Mgr. Tomáš Kolomý

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Pardubický kraj, KoKS Pardubický kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Tomas.Kolomy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 30
Registrován: 24 úno 2018, 09:48
Profese: právník
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Tomas.Kolomy »

Čau všem,
jmenuji se Tomáš Kolomý, bydlím v Rudolticích, u Lanškrouna. Rád bych s kamarády, kteří mě budou, po dohodě, následovat tímto směrem, založili místní sdružení pirátské strany a sestavili letos plnou kandidátku, 15 členů, do komunálních voleb. Nejdříve jsem chtěl udělat občanské sdružení, ale jak jsem byl pohlcován informacemi politiků za piráty z médií, tak jsem si jednoho otevřel stránky pirátů a začetl jsem se do nich, už mě to nepustilo dál. Program a názory na svět a vůbec na život, jak soukromej a tak veřejnej, to je moje duše.
Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1398
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Ahoj.
Děkuji za tvůj zájem.
V Lanškrouně máme člena, Zdeňka Brejšu. Znáte se?
Přijímání členů je proces a může trvat i několik měsíců. Doporučení stávájícího člena by mohlo tento proces urychlit.
Pro naši snadnější představu o tvé politické orientaci prosím odpovědi na několik otázek:

1) Která partaj ti byla nejsympatičtější než ses dozvěděl/a o Pirátech? Proč Piráti?
2) Četl/a jsi program Pirátů do PS 2017? Který bod ti přijde nejdůležitější a se kterým nesouhlasíš?
3) Jaký je tvůj názor na svobodu Internetu? Chápeš obsah pojmů jako např. blokování stránek, síťová neutralita, šifrování, digitální podepisování, kryptoměny, apod.?
4) Víš, co je to všeobecný základní příjem? Jak se k němu stavíš a z čeho by se měl financovat?
5) Co si myslíš o migraci do ČR?
6) Jak se stavíš k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?
7) Co si myslíš o autorském zákonu a společnostech OSA nebo Intergram?
8) Jaké vnímáš největší problémy v otázce zahraniční politiky? Co si myslíš o EU, o NATO o anexi Krymu nebo o režimu KLDR?
9) Jaký je tvůj názor na legalizaci drog? Lze legalizovat všechny drogy, nebo jenom některé?
10) Kdo všechno by podle tebe měl zveřejňovat svá daňová přiznání, které instituce by měly zveřejňovat výši odměn svých zaměstnanců?
11) Co vnímáš ty osobně jako největší prioritu, kterou by ses z pozice člena Pirátů snažil/a prosadit?

s pozdravem
Pavel

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

Tomas.Kolomy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 30
Registrován: 24 úno 2018, 09:48
Profese: právník
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Tomas.Kolomy »

Čau,
Zdeňka znám, vyrůstali jsme vedle sebe. Teď bydlí někde, nevím přesně - Tatenice. Ale nejsme v kontaktu. Nedávno jsem ho potkal v nemocnici, a dobrý.
1) Asi by to byla ODS, ale v současném zastoupení, tj. Fiala a dál. Minulé vedení ODS, to byla tragédie.
2) Přiznám se, že program do PS jsem až tak dopodrobna nestudoval, abych se k němu mohl nějak konkrétně vyjádřit. Zabýval jsem hodně programem do komunálek. V podstatě, se mi libí, otevřenost, přímá účast občanů během volebního období, nejenom při volbách, dát možnost všem se aktivně zapojit do obecního zřízení, atd., Ale to hlavní je podle mě, že každá pol. strana to staví na nějakých bodech a hodnotách, kteří oni vyznávají, možná ani nevyznávají, jenom tím chtějí natáhnout voliče a získat moc, a následně vládnout podle sebe. Piráti to mají podle mě nastavený úplně jinak, jsme tady pro lidi a lidi pro nás, takže já budu dělat věci tak, aby většina (celá) společnost s tím pokud možno souhlasila, neboť já svoji svobodu dám částečně lidem, a oni mi ji vrátí.
3) Pokud je řeč o svobodě, tak by neměla být nikým a něčím omezena, ale. - pravidla v demokratickém státě by měla být a neměla by se chápat jako omezení na úkor svobody.
4) Tento pojem mi není neznámý, ale nemohu se k tomu bez dalšího ohledání vyjádřit.
5) Teda Pavle, opět otázka na kterou by stála odpověď na několik stránek.
Odpověď migrace do ČR ano či ne, tak to nejde podle položit. Je to složitá věc, neboť žijeme v civilizované době, a ještě jinak migrace byla před námi, je za nás a bude i po nás. Od dávných času, je to přirozené, se živé bytosti přesouvají do lepších životních podmínek, stěhování národů, ve středověku obsazování nových území, migrace na americký kontinent, atd. Každá migrace sebou přináší dobré a špatné. Nejsme ti kdo mohou říct, ty jo, a ty ne. Problém vidím v tom, že ta zvaná migrace z oblasti sýrie apod. , sebou přináší tíhu v tom, že sem tito migranti nesou svou víru, a někteří se ji snaží i prosadit tvrdými jednáními, útoky na životy a majetek bezbranných lidí, kteří jim dali střechu a jídlo.
6) Nemám s tímto žádný problém, znám gaye i lesbi, jsou to normální lidé jako já, který žije se ženou.
7) Více svobody a volnosti by toto téma potřebovalo, neboť nejsem zastánce někoho, kdo něco řídí a omezuje ostatní.
8)Režim v KLDR - špatný, hodně špatný pro lidi tam žijící a vůbec pro celý svět. Režimy v Číně špatný, Rusku špatný, Sýrií špatný, - demokracie a svoboda tam tak trochu není. Takže anexe Krymu jasně špatně, podstatě jsem věřil, že mocnosti se proti tomu postaví rozumem, a Krym bude vrácen zpět, ale bohužel Putin je moc silný protivník na celosvětovém měřítku. Mají z něho strach. To se mi nelíbí. Ohledně NATO - souhlasím s touto organizací. A ohledně EU - to jsem si nechal až na konec - to je podle mě od začátku celé špatně, beru svobody pohybu osob, majetku, zboží a služeb. Ale v té prvotní myšlence evropského společenství. V současných letech co představují politici ve vedení EU je podle mě nějak špatně, neživota schopného, takže když odešla Británie z EU, tak čekám, že ji budou následovat i ostatní státy. Pro ČR to je složitější, neboť kolem nás jsou státy, kteří jsou v EU, a tak by vzniklo kolečko uprostřed Evropy, bez integrace.
9) Mě se docela líbí, jak to mají zavedeno v Nizozemí, Holansku.
10)V každém případě celý veřejný sektor a jejich organizace, různé charity, nadace, nadační fondy, církve, asi mimo soukromý sektor všichni. V soukromém sektoru by to měli být všichni, kteří jsou nějak napojeny na ty předešlé.
11) Sesadit Andree Babiše z pozice a vůbec z politického života, neboť tento "občan" si nezaslouží sdílet s námi demokratické hodnoty.

