Aleš Okon

Moderátoři: KoKS Moravskoslezský kraj, PKS Moravskoslezský kraj, PMS Ostravsko

Odpovědět
Uživatelský avatar
Ales.Okon
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 18
Registrován: 04 čer 2021, 16:17
Profese: manažer
Bydliště: Jana Maluchy 213/71, 700 30 Ostrava-Dubina
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Aleš Okon

Příspěvek od Ales.Okon »

Ahoj,
jako zájemce o členství v Pirátské straně bych se vám rád představil.
Prakticky celý život (47let) žiju v Ostravě. První polovinu v Porubě a tu druhou na Dubině.
Přes pár málo motivovaných pokusů v mládí o univerzitní studium mám gymnaziální vzdělání, ale aktuálně se to snažím změnit a tak studuji rovnou 3 obory, na VŠB-EkF (Management, Podniková ekonomika) a na OU-PřF (Aplikovaná informatika). Věřím, že se mi podaří dlouholetou praxi ve vedení společností (IT, marketing, management) propojit s teorií a přetavit to v něco kvalitativně lepšího. Tedy už od 90. let jsem se věnoval podnikání, nejprve jako OSVČ a později jako majitel a jednatel několika s.r.o., což mi částečně zůstalo doteď. Taky jsem byl pár let v předsednictvu Mensy ČR a věnoval se podpoře nadaných dětí.
Pirátské myšlení jsem měl snad odjakživa, jen mi trochu déle trvalo, než jsem se rozhýbal a uvědomil si, že pouhé nadávání na poměry situaci nezlepší a je potřeba přiložit ruku k dílu. Mnoho mých přátel a známých se už nalodilo nebo byli přímo u založení, takže nyní konečně následuji jejich příkladu i já. Původně jsem nechtěl nikoho jmenovat, ale po představení na kraji mi bylo vyčteno, jestli se za ně nestydím, tak to pojmu formou reference pro většinu těch co mě ještě neznají a chtěli by se na mně někoho zeptat (Rosťa Řeha, Arnošt Žídek, Martin Kučera, Vašek Fořtík,...).
Jinak v uplynulých komunálních volbách jsem kandidoval za Piráty v obvodu Ostrava-Jih. Zastřešoval jsem jako garant programovou část na podporu místního podnikání a této problematice se hodlám věnovat i v budoucnu. Krom standardní kontaktní kampaně a roznosu letáčků jsem se do předvolebního boje zapojil např. organizováním Sousedského setkání či Dětského dne na Dubině a mám velkou radost, že i mým přispěním se nám na Jihu podařilo o příslovečný chlup překročit 5% hranici a dostat se do zastupitelstva.
Ohledně mých zálib a zájmů můžu jmenovat krom politiky a ekonomie např. IT, teoretickou fyziku, astronomii, deskové a karetní hry, sportovní a kondiční aktivity a obecně novinky napříč všemi obory.
Kdyby vás zajímalo cokoli více, neváhejte se na mě obrátit.
Všem děkuji za podporu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Okon za příspěvky (celkem 3):
MarianB, Vaclav.Fortik, Hana.Pavlickova

Každá aktivita přináší své ovoce, ale podstatná je až jeho chuť. Nicméně vždy je lepší mít co ochutnávat než umírat hlady.

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Ostravsko“