opětovná prosba o podporu kandidátky v Zašové

fórum pro piráty z oblastí Valašsko-Meziříčsko-Kelčsko, Rožnovsko

Moderátoři: KoKS Zlínský kraj, PKS Zlínský kraj, PMS ValMez

jan.bolek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 25
Registrován: 20 črc 2014, 09:47
Profese: stavař
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

opětovná prosba o podporu kandidátky v Zašové

Příspěvek od jan.bolek »

Zdravím Piráty z Valmezu,
dovolte, abych Vás ještě jednou požádal o podporu kanidátky v Zašové. Pŕed 4 lety jsem byl na kandidátce sám, letos už je nás víc, které dění v obci upřímně zajímá ,
nejde nám o zisk mandátů, ale zejména o možnost změřit síly v regulérním demokratickém souboji,tzn. v rámci předvolební soutěžení mít možnost vyslovit, co by se mělo zlepšit v samozřejmě v duchu Pirátského programu - s důrazem na oteřenost, hospodárnost, životní prostředí atd.)

Jak jsem říkal Denisovi a Lucii před 14 dny ve Valmezu, na Vyosení do Valmezu mi to bohužel letos narozdíl od loňska nevyšlo, protože jsem měl ten den odpolední směnu v Přerově, a ač jsem plánoval zastavit alespoň kolem 23 hod. tak jsem to prostě už nezvládl. V pátek jsem Denisovi říkal, když mi dával několik výtisků Pirátských listů pro naši obec, a dával nabídku na možnost psaní, že mám několik témat do Pirátských listů - pro rubriku Zlínského kraje. Nejraději bych to zde dal jako přílohu, bohužel tady ale nevidím funkci připojit přílohu. Tak snad později, nebo děkuji za případné tipy, jak to provést... (ikonu vložit obrázek zde sice vidím, ale netuším, jak se proklikat do adresáře, jelikož je zde nějaký systém, který neznám....)


Tak když nejde obrázek, tak alespoň odkaz na informaci o této akci v místních obecních novinách - na str.9 vpravo dole je krátký článek - pozvánka na akci - bezplatná pomoc cyklistům - podpora bezmotorové dopravy, kterou jsem pořádal loni k 1. jarnímu dni u nás v Zašové, poprvé poté za měsíc k příležitosti dne zmemě cca 24.dubna (opět pozvánka v novinách) a potřetí opět v březnu letošního roku k 1 jarnímu dni (opět pozvánka v novinách). K letošnímu dni země jsem na to neměl kapacitu, protože bylo spoustu práce kolem příprav a konání debaty - kulatého stolu ohledně projektu výjezdu z obce (složitější dopravní projekt cca 110 mil. kč).
Úcast na této debatě odmítli zástupci státních firem - coby řekněme iniciátoři tohoto projektu ŘSD, SŽDC, projekční firma a také vedení naší obce. Pŕitom oni sami žádný kulatý stůl či prezentaci pro občany neučinili a zřejmě to ani nehodlají učinit.

http://www.zasova.cz/zasovske-noviny/73 ... ownload=42

Je celá řada věcí, které se v Zašové takto průběžně konají či řeší, jen o sobě prostě navzájem moc nevíme.

Co se týče akce pomoci cyklistům s opravou kol, tak tu chystám letos poprvé k pŕíležitosti "dne bez aut", který bývá v září, také jako náhrada za absenci této akce v letos v dubnu ke Dni Země.
Myslím, že podobná akce, by mohla být zajímavá pro všechna místní sdružení pirátů také v souvislosti s blížícími se komunálními volbami v 5.- 6.ŕíjna 2018.

Ještě jednou díky za vaši podporu a v případě kladného výsledku hlasování věřím, že by naše činnost a součinnost mohlá být v brzku velmi plodná.
Odpovědět

Zpět na „ValMez“