František F.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, PMS Slovácko

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Uživatelský avatar
fanda522
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 17
Registrován: 15 bře 2021, 18:24
Profese: digitál a zdravé žití
Dal poděkování: 44 poděkování
Dostal poděkování: 18 poděkování

František F.

Příspěvek od fanda522 »

Přeji všem pěkný začátek jara,

jmenuji se František, je mi 34 let a pocházím z malé vinařské vesnice na Jižní Moravě Milotice (milotice.cz) kde jsem vyrůstal v rodině která sama hrozny pěstuje a v malém víno tvoří. Stále sem pravidelně jezdím ikdyž jsem náplava v Praze už cca 4 roky ( s půlroční přestávkou v kanadském Vancouveru, kde jsem se v roce 2019 vydal na otevřené cestovně pracovní vízum).

Po studiu víceletého gymnázia jsem nejprve šel studovat právo a poté přestoupil k studiím ekonomických teorií a později k podnikové ekonomii a managementu, který mi přišel asi nejblíže k něčemu zajímavému a tomu co bych chtěl v životě aplikovat prakticky. V průběhu kombinovaného studia kdy jsem pracoval pro Heineken jako OZ pro HoReKu přijal nabídku k práci na full time ve start upu zaměřeného na granty u přední moravské společnosti zabývající se investicím a corporate finance nebankovního typu (core skupiny je makléřská společnost) kde jsem si definitivně potvrdil, že vzdělání a praxe jsou dvě naprosto rozdílné disciplíny, světy a že nepotřebuji studovat linie managementu a podobné věci ale spíše se učit praxí a za chodu což mi je i bytostně mnohem blíže. Aplikovat a studovat trendy měnícího se světa inovací mi dávali chuť poznat co nejvíce společností, projektů, záměrů a přístupů k podnikání v ČR. Od malohospodářů až po velké mezinárodní společnosti nám tehdy psali s poptávkami poradenství pro své projekty.
Nakonec jsem u společnosti pracoval několik let jako konzultant a obchodník pro granty pro klienty různého typu od sociálních podniků až po MVE Štětí atd u kterých jsem měl tu možnost asistovat spolu s naším úžasným týmem mladých nadšenců ( bývalí uředníci nebo absolventi přišlí přes stáže ve firmách), kteří chtěli ozdravit a zpřístupnit granty v objektivním prostředí a pomoci minimalizovat dotační klientelismus a korupci, která náš stát trápí již více než deset let. Tehdy jsme ještě netušili,kdo opravdu je Babiš když můj šéf s ním debatoval o grantech v ČT. No byla to cenná lekce.
Společnost postupně přešla na IT projekty a poradenství v analáze dat a AI a já šel svojí cestou nabírání zkušeností mladého profesionála zase dál.
S piráty jsem se tehdy jako začínající stranou v ulicích poprvé setkal jako student na demonstracích v Brně proti tehdejší dohodě ACTA, kde jsme s přáteli mírovými protesty a diskuzí ve stylu Hyde Parku několik dní podpořili celoevropskou snahu o zastavení ratifikace této dohody přinášející větší cenzuru internetu a práva na informace.

Velkým milníkem pro můj život byl dotační projekt v rámci OPŽP pro uzeniny V. kde jsem se poprvé setkal s velkochovem (zabijačky jsme znal jako dítě ale tohle bylo peklo) a kde jsem po nacítění empiricky došel k závěru, že tohle už jíst nemůžu protože to prostě nemůžu ani polknout a je mi z toho zle od žaludku i týdny po této zkušenosti...
"Vzorky od uzeniny V." jsem tedy po týdnu vyhodil do popelnice a změnil ještě více ryze svůj život v prioritách a chování k planetě a živým tvorům ještě více ke směru, který mi dával novou chuť a energii a po měsíci vegetariaánství a nadšeného studia přešel rovnou k veganství.
Změnil jsem i pracovní život a začal pracovat rukama v B2C v dnes již legendární a první čistě veganské prodejně v Praze Na Poříčí - World Vegan. Byly to skvělé časy a nezapomenu na tu energii a lidi, kteří k nám chodili. Super doba.
Po roce a půl jsem přišel ještě více k nabytým znalostem produktů a marketingu k práci pro americkou digitální banku POND5, kde jsem působil jako visual curator obsahu a zapojil se poprvé do větších kreativních projektů. Následně jsem přijal pozici product manažera ve společnosti specializující se na vývoj a prodej aplikací v IP kamerách s přesahem ze security do streamování bez nutnosti používat PC, která je globálním hráčem a prodává svoje řešení do různých univerzit, zoo, národních parků ale i stavebnictví atd.

