Neplatne prijeti za clena: Michaela Krausová (KK 006/2011)

Kontrolní komise je kontrolním orgánem strany, dohlíží na hospodaření a dodržování předpisů a vyšetřuje stížnosti na jejich porušení, které předává rozhodčí komisi.

Moderátor: Kontrolní komise

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1784 poděkování
Dostal poděkování: 1563 poděkování

Neplatne prijeti za clena: Michaela Krausová (KK 006/2011)

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Vizte: https://www.ceskapiratskastrana.cz/foru ... 313&t=6581

To co tam predvedli je na facku. Vsiml jsem si toho az po volbe do komisi, ktera nedavno probehla. Nechtel jsem, aby Misa prisla o hlasovaci pravo v KCI tim, ze prijde docasne o statut clenky a tim padem jakozto RegP bude v KCI mit jen poradni hlas. Z toho duvodu jsem napsal Ondrovi profantovi nasledujici dve SZ (jedna je citovana v te druhe):
Tomas Vymazal píše:Ahoj,

27.5. jsem ti napsal SZ v tomto zneni:
Tomas Vymazal píše:Ahoj,

pisu jmenem KK, lec neoficialne, protoze nechci hrat divadylko. Koukal jsem na hlasovani o prijeti Misi Krausove za clenku a seznal jsem, ze dle predpisu nebyla nikdy pravoplatne prijata za clenku, protoze hlasovani neprobehlo tajne. Vim, ze je to Mikiho chyba, na nikoho se nezlobim ani nikomu nic nevycitam, ber to jako pratelskou prosbu, protoze chci predejit situaci, kdy MK neco odhlasuje v KCI a nekdo to nasledne napadne jako neplatne, protoze hlasoval nekdo kdo neni clenem.

Spoliham na tvoji brzkou proaktivitu.

Mej se
Ted kdyz to ctu, tak je tam par nesmyslu a hlavne tam chybi ta prosba o ktere mluvim, coz je docela vtipne. Nic to ale nemeni na tom, ze od tebe nemam zadnou odpoved a ani jsi v tomto smeru nic nepodnikl. Takze se chci zeptat co za tim je. Nerad bych to resil oficialni cestou, protoze by kvuli tomu taky mohla Misa prijit o misto v KCI nebo tak neco... Je potreba znova poradne odhlasovat jeji prijeti za clenku.

Dej vedet, co a jak.

Mej se
Zadnou odpoved jsem od nej nedostal ackoliv na foru je aktivni. Beru to jako jasny signal, ze nema zajem to resit, takze nezbyva nez tuhle bublinu nechat prasknout. Proto jsem sestavil nasledujici usneseni:
Šetření kontrolní komise ve věci přijetí Michaely Krausové za členku ČPS.

Nález KK: Kontrolní komise pri svém nezávislém šetření zjistila, že hlasování o přijetí Michaely Krausové za členku ČPS (zde) je neplatné neboť při prvním pokusu proběhlo bez ohlášení a hlasovali jen dva členové krajského předsednictva, a při druhém pokusu proběhlo hlasování veřejně, což je v případě osobnostních otázek nepřípustné.

Kontrolní komise klasifikovala stav jako středně závažný a proto nehodlá věc předat k řešení rozhodčí komisi.

Řešení nastalého stavu: Kontrolní komise považuje členství Michaely Krausové v ČPS za neplatné a žádá Administrativní odbor ČPS, aby MK zbavil statutu členky strany. Dále je za současného stavu nutné vrátit MK její členský přispěvek, o což by měl AO požádat FO.

Náprava nastalého stavu: Pakliže předsednictvo KS Praha neprodleně provede nové hlasování o přijetí Michaely Krausové za členku strany, není nutné jí členský přispěvek vracet a je možné jí statut členky strany ponechat. Je však nezbytné, aby AO změnil údaj o vzniku jejího členství na nové platné datum, aby nemusela platit členský přispěvek za dobu, kdy fakticky nebyla členkou.

