Jitřenka Valášková

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 6

hvezda
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3
Registrován: 03 čer 2019, 20:53
Profese: speciální pedagog - učitel
Bydliště: Praha 6 - Liboc
Dostal poděkování: 5 poděkování

Jitřenka Valášková

Příspěvek od hvezda »

Ahoj,

hlásím se jako zájemce o členství v České straně pirátů, v oblasti Prahy 6. Je mi 52 let, pocházím z Moravy a devět let bydlím u letohrádku Hvězda. Učím v soukromé mezinárodní škole na Žižkově češtinu. Vystudovala jsem vysokou školu v oboru speciální pedagogika – učitelství. Zabývám se efektivitou didakticky lingvistických nástrojů v procesu vzdělávání češtiny jako dalšího jazyka. Vydala jsem učebnici a pracovní sešit pro výuku češtiny žáků cizinců třetí až páté třídy základní školy. V procesu vzdělávání dětí spatřuji jedinečnou příležitost svým dílem přispívat k výchově těch, kteří budou v nedaleké budoucnosti ovlivňovat další vývoj české společnosti.
Proč mě láká vstup k pirátům? Vítám zrod politické strany, která má všechny předpoklady pozměnit již nějakou dobu pro voliče neatraktivní tvář české politické scény. Alespoň podle programu věřím, že si klade za cíl proměnit dosavadní smutné politické divadlo ve smysluplnou politickou iniciativu, které by mohl věřit a být popř. i účasten každý občan této země.
Realita dneška je bohužel poznamenána úpadkem tradičních hodnot, na kterých byl tento stát postaven, a které zároveň garantují jeho budoucí prosperitu. Pěstování sounáležitosti mladých lidí se zemí, ve které vyrůstají, je podstatnou součástí tohoto procesu a konec konců také předpokladem utváření politické kultury v daném prostoru.
Ráda se budu podlet na změnách, které určitě moje oblast zájmu potřebuje – tedy ve školství. Pochopila jsem, že stávající vládní establishment přijímá pasivitu občanstva s velkým potěšením, protože se mu dostává onoho pověstného "klidu na práci". Otázkou však zůstává jakého klidu a k jaké práci. Jedná se skutečně o práci pro stát a pro jeho občany? Z aktuálních událostí, které nám přímo i nepřímo zprostředkovává nejenom prezident této země, ale především její premiér, pro mne plyne jednoznačný závěr: Současná vládní politika není politikou lidu a pro lid a je jakousi karikaturou politiky, která nese prospěch pouze několika jednotlivcům. Takovou politiku odmítám a chci se proti ní aktivně stavět nejlépe pod vedením strany, která stávající pořádky nese také s nelibostí
Uživatelský avatar
Tereza.Hubackova
Republikový výbor
Příspěvky: 605
Registrován: 10 dub 2016, 10:11
Profese: sociální pracovník
Dal poděkování: 2245 poděkování
Dostal poděkování: 1162 poděkování

Re: Jitřenka Valášková

Příspěvek od Tereza.Hubackova »

Ahoj Jitřenko, vítej! Rádi Tě uvidíme! Pokud se budeš o prázdninách vyskytovat v Praze, tak 4. 7. je krajská schůze v PiCe, a 24. 7. veřejná schůze Pirátů Prahy 6 (najdeš to v kalendáři na https://praha6.pirati.cz/?fbclid=IwAR0J ... cWJviYs-x0). A taky to setkání pro zájemce s Olgou, jak jsem Ti posílala odkaz, bude myslím fajn.
Těším se na viděnou!

Tereza Hubáčková
PMS Praha 6
Republikový výbor
Zastupitelka v Praze 6
RT sociálních věcí, pracovní skupina pro SPOD

hvezda
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3
Registrován: 03 čer 2019, 20:53
Profese: speciální pedagog - učitel
Bydliště: Praha 6 - Liboc
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Jitřenka Valášková

Příspěvek od hvezda »

Děkuji, Terezko, většinu času budu trávit v Praze, tedy se těším, že si o Pirátech nejen více načtu, ale i více proniknu do dějství. :-)
Takže; jsme v kontaktu! :-)
Odpovědět

Zpět na „Praha 6“