To co tam predvedli je na facku. Vsiml jsem si toho az po volbe do komisi, ktera nedavno probehla. Nechtel jsem, aby Misa prisla o hlasovaci pravo v KCI tim, ze prijde docasne o statut clenky a tim padem jakozto RegP bude v KCI mit jen poradni hlas. Z toho duvodu jsem napsal Ondrovi profantovi nasledujici dve SZ (jedna je citovana v te druhe):
Zadnou odpoved jsem od nej nedostal ackoliv na foru je aktivni. Beru to jako jasny signal, ze nema zajem to resit, takze nezbyva nez tuhle bublinu nechat prasknout. Proto jsem sestavil nasledujici usneseni:Tomas Vymazal píše:Ahoj,
27.5. jsem ti napsal SZ v tomto zneni:
Ted kdyz to ctu, tak je tam par nesmyslu a hlavne tam chybi ta prosba o ktere mluvim, coz je docela vtipne. Nic to ale nemeni na tom, ze od tebe nemam zadnou odpoved a ani jsi v tomto smeru nic nepodnikl. Takze se chci zeptat co za tim je. Nerad bych to resil oficialni cestou, protoze by kvuli tomu taky mohla Misa prijit o misto v KCI nebo tak neco... Je potreba znova poradne odhlasovat jeji prijeti za clenku.Tomas Vymazal píše:Ahoj,
pisu jmenem KK, lec neoficialne, protoze nechci hrat divadylko. Koukal jsem na hlasovani o prijeti Misi Krausove za clenku a seznal jsem, ze dle predpisu nebyla nikdy pravoplatne prijata za clenku, protoze hlasovani neprobehlo tajne. Vim, ze je to Mikiho chyba, na nikoho se nezlobim ani nikomu nic nevycitam, ber to jako pratelskou prosbu, protoze chci predejit situaci, kdy MK neco odhlasuje v KCI a nekdo to nasledne napadne jako neplatne, protoze hlasoval nekdo kdo neni clenem.
Spoliham na tvoji brzkou proaktivitu.
Mej se
Dej vedet, co a jak.
Mej se
Šetření kontrolní komise ve věci přijetí Michaely Krausové za členku ČPS.
Nález KK: Kontrolní komise pri svém nezávislém šetření zjistila, že hlasování o přijetí Michaely Krausové za členku ČPS (zde) je neplatné neboť při prvním pokusu proběhlo bez ohlášení a hlasovali jen dva členové krajského předsednictva, a při druhém pokusu proběhlo hlasování veřejně, což je v případě osobnostních otázek nepřípustné.
Kontrolní komise klasifikovala stav jako středně závažný a proto nehodlá věc předat k řešení rozhodčí komisi.
Řešení nastalého stavu: Kontrolní komise považuje členství Michaely Krausové v ČPS za neplatné a žádá Administrativní odbor ČPS, aby MK zbavil statutu členky strany. Dále je za současného stavu nutné vrátit MK její členský přispěvek, o což by měl AO požádat FO.
Náprava nastalého stavu: Pakliže předsednictvo KS Praha neprodleně provede nové hlasování o přijetí Michaely Krausové za členku strany, není nutné jí členský přispěvek vracet a je možné jí statut členky strany ponechat. Je však nezbytné, aby AO změnil údaj o vzniku jejího členství na nové platné datum, aby nemusela platit členský přispěvek za dobu, kdy fakticky nebyla členkou.
Členství MK v KCI: Kontrolní komise si není jista, zda byla Michaela Krausová zvolena do KCI právoplatně (presumpce správnosti jejího přijetí za členku) či nikoliv. Z tohoto důvodu KK využila institut předběžné otázky k RK. Než však na tuto předběžnou otázku RK odpoví, je nezbytné MK odebrat hlasovací právo v KCI, aby nebylo případné hlasování uvnitř KCI později napadnutelné. Jakmile bude KK znát odpověd RK v této věci, vydá nové usnesení.
Jeste uvazuju, ze bych rad Roje vyradil z toho rozhodovani pro podezreni z podjatosti, protoze je to holka z jeho kraje, jenze to nemuzu udelat, pokud je otazka polozena obecne. Spis na tu podjatost asi seru, stejne tu jde o hovno. Prosim o korekce, napady, pripominky, petice, dlazebni kostky.Predbezna otazka k RK píše:Kontrolní komise se rozhodla využít institutu předběžné otázky a ráda by se rozhodčí komise zeptala na následující (otázka je záměrně položena obecně):
Někdo byl neprávoplatně přijat za člena strany (pochybení v procedůře), avšak k odhalení tohoto pochybení nedošlo včas a tento člověk byl následně zvolen do funkce, kterou může zastávat pouze člen strany. Bude-li dotyčná osoba neprodleně právoplatně přijata za člena strany (náprava pochybení), má být zbavena funkce, kterou fakticky získala jako nečlen, nebo je zvolení do této funkce platné na základě původní presumpce správnosti zvolení dotyčné osoby za člena strany?
Slava nazdar.