Jako nejlepší otázku vyhodnocuji 5, a 8.
Měj se.
Pepan
Uživatelský avatar
Jan.Hrubes
Kontrolní komise
Příspěvky: 542
Registrován: 08 říj 2016, 19:31
Profese: student, učitel, hudebník
Dal poděkování: 1448 poděkování
Dostal poděkování: 1342 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Jan.Hrubes »

Ahoj, mohl bys prosím blíž rozvést tvůj názor k EU? Jaký by podle tebe byl nejlepší vývoj v současné situaci - z tvé odpovědi by někdo mohl vyvodit, že bys uvítal rozpad EU - je tomu tak? Mohl bys konkrétně jmenovat, jaké věci ti na EU nejvíc vadí?
Díky za odpověď :-)
Tomas.Kolomy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 30
Registrován: 24 úno 2018, 09:48
Profese: právník
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Tomas.Kolomy »

Čau,
myslím, že 4 základní svobody, které stáli na začátku vzniku, je dobrá myšlenka a základ pro vznik takové organizace. Postupem času a vstoupením nových členů, začali ti staročlenové strašně narůstat, upevňováním své země a svých pravomocí na úkor ostatních "rovnocenných" spolučlenů.
Mám na mysli, převážně Německo.
Proti EU, jako takové nic nemám, měla by to být organizace složena z evropských států, a navenek stát jako jeden subjekt, tak, abychom mohli se vyrovnat USA, a dalším velkým světovým státům.
V dnešní době, máme nebráněné evropské hranice, nedostatečně, dále strašně velká byrokracie v organizaci, nepořádek při rozdělování dotací z EU, nesmyslné evropské nařízení, které někdy ani do života státu nezapadne, legislativně, apod..
Navíc, evropa je složena z různých států, které mají svou historií, své lásky a nenávist sahajíc až do starověku. Pořád jaksi nemůžu pochopit, jak EU chce udělat, aby všichni v rámci unie, měli stejné životní postavení a zajištění, třeba sociální a zdravotní pojištění, pracovní doba, atd. Tedy, když srovnám řeka, francouze, "angličana", němce, čecha, slováka, poláka nebo maďara či rumuna, tak tito lidé, jejich charisma, životní styl a podmínky pro něho, jsou hodně neslučitelné. Mohou však se tolerovat a spolupracovat.

Měj se příteli.
Pepan
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolomy za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Stepanek, Jan.Hrubes
Uživatelský avatar
Jan.Hrubes
Kontrolní komise
Příspěvky: 542
Registrován: 08 říj 2016, 19:31
Profese: student, učitel, hudebník
Dal poděkování: 1448 poděkování
Dostal poděkování: 1342 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Jan.Hrubes »

Díky za odpověď. Když to takhle rozvedeš, přijde mi, že se celkem shodujeme :-) Akorát jedna maličkost:
upevňováním své země a svých pravomocí na úkor ostatních "rovnocenných" spolučlenů.
Mám na mysli, převázně Německo
Německo má na svých 82,7 milionu obyvatel má 96 europoslanců, kdežto ČR na svých 10,6 milionu 21 europoslanců. Hlas občana ČR je tedy při volbách do Evropského parlamentu 1,7× silnější než hlas Němce ;-)
Jinak je jasné, že nelze mít v dohledném horizontu ve všech státech EU stejné podmínky pro život.
Tomas.Kolomy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 30
Registrován: 24 úno 2018, 09:48
Profese: právník
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Tomas.Kolomy »

Zajímavá připomínka, ale nevím jestli podle počtu obyvatel lze srovnávat počet europoslanců, a tím sílu jednotlivých států na půdě evropského parlamentu.
Karsten.Sachs
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 382
Registrován: 03 pro 2016, 12:17
Profese: manager v kamionové dopravě
Dal poděkování: 143 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Karsten.Sachs »

Ahoj,

bylo by super tě uvidět tady: viewtopic.php?f=913&t=40057

Pokud chcete postavit u vás kandidátku, bude ta schůze i pro vás přínos.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karsten.Sachs za příspěvek:
Pavel.Stepanek
Tomas.Kolomy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 30
Registrován: 24 úno 2018, 09:48
Profese: právník
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Mgr. Tomáš Kolomý

Příspěvek od Tomas.Kolomy »

Čau,
určitě s tím budu počítat, díky za pozvání.
Pepan
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Pardubický kraj“