Členství MK v KCI: Kontrolní komise si není jista, zda byla Michaela Krausová zvolena do KCI právoplatně (presumpce správnosti jejího přijetí za členku) či nikoliv. Z tohoto důvodu KK využila institut předběžné otázky k RK. Než však na tuto předběžnou otázku RK odpoví, je nezbytné MK odebrat hlasovací právo v KCI, aby nebylo případné hlasování uvnitř KCI později napadnutelné. Jakmile bude KK znát odpověd RK v této věci, vydá nové usnesení.
Predbezna otazka k RK píše:Kontrolní komise se rozhodla využít institutu předběžné otázky a ráda by se rozhodčí komise zeptala na následující (otázka je záměrně položena obecně):
Někdo byl neprávoplatně přijat za člena strany (pochybení v procedůře), avšak k odhalení tohoto pochybení nedošlo včas a tento člověk byl následně zvolen do funkce, kterou může zastávat pouze člen strany. Bude-li dotyčná osoba neprodleně právoplatně přijata za člena strany (náprava pochybení), má být zbavena funkce, kterou fakticky získala jako nečlen, nebo je zvolení do této funkce platné na základě původní presumpce správnosti zvolení dotyčné osoby za člena strany?
Jeste uvazuju, ze bych rad Roje vyradil z toho rozhodovani pro podezreni z podjatosti, protoze je to holka z jeho kraje, jenze to nemuzu udelat, pokud je otazka polozena obecne. Spis na tu podjatost asi seru, stejne tu jde o hovno. Prosim o korekce, napady, pripominky, petice, dlazebni kostky.

Slava nazdar.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Neplatne prijeti za clena: Michaela Krausová

Příspěvek od Petr.Vileta »

Sepsal jsi to dobre, ale podle me neni nutne vracet prispevek, pokud obe strany maji zajem na prijeti a nove hlasovani probehne uz poradne.
viz navod

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Karel.Fuzik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Kolotočář
Dal poděkování: 422 poděkování
Dostal poděkování: 458 poděkování

Příspěvek od Karel.Fuzik »

Nechci vám prát iluze, ale přijetí člena není IMHO osobnostní hlasování, takže tajná volba není nutná, pokud ji někdo nepožaduje. Pokud si myslíte něco jiného, doporučuji podat ve věci neadresnou předběžnou otázku RK.

Co se členství týká, máme precedent - Olyfku, ta nebyla členkou strany cca rok, i když si to všichni, včetně ní, mysleli. Stačilo uhradit 500,- a nebylo ji třeba ani přijímat. Prošlo to bez námitek tehdejší KK i RK.
Předseda MS Ostrava. "Rozum nakonec vždycky zvítězí, jen co dorazí munice."
Chcete nějaký Bony, Marky? Nechcete? Tak co vlastně chcete . . .
Karel Fuzik
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

1. Prijeti clena samozrejme osobnosti hlasovani je. Viz priklad: Budu chtit vstoupit do strany a bude se hlasovat na schuzi, kde budu pritomen (potud popisuju presne to, jak moje prijimani probehlo). Hlasovani bude verejne a 4 z 5 clenu predsednictva budou pro, jeden proti. Prave jsem dostal duvod toho cloveka co hlasoval proti automaticky nesnaset, cemuz ma zabranit tajne hlasovani. Takze je naprosto jasne, ze to osobnostni hlasovani je.

2. To ze to proslo bez namitek KK i RK neznamena, ze to proslo s posvecenim RK, takze se o zadny precedent nejedna. Klidne se o tomhle budu hadat do krve s Michalkem a podobnejma, ale holubnik z ty strany delat nebudou.

3. Petre, sak to s tim prispevkem tam uz mam osetreny. Chtel jsem konecne jednou vydat nenapadnutelny rozhodnuti.

OFFTOPICJen tak, abyste vedeli co si myslim: Poslal jsem SZ profantovi, ten se ozval frndovi a ten mu rekl, at se na me vysere. Stejne jako to bylo, kdyz jsme tehdy vyslychali podhajskyho ohledne nevolte kokoty.
Karel.Fuzik

Vím o spoustě lidí, kteří byli přijati v otevřeném hlasování. I když jinak s tebou souhlasím, tady bych retroaktivitu použil fakt nerad. Když tak můžeme zavést tajné hlasování o přijetí člena od teďka.

