Nominace Ondry Obergrubera do Rady MP

Fórum pro diskusi členů Mladého Pirátstva. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování.


Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Pravidla fóra

Fórum pro diskusi členů Mladého Pirátstva. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování.

Odpovědět
Uživatelský avatar
Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 986
Registrován: 29 říj 2017, 11:54
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 873 poděkování
Dostal poděkování: 2189 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Ondry Obergrubera do Rady MP

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Milé členstvo,
vzhledem k právě probíhající volbě nové Rady MP bych do ní ráda nominovala našeho člena Ondru Obergrubera.

Ondra je "mimopražský" RegP, což už je samo o sobě dobrým předpokladem pro vedení jinak vesměs pražské organizace :) , asistentem v Europarlamentu a člověkem, který stojí za sociálními sítěmi Mikuláše Peksy. Věřím, že by do vedení MP mohl přinést mj. perspektivu evropských Pirátů a evropské politiky obecně (koneckonců, dlouhodobě řeší, jak právě do ní MP zapojit). Určitě by byl taky dobrým přínosem pro náš marketing a mediální komunikaci.

Tak moc díky předem, pokud volbu Ondry zvážíte! .)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Stojanova za příspěvky (celkem 7):
Petr.Springinsfeld, Simon.Reizer, miladuska, mattfa2, Ondrej.Obergruber, Damian.Chalus, Mikulas.Peksa

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje

Uživatelský avatar
Ondrej.Obergruber
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Příspěvky: 4
Registrován: 29 říj 2019, 13:04
Profese: Marketing a PR pro Mikuláše Peksu 🖤
Dal poděkování: 19 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Ondry Obergrubera do Rady MP

Příspěvek od Ondrej.Obergruber »

Ahoj všem, mockrát děkuju Kátě za nominaci a přijímám ji. Rozhodl jsem se, že bych se chtěl v Mladém Pirátstvu víc angažovat a věnovat mu víc času, protože si to podle mě zaslouží. Myslím si, že v rámci nějakých rozhovorů a úspěchů na sítích je dost jasně vidět, že tenhle hlas je fakt důležitej nejen uvnitř Pirátů, ale i směrem ven. Pokud se mají oslovovat ti opravdu mladí voliči, pak by to mělo proudit skrz MP. Jestli jsou Piráti odvážní a jejich devíza je, že si můžou dovolit víc než ostatní, pak MP si můžou dovolit mnohem víc než oficiální kanály strany. S tím bychom do dalšího roku měli jít a měli bychom si to nechat vepsat do našeho DNA. Zbytek roku 2023 už bude nevolební a je to skvělá příležitost otevírat témata, ze kterých je před volbami strach anebo se jich zbytek strany bojí.

K práci pro MP se ještě vrátím, teď něco o sobě. Vím, že mě asi moc neznáte, nejsem v MP úplně nejdéle. Jmenuju se Ondra Obergruber, je mi 26 let a jsem z Rumburka na severu Čech. OFFTOPICAnoo, přináším svůj pohled mimo Prahu. Působil jsem chvíli ještě u nás na komunální úrovni, názorově jsem se trochu hledal a před volbami do europarlamentu jsem začal na část úvazku pracovat jako asistent pro marketing a PR pro Mikuláše Peksu. A pracuju u něj dodnes, už na plný úvazek a ta práce mě neskutečně naplňuje. Prošel jsem si tedy s Piráty už necelé čtyři roky, který byly občas bolestivý, ale každá láska občas bolí a já pořád miluju. Věnuju se sociálním sítím, reklamám, copywritingu, korekturám, strategiím a taky PR. Myslím, že za Mikulášem jsou vidět v onlinu i offlinu výsledky, které vám o mé práci řeknou víc. V poslední době se víc věnujeme videím a začalo mě to hodně bavit, takže toho bude určitě víc.

Pracoval jsem v médiích a firmách převážně jako odborník na sociální sítě. Zkusil jsem si i práci uvaděče, tazatele, řidiče Uberu… nerad vycházím z kontaktu s lidmi mimo bublinu. Co se týče škol, mám vystudovanou bohemistiku a mediální studia na Karlově Univerzitě, takže momentálně jsem Mgr. Tenhle rok ještě věnuju studiu MSc. v programu moderní marketing, což je velmi prakticky zaměřený a dělám to už jen víkendově. Snažím se u nás v Rumburku být občansky aktivní, dělal jsem nějaké předvolební debaty a sedávám ve volebních komisích. Jsem teď ale víceméně přes týden v Praze a Ústí/Labem, o víkendech jezdím na sever. A když nejsem v práci, hraju volejbal, squash, badminton a plavu, často čtu a cestuju po Evropě.

