Interpelace k veřejným zakázkám

Moderátoři: KoKS Praha, Komunální zastupitelé, Krajští zastupitelé, Zastupitele - HMP

Matej.Sandor
Člen KS Praha
Příspěvky: 597
Registrován: 12 dub 2018, 10:46
Profese: manažer, právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 989 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování

Interpelace k veřejným zakázkám

Příspěvek od Matej.Sandor »

Konečně jsem přesně po měsíci jsem obdržel odpověď od Radnice MČ Praha 4 na interpelaci proč zrušila směrnici o veřejných zakázkách. Byla to směrnice, kterou v dubnu 2019 prosadila Pirátská strana. Ta mimo jiné zaváděla otevřenou soutěž veřejných zakázek malého rozsahu nad 500 tis. Kč bez DPH, zveřejňování účastníků veřejných zakázek malého rozsahu a povinnost oveřování skutečným majitelů vybraných dodavatelů i u veřejných zakázek malého rozsahu.

Radnice pod novou koalicí tuto směrnici v létě 2019 zrušila a u veřejných zakázek malého rozsahu (což jsou u dodávek a služeb zakázky do 2 mil. Kč a u stavebních prací zakázky až do 6 mil. Kč) tak tyto zakázky zadává opět tak, že osloví jenom omezený okruh dodavatelů k podání nabídky.

Odpověď na interpelace je v příloze. V podstatě je to nic neříkající dokument, ve kterém shrňují proces co všechno ověrují u vybraného dodavatele a zároveň potvrzují, že tyto zakázky otevřeně nesoutěží, neboť si k podání nabídky oslovují jenom koho chtějí. Zdůvodnění je, že jim to přijde efektivnější - jistě..:)

Proto budu na nejbližším zastupitelstvu navrhovat, aby zastupitelstvo otázku zadávání veřejných zakázek radnicí MČ Praha 4 zařadilo na své jednání s cílem uložit Radě MČ Praha 4, aby zajistila transparentní zadávání veřejných zakázek.
Přílohy
odpoved na interpelace verejne zakazky.pdf
(1.24 MiB) Staženo 29 x
Zamčeno

Zpět na „Zastupitelstvo - Praha 4“