Krajská schůze Pirátů KhK - 6. 1. 2019

Moderátoři: PKS Královéhradecký kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Královéhradecký kraj

Uživatelský avatar
Kamil.Kubica
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 369
Registrován: 25 dub 2016, 22:37
Profese: produkční, učitel, student práv
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování

Re: Krajská schůze Pirátů KhK - 6. 1. 2019

Příspěvek od Kamil.Kubica »

Souhlasím s Martinem s tím, že kdyby zbyl čas, tak bychom tam nakonec zprávy od členů výboru a poslance přidali.
Simon.Barczi
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 150
Registrován: 10 kvě 2018, 09:52
Profese: Manažer v Automotive
Dal poděkování: 91 poděkování
Dostal poděkování: 307 poděkování

Re: Krajská schůze Pirátů KhK - 6. 1. 2019

Příspěvek od Simon.Barczi »

Zdravím, prosím o zařazení svého představení jako kandidáta do EP na program dnešní schůze. Předem díky a těším se na viděnou :)
Šimon Barczi
725 O86 O13
Simon.Barczi
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 150
Registrován: 10 kvě 2018, 09:52
Profese: Manažer v Automotive
Dal poděkování: 91 poděkování
Dostal poděkování: 307 poděkování

Re: Krajská schůze Pirátů KhK - 6. 1. 2019

Příspěvek od Simon.Barczi »

Ahoj posádko,

Po sérii osobních představení v různých regionech republiky bych se rád ucházel o přízeň Vašeho krajského fóra. Díky za konstruktivní diskuzi a doufám že oceníte mimo jiné moji odvahu


Pro ty co nechtěji moc číst.
Mám realné profesní zkušenosti s Evropskými institucemi
Žil jsem, pracoval a studoval na třech kontinentech a v deseti různých zemích
Umím oslovit přes 3 miliony obyvatel periférních regionu ČR, tedy oblasti kde potřebujeme bodovat
Mám reálné výsledky a kompetence v pirátských tématech načerpané u globálních lídrů
V EP se budu věnovat celoevropské podpoře digitlání ekonomiky, záchraně programů regionálního rozvoje pro nejchudší regiony a svobodě internetu
Jsem plně jazykově vybaven
Nezklamu
Detailnější info

Bio

Jmenuji se Šimon Barczi, vyrůstal jsem v Mariánských Lázních, kde jsem také pomáhal v roce 2014 vybojovat historicky první pirátskou výhru v České Republice a od té doby pomáhám pirátkám a pirátům v Karlovarském kraji s tématy jako digitalizace, modrení způsoby dopravy či vzdělávání. Vystudoval jsem VŠE v Praze a KDI School of Public Policy and Managment v jihokorejském Seoulu. Pracoval jsem na projektech pro Evropskou komisi v Luxembourgu a Bruselu. Ve dvou jsme rozjeli českou pobočku TAXIFY, které má nyní valuaci přes 1 Miliardu dolarů. Pracoval jsem na manžerské pozici ve ŠKODA AUTO, kde jsem byl zodpovědný za rozvoj digitálních projektů ve vozech které ještě ani neměli jméno. V současné době se věnuji individuáním konzultacím a úzce spolupracuji s českým startupovým studiem CREATIVE DOCK. Hovořím plynně anglicky a bez potíží se domuvím německy a maďarsky.

Disclaimer

Jak jsem již zmínil, mám reálnou profesni zkušenost z Evropských insitucí. Znám realitu, vím jak insituce (ne)fungují a vím, že následující řádky budou pro nás realisty a pragmatiky znít jako sci-fi. Na druhou stranu jsem měl několik možností se přesvědčit, že velké věci začínají činy moderních, ambiciozních a odvážných lidí. A kdo jiný tu změnu může přinést než Pirátská strana, která je těchto moderních, odvážných a ambiciozních lidí plná.

Parlamentní agenda

Priority své agendy stavím na třech pilířích.

Podpora digitální ekonomiky
Digitální ekonomika roste 7X rychleji než zbytek hospodářství.Ti kdo nyní ustrnou, budou v budoucnosti hořce litovat a těžce se na svoje aktuální pozice vracet.
Jsme nyní na rozcestí a je nutné, aby budoucí europarlement byl v této otázce více než kompetentní. Já jako člověk co se podílel na růstu a rozvoji jednoho z největších evropských startupů musím konstatovat, že náš progress byl spíše dílem štěstiny než silné podpory evropských struktůr. Dnes už je naprosto zřetelné, že EU v tomto oboru ujel vlak a USA či Čína jsou v těchto témat daleko před námi.
Zahraniční startupy nejen, že neodvádí daně na uzemí EU, ale také odsavají samotnou přidanou hodnotu z evropského trhu. Tento neblahý trend vede k úbytku kapitálu na investice a tím pádem omezeným inovacím ve stěžejních oborech průmyslu 4.0
Budu inciovat takové aktivity v rámci EP, které povedou k dynamičtějšímu, transparentnějšímu a efektivnějšímu rozvoji startupů, e-commerce a inovací v rámci EU.

