnout. Prozatím je vize taková, že by obec zajistila ekologickou domácí čističku pro každý dům v obci. Naštěstí na takový projekt jsou vypsány dotace z Ministerstva ŽP.

Proč tedy Pirátská strana? Pirátská strana se mi líbí už jen z toho titulu, že se neřadí ani mezi levici ani mezi pravici. Nelíbí se mi toto škatulkování. Jsme také velice ráda, že jsou Piráti stranou liberální. Nejvíce na Pirátech obdivuji boj za svobodu a demokracii! V dnešní době mi to připadá velice důležité. Mám velkou obavu, že si Andrej Babiš bude chtít přivlastnit celou republiku a s námi bude amen. Velice mi vadí byrokracie, která v našem státě vládne. Z mého „zeleného období“ jsem nadále zůstala velkým ekologem. Nejsem spokojena s výsledkem přímé volby prezidenta. Myslím si, že je Miloš Zeman absolutně nevhodná osoba na postu hlavy státu. Prezident by měl národ spojovat a ne poštvávat proti sobě. Prezident by se neměl chovat jako hulvát a dělat našemu národu ostudu. A taky jsem proti naklonění našeho státu k východním mocnostem, ke kterým nás pan prezident tolik táhne. Čínu nemůžu vystát, protože porušuje základní lidská práva. Je to komunistický stát a strašně mě mrzí, že lidé tak rychle zapomněli, jak tu bylo před rokem 1989 (ne že bych to zažila, ale od 7. třídy jsem se velice zajímala o moderní dějiny 20. století). A Rusko…netřeba komentovat. Pokud mě ještě něco nebo někdo straší – kromě mluvčího prezidentské kanceláře – jsou to Komunisté a SPD. Především SPD a vztah k EU. Když ČR vstoupila do EU, bylo mi 6 let. Nevím, jak bych to vnímala, kdyby mi v té době bylo 18. Přesto jsem ráda, že jsme jejím členem. Zajímalo by mě, kde by se naše republika bez peněz z EU nacházela. Obávám se SPD, které chce EU opustit a přálo by si referendum. Referendum mi nepřipadá zlé, pokud je využito jen v některých otázkách na menší ploše. Například zvolení místa jaderného uložiště. Celostátní referendum je podle mě šílenost. Po volbě prezidenta bych se bála, že by mohl nastat i odchod z EU. Je strašně zvláštní, že velice často slýchám negativní výroky o Andreji Babišovi. Jak je teda možné, že vyhrál volby s takovým náskokem? Jak řekl Antonín Blaník v seriálu Blaník: „Moment! Vy mi chcete říct, že si více jak polovina národa si myslí, že je Andrej Babiš ve střetu zájmu, a přesto jsou ochotni ho nechat vyhrát volby? Ti lidi jsou vážně pitomí.“. Akce "Venku je hezky" ve mně ovšem vyvolala pocit, že to lidem není jedno. Jsem ráda, že se této akce účastnila i Třebíč. Bohužel jsem stále na pochybách, že jsou tu osoby, které by mohli naši malou zemi uvrtat do záhuby.

V čem mohu Pirátům přispět? Už teď se snažím o zvýšení povědomí o Pirátské straně na sociálních sítích, především na Instagramu. Mám obrovský vliv na mé přátele a mnoha z nich jsem dokázala, že Piráti jsou tou pravou stranou, kterou chtějí volit a mít ve vládě. Jsem téměř zapálená do všech akcí, které mě nadchnou svojí originalitou a budu jedině ráda, když zviditelní Pirátskou stranu. Mám znalosti managemetnu a marketingu, kterých by se dalo také využít. Od 15 se chci stát politikem. A když něco chci, tak si za tím jdu! Jednou bych si moc přála, abych v Poslanecké sněmovně hrdě reprezentovala Piráty a okres Třebíč.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktorie.Vidlakova za příspěvky (celkem 5):
Roman.Pasek, Filip.Krska, Michaela.Vodova, Jaroslav.Zejda, Dalibor.Zahora

členka MS Třebíčsko
místostarostka obce Hvězdoňovice

Uživatelský avatar
Michaela.Vodova
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 4780
Registrován: 18 kvě 2011, 13:08
Profese: Sociální pracovnice, terapeutka.
Bydliště: okr. Třebíč
Dal poděkování: 4517 poděkování
Dostal poděkování: 5993 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Viktorie Vidláková

Příspěvek od Michaela.Vodova »

Ahoj Viktorie,

ano :) pamatuji si, jak jsi vedla dlooouhý rozhovor s @Michal.Gill na náměstí v Jihlavě před autobusem, který jezdil volební kampaň do PSP :) a také jak jsi moderovala první Vyosení v Třebíči.

