Nominace Jihočeského kraje do eurovoleb - Andrea Hoffmannová

Archiv z jednání krajského fóra


Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Zamčeno

Podporuji nominaci Andrey Hoffmannové za Jihočeský kraj na čelo kandidátky do eurovoleb

Pro

3
75%

Proti

0
Žádná hlasování

Zdržuji se

1
25%
 
Celkem hlasujících: 4 - Celkem hlasů: 4

Uživatelský avatar
Andrea.Hoffmannova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 280
Registrován: 14 říj 2017, 15:44
Profese: vysokoškolská pedagožka
Dal poděkování: 116 poděkování
Dostal poděkování: 384 poděkování

Nominace Jihočeského kraje do eurovoleb - Andrea Hoffmannová

Příspěvek od Andrea.Hoffmannova »

Milé Pirátky, milí Piráti,

žádám vás v tomto příspěvku o podporu své nominace a kandidatury do Evropského parlamentu a to na čelo kandidátky. Svou kandidaturu beru zcela vážně a jsem zvyklá pracovat naplno. Byť jsem před půl rokem v komunálních volbách dovedla spolu s kolegy ostravskou kandidátku do úspěšné koalice, stalo se toho hodně jak v politickém tak osobním životě a veškeré změny mne motivovaly pokusit posunout sama sebe dál a využít veškeré své zkušenosti nejen z komunální a krajské politiky ve prospěch Pirátů, naší země a Evropy jako takové.

Půda Evropského parlamentu pro mne není nová. V rámci své pracovní historie jsem působila jako asistentka europoslance, znám velmi dobře fungování výborů (v mém případě to byl výbor rozpočtový a kontrolní, který jsme měli na starosti, chodila jsem se koukat i jinam 😊), prostředí plenárních zasedání ve Štrasburku, evropské politické kultury, jednotlivé agendy v ČR i zahraničí a troufnu si říci, že vím, do čeho jdu a jak časově náročná pozice europoslankyně je. V Parlamentu bych se ráda věnovala tématům, která jsou nám Pirátům a mi osobně blízká – tedy kultura a vzdělávání (výbor CULT), regionální rozvoj (výbor REGI), a v neposlední řadě práva žen a rovnost pohlaví.
Mou motivací kandidovat je nejen smysluplně využít a přetavit své zkušenosti z odborné praxe a exekutivní politiky, která člověka jasně naučí spíše než filozofovat a rozhodovat od stolu (což je častá diagnóza profesionálních politiků žijících v bublině bez předešlých reálných zkušeností), lépe propojit evropskou agendu s naší českou oběma směry, nastavovat a vézt komunikaci mezi evropskými a českými institucemi, vézt debatu a také osvětu o EU a její smysluplné prezentaci. Vím, že je těžké a možná i nereálné plnohodnotně přenášet evropskou agendu k nám, vysvětlovat lidem, v čem je EU důležitá, komunikovat benefity spolupráce, ale pokoušet se o to musíme dál a dál. V rámci své komunální práce jsem v rámci komunikace s Evropskou komisí, zejména komisaři a úředníky a jednotlivými institucemi v Bruselu viděla velký potenciál ve spolupráci, přenášení dobré praxe (nejen v oblasti vzdělávání), možnost efektivního nastavení evropských prostředků v rámci vypisovaných programů a další. Z pozice europoslankyně bych mohla tuto agendu lépe posouvat a pomáhat tak vzájemné spolupráci, implementaci a také outsourcingu.

S Piráty spolupracuji od roku 2014, od roku 2017 jsem pak plnohodnotnou členkou Pirátů. Mám za sebou mnoho volebních kampaní, které vyvrcholily v roce 2018 naším úspěchem v komunálních volbách, kdy jsem se stala náměstkyní primátora pro školství a sport. V roce 2022 jsme ve volbách svou pozici obhájili, ale hlavně jsme jako ostravský tým udrželi naše mandáty, bohužel jako jediné město v MSK (pro mimokrajské, aby viděli, jak těžké to zde máme). Mohli jste mne zaznamenat jako členku Republikového výboru, zastupuji Piráty nově také v dozorčí komisi NSA (neplacená funkce), kde se budeme snažit kontrolovat hospodaření a fungování poměrně problematické agentury.
Můj medailonek : https://lide.pirati.cz/profil/1532/
Jsou to právě témata vzdělávání, inovací, podnikavosti a kreativity, kultury, regionální spolupráce z podstaty mé politické práce, které jsou mi nejbližší a ráda bych tak navázala na svou dosavadní práci i v mém dalším politickém angažmá. Protože jsem z komunální politiky ryzí praktik a ráda pracuji v terénu a ne od stolu z kanceláře, hodlala bych, jako celorepubliková kandidátka, trávit poměrně dost času nejen v terénu evropském, ale především českém. Jsou mi blízké problémy strukturálně postižených regionů, jako je náš moravskoslezský, ale také ústecký a karlovarský, vím, jaké je to žít a fungovat ve stínu centra a Prahy,dokážu tak díky svému původu jasně rozlišovat mezi potřebami jednotlivých částí země a hlavně...ráda poslouchám, inspiruji se a převádím dobrou praxi dál, stejně jako spojuji lidi v diskuzi u jednoho stolu s cílem větší spolupráce a rozvoje. To samé bych ráda dělala i na evropské úrovni.
Pokud je Vám můj přístup a vize sympatický, budu ráda za Vaši podporu a nominaci v primárních volbách.
Andrea

Andrea Hoffmannová
Uživatelský avatar
Tomas.Valek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 2489
Registrován: 08 dub 2018, 16:47
Profese: Navrhovatel
Dal poděkování: 1765 poděkování
Dostal poděkování: 2846 poděkování

Re: Nominace Jihočeského kraje do eurovoleb - Andrea Hoffmannová

Příspěvek od Tomas.Valek »

Je mi moc líto, věřím, že by tvoje kandidatura u nás měla úspěch, nicméně jsi nominační vlákno založila těsně před koncem doby na navrhování, které před chvílí skončilo.

Musím tak tvojit nominaci uzamknout a nepustit tě dále k volbě. Přeji hodně úsěpchů v dalších primárkách.

Tomáš Válek
tomas.valek@pirati.cz
+420 774 652 082
Semper ita agere vis ut alii te faciant. Benevolentia adsume.
Někdo musel najít tu odvahu.

Zamčeno

Zpět na „[Archiv]“