Pohybuje se tu řada lidí, u kterých není jasné, o koho se jedná, protože tu mají profil pod přezdívkou. Nevím jestli jde o členy, registrované příznivce nebo koho vlastně? Myslím si, že by tu lidé měli působit pod skutečnou ověřenou identitou a nikoliv anonymně pod přezdívkami.
Anonymní účty na fóru
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Člen KS Praha
- Profese: konzultant rozvoje organizací, smícholog
- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 13 poděkování
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 565 poděkování
- Dostal poděkování: 12763 poděkování
Re: Anonymní účty na fóru
Pokud je někdo člen nebo registrovaný příznivec, má to buď rovnou napsané vpravo pod jménem, nebo se to dá odvodit z tioho, že má nějakou stranickou či veřejnou funkci.
Dokud tu lze diskutovat i s veřejností, tak tu holt někteří lidé budou pod přezdívkami, protože u veřejnosti opravdu nehodláme vyžadovat ověření totožnosti. (Ostatně když jsem byl zastupitel a přišel za mnou občan s nějakým dotazem či problémem, tak jsem po něm taky nechtěl doklad totožnosti.)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
- ritch, Robert.Magni, Lukas.Novy
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10918 poděkování
- Dostal poděkování: 8807 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Martin.Kucera píše: ↑26 lis 2024, 16:54(Ostatně když jsem byl zastupitel a přišel za mnou občan s nějakým dotazem či problémem, tak jsem po něm taky nechtěl doklad totožnosti.)
I za mnou jich několik takových přišlo a občanku jsem samozřejmě nechtěl, ale když se jeden představil jen jménem a při dotazu na příjmení odpověděl "raději ne", tak jsem mu odpověděl "Když nemáte příjmení, tak je těžko s vámi o čemkoliv mluvit, takže - raději ne." a odešel jsem. Už se neozval mě ani nikomu jinému.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Lucie.Seguin
- Člen KS Praha
- Dal poděkování: 329 poděkování
- Dostal poděkování: 85 poděkování
Nabízí se úvaha, nakolik je přínosné, aby se kdokoliv kdykoliv vyjadřoval zde na fóru. Považovala bych za logičtější, kdyby sloužilo pouze vnitrostranické diskuzi a jsem ráda, že díky nové vlně byl zredukován veřejný přístup. Fórum otevřené bez limitu je spíš projev naivity než demokracie. Jsem ráda, že jsme to konečně pochopili a přestali ze sebe dělat šašky.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Lucie.Seguin za příspěvky (celkem 2):
- Jakub.Backa, Petr.Fridrich
- Jan.Prokop
- Člen KS Středočeský kraj
- Profese: ITak
- Dal poděkování: 698 poděkování
- Dostal poděkování: 1472 poděkování
Lucie.Seguin píše: ↑26 lis 2024, 19:24Nabízí se úvaha, nakolik je přínosné, aby se kdokoliv kdykoliv vyjadřoval zde na fóru. Považovala bych za logičtější, kdyby sloužilo pouze vnitrostranické diskuzi a jsem ráda, že díky nové vlně byl zredukován veřejný přístup. Fórum otevřené bez limitu je spíš projev naivity než demokracie. Jsem ráda, že jsme to konečně pochopili a přestali ze sebe dělat šašky.
Takže si bereš odpovídání na otázky veřejnosti na triko? Jak by se ti ty lidé měli ozývat mailem, nebo telefonem? Nebo snad volič by se nás na nic radši neměl ptát?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 6):
- Lukas.Novy, Robert.Magni, Lenka.Kozlova, Andrej.Ramaseuski, ritch, Vojtech.Pikal
- Matej.Veselovsky
- Kontrolní komise
- Profese: analytik
- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 125 poděkování
Lucie.Seguin píše: ↑26 lis 2024, 19:24Nabízí se úvaha, nakolik je přínosné, aby se kdokoliv kdykoliv vyjadřoval zde na fóru. Považovala bych za logičtější, kdyby sloužilo pouze vnitrostranické diskuzi a jsem ráda, že díky nové vlně byl zredukován veřejný přístup. Fórum otevřené bez limitu je spíš projev naivity než demokracie. Jsem ráda, že jsme to konečně pochopili a přestali ze sebe dělat šašky.
Jen upřesním, že přístup veřejnosti neumenšila Nová vlna, ale návrh, který se schválil chvíli před ní.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Veselovsky za příspěvky (celkem 3):
- Jaroslav.Kamen, Martina, Vojtech.Pikal
fiat iustitia ruat caelum
- Robert.Magni
- Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
- Profese: vrátný
- Dal poděkování: 12557 poděkování
- Dostal poděkování: 2835 poděkování
Pokud někoho neznám osobně, je pro mě úplně totéž, když píše pod jménem nebo pod přezdívkou. Hlasovat mimo členů stejně nikdy nikdo jiný nemohl a jelikož původní Piráti chtěli být stranou pro všechny občany, byl každý názor stejně validní.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
- Vojtech.Pikal
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
-
- Člen KS Praha
- Profese: IT konzultant
- Dal poděkování: 943 poděkování
- Dostal poděkování: 1127 poděkování
Prepac, ale mozem sa spytat preco si teda vstupovala do strany, ktora si vzdy zakladala na otvorenosti? Aby si ju zavrela?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvky (celkem 7):
- Robert.Magni, Lukas.Novy, Marek.Necada, Lenka.Kozlova, Martin.Polak, Martina, Vojtech.Pikal
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 138 poděkování
- Dostal poděkování: 244 poděkování
Slabinu celé této diskuse vidím především v tom, kolik pozornosti se věnuje otázce "co?" a jak málo otázce "proč?".
Co je reprezentované tím, zda veřejné fórum zcela otevřít nebo zavřít, kdo do něj může přispívat a jak ho moderovat. A celkem nepřekvapivě se názory pohybují ode zdi ke zdi - od zcela zavřít po nechat zcela otevřené. A většinou kolem těch extrémních hodnot.
Těmto diskusím by ale měla předcházet otázka "proč?" Proč vlastně to fórum existuje? Kdo má být jeho uživatelem a jaký má být jeho přínos pro účastníky, Piráty nebo společnost. Pokud neznám odpovědi na tyto otázky, pak výše uvedené diskuse: "co s ním provedeme", jsou mírně řečeno na vodě ...
- Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvky (celkem 2):
- Petr.Klic, Vojtech.Pikal
-
- Profese: advokát a insolvenční správce
- Dal poděkování: 1179 poděkování
- Dostal poděkování: 1733 poděkování
Ivor.Kollar píše: ↑27 lis 2024, 11:47Lucie.Seguin píše: ↑26 lis 2024, 19:24Nabízí se úvaha, nakolik je přínosné, aby se kdokoliv kdykoliv vyjadřoval zde na fóru. Považovala bych za logičtější, kdyby sloužilo pouze vnitrostranické diskuzi a jsem ráda, že díky nové vlně byl zredukován veřejný přístup. Fórum otevřené bez limitu je spíš projev naivity než demokracie. Jsem ráda, že jsme to konečně pochopili a přestali ze sebe dělat šašky.
Prepac, ale mozem sa spytat preco si teda vstupovala do strany, ktora si vzdy zakladala na otvorenosti? Aby si ju zavrela?
Prečo si chodil pracovať na MMR, keď miesto práce, za ktorú ťa platíme, vypisuješ na fórum politickej strany?
Oznámení moderátora:Uděluji napomenutí za OT.
Důvod: Moderace