Název strany
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Název strany
Ahoj, v poslední době mi připadá, že název strany s sebou nese veliké stigma a lidi ho neberou vážně a tudíž nějaký program je vůbec nezajímá (u nich piráti = zloději). Nebylo by lepší název strany změnit?
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- svita
- Profese: vedoucí skladu
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 7 poděkování
Re: Název strany
joli86 píše:Ahoj, v poslední době mi připadá, že název strany s sebou nese veliké stigma a lidi ho neberou vážně a tudíž nějaký program je vůbec nezajímá (u nich piráti = zloději). Nebylo by lepší název strany změnit?
V žádném případě. Je naprosto krásný a dokonalý

-
- Profese: Obecní blázen
- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 27 poděkování
- Jiri.Kaderavek.sen
- Člen KS Jihomoravský kraj
- Profese: bývalý obchodník, dnes důchodce
- Dal poděkování: 505 poděkování
- Dostal poděkování: 682 poděkování
Strana vznikla před lety jako Ceská pirátská strana i se svým krásným logem. Bohužel pár mladých nových členů strany tuším spolu s Mikulášem Ferjenčikem (pokud se pletu, tak se předem omlouvám) využila minimálního počtu hlasujících druhý den na CF a rychle provedla změnu s tvrzením, že musíme být více světoví. Stejně tak dopadla i přes odpor mnoha členů naše vlajka a byla nahrazena příšerou známou jako kolejnice. Jak vidím, tak máš stejné argumenty jako v té době já a několik dalších pirátů. Podařilo se nám sice uhájit oficiální název Ceská pirátská strana ale sami jsme se začali nazývat piráty. Bohužel některým nedojde a bylo by potřeba jim to třeba opakovat 100 x. At si tolikrát opakují.....piráti......a potom ...Česká pirátská strana. Co asi zaujme normální obyčejné lidi. Kolikrát jen dnes v TV bylo opakováno.... piráti? A kdyby místo toho museli říkat reportéři Česká pirátská strana. To znamená ne změnit název strany ale používat oficiální název a také je vyžadovat.
No třeba se ještě někdo ozve.
No třeba se ještě někdo ozve.
člen České pirátské strany
tel: +420775335227
tel: +420775335227
- ItoldYouSo7227
- Dal poděkování: 569 poděkování
- Dostal poděkování: 424 poděkování
Něco jako Česká Pirátská Strana za přímou demokracii, odvolatelnost politiku, svobodu informací, zavedení svobodného software, transparentní státní správy a vzdělanostní společnosti,Andrej Ruzicka píše:A na co to změnit? Možná něco přidat?

Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
-
- Profese: ...
- Dal poděkování: 186 poděkování
- Dostal poděkování: 173 poděkování
Jestli lidé tuto stranu berou vážně, nebo ne není o názvu. Už pěknou dobu uvažuji o vstupu k pirátům, ale...Co mne zaráží je styl jakým se někteří členové vyjadřují na veřejně přístupném foru. Pokud chce strana vypadat věrohodně, tak přeci nemůže tolerovat veřejné napadání členů strany ostatními členy. Pokud si někdo chce něco s někým vyříkat, tak si to vyříkejte někde, kde si to nepřečte návštěvník- potenciální volič. Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí. Chci podat přihlášku do strany a když vidím co se na Ostravské sekci veřejně řeší s rozdělováním místních organizací, tak nevím co si o tom mám myslet. Nepíšu to, abych vyvolal nějaké hádky, ale podle mne voliče Pirátů, je potřeba hledat příčinu jinde, než v názvu.
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je velká chyba mít vnitřní fórum veřejně přístupné a nebylo to tak vždy. Ale někoho napadlo, že je to tak lepší a zblbnul pro ten názor většinu. Tak teď to máme
Transparence až na hajzl 

Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
Pokud jsou voliči milejší strany s umně udržovanou marketingovou fasádou tak si může vybrat ze klasických stran. Pokud však chce vidět dovnitř, tak je u Pirátů správně.Radim Stach píše:Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí.
-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
já jsem Pirát a jsem na to hrdej. Název strany je v pořádku. (bordel v tom dělá to slovo - strana) Takže jediný možný přejmenování - českomoravskoslezskosadskýpirát - a bez pomlček