Ahoj Lukáši, díky za dotazy. Vzhledem k jejich počtu a mému momentálnímu zkouškovému vytížení se musím omezit na opravdu stručné odpovědi (což mě mrzí, protože bych většinu odpovědí rád rozvedl víc). Připadá mi to ale lepší řešení, než neodpovídat vůbec.
Myslím, že situace nebyla šťastná, ale PMS jako orgán postupovalo ve vztahu k čl. podnětu korektně. Pokud vím, tak o to místo jsme přišli z důvodu kodeterminace DR zaměstnanci a personální výměna našeho zástupce na to neměla vliv.
Velmi komplexní otázka, na kterou se teď nedá úplně odpovědět. Nejvíc záleží na tom, jak dopadneme na podzim ve sněmovních volbách. Představit si umím ledacos. Nejsem radikální zastánce koalic, ale taky úplně nesdílím fetiš okolo snahy držet značku za všech okolností (čímž neříkám že jsem proti tomu značku budovat, jen si zkrátka nemyslím, že je název kandidátky podstatnější než faktický obsah, který kandidátka nese). Hledejme tu nejvýhodnější cestu, jak dostat co nejvíc pirátských zastupitelů na městské části a do ZMB. Umím si představit, že tou cestou může být koalice i samostatná kandidatura. Záleží jaká bude politická mapa po sněmovních volbách.
Osobně bych si to přál, ale realisticky si neumím představit, že k tomu dospějeme. Signalová komunikace je pořád lepší než žádná komunikace.
Ano, nemyslím si, že je hnutí ANO v principu horší než třeba ODS. Pokud by ta koaliční dohoda jako celek dávala smysl, umím si to na lokální úrovni představit. Samozřejmě bych ale preferoval jiné koaliční partnery.
PSP ne, komunál ano. Nejvíc se teď věnuju asi obecnímu bydlení, bezpečnosti, výstavbě, …
Situace na Severu se řešila a řeší - vyměnil se vedoucí místního týmu, urguje se docházka atd. Bohužel velké páky tady jako PMS nemáme. O Kohoutovicích osobně info mám z návštěv místního týmu D a rozhovorů s Kubou K.. Nemyslím si, že je ta situace v Kohoutovicích nějak problematická.
Myslím, že PMS by mělo především motivovat členskou základnu k aktivní účasti na kampani. Příležitost přinášet nápady do celostátní kampaně má imo člen PMS stejnou jako řadový člen MS.
Ten koncept vnímám vlastně podobně jako místní týmy. Důležité není aby fungoval ten systém. Důležité je, aby se dařilo naplňovat cíle, ke kterým ten systémový koncept vzniknul. Myslím, že v zapojování nových členů jsme udělali pokrok a stávající systém je funkční. Do budoucna by bylo super víc řešit i následné zapojení členů uvnitř strany atd., ale i tady si myslím, že jsme na správné cestě.
Mělo by situaci aktivně řešit a vyhrožování násilím by nemělo být tolerováno. Myslím si, že PMS může nejvíce pomoci tím, že bude směřovat komunikačním prostředí takovým směrem, aby k podobným excesům vůbec nemuselo dojít.
Je to dobrý nápad, umím si představit že by to mohlo fungovat, ale zároveň jsem k tomu od počátku docela skeptický. Myslím si, že aby to skutečně splnilo účel, muselo by se tomu konstantně věnovat opravdu hodně času a energie. Pokud si náš ZK věří, že ten čas a energii má (a bude ji mít dlouhodobě), tak určitě nejsem proti. Mediální propagaci hodnotím v současných podmínkách jako dostatečnou.
Taky hodně komplexní otázka. Pokud bych měl říct tři témata, kterým se máme věnovat prioritně směrem k naší cílovce, tak by to bylo asi bydlení, životní prostředí a kultura.