Roman Morávek [PŘIJAT]

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Personální odbor - celý

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Roman.Moravek
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 147
Registrován: 27 lis 2018, 01:16
Profese: ekonom - OSVČ
Bydliště: Dolní Břežany
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 279 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Roman Morávek [PŘIJAT]

Příspěvek od Roman.Moravek »

Drazí, milí,
nechci tady z toho dělat "CV" a psát román, takže se představím jen krátce a případné podrobnější informace Vám zodpovím později na základě Vašich otázek, které mi sem můžete klást, případně osobně, až se konečně v lednu uvidíme.

Takže jmenuji se Roman Morávek, jsem ekonom, pracoval jsem pro několik společností, v některých jsem byl i jednatelem a společníkem. Nyní jsem OSVČ, mými zákazníky jsou hlavně zahraniční společnosti v Itálii, jedna ve Švýcarsku a jedna v ČR. Pro tyto společnosti vykonávám poradenskou činnost, v různých odvětvích. Kdybych zde měl popisovat konkrétní činnost, kterou pro tyto společnosti vykonávám, asi by to byl menší "román":), takže to bych raději až osobně, případně položte otázku a já se pokusím zde stručně odpovědět.

Proč zrovna Pirátská strana? Líbí se mi program, četl jsem i velmi pozorně předvolební strategii, kterou jste po volbách dodržovali a stále se chováte přesně tak, jak jste v ní slibovali. Mimochodem, na základě předvolební strategie jsem Vám získal docela dost voličů, i když ne, členů, ale i to se počítá:). Mnoho z nich mi nyní říká, že držíte slovo a chováte se přesně tak, jak jsem jim říkal, že to bude...Za to dík!:)
Také se mi líbí ta Vaše transparentnost, a i to, jak se chovají Ivan Bartoš, Jakub Michálek, Mikuláš Ferjenčík, Olga Richterová a mnozí další...Tímto prosím, neberte tuto poslední větu, že to je nějáké ochlebování...Prostě jen můj názor:) Holt, i ta strana je o lidech a jejich jednání...
Sympatizantem a voličem PS jsem tak cca 4 - 5 let. A přes FB jsem s Vámi už delší dobu v kontaktu i v SZ.
Přemýšlím o tom, že k Vám vstoupím už přes rok. A nyní přišel ten okamžik kdy už se na tu politickou situaci, která zde je nemohu jen dívat a proto nechci sedět se založenýma rukama. Tentokrát se chci osobně angažovat, chci pomoci narovnat tu situaci, která zde nyní je, správným směrem...Jinou stranu, která by mi vyhovovala než Pirátskou stranu neznám. Je na Vás, jestli mě příjmete, když ne, tak zůstanu Vaším sympatizantem a budu Vám pomáhat v přesvědčování voličů, i když nebudu členem.

Ještě chci zmínit, že jsem součástí hnutí Pulse of Europe, jedná se o aktivisty, kteří se snaží udržet Evropu pohromadě a pomáhat myšlence sjednocené EU. Jsem i vzhledem k mým kontaktům v zahraničí velice proevropský chlapec. Pulse of Europe je skupina lidí, kteří jsou přesvědčení, že pro demokracii, prosperitu a dlouhodobý rozvoj ČR je členství v Evropské unii klíčové. Můžeme mít odlišné názory na dílčí politiky EU. Sjednocená Evropa je však pro české občany značným přínosem a nemá alternativu. Dokonce mám pro vedení PS i pár otázek, které Pulse of Europe bude dávat každé straně, která se dostala do Poslanecké sněmovny ČR. Když na otázky neodpovíte, dohledají si odpovědi sami a výsledky a porovnání odpovědí stran, které se budou týkat přístupu k EU budou prezentovat na jejich akcích....