Jsme spolu v kontaktu na fb, a ty nás sleduješ, přesto ti píšu základní informace pro nováčky, jsou určené pro tvou orinetaci mezi námi, cokoli bude třeba, piš, volej, jsem k dispozici, ráda pomohu, odpovím..

Pro nováčky a jejich zorientování máme složku na drive
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Najdeš v ní základní informace, kontakty, dobrovolnické úkoly, popis procesu přijetí, demokratické a komunikační minimum.

Pro další rozhled doporučuji rozcestník na piratopedii (wiki.pirati.cz)
https://wiki.pirati.cz/regiony/vysocina/start

Jsem pro začátek tvůj průvodce, cokoli bude potřeba ti vysvětlím, naučím tě, provedu, pomohu nastavit apod.

Důležité pro přijetí za člena je potkat se s předsednctvem, které tě bude přijímat, to je předsednictvo místního sdružení Třebíčsko, @Roman.Pasek , @Stanislav.Neuman a @Jiri.Beranovsky

- první příležitost budeš mít v srpnu, kdy bude pravděpodobně setkání před Festivalem svobodného filmu, 9.8 na Trumpetce, asi od 17 - vše najdeš v kalendáři a na fb (event na stránce Třebíčska), ale zcela určitě se to objeví tady na fóru, jako svolání schůze d předsedy, viewforum.php?f=915)
- schůze jsou jednou měsíčně, a jsme si vědomi, že o prázdninách je okurková sezóna :D

Více info načerpáš v nováčkovské složce, a u mě..

Krásné léto..
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Vodova za příspěvek:
Roman.Pasek
Uživatelský avatar
Viktorie.Vidlakova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 122
Registrován: 15 črc 2019, 14:04
Profese: Studentka FM VŠE
Bydliště: Hvězdoňovice
Dal poděkování: 163 poděkování
Dostal poděkování: 209 poděkování

Re: Viktorie Vidláková

Příspěvek od Viktorie.Vidlakova »

Super! Děkuji za informace. 9. 8., píšu si do diáře - budu tam!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktorie.Vidlakova za příspěvky (celkem 2):
Roman.Pasek, V__

členka MS Třebíčsko
místostarostka obce Hvězdoňovice

anonym92403
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 29
Registrován: 16 dub 2018, 19:28
Profese: stavební technik OSVČ
Bydliště: Třebíč
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 26 poděkování

Re: Viktorie Vidláková

Příspěvek od anonym92403 »

Jsem pro přijetí Viktorie Vidlákové
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym92403 za příspěvek:
V__
Uživatelský avatar
Michaela.Vodova
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 4780
Registrován: 18 kvě 2011, 13:08
Profese: Sociální pracovnice, terapeutka.
Bydliště: okr. Třebíč
Dal poděkování: 4517 poděkování
Dostal poděkování: 5993 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Viktorie Vidláková

Příspěvek od Michaela.Vodova »

Jiri.Beranovsky píše: 08 říj 2019, 08:06 Jsem pro přijetí Viktorie Vidlákové
bohužel jsi netrefil vlákno, tj. že tvůj hlas není validní
hlasování o přijetí Viktorie se odehrávalo na půdě PMS, viewforum.php?f=918
přesně zde viewtopic.php?f=918&t=48885
Roman.Pasek píše: 11 říj 2019, 11:18 pro přijetí 2
nehlasoval 1

Viktorie Vidláková byla přijata. @Michaela.Vodova ji bude informovat o zaplacení členského příspěvku a postupuovat AO.

Díky
Zasílám Vitorii email s instrukcemi, co dál :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Vodova za příspěvky (celkem 2):
Roman.Pasek, Jan.Brizdala
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Třebíčsko“