MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Moderátoři: KoKS Moravskoslezský kraj, PKS Moravskoslezský kraj, PMS Opavské Slezsko

Zamčeno
Uživatelský avatar
Pavel.Korizek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 725
Registrován: 26 dub 2009, 14:08
Profese: programátor
Bydliště: Opava
Dal poděkování: 545 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování
Kontaktovat uživatele:

MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od Pavel.Korizek »

Zahajuji jednání ve věci primárních voleb pro komunální volby do zastupitelstva města Opavě v roce 2022. Podle schváleného harmonogramu otevírám rozpravu pro nominaci kandidátů na lídra.

Podmínkou kandidatury na lídra kandidátky je trvalý pobyt na území zmíněného města a být členem nebo regP České pirátské strany.

Pro nominace kandidáta vytvořte příspěvek v tomto vláknu. Nominace je platná, pokud jí podpoří alespoň 2 členové místního sdružení (text a palce). Nominovat může člověk i sám sebe.

Pro zařazení do hlasování je potřeba:

1) Přijmout nominaci ("nominaci přijímám") OFFTOPICPokud člověk nominuje sám sebe, nominace je přijatá automaticky
2) Napsat zde kandidátskou řeč
3) Vložit odkaz na svůj aktuální profil na lide.pirati.cz (profil si vyplníte na profil.pirati.cz)

Nominace budou probíhat do 13. dubna 2022. Grilování kandidátů na lídra proběhne na schůzi 14. dubna 2022, po něm bude následovat hlasování.

Dotazy na kandidáty pište prosím v tomto vlákně nebo si je připravte na grilování zaživa.

Navržení kandidáti na lídra:
Hana Brňáková - nominace , kandidátská řeč

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Korizek za příspěvky (celkem 2):
Jakub.Dedek, Karel.Zalesky

777 237 635 • pavel.korizek@pirati.cz

MarianB
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 680
Registrován: 04 dub 2016, 21:13
Dal poděkování: 1004 poděkování
Dostal poděkování: 1147 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od MarianB »

Po dohodě s Pavlem přebírám předsedání.

Tito uživatelé poděkovali autorovi MarianB za příspěvky (celkem 3):
Karel.Zalesky, Pavel.Korizek, Hana.Brnakova

If we have data, let's look at the data.
If all we have is opinions, let's go with mine.

Uživatelský avatar
Pavel.Korizek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 725
Registrován: 26 dub 2009, 14:08
Profese: programátor
Bydliště: Opava
Dal poděkování: 545 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od Pavel.Korizek »

Nominuji @Hana.Brnakova
Za své působení v opavskem zastupitelstvu prokázala, že je ta pravá osoba do čela kandidátky.
https://lide.pirati.cz/osoba/886/

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Korizek za příspěvky (celkem 4):
Hana.Brnakova, Karel.Zalesky, tkaciklukas, Gabriela.Lackova

777 237 635 • pavel.korizek@pirati.cz

Hana.Brnakova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 90
Registrován: 18 lis 2014, 12:21
Profese: ředitelka NNO
Bydliště: Opava
Dal poděkování: 253 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od Hana.Brnakova »

Zdravím vespolek a děkuji Pavlovi Kořízkovi za nominaci, kterou tímto přijímám. Svou nominační řeč ještě dodám.
Přeji všem klidné dny!

Hanka

Tito uživatelé poděkovali autorovi Hana.Brnakova za příspěvek:
Pavel.Korizek
Hana.Brnakova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 90
Registrován: 18 lis 2014, 12:21
Profese: ředitelka NNO
Bydliště: Opava
Dal poděkování: 253 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od Hana.Brnakova »

Moje kandidátská řeš na pozici lídryně:

