Nominace Bohouše Švehly na 6-10 místo kandidátky

Archiv z jednání krajského fóra


Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Zamčeno

Nominuji Bohuslava Švehlu na 6. a další místo kandidátky

pro

10
56%

proti

5
28%

zdržuji se

3
17%
 
Celkem hlasujících: 18 - Celkem hlasů: 18

Uživatelský avatar
Veronika.Kovarova
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 204
Registrován: 20 črc 2018, 12:43
Profese: architekt, grafik
Bydliště: Volyně
Dal poděkování: 336 poděkování
Dostal poděkování: 269 poděkování

Nominace Bohouše Švehly na 6-10 místo kandidátky

Příspěvek od Veronika.Kovarova »

Vážené krajské fórum,
ráda bych nominovala na 6. a dál místo krajské kandidátky Bohouše Švehlu.
Kromě toho, že je pracovitým a týmovým hráčem, je také člověkem, který do nitra KÚ stále ještě trochu vidí, jelikož zde pracoval.
Jeho odborností jsou dotace, což je další výhoda, kterou disponuje. Obé zná z té "druhé" strany, což je velké plus, protože vidí, jaké úkony politiků či úředníků mají reálný dopad.

V současném volebním období je naší oporou, kdykoliv jsem potřebovala radu, dostala jsem od něj komplexní odpověď.
Zastává funkci člena Hospodářského výboru Zastupitelstva Jihočeského kraje a je již druhým obdobím členem finančního výboru v Budějovicích a tím udržuje aktivní kontakt s fungováním zastupitelstev.

Myslím, že by byl dobrým členem užšího týmu.
Spolehlivým členem širšího týmu je již třetím rokem!

Děkuji za zvážení Vaší podpory.

Uživatelský avatar
Bohuslav.Svehla
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 472
Registrován: 26 zář 2018, 13:21
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 728 poděkování
Dostal poděkování: 727 poděkování

Re: Nominace Bohouše Švehly na 6-10 místo kandidátky

Příspěvek od Bohuslav.Svehla »

Ahoj pirátky a piráti, příznivkyně a příznivci,

nejprve chci poděkovat Verče za tuto nominaci, rád jí přijímám. O vyšší pozice neusiluji, jelikož zde vidím velký výběr kvalitních kandidátek a kandidátů, kteří s krajskou politikou mají zkušenosti a dle mého by měli mít možnost pokračovat v započaté práci. Kdo mě zatím nezná, nebo se mnou nepřišel do kontaktu, si dovolím dát odkaz na svůj profil.

K již položeným otázkám od Luboše a Dana:
Prosím odpovědi na tyto otázky, které položím všem kandidátům, kteří nyní nejsou krajskými zastupiteli.

Máš nějaké politické zkušenosti a případně jaké?

Nemám. Veřejnou volenou funkci jsem dosud nevykonával. Členství ve výborech za politické zkušenosti nepovažuji.

Zastáváš nyní nějaké funkce a můžeš popsat svou práci v nich?

Jsem členem Hospodářského výboru Zastupitelstva Jihočeského kraje spolu s Pepou Soumarem, který je jeho předsedou. Tento výbor je velmi nekonfliktní a výstupy z něj nejsou pro nikoho nijak závazné. Scházíme se k různým tématům, které někdy zasahují i do záběru jiných výborů (např. dopravní, školský apod.), nad těmito diskutujeme jak mezi sebou, tak mezi zástupci dotčených odborů, tak např. i organizací a podniků v nich působících. Smysl a funkci tohoto výboru vnímám jako prostředníka pro předávání informací a postřehů zastupitelům a zástupcům obcí, které mají to štěstí a mají v něm zastoupení díky jejich politické příslušnosti. Díky zdvojení pirátského zastoupení v něm tak svou roli spatřuji jako poradní, vzdělávací (kdy mám k tématu co říct, rád své znalosti a zkušenosti tlumočím ostatním) a vzdělávací se.

Rovněž jsem členem Finančního výboru Magistrátu města České Budějovice spolu s Pavlem Šramhauserem. Jeho členem jsem druhé volební období. V době, kdy jsme byli součástí opozice, jsem se mnohem častěji vyjadřoval k zařazeným bodům. V současném volebním období, a nevím, zda je to pouze můj pocit, jsou body pro jednání výboru připravované tak, kdy diskuse k nim je často nadbytečná. Nicméně materiály pro jeho jednání i výstupy z něj komunikuji s našimi zvolenými zastupiteli. Před samotným zasedáním v případě potřeby a dostatečnému prostoru se snažím získat informace k projednávaným bodům i od našich ostatních členů z jiných výborů a komisí.

Podílíš se nějak na chodu strany? Měl jsi nebo máš nějaké vnitrostranické funkce?

