Jan Klofáč - žádost o členství

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, PMS Praha 6

Odpovědět
Uživatelský avatar
Jan.Klofac
Místní předsednictvo
Příspěvky: 18
Registrován: 19 srp 2021, 16:01
Profese: státní úředník, student FSV
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování

Jan Klofáč - žádost o členství

Příspěvek od Jan.Klofac »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,

Chci touto cestou požádat o členství v Pirátské straně. Jmenuji se Honza Klofáč (v chatu akční skupiny na FB pod Jon Hrafn Jonson) a aktuálně jsem registrovaným příznivcem.

Je mi 39 let a v současné době pracuji ve firmě Accenture na pozici business transformation lead, kde se věnuji transformaci, standardizaci a automatizaci podnikových procesů. Mám za sebou 17 let praxe v nadnárodní společnosti a v multikulturním prostředí, kde jsem měl možnost vést středně velké týmy a podílet se i na osobním rozvoji mých kolegů. Krátkodobě jsem pracoval i v zahraničí, kdy jsem sbíral zkušenosti s projektovým managementem v Amsterodamu a díky znalosti francouzštiny i v Paříži. Zajímám se i o dění ve světě a proto jsem se rozhodl dát této zálibě nějaký řád a začal dálkově studovat teritoriální studia na FSV na Karlově Univerzitě. Mezi mé další zájmy patří výtvarné umění a také umění ve veřejném prostoru, kdy podporuji aktivity týkající se jeho ochrany.

Téměř celý život jsem prožil na Praze 6, vyrůstal jsem v Bubenči, kde jsem chodil na základní i střední školu a v poslední době jsem bydlel v Dejvicích a teď ve Střešovicích. K této městské části tedy mám velmi blízký vztah a jelikož mám malou dceru, chci, aby měla možnost vyrůstat ve čtvrti, která si udrží svou skvělou pověst. Zájem a starost o prostředí v kterém žiju já a mí blízcí jsou ostatně jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl aktivněji podílet na jeho utváření. Při hledání subjektu, kde bych se mohl realizovat, jsem měl jasno od samého začátku. Do Pirátské strany jsem podával přihlášku již před několika lety, ale až nyní se mi podařilo ji dotáhnout do konce. Na české politické scéně aktuálně neexistuje jiná strana s kterou bych se hodnotově dokázal ztotožnit. I proto jsem v minulé kampani těžce nesl některé útoky proti Pirátské straně a některé její přešlapy, což byl další důvod, proč jsem již nechtěl stát opodál a pouze kritizovat.

Teď chci pomoci straně a MS na Praze 6 k prosazení programu a hodnot a zároveň nasbírat nové zkušenosti. Těším se na další spolupráci a případné dotazy.

Díky

Honza

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Klofac za příspěvky (celkem 4):
Tereza.Hubackova, Martin.Suchan, Jakub.Backa, Eva.Ticha
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 605
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2245 poděkování
Dostal poděkování: 1162 poděkování

Re: Jan Klofáč - žádost o členství

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Ahoj Honzo, díky! Zapojuješ se už v druhé kampani a pomáháš s mnoha věcmi a cennými postřehy, za to Ti moc díky! Obligátně pokládáme několik otázek, na které se sluší mít odpovědi černé na bílém...:

  • Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval, a proč jsi je zavrhl. Koho si volil v předchozích volbách (2010, 2013, 2017, 2019)? Byl jsi/kandidoval jsi v jiné politické straně či hnutí?

  • Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizovala bys konopí? LSD? Heroin?

  • Jaké nedostatky vidíš v současném autorském zákonu a jak vnímáš roli spolku OSA/Intergram?

  • Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?

  • Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?

  • Co si myslíš o EU - klady a zápory?

  • Tvůj názor na manželství pro všechny?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Hubackova za příspěvek:
Jan.Klofac

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Uživatelský avatar
Jan.Klofac
Místní předsednictvo
Příspěvky: 18
Registrován: 19 srp 2021, 16:01
Profese: státní úředník, student FSV
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování

Re: Jan Klofáč - žádost o členství

Příspěvek od Jan.Klofac »

1) Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval, a proč jsi je zavrhl. Koho si volil v předchozích volbách (2010, 2013, 2017, 2019)? Byl jsi/kandidoval jsi v jiné politické straně či hnutí?

Na aktuální politické scéně neexistuje jiný politický subjekt, který by se shodoval s mými hodnotami. Mé rozhodnutí se stát registrovaným příznivcem a nyní členem souvisí s volbami v minulém roce, kdy jsem těžce nesl útoky a i některá pochybení ke kterým během předvolební kampaně docházelo a už jsem nechtěl pouze stát opodál se založenýma rukama. Piráti pro mě dlouhodobě představují stranu, kterou zdobí tvrdá práce a transparentnost a cením si její snahy o kultivaci politického prostředí. Osobně je pro mě velmi důležité i to, že se snaží prosazovat témata, která nemusí nutně přinést politické body. Odvaha prosazovat sociální, ekologická a další současná společenská témata je pro mě důkazem, že Piráti jsou uvěřitelnou stranou, která prosazuje liberální a demokratické hodnoty. V minulosti (cca 10 let zpět) jsem koketoval s myšlenkou vstoupit do Zelených, ale tento nápad ztroskotal na příliš úzce profilovanému zaměření a tehdejším personálním obsazení. V roce 2021, 2019 a 2017 jsem volil Piráty a v roce 2013 a 2010 Zelené.

2) Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizovala bys konopí? LSD? Heroin?

Obecně jsem zastáncem prevence před jakoukoliv represí. U konopí jsem zastáncem legalizace i s ohledem na očividné ekonomické výhody a obecně výrazně nižší škodlivostí než je tomu u alkoholu či tabáku. U LSD bych byl rád, kdyby se podařilo podobně jako u konopí odstranit stereotypní uvažování a nedůvěru a dostat do popředí vědecky podložené důkazy o jeho účincích na některá psychická onemocnění. U dalších tvrdých drog bych se zaměřil hlavně na osvětu, podporu léčebných zařízení, doléčovacích center a destigmatizaci uživatelů.

3) Jaké nedostatky vidíš v současném autorském zákonu a jak vnímáš roli spolku OSA/Intergram?

U OSA a Intergramu mi vadí jeho dlouhodobé zneužívání monopolního postavení a nesmyslnost náhradního poplatku za užívání prázdných nosičů. Co se týče autorského zákona, tak jsem spokojen s návrhem Jakuba Michálka, aby provozovny nemusely platit za zvukovou kulisu a obecně souhlasím s novelou ve smyslu ochrany autorských práv a nároku na odměnu na internetu. Jako nedostatek vidím automatické zastupování vydavatelů správcem autorských práv a dominanci digitálních platforem/sociálních sítí a s tím související neochotu vyjednávat o poplatcích za komerční využívání článků vydávaných na internetu.

4) Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?

Aktuálně spatřuji největší díru a nebezpeční v ochraně osobních údajů zejména ve školství, kde poskytovatelé platforem využívaných (nejen) k online výuce, které školy začaly používat v období pandemie, nijak neřeší zabezpečení osobních údajů dětí.

5) Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?

Hranice mezi svobodou projevu a jejím omezením je dle mého názoru přesně daná zákonem a jeho výkladem. Pokud někdo popírá, zpochybňuje nebo ospravedlňuje či schvaluje genocidu, zločiny proti lidskosti nebo válečné zločiny či hanobí rasu nebo národ, je na místě, aby došlo k aplikaci zákona, pokud je to nezbytné.

6) Co si myslíš o EU - klady a zápory?

EU a naše členství v něm vnímám pozitivně a jsem pro setrvání. Je nepopiratelné, že je to klíčový hráč na světové geopolitické scéně, který přispěl k dosažení dlouhodobého míru na evropském kontinentu a svobodě občanů EU žít a pracovat kdekoliv v jejím prostoru. Zároveň jsme díky členství součástí největšího jednotného trhu na světě bez překážek a hlavně dnes je vidět, že být součástí západních demokratických struktur je naprosto klíčové i pro bezpečnost země. Negativa spatřuji možná v příliš komplikovaném rozhodovacím procesu, který je pro většinu lidí nesrozumitelný.

7) Tvůj názor na manželství pro všechny?

Jsem jednoznačně pro manželství pro všechny a je smutné pozorovat, že i v roce 2022 je toto ještě téma. Je to ostatně i jeden z důvodů, proč jsou pro mě těžkým zklamáním některé konzervativní osobnosti naší politické scény.

8) Co z "Pirátského dvanáctera" je ti nejbližší?

Nejbližší je mi nakonec obecný bod 3, že lidé mají právo rozhodovat se na základě informací. Chápu to nejen jako dostupnost a šiřitelnost informací, ale i jako téma, kterému je do budoucnosti se třeba věnovat a reformovat i přístup ke vzdělávání v oblasti mediální a informační gramotnosti. V dnešní postfaktické době, která je charakteristická infodemií, jež naše informační společnost čelí, je nutné, abychom byli schopni (možná spíše budoucí generace) rozeznat, co je dezinformace, názor a realita. Jen tak se lidé budou schopni informovaně rozhodovat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Klofac za příspěvky (celkem 5):
Jakub.Backa, Ondrej.Vykoukal, Tereza.Hubackova, Eva.Ticha, Antonin.Stogr
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 605
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2245 poděkování
Dostal poděkování: 1162 poděkování

Re: Jan Klofáč - žádost o členství

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Honzo, skvěle, děkuji za odpovědi i za Tvůj zájem. Doufám, že 12.10. Tě budeme moci "ogrilovat" osobně!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Hubackova za příspěvek:
Jan.Klofac

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Praha 6“