Ještě několik posledních informací. Proč píši sem do Brandýsa nad Labem. Jsem z Dolních Břežan (mimochodem bašta STAN), takže už ne Praha, ale Středočeský kraj, a od Petry Smutné jsem dostal doporučení a na výběr, buď Příbram, nebo Brandýs. Raději volím Brandýs, přes Jižní spojku, Černý Most bych na schůzky mohl dojíždět cca 35 až 40 minut. Pakliže mně budete chtít, samozřejmě...:)
Jsem ženatý, jedno dítě. Koníčky: tenis, lyžování, nohec, cestování.

Jak bych mohl Pirátům pomoci, a jak bych se chtěl zapojit? Prakticky se nebráním ničemu:) Nejdříve se ale musíme vzájemně poznat a zjistit čím konkrétně bych mohl být prospěšný. Nejsem člověk, který baží po funkcích, spíš mě jde o to opravdu pomoci, když uvidím, že je mě někde třeba.

Tak jak vidím, tak jsem se rozjel nějak moc, a zjišťuji, že toto už není jen krátké představení...:)
No, mazat už to nebudu. Stejně nejlepší je vždy to, co napíšu na první dobrou...

Roman
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Moravek za příspěvky (celkem 4):
Patrick.Zandl, Marek.Rebicek, Jan.Prokop, Jan.Korbel
Uživatelský avatar
Jan.Korbel
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1802
Registrován: 03 úno 2012, 19:04
Profese: IT
Bydliště: Jílové u Prahy
Dal poděkování: 4190 poděkování
Dostal poděkování: 3070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Roman Morávek

Příspěvek od Jan.Korbel »

Já bych rád doplnil, že se Roman zúčastnil našeho lednového setkání pro zájemce. Přidávám dotazy z našeho standardního setu :-)

A ještě přepisuji pro změnu mou :) lednovou informaci, že se nemusíš nutně registrovat do Brandýsa nebo Příbrami, ale můžeš i rovnou pod kraj mimo konkrétní místní sdružení. Krom toho je pravděpodobné, že budeme zakládat MS v Jílovém, kam to zaprvé nemáš daleko (tudíž budeme mít více společného) a zadruhé bys byl u vzniku nového místního sdružení, což by pro tebe mohlo být zajímavé.

Teď ty otázky:

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
2. Máš nějakou politickou nebo aktivistickou minulost? Kandidovals ve veřejných volbách?
3. Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany? Např. spolupráce s represivními složkami (agent nebo spolupracovník, v minulosti např. u STB), nebo je proti tobě vedeno trestní řízení a nebo to očekáváš?
4. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
5. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
6. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu? Víš jaké sdílení dat je legální a nelegální a že se platí poplatky z prázdných médií?
7. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?
8. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
9. Co si myslíš o imigraci?
10. Jaký je tvůj názor na referendum?
11. Co nejvíc pálí Českou republiku?
12. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?
13. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl(a) a chtěl(a) zapojit?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Korbel za příspěvek:
Stepan.Drtina
Středočeský profil | "Systémy, kterých se týká tato dohoda, jsou účty majitelky." -- NDA Pirátů
Uživatelský avatar
Jiri.Snizek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2826
Registrován: 19 lis 2017, 10:01
Profese: školitel software pro veřejnou správu
Bydliště: Kolín
Dal poděkování: 7362 poděkování
Dostal poděkování: 3543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Roman Morávek

Příspěvek od Jiri.Snizek »

Grilování zde: viewtopic.php?p=613046#p613046
Hlasování o přijetí: viewtopic.php?f=314&t=46675

721 356 719, jiri.snizek@pirati.cz, středočeský radní pro regionální rozvoj a územní plánování, náměstek hejtmanky Středočeského kraje https://stredocesky.pirati.cz/lide/jiri-snizek/

Cílem politiky Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Protože jedině ta vede k moderní, udržitelné a prosperující ekonomice, která umožní vysokou kvalitu života v budoucnosti.

https://swarmwise.pirati.cz/

Uživatelský avatar
Roman.Moravek
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 147
Registrován: 27 lis 2018, 01:16
Profese: ekonom - OSVČ
Bydliště: Dolní Břežany
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 279 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Roman Morávek

Příspěvek od Roman.Moravek »

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.