V současné době nezastávám žádné vnitrostranické funkce. V minulosti jsem byl místopředsedou našeho krajského sdružení.
Na chodu strany se podílím nahodile. Ve vztahu ke kraji za sebe jako nejdůležitější považuji to, že jsem inicioval a podílel jsem se na přípravě podnětů k Programu rozvoje Jihočeského kraje na roky 2021 – 2027 (byť v dotčeném mediálním výstupu nejsem zmíněn, ale kdo má NL z května/června 2020, tak by to tam měl najít). Díky této iniciativě se nám podařilo do tohoto strategického dokumentu nějaké naše připomínky (celkem 12 z 15 podaných).
Rovněž mohu zmínit, že jsem se před předchozími krajskými volbami zapojil do analytického týmu, který měl za úkol najít styčné a sporné programové body naší politické konkurence, což mělo sloužit jako podklad pro vyjednávací tým po uskutečněných volbách. Rovněž jsem byl k dispozici našim tehdejším krajským kandidátům a některým z nich v současné době i zastupitelům s jejich dotazy ohledně fungování krajského úřadu zevnitř.
Na závěr k této otázce můžu zmínit, že jsem byl spolu s Danem i Martinem Kákonou členem týmu, který vyhotovoval oponenturu k analýze naší koaliční spolupráce se STAN (tato analýza byla sepsána velmi tendenčně, informace z nich se někdy i navzájem vyvracely atd.).

Dále prosím odpovědi na tyto otázky, které pomohou předsedajícímu posoudit, zda Tě může připustit k volbě:

Můžeš prohlásit, že máš čistý trestní rejstřík?

Neposkvrněný.

Vyslovuješ souhlas s Etickým kodexem, Všeobecným kodexem zastupitele a Demokratickým minimem, jak je uvedeno v dokumentu „Nároky na členy/ky krajského zastupitelstva a základní pravidla hry“?

Kladu si otázku, proč je tato otázka položena tímto způsobem. Stačilo se zeptat, zda vyslovuji souhlas s dokumentem „Nároky na členy/ky krajského zastupitelstva a základní pravidla hry“? Ano, vyslovuji. Tím je vysloven souhlas se zbylými dokumenty i přesto, že ač nejsem výrazný kandidát, souhlasím s etickým kodexem, byť není závazným dokumentem k dodržování, souhlasím se Všeobecným kodexem zastupitele, byť obsahuje nějaké ty mouchy a demokratické minimum podepíši, stanu-li se kandidátem v těchto volbách.

Jsi seznámen se základy pravidel jednání Pirátů a s dlouhodobým pirátským programem? Můžeš například uvést, co je v něm pro Tebe důležité?

Ano, jsem. Důležité jsou pro mě podpora vzdělávání a vědy a výzkumu. Jsem odpůrcem zavedení školného na našich vysokých školách a z pozice kraje mě těší, že předchozí vedení kraje podporovalo svými příspěvky největší mimopražské pracoviště Akademie věd. Mám za to, že současné vedení kraje tuto podporu a spolupráci ignoruje, v lepším případě nevyhledává. To bych případně rád změnil.

Jsi trestně stíhán, nebo můžeš uvést nějakou jinou skutečnost, která by mohla negativně ovlivnit naši volební kampaň?

Nejsem a nikdy jsem nebyl trestně stíhaný. Nejsem si o sobě vědom poškozujících skutečností.

Zastáváš v současné době funkci či vykonáváš činnost, která by mohla být vykládána jako střet zájmů s výkonem funkce člena/ky zastupitelstva nebo rady kraje? Můžeš prohlásit, že nemáš nějaké osoby blízké, které mohou mít na toto vyjádření vliv, případně jsou společníky/icemi či členy/kami orgánů obchodních společností v Jihočeském kraji?

Jsem zaměstnancem soukromé poradenské společnosti v oblasti dotací. Potenciální střet zájmů by mohl spočívat v tom, kdy bych se snažil prosadit do dotační politiky kraje zájmy svého zaměstnavatele. Toto však nehrozí. Nadto zájem mého zaměstnavatele není primárně zacílen na krajské dotace (nerentovalo by se to).
O takových osobách blízkých nevím.

Byl jsi v minulosti členem jiné politické strany či hnutí, nebo jsi kandidoval ve volbách na jiné kandidátce než pirátské (resp. pirátské koaliční)?

Ne.

Jsi jinak v souladu a respektuješ pravidla schválená KF a popisovaná v dokumentu „Nároky na členy/ky krajského zastupitelstva a základní pravidla hry“? Zavazuješ se je dodržovat?

Ano a ano.

Jak jsi se dosud podílel/-a na krajské politice? Kolikrát jsi zhruba aktivně kontaktoval/-a naše zastupitele ve věci něčeho, co projednávalo krajské zastupitelstvo?

