Název strany

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

joli86
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Název strany

Příspěvek od joli86 »

Ahoj, v poslední době mi připadá, že název strany s sebou nese veliké stigma a lidi ho neberou vážně a tudíž nějaký program je vůbec nezajímá (u nich piráti = zloději). Nebylo by lepší název strany změnit?
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Název strany

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ne :-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
svita
Profese: vedoucí skladu
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od svita »

joli86 píše:Ahoj, v poslední době mi připadá, že název strany s sebou nese veliké stigma a lidi ho neberou vážně a tudíž nějaký program je vůbec nezajímá (u nich piráti = zloději). Nebylo by lepší název strany změnit?

V žádném případě. Je naprosto krásný a dokonalý :twisted:
OFFTOPICObrázek„Když trpíte paranoiou ještě to neznamená, že po vás nejdou.“
Niki.Koci
Profese: Obecní blázen
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Příspěvek od Niki.Koci »

A na co to změnit? Možná něco přidat?
Jiri.Kaderavek.sen
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: bývalý obchodník, dnes důchodce
Dal poděkování: 505 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Příspěvek od Jiri.Kaderavek.sen »

Strana vznikla před lety jako Ceská pirátská strana i se svým krásným logem. Bohužel pár mladých nových členů strany tuším spolu s Mikulášem Ferjenčikem (pokud se pletu, tak se předem omlouvám) využila minimálního počtu hlasujících druhý den na CF a rychle provedla změnu s tvrzením, že musíme být více světoví. Stejně tak dopadla i přes odpor mnoha členů naše vlajka a byla nahrazena příšerou známou jako kolejnice. Jak vidím, tak máš stejné argumenty jako v té době já a několik dalších pirátů. Podařilo se nám sice uhájit oficiální název Ceská pirátská strana ale sami jsme se začali nazývat piráty. Bohužel některým nedojde a bylo by potřeba jim to třeba opakovat 100 x. At si tolikrát opakují.....piráti......a potom ...Česká pirátská strana. Co asi zaujme normální obyčejné lidi. Kolikrát jen dnes v TV bylo opakováno.... piráti? A kdyby místo toho museli říkat reportéři Česká pirátská strana. To znamená ne změnit název strany ale používat oficiální název a také je vyžadovat.
No třeba se ještě někdo ozve.
člen České pirátské strany
tel: +420775335227
ItoldYouSo7227
Dal poděkování: 569 poděkování
Dostal poděkování: 424 poděkování

Příspěvek od ItoldYouSo7227 »

Andrej Ruzicka píše:A na co to změnit? Možná něco přidat?
Něco jako Česká Pirátská Strana za přímou demokracii, odvolatelnost politiku, svobodu informací, zavedení svobodného software, transparentní státní správy a vzdělanostní společnosti, www.cibulka.net http://www.pirati.cz ? :)
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
rst
Profese: ...
Dal poděkování: 186 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Příspěvek od rst »

Jestli lidé tuto stranu berou vážně, nebo ne není o názvu. Už pěknou dobu uvažuji o vstupu k pirátům, ale...Co mne zaráží je styl jakým se někteří členové vyjadřují na veřejně přístupném foru. Pokud chce strana vypadat věrohodně, tak přeci nemůže tolerovat veřejné napadání členů strany ostatními členy. Pokud si někdo chce něco s někým vyříkat, tak si to vyříkejte někde, kde si to nepřečte návštěvník- potenciální volič. Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí. Chci podat přihlášku do strany a když vidím co se na Ostravské sekci veřejně řeší s rozdělováním místních organizací, tak nevím co si o tom mám myslet. Nepíšu to, abych vyvolal nějaké hádky, ale podle mne voliče Pirátů, je potřeba hledat příčinu jinde, než v názvu.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ano, je velká chyba mít vnitřní fórum veřejně přístupné a nebylo to tak vždy. Ale někoho napadlo, že je to tak lepší a zblbnul pro ten názor většinu. Tak teď to máme :-) Transparence až na hajzl :-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Radim Stach píše:Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí.
Pokud jsou voliči milejší strany s umně udržovanou marketingovou fasádou tak si může vybrat ze klasických stran. Pokud však chce vidět dovnitř, tak je u Pirátů správně.
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

já jsem Pirát a jsem na to hrdej. Název strany je v pořádku. (bordel v tom dělá to slovo - strana) Takže jediný možný přejmenování - českomoravskoslezskosadskýpirát - a bez pomlček :!:
Zamčeno

Zpět na „Veřejná Poradna“