Už jsem to říkal při osobním grilování, tak nyní jen krátce: transparentnost, dále fakt, že Pirátská strana je budována "ze zdola" a všichni členové se na jejím rozhodování víceméně podílejí. A dále sem četl program s kterým se ztotožňuji. Jen drobnost: Sice jsem nekuřák:), ale proti kouření marihuan nic nemám...

2. Máš nějakou politickou nebo aktivistickou minulost? Kandidovals ve veřejných volbách?

Jsem aktivista ve velmi proevropském hnutí Pulse of Europe, ale to už jsem psal v úvodu mé prezentace.
Ve veřejných volbách jsem nekandidoval.


3. Myslíš, že existuje něco z tvé minulosti či současnosti nebo z tvého okolí, co by mohlo po tvém případném přijetí poškodit dobré jméno Pirátské strany? Např. spolupráce s represivními složkami (agent nebo spolupracovník, v minulosti např. u STB), nebo je proti tobě vedeno trestní řízení a nebo to očekáváš?

Nemyslím, že je něco z mé mínulosti, či součastnosti co by mělo poškodit dobré jméno Pirátské strany. Spolupráci se Státní bezpečností a jinými represivními složkami minulého režimu vylučuji, tj. nebyl jsem členem StB, ani jejím spolupracovníkem....Trestní řízení proti mé osobě není vedeno a ani jej neočekávám.


4. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?

Jak jsem uvedl výše, jsem nekuřák a nikdy jsem nekouřil, ale proti marihuaně/konopí nic nemám a rád podpořím volné užívání této lehké drogy. Případné volné užívání tvrdých drog ale nechci podporovat. Tvrdé drogy jen v případech výzkumu, nebo nemoci, kde je prokázáno, že to pacientovi pomáhá.


5. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?

Tohle by bylo na několik stran, ale budu stručný. Dotace jsou všude v okolních členských zemích EU. Dotace například do zemědělství, v případě, že bychom je neumožnili, tak bychom naše chovatele a zemědělce znevýhodnili oproti ostatním chovatelům a zemědělcům z ostatních členských zemí EU. Když by se měly dotace do zemědelství zrušit, tak všude, nebo nikde. Je zde pak věc, že některé dotace do zemědělství jsou přímo na hektar, nebo na zvíře. Zde je to v pořádku, jen u velkých koncernů, typu Agrofert a dalších bych ty dotace trošku upravil. Prostě gigant by neměl mít tak velkou podporu jako malí a střední zemědělci. Dále zde máme dotace na podporu chudších regionů v rámci EU, tak, aby se těmito dotacemi zmírnily rozdíly mezi jednotlivými regiony/zeměmi, tj. ty silnějsí země podporují ty slabší. Zde bych to nechal jak je. Jen je potřeba důslednou kontrolu a na tu bych se zaměřil. Dotace v průmyslu a rozvoji podnikání jsou potřeba. Zde by to bylo opravdu na dlouhé povídání. Jestli budete mít někdo doplňující otázky, tak se ještě rozepíšu. Nebo pak ještě osobně.

6. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu? Víš jaké sdílení dat je legální a nelegální a že se platí poplatky z prázdných médií?

V sobotu jsem byl na demonstraci na Palackém náměstí a mával vlajkou Pirátské strany:) I přes podepsání petice a mnoha demonstracích po celé EU byla dnes bohužel v Evropském paramentu schválena směrnice o copyrightu na jednotném digitálním trhu. Na to jsem upozorňoval mnoho lidí a v mnoha skupinách na sociálních sítích. I jsem zval na tu sobotní demonstraci ohledně čánků 11 a 13. I když ty čísla jsou správně jiná, ale to není podstatné. Jsem pro co největší SVOBODU na internetu, abychom mohli VOLNĚ a bez poplatků sdílet důležité informace a případně i další věci. Poplatky z prázdných médií jsou naprostá nehoráznost, ty by bylo potřeba zrušit.

7. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?

Stačí se podívat do Číny, kde občany na každém kromu hlídá "velký bratr", a kde se hodnotí jejich jednání. Poté jsou výsledky vyhodnocováni a dle toho jsou poté jednolitvcům dávány určité výhody, nebo naopak, například zákaz cestování apod....
Zde odkaz: https://www.elektrina.cz/velky-bratr-v- ... lni-kredit. Do budoucna chci, abychom měli co možná největší možnou ochranu soukromí a osobních údajů.

8. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?

Jsem pro svobodu projevu. Je potřeba mít svobodná média jako Českou televizi, Český rozhlas a další, které nejsou prodlouženou rukou určitých tlaků a oligarchů, kteří je případně vlastní. Hranice svobodného projevu pak vidím tam, kde někdo slovně, či jinak utlačuje jiné rasy, menšiny, případně lidi jiného vyznání. Osobně jsem vždy proti násilí, i vyzývání k násilí .


9. Co si myslíš o imigraci?

Jak psal Jirka Snížek, tak já jsem jeden z těch, kteří prostě lidem, kteří utíkají před válkou rádi pomohou, jak u nich v jejich zemi, když je to možné, tak případně i v ČR. Alespoň po dobu, dokud válka před kterou utíkají, neskončí. Případně jsem i pro pomoc utečencům, kterým v jejich rodné zemi (i když tam nebude válka/konflikt) bude hrozit smrt a vážné životní problémy.
Voliči SPD by ze mě věru neměli radost...:). Všechny takové utečence bych ale prověřoval, a v případě, že by pobývali na území ČR bych se je snažil zapojit do "normálního" života v rámci ČR. Jen pro dokreslení 2 až 3 tisíce utečenců, kterým jde o život, by naše zem ani nepocítila, ale pomohli bychom rodinám a lidem, kteří jsou na tom hodně zle.


10. Jaký je tvůj názor na referendum?

Mám klienty ve Švýcarsku, a několikrát jsem tuto otázku s nimi probíral. Já osobně referendum jako nástroj přímé demokracie vítám. Jen se musí stanovit správné parametry pro jeho používání. Jen mám maličko obavy, že občané ČR ještě nejsou na tento nástroj přímé demokracie zralí.

11. Co nejvíc pálí Českou republiku?

V současnosti bych řekl rozdělení populace, které živí jak hlava státu, tak některé politické subjekty. Dále korupce a skandály například našeho trestně stíhaného premiéra. Toto bych chtěl změnit...

12. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?

ANO, už nyní jsem aktivní, i když nejsem členem. Chodím na setkání, demonstrace, pomáhám Michalovi Zacharovi odpovídat, dělám i jiné věci. A hlasování bych se, v případě schválení mého členství také účastnil.


13. Je nějaký krajský expertní tým, do kterého by ses mohl(a) a chtěl(a) zapojit?
Už nyní pomáhám Pirátské straně. Ale nebráním se i dalším aktivitám. Musím nejdříve pochopit kde je mne třeba a jak bych mohl být užitečný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Moravek za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Snizek, Jan.Korbel
Uživatelský avatar
Jan.Korbel
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1802
Registrován: 03 úno 2012, 19:04
Profese: IT
Bydliště: Jílové u Prahy
Dal poděkování: 4190 poděkování
Dostal poděkování: 3070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Roman Morávek

Příspěvek od Jan.Korbel »

Díky za odpovědi i za tvoji dosavadní i budoucí práci pro Piráty. V tuto chvíli máš tři hlasy z předsednictva, tudíž zbývají už jenom formality (Klára tě když tak nasměruje).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Korbel za příspěvek:
Jiri.Snizek
Středočeský profil | "Systémy, kterých se týká tato dohoda, jsou účty majitelky." -- NDA Pirátů
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Středočeský kraj“