Podpora znevýhodněných regionů (z velké části i toho Hradeckého)

Jelikož pocházím ze Sudet, tedy oblasti ze které kvůli zrůdnosti nacistického režimu byla vykořeněna velká část inteligence, patriotismu a úcta ke krajině. Uvědomuji si obrovské rozdíly, které jsou mezi velkými sídly a periferiemi jak v ČR tak v celé EU. Z volebních výsledků se zdá, že Praha, Plzeň či Brno volí jinak než Sokolov, Most nebo Ostrava. Ze senátorské kampaně senátora Balatky, kterého jsme jako Piráti na Sokolovsku podporovali je, ale jasně patrné, že i regiony volí racionálně pokud mají kandiáta s kterými se umí ztotožnit. Já věřím, že takovým kandidátem jsem i já. Znám strasti a radosti lidí z Chebu, Bíliny, Rumburka či Opavy. Umím s nimi muvit, umím jim ukázat řešení a umím si je získat na svoji stranu. Zároveň jim chci ukázat co pro ně kvalitní EU program může znamenat.

Chci se zasadit o to, aby jsme pohraniční regiony v ráci EU nehledali na spodku statistických tabulek. Vidím velký prostor ke zlepšení především v přeshraniční mobilitě, bilingválním školství a celkovém pozvednutí periferních regionů více do středu dění. Tato témata se překvapivě netýkají pouze České republiky, ale podobně postižených regionů je v rámci EU celá řada.


Svoboda internetu
Jako celoživotní podporovatel pirátských myšlenek je pro mně téma udržení našeho moře důležitým bodem.

Toto funkční období europarlamentu a schválení mnoha směrnic odkrývá smutnou pravdu, že většina eurposlanců nežije v tomto století. Extrémně byrokratické GDPR, které vyřešilo velmi málo, zvýhodnilo velké, omezilo malé a zároveň odkrylo mnoho zadních vrátek pro šedou ekonomiku je dobrým přikladem. Ještě horším je pak směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu, které pro mně osobně znamená cenzuru a popření internetu tak jak ho známe.

V rámci své agendy budu bojovat za zachování co nejvetší svobody internetu, síťovou neutralitu a minimální represi nezávadného chování na síti. Uvědomuji si, že z internetu se stává bojiště nového tisiciletí, ale není možné si brát občany EU jako rukojmí.

Závěrem

Jak jsem již zmínil, věřím, že jsem kompetentní, reprezentativní a vhodný kandidát Pirátů do nadcházejících eurovoleb. Mimo výše uvedené kompetence v digitální ekonomice vidím svoji velkou výhodu v tom, že se umím bavit s lidmi v regionech. Jsem jedním z nich. Znám naši mentalitu a problémy. Vím co nás trapí a vím jaká je situace od Klatov přes Cheb až po Děčín. Když sečeteme české periferie, tedy Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Moravskolezský kraj je to více než 3 miliony obyvatel. 3 miliony je číslo, které mění volby.

Věřím, že každý kraj si zaslouží svého kandidáta a doufám, že mne Plzeňáci vemou mezi sebe. Doma jsem na pomezí regionů a do Plzně a Varů to mám skoro stejně. Na Viktorku jsem vyjel od Madridu po Ukrajinu a v Pivoňce nebo Jazzu jsem nechal nejedno kapesné :)

Věřím, že jsem idealním kandidátem k doplnění čela kanditáky. Úspěchy Pirátů v Karlovarském chudém kraji ukazuji, že máme velkou šanci na periferii se správnými lidmi bodovat. Nebojme se toho.

Doufám, že vás můj profil zaujal. Jelikož jsem si jist, že jsem nezodpověděl všechny otázky naší široké členské základny bude mi ctí je zodpovědět zde ve fóru, na emailu, telefonem či osobně. Budu rád za každý hlas podpory, ale i za každou konstruktivní kritiku.
Šimon Barczi
725 O86 O13
Uživatelský avatar
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1220
Registrován: 07 kvě 2017, 20:47
Profese: Technik
Dal poděkování: 291 poděkování
Dostal poděkování: 639 poděkování

Re: Krajská schůze Pirátů KhK - 6. 1. 2019

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Líba Věříšová
*********************************
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Odpovědět

Zpět na „Královéhradecký kraj“