Jak se trh s veganskými výrobky a komunita u nás dle vyvíjela tak jsem skočil po příležitosti pracovat pro společnost British Food, která má ve správě i výhradní distribuci notoricky známé značky masových alternativ z UK - Linda McCartney's (brand podle manželky Paula z Beatles ) a měl jsem tedy možnost expandovat tyto produkty na západě běžné i do naší republiky a starat se o odběratele v zemi, která zažívala renesanci zdravého stravování.
Také jsem po mezinárodní lince USA - UK -Nizozemsko nakonec domluvil distribuci a prodej značky Beyond Meat cca rok a půl před jeho světoznámým IPO na New Yorské burze.
Jsem prostě rád, že mohu pomáhat v tom aby náš svět byl nadále normální, zdravý a svobodný a v tom vidím nyní nutnost u nás i na státní úrovni ještě se zesílení v době covidismu.
Zkuste si jen tak pro wellness zapnout ORF2 a uvidíte, kam nás naši oligarchové emočně a psychicky tlačí podlení rok a půl.

V Kanadě jsem si vyzkoušel dobrodružství při stavbě mrakodrapu ( izolace a pak i interiorové práce především doplňků a hardware či instalace a údržba) tak i práci pro veganskou společnost Vegan Supply, která v Birtské Kolumbii sídlí a je součástí 3 oblíbených veganských restaurací Meet. Byla sranda si dávat veganský burger mezi hardcore stavaři a ještě víc je pak sledovat si je dát taky o pauze na oběd a spoustu dalších věcí. Vancouver bude navždycky v mém srdci a chci obě země kulturně sbližovat.

Celý svůj život je pohybuji méně či více podle příležitostí a aktuálních kampaní i v neziskovkách zaměřených na práva zvířat u nás i v Kanadě a Evropě. Jako dobrovolník jsem také rád vypomohl Prague Pride jako vcelku obyčejnej heterák, kterej věří, že lidi se nemají soudit podle toho kdo má koho rád a tak jak ve Vancouveru prostě jít na muziku a pivko společně užívat života.

Politiku sleduji už od gymplu především z důvodu snahy nalézt kreativní změnu a strategii pro lepší styl života, který není tak toxický a je víc vědomý.

V samosprávě v Miloticích jsem aktivní spíš občansky a dělal jsem jednou předsedu volební komise, párkrát radil pro bono panu starostovi jednu dobu, které granty mají dobrou šanci na úspěch pokud bude obec žádat s pomocí externích agentur. Snažím se také o propagaci našeho folkloru a vín z Milotic v rámci komunitního projektu a nového brandu Živé Víno, který aktuálně chystáme na crowdfunding a chci v něm aplikovat i sociální a komutní aspekty podnikání s průnikem do art scény v Praze a jejímu zvelebení.

Snažím se svoje znalosti marketingu a Sociálních sítí, tvorby materiálů jako je hlavně video a fotografie používat k věcem, které věřím, že přináší kolektivní dobro a i udržitelnost.
Nejvíce sympatizuji s neziskovkami jmenovitě s Food Not Bombs, Anonymous for the voiceless, Extinction rebellion, DxE a všemi kdo chtějí diskuzí a mírovou cestou měnit názory lidí třeba i dobrým jídlem, které šetří veřejné rozpočty při doplatcích na nefuknční zdravotnictví nemocí z komfortních jídel a nedostatku pohybu.

Snažím se být při jednání vždy milý, upřímný a občas trochu emoční a nechci to měnit jen pro to abych byl konfortně komformní. Vadí mi když někdo nemá ideály a hodnoty. To bych pak už nemohl být ani já a v takových skupinách nebo spolupracích nevydržím dlouho.

Na senátora ještě nemám nyní věk, ale rád bych se věnoval efektivitě státní správy a inovacím především v olbastech, které sleduji a to je hospodářství, udržitelnost, ochrana přírody, sport a zdraví, průnik sociálních a podnikatelských projektů v tyrkysových organizacích a implementaci transparentního a efektivního eGovernmentu bez korupčních skandálů a neefektivně vynakládaných prostředků. Také jsem zastánce státu, kde jsou dobře placení úředníci například s koeficientem nákladovasti místa kde žijí pro omezení korupce. Protože současný systém je nastavený silně opačným směrem a třeba platy úředníků v Praze jsou silně prokorupční. Také jsem zastánce odpovědnosti ve veřejných zakázkách a jistinám projektů u staveb a rekonstrukcí pro zajištění, že firmy nebudou tlačit při projektování pro násobná zdražování. Jsem zastánce a propagátor veřejné zeleně a pár dalších jednoduchých věcí pro zodpovědnost a lepší hospodaření státu a potírání korupce. Jem zastánce jednodušších procesů v této právní džungli. Rád bych se však do řízení státu v budoucnu zapojil a dal ašemu národu seběvědomí i znalosti, které máme na popředí všech našich cílů a které pomohou naši společnost ozdravit pro spokojenou a zajištěnou budoucnost.