Děkuji za moji nominaci na pozici lídryně kandidátky Piráti &Opavané, kterou jsem přijala s velkou pokorou. Jsem si totiž vědoma, že obdržím-li širší podporu a tuto pozici obhájím, je to tentokrát mnohem náročnější úkol, a to jak s ohledem na situaci Pirátů po parlamentních volbách, tak na naše aktuální pozice u nás v Opavě.
Právě proto chci úvodem moji nominační řeči upřímně poděkovat všem, kteří mi nepřestávali důvěřovat v průběhu celého funkčního období v tom, že držím náš společný kurz, i když i v pro mě nové roli to nebylo vždy jednoduché a ani pro můj tým blízkých spolupracovníků to kolikrát na první pohled nemuselo, či nebylo zcela zjevné a zřetelné. Je ale také poctivé, abych si přiznala, že jsem taktéž chybovala. Nikdy však se zlým úmyslem, názorovou vrtkavostí nebo nekompetentností. Stojím si za tím, že vše, co jsem kdy mohla a měla udělat, či rozhodnout, jsem vždy dělala s rozmyslem a odpracovala, jak nejlépe jsem v daném čase a vnějších vlivech uměla a mohla, tj. odpovědně, poctivě i s dobrými výsledky, byť bez dnes tolik potřebného a řízeného „píárka“ a tedy širšího povědomí.
Velmi si vážím všech, kdo nejen mě, ale předně naši společnou cestu a ideály podporovali a nezradili po celou dobu stávajícího a pomalu končícího funkčního období. Cením si toho, že dokázali konstruktivně argumentovat, i korektně a racionálně oponovat, férově komunikovat a při tom odvádět poctivou práci na různých pozicích v orgánech města včetně komisí a výborů. Neopomenutelná je rovněž psychická podpora. Děkuji Vám, přátelé!
Přesvědčila jsem se, a věřím, že se nám v osvědčené sestavě společně i s novými tvářemi podaří přesvědčit voliče o tom, že máme mezi sebou nejen vzdělané, ale i hodnotově ukotvené , byť ne vždy mediálně, či jinak známé osobnosti, na kterých lze postavit kvalitní kandidátku připravenou poctivě pracovat ve prospěch všech občanů našeho města.
Říkávám o sobě od roku 2010, kdy jsem se v komunální politice začala aktivně angažovat, že „jsem stále učící se zastupitelka“, což není floskule, ale fakt. Hodně jsem se naučila i v tomto končícím čtyřletém období, a to jak v oblasti veřejné správy a místní samosprávy, tak v náročné disciplíně - oblasti mezilidských vztahů a jejich dynamiky v interním, kolikrát až toxickém, prostoru politického života.
Přes všechna, ne vždy pozitivní, poznání nerezignuji na to, co je mi přirozené a taky jak jsem nastavená z moji občanské profese sociální pracovnice a vedoucího pracovníka, totiž stavět předně na silných stránkách a pozitivních vlastnostech mých spolupracovníků, týmové práci, jasné komunikaci, vzájemné důvěře, vzájemném respektu, víře v elementární dobro člověka, o to více u kolegů a spolupracovníků. Tento přístup se mi osvědčil v mém osobním i pracovním životě, což mohu doložit faktem, že cca 15 let pracuji a myslím, že i úspěšně vedu poctivou a transparentní NNO kvalitně pomáhající osobám se zdravotním postižením.
Mezi Piráty a jejich příznivci je spoustu dobrých, chytrých a pracovitých lidí, čehož si jsou vědomi i naši kritici, nebo i ti, kteří se nám vysmívají pro naši údajnou politickou naivitu, nebo ti, pro které jsme nebezpeční právě a jen tím, že chceme komunální politiku dělat poctivě, zjednodušovat její procesy tak, aby byly občanům srozumitelné, pro výkon práce úředníků jednoduché a bezpečné, bez politických tlaků, ale s důrazem na odbornost a partnerský přístup pro vnitřního (meziodborová spolupráce) i vnějšího klienta (občané, instituce). Mojí neutuchající ambicí je, dá- li vox populi, dělat politiku čistou, postavenou na principech dobré správy, validních informacích, odborných analýzách, na respektu k platným zákonům, respektu k právům i povinnostem, respektu a úctě člověka k člověku a s využitím moderních technologií včetně sdílení dobré praxe od zkušenějších partnerů v daných problematikách.
Mým cílem na pozici lídryně je společně s uplynulým časem prověřeným týmem čela kandidátky postavit:

