Žádost o nominaci KF Ústeckého kraje do Republikového předsednictva

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Ústecký kraj

Odpovědět

Nominace Rudolfa Špotáka na předsedu České pirátské strany

ANO

6
50%

NE

4
33%

ZDRŽEL SE

2
17%
 
Celkem hlasujících: 12 - Celkem hlasů: 12

Uživatelský avatar
Rudolf.Spotak
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 163
Registrován: 15 říj 2018, 08:33
Profese: hejtman Plzeňského kraje
Bydliště: Domažlice
Dal poděkování: 467 poděkování
Dostal poděkování: 368 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Žádost o nominaci KF Ústeckého kraje do Republikového předsednictva

Příspěvek od Rudolf.Spotak »

Vážené pirátky, vážení piráti Ústeckého kraje,

Kdo jsem?

Narodil jsem se v roce 1983 ve Stodu, ale většinu života bydlím v Domažlicích, kde jsem v roce 2004 absolvoval Gymnázium J.Š.Baara. Většinu svého profesního života pracuji v prostředí lidských zdrojů na různých úrovních a pozicích. Do Pirátské strany jsem vstoupil v roce 2018 a od roku 2019 jsem zastupitelem města Domažlice a současně členem finančního výboru. V roce 2020 jsem byl zvolen jako lídr pirátské kandidátky do krajských voleb v Plzeňském kraji. V tom samém roce jsem začal svoji kariéru jako náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí, protože mi je tato oblast stále asi pořád nejblíže, třeba z dob, kdy jsem sám byl aktivním pěstounem. Po rozpadu koalice na začátku roku 2022 jsem se stal hejtmanem Plzeňského kraje. Ve svojí gesci mám na starosti oblast krizového řízení, bezpečnost a Centrální nákup. Na podzim 2022 jsem byl Evropskou komisí jmenován do Výboru regionů EU, kde současně pracuji v komisích SEDEC a NAT.

Proč chci být předsedou České pirátské strany?

Pokrok, stabilita, posílení vazeb uvnitř strany – mezi námi všemi, transparentní dialog, angažovanost a kooperace v základních principech. To je to, co nám dá společně sílu být zase piráty. Být těmi piráty, kteří od svého počátku mají jasný směr, vědí, co chtějí prosadit a umí si narovinu říci, co se nepovedlo.
K Pirátům jsem se v roce 2018 přidal, protože se mi líbilo jejich odhodlání měnit věci k lepšímu. Jejich fungování a principy jsou jiné než u ostatních politických stran, jsou čestné a transparentní. Vnitrostranické demokratické mechanismy a transparentnost jsou přesně ty věci, které nás odlišují od těch ostatních.
Čelíme teď opět velké výzvě, výzvě ke změně tak, abychom posílili uvnitř sami sebe. Jsme součástí vlády, jsme v řadě koaličních uskupení v regionech, městech. Musíme najít ten klíč ke komunikaci, navenek přestat vytahovat svoje zranění, svá ega a musíme pokračovat ve své práci.
V Plzeňském kraji se ukázalo, že komunikace, spolupráce, respekt a stanovená pravidla fungují. Z voleb v roce 2020 vzešla krajská vláda, jejíž role, respekt a funkčnost se ztrácely každým dnem a byli jsme to my, piráti, kdo se se svými současnými koaličními partnery ujal vedení kraje, který nyní, ač to může znít sebevědomě, funguje. Co za tím bylo? Obyčejná spolupráce, stanovení priorit a jasná pravidla. V roli mediátora jsem se osvědčil a vím teď o sobě i to, že stmelit řadu lidí a to dokonce napříč politickým spektrem, jde. Umím to a nebojím se takové výzvy.

Posílení role regionů a vazeb s regiony

Máme v regionech velmi dobrou základnu. Máme v nich pracovité lidi. Považuji za velmi důležité, abychom na nich stavěli, abychom byli takzvaně shora propojeni s těmi, kdo v regionech žijí a napřímo pracují s lidmi z řad veřejnosti.
V současné době mám možnost jako hejtman (jediný pirátský) být mezi řadou zajímavých lidí, kteří jsou nejen z politiky, ale pracují ve velkých či malých firmách, podnikají nebo studují a hledají životní směr. A to je to, co mě na regionech baví. To, co mi dává energii do práce a motivuje mě k dalšímu výkonu. Může se zdát velmi snadné být ve vysoké politice, mít moc a rozhodovat. Odtrhnout se ale od reality a nemít kolem sebe právě lidi z regionů, to je první krok špatným směrem. A toho se chci vyvarovat. Je to jedna z mých priorit, regiony a lidé v nich žijící.
V rámci své kandidatury nebudu usilovat o nominaci v CF. Myslím si, že politika se rodí v regionech, a proto budu sbírat nominace v jednotlivých krajských sdruženích.

Žádám vás, členy KS Ústeckého kraje o nominaci na předsedu České pirátské strany.

Profil:https://lide.pirati.cz/profil/3725/

S pozdravem

Rudolf Špoták

GSM: +420 731 125 087
email: rudolf.spotak@pirati.cz
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Ústecký kraj“