Adam.Jaros píše: ↑15 led 2019, 23:17
Můžeme tohle vlákno nechat hnít, nebo jsme se opravdu rozhodli, že se před sjezdem celostátního fóra položíme na záda a necháme novináři ojet?
Mohl by se prosím ozvat v tomto tématu někdo kdo by osvětlil neznalým problematiku očkování - zejména mikrobiolog, farmaceut, lékař? a hlavně jak funguje? Podle mě je tady dost lidí co má chaos v tom co je učivem na vysokých lékařských nebo farmaceutických školách a tím co se dočte letmo na internetu.
Janka.Michailidu píše: ↑16 led 2019, 11:56
pokusy již byly učiněny nesčetněkrát.. tímhle způsobem zdejší osazenstvo nepřesvědčíš. proti strachu fakta bohužel nefungujou .]
No spíš by mě zajímalo z čeho plyne ten strach? - Je větší pravděpodobnost, že moje dítě umře očkované nebo neočkované? -> Podle mě neočkované basta.
Jak už se tady psalo i o té proočkovanosti - pokud se bude snižovat proočkovanost tím vzroste nemocnost zase na ty nemoci, které jsou dneska utlumeny a ano pravděpodobnost nakažení je malá.
Nicméně to neznamená, že ty viry nebo nákazy neexistují - některé onemocnění se očkují jako umělé upravené patogeny a tak se trénuje imunitní systém aby v prvním kontaktu se zákeřným reálným patogenem nebyl překvapený.
To je jenom zlomek toho co je obsáhlé v problematice očkování...
Janka.Michailidu píše: ↑16 led 2019, 11:56
pokusy již byly učiněny nesčetněkrát.. tímhle způsobem zdejší osazenstvo nepřesvědčíš. proti strachu fakta bohužel nefungujou .]
No spíš by mě zajímalo z čeho plyne ten strach? - Je větší pravděpodobnost, že moje dítě umře očkované nebo neočkované? -> Podle mě neočkované basta.
Jak už se tady psalo i o té proočkovanosti - pokud se bude snižovat proočkovanost tím vzroste nemocnost zase na ty nemoci, které jsou dneska utlumeny a ano pravděpodobnost nakažení je malá.
Nicméně to neznamená, že ty viry nebo nákazy neexistují - některé onemocnění se očkují jako umělé upravené patogeny a tak se trénuje imunitní systém aby v prvním kontaktu se zákeřným reálným patogenem nebyl překvapený.
To je jenom zlomek toho co je obsáhlé v problematice očkování...
Je to těžké, protože lidé, kteří jsou v té oblasti vzdělaní, prostě nemají čas a ani chuť, aby ve svém volném čase debatovali a vyvraceli pseudoargumenty špaldamatek z youtubových FB konspirací (no offense, to je prostě popis skutečnosti). Plně je chápu, já taky zkusil chvilku šířit osvětu v FB skupině o exekucích.
Chtělo by to státní osvětovou kampaň, jenže to zase budou ti stejní křičet, že jde o propagandu farmalobby.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Stručně popíšu, jak jsem se z obhájce očkování stal do jisté míry odpůrcem (a ty důvody jsou, řekl bych, pirátské)
Důvody pro očkování
- je to velmi komplexní, ale stále věřím, že očkování obecně pomáhá
- individuální právo na volbu, které ohrožuje ostatní, je krajně problematické
- jsem racionální a k šíření paniky kvůli pocitům, dohadům bez argumentační a věcné opory jsem velmi opatrný
Důvody proti očkování (jsou většinou principiální, ne medicínské, ale také ne v rozporu s nimi) a přišly a s našimi malými dětmi:
- v miliardovém businessu nutně existují předpoklady pro loby a korupci
- stát a medicínské loby se chová nesmírně arogantně i v racionálních diskusích
- stát nepřijal systémovou odpovědnost za možné škody, které (povinným) očkováním obecně hrozí (přikazuje, ale nechce nést důsledky) – to kritizují i někteří lékaři.
- reálně nefunguje systém sběru informací na reakci na očkování, který je nutnou komponentou odpovědného povinného očkování
- stát si vynucuje očkování například zákazem vstupu neočkovaných do školek (riziko infekce), aby v roce před školou školu přikazoval všem (i neočkovaným) do školky chodit. To je extrémní nekonzistence a nedůvěryhodnost
- když jsme doma odmítli v podstatě monopolní hexavakcínu a chtěli (levnější), kde není žloutenka, museli jsme si ji plně zaplatit (to je ryzí monopolismus)
- naše dítě má 5 očkování ze 6, přesto je papírově neočkováné (nesmí do školky atd. tedy jsme ekonomicky trestáni, v podstatě vydíráni. Další sankce státu budou pokračovat.
