Anonymní účty na fóru

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Petr.Fridrich
Člen KS Praha
Profese: konzultant rozvoje organizací, smícholog
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Anonymní účty na fóru

Příspěvek od Petr.Fridrich »

Pohybuje se tu řada lidí, u kterých není jasné, o koho se jedná, protože tu mají profil pod přezdívkou. Nevím jestli jde o členy, registrované příznivce nebo koho vlastně? Myslím si, že by tu lidé měli působit pod skutečnou ověřenou identitou a nikoliv anonymně pod přezdívkami.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Fridrich za příspěvek:
Lucie.Seguin
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 565 poděkování
Dostal poděkování: 12763 poděkování

Re: Anonymní účty na fóru

Příspěvek od Martin.Kucera »

Pokud je někdo člen nebo registrovaný příznivec, má to buď rovnou napsané vpravo pod jménem, nebo se to dá odvodit z tioho, že má nějakou stranickou či veřejnou funkci.
Dokud tu lze diskutovat i s veřejností, tak tu holt někteří lidé budou pod přezdívkami, protože u veřejnosti opravdu nehodláme vyžadovat ověření totožnosti. (Ostatně když jsem byl zastupitel a přišel za mnou občan s nějakým dotazem či problémem, tak jsem po něm taky nechtěl doklad totožnosti.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
ritch, Robert.Magni, Lukas.Novy

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Martin.Kucera píše: 26 lis 2024, 16:54

(Ostatně když jsem byl zastupitel a přišel za mnou občan s nějakým dotazem či problémem, tak jsem po něm taky nechtěl doklad totožnosti.)

I za mnou jich několik takových přišlo a občanku jsem samozřejmě nechtěl, ale když se jeden představil jen jménem a při dotazu na příjmení odpověděl "raději ne", tak jsem mu odpověděl "Když nemáte příjmení, tak je těžko s vámi o čemkoliv mluvit, takže - raději ne." a odešel jsem. Už se neozval mě ani nikomu jinému.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Lucie.Seguin
Člen KS Praha
Dal poděkování: 329 poděkování
Dostal poděkování: 85 poděkování

Příspěvek od Lucie.Seguin »

Nabízí se úvaha, nakolik je přínosné, aby se kdokoliv kdykoliv vyjadřoval zde na fóru. Považovala bych za logičtější, kdyby sloužilo pouze vnitrostranické diskuzi a jsem ráda, že díky nové vlně byl zredukován veřejný přístup. Fórum otevřené bez limitu je spíš projev naivity než demokracie. Jsem ráda, že jsme to konečně pochopili a přestali ze sebe dělat šašky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lucie.Seguin za příspěvky (celkem 2):
Jakub.Backa, Petr.Fridrich
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 698 poděkování
Dostal poděkování: 1472 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Lucie.Seguin píše: 26 lis 2024, 19:24

Nabízí se úvaha, nakolik je přínosné, aby se kdokoliv kdykoliv vyjadřoval zde na fóru. Považovala bych za logičtější, kdyby sloužilo pouze vnitrostranické diskuzi a jsem ráda, že díky nové vlně byl zredukován veřejný přístup. Fórum otevřené bez limitu je spíš projev naivity než demokracie. Jsem ráda, že jsme to konečně pochopili a přestali ze sebe dělat šašky.

Takže si bereš odpovídání na otázky veřejnosti na triko? Jak by se ti ty lidé měli ozývat mailem, nebo telefonem? Nebo snad volič by se nás na nic radši neměl ptát?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 6):
Lukas.Novy, Robert.Magni, Lenka.Kozlova, Andrej.Ramaseuski, ritch, Vojtech.Pikal
Matej.Veselovsky
Kontrolní komise
Profese: analytik
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 125 poděkování

Příspěvek od Matej.Veselovsky »

Jen upřesním, že přístup veřejnosti neumenšila Nová vlna, ale návrh, který se schválil chvíli před ní.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Veselovsky za příspěvky (celkem 3):
Jaroslav.Kamen, Martina, Vojtech.Pikal

fiat iustitia ruat caelum

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12557 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Pokud někoho neznám osobně, je pro mě úplně totéž, když píše pod jménem nebo pod přezdívkou. Hlasovat mimo členů stejně nikdy nikdo jiný nemohl a jelikož původní Piráti chtěli být stranou pro všechny občany, byl každý názor stejně validní.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 943 poděkování
Dostal poděkování: 1127 poděkování

Příspěvek od Ivor.Kollar »

Prepac, ale mozem sa spytat preco si teda vstupovala do strany, ktora si vzdy zakladala na otvorenosti? Aby si ju zavrela?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvky (celkem 7):
Robert.Magni, Lukas.Novy, Marek.Necada, Lenka.Kozlova, Martin.Polak, Martina, Vojtech.Pikal
eladar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Slabinu celé této diskuse vidím především v tom, kolik pozornosti se věnuje otázce "co?" a jak málo otázce "proč?".

Co je reprezentované tím, zda veřejné fórum zcela otevřít nebo zavřít, kdo do něj může přispívat a jak ho moderovat. A celkem nepřekvapivě se názory pohybují ode zdi ke zdi - od zcela zavřít po nechat zcela otevřené. A většinou kolem těch extrémních hodnot.

Těmto diskusím by ale měla předcházet otázka "proč?" Proč vlastně to fórum existuje? Kdo má být jeho uživatelem a jaký má být jeho přínos pro účastníky, Piráty nebo společnost. Pokud neznám odpovědi na tyto otázky, pak výše uvedené diskuse: "co s ním provedeme", jsou mírně řečeno na vodě ...

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvky (celkem 2):
Petr.Klic, Vojtech.Pikal
Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1179 poděkování
Dostal poděkování: 1733 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Ivor.Kollar píše: 27 lis 2024, 11:47

Prepac, ale mozem sa spytat preco si teda vstupovala do strany, ktora si vzdy zakladala na otvorenosti? Aby si ju zavrela?

Prečo si chodil pracovať na MMR, keď miesto práce, za ktorú ťa platíme, vypisuješ na fórum politickej strany?

Oznámení moderátora:

Uděluji napomenutí za OT.

Naposledy upravil(a) Tomas.Valek dne 27 lis 2024, 16:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Moderace
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“