  • férový, akce schopný motivovaný tým kandidátů a kandidátek, který je připravený se aktivně a společnými silami zapojit do plnění volebního programu
  • tým, který akceptaci pirátských ideálů jen nepředstírá, ale jsou mu přirozené nebo hodnotově blízké, byť zrovna nemusí být všichni jeho členové Piráty nebo jejich registrovanými příznivci (Všechno má svůj čas, včetně svobodného rozhodnutí.)
  • tým, ve kterém budou mít své místo odborníci, aktivní občané s kritickým myšlením, občané napříč věkovým spektrem od studentů po seniory, bezúhonní občané, kterým není dění a rozvoj našeho města v budoucím období lhostejný.
    Chci nadále spolupracovat i s občany, kteří (zatím nebo zatím stále ) nemají ambice angažovat se přímo na naší kandidátce, ale mají dobrou vůli se aktivně zapojit do konkrétní spolupráce podle svých možností v oblastech, kterým se profesně věnují, orientují se v nich a rozumí jim.
    Postavit kvalitní kandidátku - to vnímám jako nejtěžší úkol pro nastávající komunální volby, i s ohledem na dosavadní zkušeností s lidskými zdroji a předpokládaný počet volebních subjektů ve stylu „mnoho vlků zajícova smrt“. (zajíc = město, potažmo „městotvorné“ obsazení zastupitelstva)
    Mám ambice společně s týmem a odborníky na daná témata zpracovat:
  • Společně sdílené vize a plány do srozumitelného volebního programu, který bude korespondovat se skutečnými potřebami občanů Opavy a jejich městských částí, respektovat nosné teze a smysluplné záměry stávajících platných strategických dokumentů města.
  • Volební program, který bude možné přetvářet v realitu při týmové spolupráci s korektními a vzájemně se respektujícími politickými partnery, se kterými nalezneme úplnou shodu nebo zásadní průniky v konkrétních tématech.
  • Volební program, který bude možné koordinovaně realizovat za součinnosti úřadu a v souladu s platnou legislativou.
    Kvalitně postavená kandidátka a soustředěná týmová práce se smysluplně zacílenou volební kampaní adekvátní našim možnostem a předpokládané politické konkurenci; srozumitelný, reálný a dobře komunikovatelný volební program jsou reálnými předpoklady pro to, abychom v podzimních komunálních volbách byli schopni obhájit počet zastupitelů vzešlý z minulých voleb, nebo minimálně uhájili stávající pozice klubu zastupitelů Piráti &Opavané.
    Pro doplňující informace a další konkrétnosti jsem připravena reagovat na grilovačce v čase po velikonocích.
    Děkuji Vám za pozornost až k tomuto řádku, kterým končím svou košatou kandidátskou řeč s vírou, že jste se v ní neztratili, ale v lepším případě našli. 
Tito uživatelé poděkovali autorovi Hana.Brnakova za příspěvky (celkem 4):
Pavel.Korizek, MarianB, tkaciklukas, Karel.Zalesky
Gabriela.Lackova
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 13
Registrován: 20 dub 2018, 07:39
Profese: Ředitelka MŠ
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od Gabriela.Lackova »

Děkuji

Uživatelský avatar
Pavel.Korizek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 725
Registrován: 26 dub 2009, 14:08
Profese: programátor
Bydliště: Opava
Dal poděkování: 545 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od Pavel.Korizek »

Jen připomínám, že dotazy na kandidáta můžete klást v tomto vlákně.

777 237 635 • pavel.korizek@pirati.cz

MarianB
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 680
Registrován: 04 dub 2016, 21:13
Dal poděkování: 1004 poděkování
Dostal poděkování: 1147 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od MarianB »

První kolo volby lídra kandidátky bylo zahájeno a potrvá do úterý 19.4. do 20:00 hod.
https://helios.pirati.cz/helios/e/mf-os ... lidr-opava

If we have data, let's look at the data.
If all we have is opinions, let's go with mine.

MarianB
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 680
Registrován: 04 dub 2016, 21:13
Dal poděkování: 1004 poděkování
Dostal poděkování: 1147 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od MarianB »

Oznámení moderátora:

Z důvodu chyby v Heliosu nedošlo k rozeslání mailu o hlasování registrovaným příznivcům. Chyba opravena, maily jsem teď rozeslal znovu a hlasování jsem prodloužil o 24 hodin, tj. do 20.4.2022 do 20.00 hod.

Tito uživatelé poděkovali autorovi MarianB za příspěvek:
Pavel.Korizek

If we have data, let's look at the data.
If all we have is opinions, let's go with mine.

MarianB
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 680
Registrován: 04 dub 2016, 21:13
Dal poděkování: 1004 poděkování
Dostal poděkování: 1147 poděkování

Re: MF OSle 01/22 Volba lídra pro komunální volby v Opavě

Příspěvek od MarianB »

Hlasování o přijatelnosti na 1. místo kandidátky pro komunální volby v Opavě bylo ukončeno.

Celkem hlasovalo 9 voličů.

Výsledek hlasování:
Hana Brňáková 9

Hanka získala 100% odevzdaných hlasů a jelikož byla jedinou kandidátkou, byla zvolena v prvním kole.

Gratuluji.

If we have data, let's look at the data.
If all we have is opinions, let's go with mine.

Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Opavské Slezsko“