Na první otázku odkáži svou odpověď výše. Naše zastupitele kontaktuji nahodile a ne vždy to souvisí s věcmi, které zastupitelstvo kraje projednávalo – tedy odpověď by byla podobná otázce od Luboše.

Na případné další otázky jsem připraven odpovědět zde, případně na grilování, u kterého bych se klonil pro distanční, online formu.

Závěrem chci poděkovat všem těm, kterým stojím za jejich podporu i nesouhlasné či zdrženlivé hlasování.

Bohouš

Tito uživatelé poděkovali autorovi Bohuslav.Svehla za příspěvek:
Lubos.Kudlacek
Uživatelský avatar
Bohuslav.Svehla
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 472
Registrován: 26 zář 2018, 13:21
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 728 poděkování
Dostal poděkování: 727 poděkování

Re: Nominace Bohouše Švehly na 6-10 místo kandidátky

Příspěvek od Bohuslav.Svehla »

Doplňuji svou kandidátskou řeč o neúplné náležitosti dle pokynu předsedajícího.

Předpoklady pro mou případnou práci v Zastupitelstvu Jihočeského kraje vyplývají z mé dosavadní profesní specializace - tj. dotace a vše kolem nich. Příliš se neodchýlím od toho, co jsem zmiňoval a sliboval ve své kandidatuře do předchozích krajských voleb. Dotační programy kraje jsou definované až do roku 2027. Na letošek měl kraj vyčleněno 291,5 mil. Kč (v roce 2020 to bylo 338 mil. Kč) - nejvíce tehdy i teď náleží do gesce Odboru školství, mládeže a tělovýchovy, resp. do sportovních činností dětí (na ně jde 87 mil. Kč z celkových 102 mil. Kč na vzdělávání). Následují doprava (50 mil. Kč) a ŽP (41,6 mil. Kč), na samém chvostu je pak sociál (12,2 mil. Kč) a zdravotnictví (6,7 mil. Kč).
Od výsledku v krajských volbách by se pak odvíjel další postup práce našeho ZK v této věci - budeme chtít více podporovat jiné oblasti než ty, které byly preferovány dosud, jaké jsou možnosti pro takové změny atd.? Svazující je stávající definice dotačních programů, nicméně případné přesuny mezi jeho částmi jsou dle mého výsledkem politického vyjednávání a zároveň je rozhodně nelze dělat od stolu. Svojí funkci bych tak vykonával s ohledem na skutečné potřeby v jednotlivých podporovaných oblastech v v souladu s dokumenty, k jejichž dodržování bych se zavázal v zájmu obyvatel našeho kraje, tak i pro zachování a rozvoj dobrého jména pirátů.
V návaznosti na výše uvedené bych pak pracoval i na přípravě dotačního programu pro další období, tj. od roku 2028 dál.
Samozřejmě, budou-li naše priority jinde anebo i v jiných oblatech, budu na nich svědomitě pracovat a spolupracovat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Bohuslav.Svehla za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Valek, Josef.Soumar
Uživatelský avatar
Bohuslav.Svehla
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 472
Registrován: 26 zář 2018, 13:21
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 728 poděkování
Dostal poděkování: 727 poděkování

Re: Nominace Bohouše Švehly na 6-10 místo kandidátky

Příspěvek od Bohuslav.Svehla »

@Tomas.Valek
Jelikož nejde odstoupit v průběhu volby, a jelikož v době vyhlášení výsledků a zahájení dalšího hlasování patrně nebudu online, mám prosbu. Neprojdu-li opět nyní přes přijatelnost, odstupuji z celé volby na kandidátku. Děkuji.

Uživatelský avatar
Tomas.Valek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 2489
Registrován: 08 dub 2018, 16:47
Profese: Navrhovatel
Dal poděkování: 1765 poděkování
Dostal poděkování: 2846 poděkování

Re: Nominace Bohouše Švehly na 6-10 místo kandidátky

Příspěvek od Tomas.Valek »

Bohuslav.Svehla píše: 01 pro 2023, 23:11

@Tomas.Valek
Jelikož nejde odstoupit v průběhu volby, a jelikož v době vyhlášení výsledků a zahájení dalšího hlasování patrně nebudu online, mám prosbu. Neprojdu-li opět nyní přes přijatelnost, odstupuji z celé volby na kandidátku. Děkuji.

Beru na vědomí. (Technicky jinak odstoupit lze, nepřihlédlo by se k tvému výsledku.)

Tomáš Válek
tomas.valek@pirati.cz
+420 774 652 082
Semper ita agere vis ut alii te faciant. Benevolentia adsume.
Někdo musel najít tu odvahu.

Zamčeno

Zpět na „[Archiv]“