PS: Neprůstřelné rozhodnutí neexistuje, napadnout jde všechno :)
Karel Fuzik
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

Ja o nikom jinym nevim, jestli mas topicy, ktery dokazuji, ze byli urciti lide prijati bez tajneho hlasovani, tak sem s nimi. Takovejhle bordel je proste neprijatelnej.
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

Karle, uz je to tu zas? Uz zase budu muset cekat dva tejdny na kazdy tvoje vyjadreni? Doprcic dyt jsi na tom foru kazdej den, je tak tezky semka odepsat? Je potreba to co nejdriv poslat ven, protoze je taky mozny, ze ta holka prijde o moznost hlasovat na CF. Jestli hodlas na KK takhle srat (a promin mi to slovo, ale tohle se jinak rict uz neda), tak opravdu zacnu aktivne uplatnovat svoje mistopredsednictvi a budu vydavat usneseni sam z mandatu tvoji absence. Prosim, abys me k tomu nenutil.
Karel.Fuzik

Já jsem k tomu už všechno řekl, v tomhle formátu jsem proti. Větší část členů strany nebyl přijat v tajném hlasování, je to cele kravina. Nezapomeň, že se nepřijímají členové jen na foru. Třeba o mě snad ani nikdo nehlasoval. Neměl kdo. Můžem to tajné hlasování zavést, ale až od teďka. Navíc mám jiný názor na osobnostní hlasování, přijetí jim IMHO není.

PS: To vlákno je samozřejmě amatérské a hlasování zprzněné, ale to není důvod překopat celou stranu naruby.
Karel Fuzik
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

Karel Fuzik píše:Já jsem k tomu už všechno řekl, v tomhle formátu jsem proti. Větší část členů strany nebyl přijat v tajném hlasování, je to cele kravina. Nezapomeň, že se nepřijímají členové jen na foru. Třeba o mě snad ani nikdo nehlasoval. Neměl kdo. Můžem to tajné hlasování zavést, ale až od teďka. Navíc mám jiný názor na osobnostní hlasování, přijetí jim IMHO není.

PS: To vlákno je samozřejmě amatérské a hlasování zprzněné, ale to není důvod překopat celou stranu naruby.
1. Vetsi cast clenu strany jestli nebyla prijata v tajnem hlasovani, tak jsem cinskej buh srandy, protoze napriklad v JmK jsou prijati vsichni v tajnym hlasovani...
2. Ze ne vsichni clenove jsou prijeti na foru, to samozrejme vim .. jeste do nedavna jsem si myslel, ze to na foru ani nejde. Pokud nekoho krajske predsednictvo prijme na schuzi misto na foru, tak musi mit urcitou dobu schovane hlasovaci listky a podepsany protokol o hlasovani.
3. Ze te nemel kdo prijmout, to je co za blbost? Zrejme jsi ve strane nebyl prvni.

Asi o tom rozjedu diskusi a uvidime co clenska zakladna, v nejhorsim KS dovezou protokoly na CF a tam se to rozsekne. Jeste se poradim s kaderavkem.
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

Jiri Kaderavek píše:Pokud vím, tak členy přijímá předsednictvo KS v tajné volbě. Pokud volba nebyla tajná a lze veřejně dohledat jak kdo hlasoval, tak je volba v rozporu se stanovami. Pokud ovšem tuto volbu nikdo nenapadne v nějaké rozumné lhůtě (považoval bych za ni 14-30 dní - něco jako nabytí právní moci), tak bych její platnost nerozporoval. KK je tu od toho, aby tyto volby napadala. Nemůže tak ale učinit půl roku zpět, protože by tím docela zásadně zasáhla do práv člena (on totiž není ten, kdo je zodpovědný za zpackanou volbu). V každém případě by se mělo jednat o prohřešek předsedy a místopředsedů a měli by od KK dostat napomenutí.
Co takhle teda chudaky neplatne prijate vynechat a zjebat jen predsednictvo KS Praha a povsechne i vsechny ostatni, co kdy nekoho prijali spatne?
Zamčeno

Zpět na „Kontrolní komise“