- státu obecně chybí pokora a je v tomto nedůvěryhodný a mnoha podobných případech se tvrdý postoj státu ukázal později jako nesprávný v rozporu s realitou
Suma sumárum:
Nejsem zatvrzelým odpůrcem očkování v medicínské rovině (tu neumím odborně posoudit a diskuse je extremistická), ale mám s ním mnoho problémů z principiálních důvodů, protože se stát chová arogantně a silově si vynucuje něco, za co nechce nést odpovědnost. Domnívám se, že zde také funguje silný lobbistický vliv.
Zrovna Piráti mají IMHO geny, aby situaci narovnali.
Naposledy upravil(a) Antonino.Milicia dne 16 led 2019, 22:32, celkem upraveno 2 x.
"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo) Odvaha dělat, co je správné.
Antonino píše: ↑16 led 2019, 13:30Důvody proti očkování (jsou většinou principiální, ne medicínské, ale také ne v rozporu s nimi) a přišly a s našimi malými dětmi:
Toto je velmi vtipny argument v nasej oblasti a historickom kontexte. Pravdepodobne vznikol v niektorej zemi na zapad, ale u nas prilis zmysel nedava. Zrovna v hexavakcine su vsetko generika, povodne bola vyvinuta este za komunistov (ktori sice mali svoje chyby a zaujmy, ale z toho ze by prahli po miliardovom businesse by som ich skutocne nepodozrieval:)
Antonino píše: ↑16 led 2019, 13:30Důvody proti očkování (jsou většinou principiální, ne medicínské, ale také ne v rozporu s nimi) a přišly a s našimi malými dětmi:
Toto je velmi vtipny argument v nasej oblasti a historickom kontexte. Pravdepodobne vznikol v niektorej zemi na zapad, ale u nas prilis zmysel nedava. Zrovna v hexavakcine su vsetko generika, povodne bola vyvinuta este za komunistov (ktori sice mali svoje chyby a zaujmy, ale z toho ze by prahli po miliardovom businesse by som ich skutocne nepodozrieval:)
Nekorektně spojuješ různé věci. To já neudělal. To, co ty cituješ, je můj důvod k obezřetnosti. Ohledně hexi píšu úplně něco jiného. A opravdu si nemyslím, že současný business ovládají komunisté, takže, promiň, plácáš páté přes deváté.
"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo) Odvaha dělat, co je správné.
- stát a medicínské loby se chová nesmírně arogantně i v racionálních diskusích
- stát nepřijal systémovou odpovědnost za možné škody, které (povinným) očkováním obecně hrozí (přikazuje, ale nechce nést důsledky) – to kritizují i někteří lékaři.
- reálně neexistuje systém sběru informací na reakci na očkování, který je nutnou komponentou odpovědného povinného očkování
- stát si vynucuje očkování například zákazem vstupu neočkovaných do školek (riziko infekce), aby v roce před školou školu přikazoval všem (i neočkovaným) do školky chodit. To je extrémní nekonzistence a nedůvěryhodnost
- když jsme doma odmítli v podstatě monopolní hexavakcínu a chtěli (levnější), kde není žloutenka, museli jsme si ji plně zaplatit (to je ryzí monopolismus)
- naše dítě má 5 očkování ze 6, přesto je papírově neočkováné (nesmí do školky atd. tedy jsme ekonomicky trestáni, v podstatě vydíráni. Další sankce státu budou pokračovat.
- státu obecně chybí pokora a je v tomto nedůvěryhodný a mnoha podobných případech se tvrdý postoj státu ukázal později jako nesprávný v rozporu s realitou
Dneska už je všechno byznys - kdyby se nehledělo na byznys tak Vám v lékárně pořád míchají nějakou mastičku nebo připravují nějaké tinktury a nevisí nad vstupem logo nějakého řetězce...
Jinak co se týče toho státu -> tak z vašich argumentů jsem spíše pochopil, že místo vlastního zdraví lpíte asi na tom jak se o Vás stát postará.
Dále pak ale to ty věci co řešíte jsou jenom doladěním toho co už mělo být dávno udělané, takže těmto nápravám se také nebráním, ale rozhodně pokud tady chci žít ve zdraví, tak se budu očkovat ať to stojí nebo nestojí moc.
To bych se taky mohl zeptat proč si kupujete pomeranč i s dalšími vitamíny a látkami, když chcete vitamín C tak si kupte jenom celaskon ne?
Snad jsem se nějak trefil do toho co jste chtěl říct...