O vstupu do strany jsem uvažoval déle, ale chtěl jsem nabrat zkušeností a především poznat více prostředí v reálu pro aplikaci a věřím, že mám nyní dostatek inspirace a zkušeností pro další práci i soukromý rozvoj.
Začal jsem se hodně zajímat a účastnit také o mětskou správu na Praze 10 a považuji jejich práci a hospodaření za příkladné a jako velkou městskou část jako skvělý prostor pro apliakci komunitnějšího života kanadského typu s přihlednutím na místní rozdíly. Politika se nedělá jen v online a nebo před volbami a každý politik by měl chodit mezi občany a jít jim příkladem ku zdraví tak jak se snažím i v mých sousedstvích činit a ze zapšklosti dělat radost ze života a přítomnosti, lidí kolem a plnit své závazky.

Co se týká aktivit tak jsem jako regp bylaktivní v komunální i národní kampani osobně i především digitálně a to jak hodnotovým marketingem tak také podporou volebních stánků, novin atd. Účstnil jsem se schůzek a expertní práce KET ŽP, KET SOC. POL. a jsem nyní také členem Pražské Energetické Rady strany a jsem aktivní ve veřejném a kulturním životě osobně i networkingem. Rád bych se zapojil více jako platný člen i přes výměny v PKS jsem nadále loajální našemu programu a zásadám a také těm klegům, kdo jej dodržují i v rámci týmové spolupráce na různých částech svých agend.

Děkuji.

S přátelským pozdravem

František Formánek

Michal.Koci
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 70
Registrován: 18 zář 2017, 17:54
Profese: člen PMS Praha 10
Dal poděkování: 219 poděkování
Dostal poděkování: 134 poděkování

Re: František F.

Příspěvek od Michal.Koci »

Ahoj všem,

přijetí Františka F. doporučuji po zkušenostech s jeho působením v Praze, kde mu bylo navrženo odebrání statutu ReP, důkladně zvážit.

Opakovaně vystupoval - i přes opakovaná upozornění - jako člen strany, byť jim nebyl (byl členem KETu), navíc ne vždy v souladu s jejím postojem.

Michal

MS Praha 10
předseda

Uživatelský avatar
Bohdana.Hola
Místní předsednictvo
Příspěvky: 999
Registrován: 09 srp 2018, 09:21
Profese: datový analytik
Dal poděkování: 1478 poděkování
Dostal poděkování: 1126 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: František F.

Příspěvek od Bohdana.Hola »

Asi bych si být vámi, pročetla redmine (podání https://redmine.pirati.cz/issues/41430)
a související https://redmine.pirati.cz/issues/40584,

a v každém případě doporučuji počkat na resume RK ve věci 41430.

Zjistila bych si podrobnosti určitě jak od p. Formánka, tak i od těch, kteří se s jeho "ekvilibristickým" působením a vystupováním museli nějakým způsobem popasovat (MS P10, PKS Praha, KET soiciální Praha, KET ŽP Praha).
Ale podle všeho se zejména v kontaktu s vnějším světem chová poněkud nevyzpytatelně a naprosto nereflektuje jakékoli pokusy o zpětnou vazbu a žádosti o alespoň předběžnou konzuzltaci jeho plánovaných kroků s těmi, jejichž jménem hovoří na sociálních sítích, zejména, co se týče jednání jménem strany bez jakéhokoli mandátu a součinnosti s MS nebo KS nebo organizace akcí jménem Pirátů bez součinnosti s MS/KS, kterých se týká. (poněkud neřízená a neřiditelná střela....).

Tito uživatelé poděkovali autorovi Bohdana.Hola za příspěvek:
Zbynek.Janoska

Motto: Pane Bože, dej mi sílu bojovat s problémy, se kterými můžu něco udělat
Dej mi trpělivost nebojovat s věcmi, se kterými nic udělat nemůžu
a dej mi moudrost rozeznat ten rozdíl.
Bohdana

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Slovácko“