To by bylo o mně a teď to, proč bych rád byl členem Rady MP:

:arrow: Jak psala Káťa, jsem RegP z Rumburku a dokážu přinést nepražský pohled. Tahle rozmanitost je myslím potřeba, kor Ústecký kraj potřebuje u MP zastoupení.

:arrow: Z mojí pozice dokážu pomoct se sociálníma sítěma. Myslím, že u MP mají potenciál a že je škoda neplnit je pravidelným obsahem. Vím, že je náročné vytvářet to na koleni, ale ve skutečnosti pokud chceme být opravdu vidět a slyšet, chce to pravidelnost, strategii a podrobnější obsahový plán. Rád přiložím ruku k dílu. Myslím, že je možné i být vidět víc v médiích.

:arrow: Dokážu přinášet zajímavá témata, moje práce spočívá v sezení u počítače, takže toho dost dokážu odchytnout. Myslím, že bychom si měli víc uzmout témata, kterým věnujeme dlouhodobou péči. Vyprofilujeme si na ně jasný postoj, evidenci a taky mluvčí. Staňme se relevantními hráči, pokud jde třeba o, já nevím, obědy ve školách zdarma, elektronické volby atd. Jsou to jenom příklady, které teď sypu z rukávu.

:arrow: Největší přínos si nechávám nakonec a to je propojení s Piráty v Evropském parlamentu. Se mnou v Radě bychom měli přímou spojku s europarlamentem. A já bych hrozně rád propojoval MP s MP. :) Myslím, že v plno evropských tématech se dokážeme protnout a je škoda nevyužít možnosti kolaborace s Piráty v EP, kteří mají kapacity, kanály a prostředky. Myslím, že na mnoha tématech by se dalo pracovat společně, prezentovat je společně a spolupracovat. To je můj cíl.

Díky za pozornost a budu rád za váš hlas. Můj profil najdete tady https://lide.pirati.cz/profil/2693/, jsou tam i moje socky, kdybyste měli chuť mě sledovat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Obergruber za příspěvky (celkem 4):
Simon.Reizer, Petr.Springinsfeld, Katerina.Stojanova, Mikulas.Peksa

„Kdo ovládá jazyk, ovládá vše.“ 8-)

Názorově Pirát, pracovně Pirát a srdcem tam, kde to dává smysl. :!:

Uživatelský avatar
Tadeas.Stepka
Předsedající celostátního fóra
Příspěvky: 71
Registrován: 12 bře 2019, 18:27
Profese: Zastupitel MČ Praha 18, student
Bydliště: Praha 18
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 155 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Ondry Obergrubera do Rady MP

Příspěvek od Tadeas.Stepka »

Registruji přijetí nominace do rady MP.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tadeas.Stepka za příspěvek:
Ondrej.Obergruber

Zastupitel MČ Praha 18
Vedoucí přípravného týmu Praha 18
Asistent Administrativního odboru

Uživatelský avatar
Jakub.Rychly
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 44
Registrován: 06 říj 2019, 15:44
Profese: founder Nekrachni, mluvčí Fóra mládeže
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 74 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Ondry Obergrubera do Rady MP

Příspěvek od Jakub.Rychly »

Přidávám se s krátkým doporučením Ondry. Měl jsem možnost nahlížet do jeho výstupů v týmu Mikuláše a zároveň se s ním lehce potkat. Mám skvělý vhled do pirátského programu a vizí, ale zároveň si drží zdravý pohled "pozorovatele". Věřím, že bude skvělým přínosem do Rady!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Rychly za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Obergruber, Mikulas.Peksa

Jakub Rychlý
jakub.rychly@pirati.cz
+420 773 319 015

předseda MS Praha 12 a člen Rady Mladého Pirátstva
témata: vzdělávání, finanční gramotnost, volný čas a participace

Odpovědět

Zpět na „Fórum Mladého Pirátstva“